Connect with us

OPINII

Virusul… indiferenţei!

Publicat

pe

Noi, românii, am dovedit mereu că suntem mai dihai decât alții. Nu ieșim din ritmul nostru, din starea de „nu am treabă cu ce se întâmplă la alții”, indiferent de consecinte. În timp ce tot globul se dă peste cap, lansează ipoteze dramatice, caută soluții, încearcă să țină sub control panica, la noi lucrează din plin, orbește, „sfanta politică dâmbovițeana”. Adică, cei pe care îi tot alegem să ne reprezinte, să ne facă viața mai bună, să ne ferească, omenește, de rele, își văd de ale lor. Sunt interesați politicienii, indiferent de culoare și rang, de grupările pe care le reprezintă, fiindcă de doctrine nu poate fi încă vorba, doar de ghişefturile lor, de calcule cu zecimale, de interese meschine, de funcții, onoruri.

Sunt controlați aleșii noștri doar de orgolii și ambiții deșarte. Vor alegeri anticipate, în timp ce la noi nu se mai construiesc autostrăzi. Pun la cale moțiuni de cenzură, în timp ce pe proiectele spitalelor regionale, republicane sau cum s-or mai numi, se așterne praful. Bătălia se dă pentru pensii speciale, pentru desființarea secției de cercetare a magistraților, pentru alegeri în două tururi, pentru alte și alte lucruri care fie vorba între noi, nu au treabă cu omul de rand, cu problemele juste cu care se confruntă această țară.

În timp ce actualul ministru al Sănătății fuge de presă, nevrând să răspundă la nicio întrebare, în China s-a construit, în 10 zile, un spital cu o mie de paturi. În timp ce blajinul Meleşcanu renunță la funcția de președinte al Senatului, de parcă cineva l-ar fi scos cu forța din propria bătătură, pe alte meleaguri, politicienii se adună împreună cu specialiștii, pentru a căuta soluții pentru preîntâmpinarea molimei care amenința omenirea. Să mai dau exemple din astea, în contextul unei minime comparații? Nu are rost. Parcă nu avem leac.

Cum am mai spus-o și altă dată, la noi, politica a devenit o rutină. Indivizii pe care îi alegem și care, din păcate, sunt cam aceiași de zeci de ani, de parcă cineva ni i-a băgat pe gat, cred probabil că ei sunt buricul pământului, că democrația, aura de conducători le aparține, iar alegerile, îmbrăcate într-o fustiță scurtă cu iz de democrație, reprezintă doar un mobil prin care ei revin și revin la putere. Harul, conduita, sacrificiul, demnitatea, simplitatea, năzuința rămân doar capitole în cărțile de teorii, de care, cu siguranță, cei care se numesc politicieni se feresc.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. moshu49

    februarie 5, 2020 at 6:05 am

    magistrat de Timiș: „Pe noi nu ne va ucide corupția. Nu va apuca. Vom fi striviți de ipocrizie, suficiență și aroganță. Iar pe unii îi va ucide prostia.”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Vrea Europa să ne pună încă o dată piedică?

Publicat

pe

Alo! Stimați guvernanți, stați puțin și rumegați blând! Parcă ăștia care ne refuză intrarea în ceea ce se cheamă Spațiul Schengen nu au devenit proprietarii uneia dintre cele mai mari resurse și bogății ale țării noastre? Parcâ nu ei sunt abonați la aurul verde românesc? Nu lor le-am făcut noi, ca stat, ca popor atâtea favoruri? Nu și la ei îi slugăresc prin case, ferme, pe șantiere, românii noștri? Parcă ne apreciau până mai ieri de mamă, mamă!

Ce le veniră de așa, tam-nisam, se treziră să ne pună piedică? Cine i-a îmboldit de la spate, că se vede treaba că este cineva la curul lor cu bățul? Le-a venit austriecilor pe chelie să se pună de-a curmezișul drumului pe care am apucat-o și noi cu destulă încredere și speranță? Nu cred. Ori rușii, ori americanii, poate chiar nemții sau, de ce nu, luminatele minți de pe la Comisia Europeană! Am văzut că, de multe ori, li se năzare așa, câte o minunăție… Cert este că este urât ceea ce ni se întâmplă.

Colegii de Uniune ne-au dovedit că puțin le pasă de noi și de țărișoara noastră. Au demonstrat și acum că ne vor doar slugi. Atât. Să mai vorbim despre superba noastră clasă politică? Despre reprezentanții nevăzuți de la vârf? Nu are rost. Mi-e lehamite. Încovoiați până la pământ. Nu mai zic de putere, dar nici opoziția nu are vlagă. Simion? USR și ce-o mai fi? Tăcuți. Bat în copacul scorburos precum ciocănitoarea. Sunet calm, care nu neliniștește pe nimeni. Nu provoacă niciun fior. Nicio schimbare.

Avem parcă și ambasador în Austria? Unul tare. Analist și luptător anticomunist pierdut prin culoarele puterii. A mișcat ceva? Se simte pe undeva prezența ghizdavă a dumnealui? Ioc.

Dacă dăm rate la Schengen acum, cred că mulți dintre cei care sunt prin funcții înalte trebuie să plece acasă. Chiar și omul de la Cotroceni! Dar el sigur nu va pleca. Va găsi ceva scuze, folosind graiul său inconfundabil. Și îl vom mai rabda un an-doi. Și apoi, cu flitul pe care ni-l dă Europa, îi vom șterge rușinea! Doar azi nu este 8 decembrie. Mâine, vedem dacă suntem cu adevărat considerați parteneri sau doar… umplutură cu motivații de tot soiul.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

OPINII

La mulți ani, România! La mulți ani, popor frumos!

Publicat

pe

Este 1 Decembrie, români! Suntem mai triști. Suntem mai fericiți. Sau doar suntem. Și încercăm să fim mai departe, chiar dacă timpurile sunt hâde! Chiar dacă patriotismul se ascunde sub interese, funcții, salarii imense și câte alte ghișefturi despre care cei care au pierit pe baricade în 1989, dacă ar fi auzit atunci, ar fi râs amar și poate ar fi plecat acasă dezamăgiți.

Este ziua noastră, a celor care respirăm cu fața aproape de glodul bătucit în istorie de cotropitori. A celor care și-au semănat propriul sânge, pentru ca noi să avem astăzi rod bogat. Este ziua olarului, a dăltuitorului în piatră, a lucrătorului de pe ogoare, a brutarului și zidarului. Este ziua valului care a rezistat pe marea istoriei zbuciumate.

Să nu o lăsăm să fie doar a lor, a dispozitivelor stereotipe, a insignelor, a însemnelor, a gesturilor de vitrină și a discursurilor reci, linerare, în care, de la an la an, vezi doar o virgulă schimbată și un pas de defilare mai antrenat!

Este ziua noastră, români! A celor care nu mai marșăluim în opinci până la Alba Iulia, dar care avem aceiași răbdare și încredere că mâine, poate, va fi mai bine.

1 Decembrie deschide poarta speranțelor, bucuriilor și încrederii. O zi de sfârșit și început. Un dar copt prin jertfa străbunilor și oferit nației române. Să luăm și noi câte o bucățică din această împlinire istorică a Unirii și să ne ungem cu ea sufletele ostoite de neîmplinire și dezamăgire. Să credem mai mult în Dumnezeu și să fim mai atenți la mersul vremurilor și la cei ce vor să le stăpânească!

Este 1 Decembrie, români. Rugați-vă divinității pentru binele neamului nostru și priviți curat, liber, curajos, dincolo de tribunele ticsite de conducători trecători. La mulți ani, România! La mulți ani, popor frumos!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats