Connect with us

POLITIC

Secretar executiv PSD Dâmboviţa: Guvernul Orban a emis ordonanţe la ordin şi pentru interese clare!

Publicat

pe

Secretarul executiv al PSD Dâmboviţa, Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgovişte, a vorbit, astăzi – 6 februarie 2020, despre seara de dinaintea moţiunii de cenzură, când Guvernul PNL Orban a adoptat un număr record de ordonanţe de urgenţă, în mare parte nişte „perdele de fum” şi două-trei acte normative care interesau cu adevărat şi au fost emise la ordin, pentru un interes clar – după cum s-a exprimat liderul social-democrat, cu referire la cele care vizau privatizarea sistemului de sănătate, schimbarea legislaţiei electorale şi scutirea unor bănci de la plăţi în valoare de 300 de milioane de euro.

„Nu avem bani pentru alocaţii, nu avem bani pentru indemnizaţii de hrană, nu avem bani pentru mărirea pensiilor, nu avem bani pentru sănătate, în schimb, putem să scutim la plată anumite instituţii bancare, niciuna cu capital românesc, de o sumă considerabilă.

În al doilea rând, privatizarea sistemului de sănătate. Poate că nu se ridicau atât de multe semne de întrebare dacă situaţia de la Ministerul Sănătăţii nu stătea în felul următor: ministrul Sănătăţii vine de la un spital privat, este angajat în continuare la respectivul spital privat, de unde primeşte peste 200 de milioane în fiecare lună, spune că operează în week-end, dar programul spune că operează miercuri, îşi aduce naşul şi îl pune secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, îşi aduce fosta şefă de la spitalul privat şi o pune şefă la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, semnează nişte ordine de ministru prin care este avantajat chiar spitalul unde lucra. Cam acesta este contextul. (…)

A mai fost şi acea ordonanţă cu modificarea legislaţiei electorale. Mie mi se pare incredibil să poţi vota o listă de parlamentari dintr-un judeţ indiferent de domiciliul pe care-l ai. Atenţie! Aceasta ar fi fost regula, nu excepţia pe liste suplimentare. (…) Cred că încercarea de fraudare a alegerilor se raporta la eliminarea acelei cerinţe legate de domiciliu. Au fost foarte multe probleme legate de turismul electoral şi asta ar mai fi lipsit, să favorizăm lucrul acesta”, a declarat secretarul executiv al PSD Dâmboviţa – Daniel Cristian Stan.

POLITIC

Pro Democrația, în război cu AUR pentru un videoclip în care joacă și târgovișteanul George Buică

Publicat

pe

Un videoclip istoric aparținând Asociației Pro Democrația, în care apar ca personaje Ștefan cel Mare într-un dialog cu un căpitan de-al său interpretat de actorul târgoviștean George Buică, a fost folosit de Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), fără să aibă niciun drept.

Gestul celor de la AUR a fost rapid sancționat de ONG-ul care îl are că președinte de onoare pe Cristian Pârvulescu. Reprezentanții Pro Democrația au scris pe pagina lor de Facebook că mai multe astfel de filmulețe unde apar Mihai Viteazul și Ștefan cel Mare au fost preluate și adaptate momentului electoral de partidul lui George Simion, care și-a făcut o obișnuință populistă din a folosi imaginile domnitorilor în campania electorală.

„Asociaţia Pro Democraţia (APD) atrage atenţia că în spaţiul public sunt difuzate materiale audio-video preluate şi alterate faţă de forma originală fără acordul organizaţiei noastre. Aceste producţii aflate în proprietatea Asociaţiei şi realizate în baza unei colaborări cu compania Leo Burnett în cursul anului 2014, au făcut parte dintr-o campanie de conştientizare a importanţei exercitării dreptului la vot (Go-to-vote). Asociaţia noastră realizează campanii go-to-vote în fiecare an electoral. Videoclipurile la care facem referire sunt arhicunoscute în spaţiul public şi au fost premiate de industria de specialitate”.

Reprezentanții cunoscutului ONG le solicită celor de la AUR să retragă materiale de promovare și să respecte drepturile de proprietate intelectuală.

„Solicităm autorităţilor abilitate ale statului, precum Consiliul Naţional al Audiovizualului, Autoritatea Electorală Permanentă şi Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării să intervină în baza competenţelor lor pentru interzicerea difuzării acestor producţii video modificate fraudulos şi denaturate de la scopul lor”, a mai arătat Pro Democrația.

Se mai solicită mediei românești angrenate în campania electorală să se abţină de la preluarea şi difuzarea clipurilor obţinute abuziv. Totodată, Pro Democrația cere CNA, Autorităţii Electorale Permanente şi Ministerului Cercetării să intervină pentru respectarea legalității.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

POLITIC

110 ani de la nașterea lui Corneliu Coposu, primul președinte al PNȚCD

Publicat

pe

De

Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat – PNȚCD omagiază astăzi împlinirea a 110 ani de la nașterea Seniorului Corneliu Coposu, primul Președinte al partidului și cel mai important om politic al României după 1990.

17 ani de închisoare în temnițele comuniste n-au reușit să-i înfrângă demnitatea și dorința de luptă pentru libertate. În linia marilor înaintași, Iuliu Maniu și Ion Mihalache, sub stindardul partidului care a întrupat năzuințele celor mulți, Corneliu Coposu a reaprins flacăra speranței după cele două regimuri dictatoriale crunte, regimul carlist și regimul bolșevic. Fără Corneliu Coposu și PNȚCD, după 1990 n-ar fi existat opoziție.

Personalitate profund religioasă, a pus argumentul moral și dragostea de țară mai presus de interesele personale și politice, fiind personalitatea politică cea mai iubită de popor, adevăr recunoscut și de adversarii săi.

Deși decedat în 1995, prestigiul său a adus PNȚCD la guvernare între 1996 și 2000, fiind creată o uriașă așteptare. Cei care i-au urmat n-au fost, însă, la înălțimea sa, deturnând partidul de la principiile constitutive consacrate de Iuliu Maniu: „democrație desăvârșită, morală creștină, patriotism luminat și dreptate socială“. O guvernare care, cu toate meritele reformatoare și de deschidere spre structurile euro-atlantice, subminată de fostele structuri comuniste și partenerii tranzacționiști liberali, n-a reușit să răspundă marilor provocări sociale, principiul „dreptății sociale“ fiind abandonat.

Moștenirea lui Corneliu Coposu și a marilor înaintași este singura care poate inspira noile generații, confruntate azi cu o criză morală, politică, economică și socială fără precedent în istorie.

Testamentul său politic, sintetizat în cele două declarații solemne – „Negociem orice, dar nu principii“ și „N-am cedat niciodată din obiectivele care privesc independența și suveranitatea țării“ – este astăzi mai actual decât oricând. Spiritul Seniorului Corneliu Coposu, mereu tânăr, mereu entuziast și plin de credință în Dumnezeu și neamul său, trebuie redescoperit în fiecare dintre noi, de la mic la mare. Moștenirea sa este piatra de temelie pe care putem reconstrui România.

Aurelian Pavelescu – Președinte al PNȚCD

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite