Connect with us

Dâmboviţa

Şeful statului trebuie să fie mediator între forţele politice, nu să întreţină conflictul!

Publicat

pe

Marian Ţachianu, deputat PSD de Dâmboviţa, este profund îngrijorat de modul în care comunică în spaţiul public preşedintele României – Klaus Iohannis, de faptul că încalcă cu ostentaţie regulile costituţionale de a fi un arbitru, un mediator între forţele politice din România.

Mai mult, după căderea guvernului liberal Ludovic Orban prin adoptarea moţiunii de cenzură cu un vot masiv, şeful statului, în loc să cântărească bine cum stau lucrurile, să promoveze o soluţie în conformitate cu legea supremă în stat, demonstrează că merge înainte pe drumul nu tocmai corect, de a insista în renumirea ca premier a lui Ludovic Orban, deşi, la votul pe moţiune, s-a dovedit clar că alta este majoritatea în Parlamentul României.

„Preşedinele ţării, confom Deciziei Curţii Constituţionale nr.80/2014, are doar competenţa de a desemna drept candidat pe reprezentantul propus de alianţa politică sau partidul politic care deţine majoritatea absolută a mandatelor parlamentare sau, în cazul în care nu există o asemenea majoritate, pe reprezentantul propus de alianţa politică sau partidul politic care poate asigura susţinerea parlamentară necesară obţinerii votului de încredere al Parlamentului”, a precizat Marian Tachianu.

Deputatul dâmboviţean a mai vorbit despre scrisoarea pe care Gianni Buquicchio, preşedintele Comisiei de la Veneţia, a adresat-o preşedintelui Curţii Constituţionale a României în iulie 2018. Se menţionează acolo că, într-un stat democratic, deciziile Curţii Constituţionale pot fi criticate, libertatea de exprimare fiind o valoare fundamentală, dar, deţinătorii funcţiilor publice trebuie să se abţină în criticile lor.

„Apelurile publice la neexecutarea deciziilor Curţii sunt inadmisibile. Deciziile curţilor constituţionale sunt definitive şi obligatorii”, a citat din respectiviul document parlamentarul PSD de Dâmboviţa.

Dâmboviţa

Accident la ieșirea din Târgoviște spre Ulmi și altul în comuna IL Caragiale

Publicat

pe

Accident de circulație, în această seară, în zona benzinăriei Moll de la ieșire din Târgoviște spre Ulmi. Două autoturisme au intrat în coliziune, iar o persoană a fost rănită. Pompierii au acționat la fața locului cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD.

O oră și jumătate mai târziu, echipajele ISU au fost solicitate să intervină la un eveniment rutier petrecut pe DN72A, în comuna IL Caragiale. Au fost implicate un autotren și un autoturism. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor unei persoane cu atac de panică. Ulterior, aceasta a refuzat transportul la spital.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal Târgoviște din 18 ianuarie 2022

Publicat

pe

de

Primarul municipiului Târgoviște a convocat pentru marți, 18 ianuarie 2022, la ora 08:45, o ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal, cu următoarea ordine de zi:

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT