Connect with us

Dâmboviţa

Şeful statului trebuie să fie mediator între forţele politice, nu să întreţină conflictul!

Publicat

pe

Marian Ţachianu, deputat PSD de Dâmboviţa, este profund îngrijorat de modul în care comunică în spaţiul public preşedintele României – Klaus Iohannis, de faptul că încalcă cu ostentaţie regulile costituţionale de a fi un arbitru, un mediator între forţele politice din România.

Mai mult, după căderea guvernului liberal Ludovic Orban prin adoptarea moţiunii de cenzură cu un vot masiv, şeful statului, în loc să cântărească bine cum stau lucrurile, să promoveze o soluţie în conformitate cu legea supremă în stat, demonstrează că merge înainte pe drumul nu tocmai corect, de a insista în renumirea ca premier a lui Ludovic Orban, deşi, la votul pe moţiune, s-a dovedit clar că alta este majoritatea în Parlamentul României.

„Preşedinele ţării, confom Deciziei Curţii Constituţionale nr.80/2014, are doar competenţa de a desemna drept candidat pe reprezentantul propus de alianţa politică sau partidul politic care deţine majoritatea absolută a mandatelor parlamentare sau, în cazul în care nu există o asemenea majoritate, pe reprezentantul propus de alianţa politică sau partidul politic care poate asigura susţinerea parlamentară necesară obţinerii votului de încredere al Parlamentului”, a precizat Marian Tachianu.

Deputatul dâmboviţean a mai vorbit despre scrisoarea pe care Gianni Buquicchio, preşedintele Comisiei de la Veneţia, a adresat-o preşedintelui Curţii Constituţionale a României în iulie 2018. Se menţionează acolo că, într-un stat democratic, deciziile Curţii Constituţionale pot fi criticate, libertatea de exprimare fiind o valoare fundamentală, dar, deţinătorii funcţiilor publice trebuie să se abţină în criticile lor.

„Apelurile publice la neexecutarea deciziilor Curţii sunt inadmisibile. Deciziile curţilor constituţionale sunt definitive şi obligatorii”, a citat din respectiviul document parlamentarul PSD de Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Moreni: Încep lucrările de modernizare a iluminatului public

Publicat

pe

Încă un proiect al Primăriei Moreni a întrat în linie dreaptă! Edilul Constantin Dinu a semnat, astăzi – 28 noiembrie 2022, contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a iluminatului public, etapa I. Investiția are o valoare de peste 587.000 lei, fără TVA, și este implementată cu fonduri obținute printr-un program al AFM.

„Prin derularea acestui contract se va realiza: implementarea unui sistem de telemanagement la nivel de punct de aprindere, înlocuirea aparatelor de iluminat existente cu aparate de iluminat stradale cu LED-uri eficiente din punct de vedere energetic şi luminotehnic, montarea de console de susţinere şi alte lucrări specifice necesare”, precizează primarul Constantin Dinu.

Perioada de implementare este de 6 luni, iar la final se va obține nu doar un sistem de iluminat public mai bun, ci și o economie de energie, concomitent cu scadere emisiilor de gaze cu efect de seră.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu acordă pachete cu alimente de bază persoanelor vulnerabile. Detalii aici!

Publicat

pe

de

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Titu din noiembrie 2021, mai multe categorii de localnici vor primi pachete cu alimente de bază cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și de Paște. Este vorba despre:
a) persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate;
b) pensionari (pensionari de drept, beneficiari de pensii de invaliditate sau de urmaș, indiferent de vârstă), a căror pensie lunară este de până la 1.400 lei;
c) persoanele cu vârsta peste 65 ani, care nu realizează nici un fel de venit;
d) beneficiarii de ajutor social acordat în baza Legii nr. 416/2001.

Pentru a primi acest ajutor, fiecare persoană cu domiciliul stabil în orașul Titu care se încadrează în categoriile de beneficiari menționate va depune la Compartimentul Asistență Socială din cadrul Primăriei Titu urmatoarele documente։
– cererea și declarația pe proprie răspundere, care va fi însoţită în mod obligatoriu de documente doveditoare, în funcţie de fiecare caz în parte;
– copie act de identitate;
– acte doveditoare privind veniturile realizate (copie cupoane de pensie din luna anterioară și / sau luna curentă celei în care se depune cererea, indemnizație handicap din luna anterioară și / sau luna curentă celei în care se depune cerereaetc.);
– copie certificat de încadrare în grad de handicap, dacă este cazul;
– alte documente doveditoare privind apartenenţa la una dintre categoriile de beneficiari menţionate.

Perioada de depunere a solicitărilor urmează să fie anunțată.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats