Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Ambasadorii Muzicii”, recita instrumental la Muzeul de Artă din Târgovişte

Publicat

pe

Sursa foto: wikimedia.org

Muzeul de Artă din Târgovişte găzduieşte, duminică – 9 februarie 2020, de la ora 11:00, recitalul instrumental „Ambasadorii Muzicii”, un proiect educativ al Liceului de Arte „Bălaşa Doamna” organizat în parteneriat cu Fundaţia Culturală „Remember Enescu”, Consiliul Județean Dâmbovița – prin Complexul Naţional Muzeal ”Curtea Domnească” Târgovişte și Radio România Muzical.

Programul concertului este următorul:
1. EDUARD OLTEANU, clasa a III-a, pian, prof. Mareș Irina
– Cl. Debussy – Micul negru

2. ELIZA VULPE , clasa a IV-a, violoncel, prof. Bădica Doina La pian, prof. Sorin Cristea Baroți – J. Breval, Concert în La m, p. I – A. Nolk – Dans spaniol

3. EMA DIMA, clasa a IV-a, pian, prof. Mareș Irina – S. Heller – studiul nr. 8, op.46

4. ANA RAICU – clasa a VII-a, vioară, prof. Tomescu Mihaela
La pian, prof. Rodica Dragolici – Dancla – Studiul nr. 1, op.73 – Veracini – Sonata în Mi minor, p. I-II – W. A. Mozart – Concertul nr.2 în Re p. I

5. PATRICIA TURLOI, clasa a VII-a, violoncel, prof. Bădica Doina
La pian, prof. Sorin Cristea Baroti – W. Squire – Boureė

6. SARA BĂRBUȚĂ, Clasa a VIII-a, pian, prof. Amalia Profirescu – Fr. Chopin – Balada nr. 1, op. 23
– Cl. Debussy – studiu. Pour les degres chromatiques

7. DARSIANA BADEA, clasa a VIII-a, vioara, prof. Tudose Rodica
La pian, prof. Opalco Aurelia
– J. Massnet – Meditaţie

8. CAMEN EDUARD, clasa a XI-a, pian, prof. Sorin Cristea Baroți
– studiul nr. 11, op. 25

9. TEODOR ARNĂUTU, clasa a IX-a, vioară, prof. Tudose Rodica
La pian, prof. Sorin Cristea Baroți
– D. Kiriac – Serenada

10. THEODOR STATE, clasa a X-a, violoncel, prof. Doina Bădica
La pian, prof. Sorin Cristea Baroti
– J. Haydn – Concertul nr. 1 în Do major p. I
– P. Constantinescu – Cântec vechi

11. SEBASTIAN STĂNESCU, clasa a XI-a, chitară, prof. Olteanu Luchian
– Fr. Tarrega – Estudio de Velocidad
– A. Lauro – Vals venezuelean

12. REBECA NECULAESCU, clasa a X-a, canto, prof. Micuță Mihaela
La pian, prof. Mârzea Alin
– Fr. Schubert – An die Musik – G. B. Pergolesi – Eja Mater

13. MONICA CERCHIA, clasa a IX-a, canto, prof. Bărbuță Camelia La pian, prof. Opalco Aurelia – Al. Scarlatti – Se tu della mia morte
– T. Brediceanu – Pe sub flori mă legănai

ACTUALITATE

Cinci din cele șase spitale COVID din Argeș vor să acceseze fondurile europene speciale

Publicat

pe

Emanuel Soare - prefect județul Argeș

Ministerul Fondurilor Europene a lansat, în data de 15 mai 2020, apelul de proiecte “Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19”, cu o alocare de 350 milioane de euro. Este vorba despre un apel de proiecte necompetitiv (primul venit, primul servit), deschis în perioada 15 mai – 30 septembrie 2020. Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 10 milioane de euro.

“Instituția Prefectului Argeș a evaluat necesitățile de finanțare ale unităților medicale eligibile din județ, în vederea accesării acestui program, pe care îl considerăm extrem de necesar în contextul epidemiologic actual. Cinci spitale din județ ne-au trimis necesarul de aparatură și echipamente pentru care ar putea obține finanțare nerambursabilă. Cum spitalele ne-au răspuns că nu au compartiment pentru atragerea fondurilor europene, ne-am adresat Consiliului Județean și Primăriilor care le administrează”, spune prefectul Emanuel Soare.

Dintre cele șase unități COVID din Argeș, doar Spitalul Orășenesc Mioveni nu și-a manifestat interesul până în prezent. Spitalul Județean de Urgență Pitești a transmis la Prefectură o listă cu echipamente și aparatură medicală în valoare de 5,39 milioane lei, Spitalul de Pedatrie Pitești – de 3,75 milioane lei, Spitalul Municipal Câmpulung – de 75 milioane lei, Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung – de 114.000 lei și Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iașului – de 2,6 milioane lei.

Prin programul POIM “Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19” pot fi achiziționate: ventilatoare mecanice, injectomate, infuzomate sau paturi suplimentare și altă infrastructură de terapie intensivă (suplimentară față de cea existentă), recoltoare/teste extracție și diagnostic SARS-Cov-2, biocide, substanțe pentru decontaminare, combinezoane, viziere de protecție, mănuși de unică folosință, măști de protecție și izolete.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primăria Târgoviște a redeschis două cabinete dentare școlare

Publicat

pe

Astăzi – 2 iunie 2020, s-au redeschis la Târgoviște primele două cabinete medicale dentare școlare, aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei. Programul de lucru va fi între orele 08:00 – 20:00, de luni până vineri.

„Cele două cabinete dentare școlare deschise funcționează în cadrul Colegiului Național „Constantin Carabela” (telefon 0751.900.087) și, respectiv, la Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu” (telefon 0751.900.088). Programările se fac telefonic, iar consultațiile și tratamentele de specialitate sunt gratuite pentru elevii școlilor din Municipiul Târgoviște.

 

De precizat că cele două cabinete sunt situate în afara clădirii în care se desfășoară cursurile. Toate dotarile cabinetelor stomatologice școlare sunt asigurate de către administrația locală”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Târgoviște.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!