Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primăria Voineşti a finalizat al 10-lea proiect cu fonduri europene: Centrul de zi pentru persoane vârstnice din Manga

Publicat

pe

Comuna Voineşti intră la categoria superlativ pe lista localităţilor în care s-au implementat proiecte de interes edilitar şi social cu fonduri guvernamentale, europene sau de la bugetul local. Nu ne-am propus să înşirăm acum obiectivele materializate în ultimii ani. Ne oprim la ceea ce s-a întâmplat astăzi, 12 februarie 2020, în satul Manga, unde s-a desfăşutat ultimul seminar de prezentare a rezultatelor obţinute în cadrul proiectului „Înfiinţare Centru de zi pentru persoane vârstnice”.

Rolul de amfitrion i-a revenit primarului Gabriel Dănuţ Sandu, care a vorbit, în faţa a numeroşi invitaţi, membri ai comunităţii şi funcţionari publici, despre acest proiect ajuns la final, unul dintre cele mai importante derulate vreodată în Voineşti.

Investiţia, realizată pe suportul unei şcoli vechi, dezafectate, aflată înainte de începerea lucrărilor într-un ireversibil proces de degradare, a fost finanţată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 şi are o valoare 1.650.373 lei.

Centrul de zi este destinat seniorilor din comună, care pot să petreacă aici câteva ore de linişte, reconfortare şi bună dispoziţie. Noua instituţie, care arată în interior aidoma unui stabiliment de odihnă de 5 stele, a fost dotată cu mobilier special, birotică, aparatură fitness etc. Centrul dispune şi de o bibliotecă proprie, sală de informatică, unde bătrânii pot deprinde tainele calculatorului sau navigării pe internet, ocazie cu care pot comunica cu copiii ori cu nepoţii plecaţi departe de casă.

Centrul are şi un cabinet de psihologie. Pe viitor, primarul îşi propune să aducă, periodic, şi un medic care să acorde consultaţii şi să dea sfaturi pentru o viaţă sănătoasă celor care vor frecventa instituţia socială.

Curtea a fost, de asemenea, amenajată judicios, cu mult gust şi, ceea ce este mai importnt, cu aparatură fitness utilă practicării unor exerciţii care să contribuie la menţinerea tonusului muscular, a sănătăţii fizice.

Centrul de zi va fi deservit deocamdată de un administrator şi un psiholog. Pentru celelalte activităţi care se vor desfăşura, vor fi angajate persoane în regim de colaborare sau se pot încheia contracte de voluntariat cu cei care sunt interesaţi, dornici să lucreze cu seniorii.

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Imagini de concept ale viitorului stadion din zona UM Gară

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a publicat pe pagina sa de Facebook primele imagini de concept ale stadionului care va fi construit la Târgoviște, în zona fostei unități militare de la gară, proiect derulat prin Compania Națională de Investiții.

Studiul de fezabilitate și cele de specialitate sunt aproape gata, astfel că, în scurt timp, va fi demarată licitația pentru achiziția lucrărilor de proiectare și execuție – spune Alexandru Oprea.

Detalii despre investiție:
– 12.016 locuri în tribune acoperite (din care 262 – VIP, 92 – jurnaliști, 70 – persoane cu handicap)
– teren de antrenament
– drop-off autocare jucători
– parcări (inclusiv subterane și supraterane)
– spații verzi și zone de alimentație publică
– spații tehnice și pentru dotări specifice

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Investiţii de 30 de milioane de lei, în derulare la Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Comuna Corbii Mari a fost primul focar de COVID-19 din judeţul Dâmboviţa. Virusul a fost adus în localitate de la o clinică de dializă din Bucureşti, chiar la începutul pandemiei în România, atunci când autorităţile din ţara noastră abia ce structurau un plan de acţiune.

A fost o perioadă grea pentru comunitatea din Corbii Mari, dar pe care primarul Ionuţ Bănică a reuşit să o gestioneze eficient, împreună cu membrii echipei sale, cu Direcţia de Sănătate Publică, cu medicii şi farmaciştii din localitate, cu Poliţia, Jandarmeria şi, evident, cu sprijinul cetăţenilor.

Şi chiar dacă a fost o perioadă care i-a obligat pe edilii de la Corbii Mari să regândească priorităţile, nu a fost oprit niciunul dintre proiectele care vizau dezvoltarea localităţii:

– Realizare infrastructură de apă uzată în comuna Corbii Mari. Valoarea acestei investiţii este de 4.500.000 de lei;

– Construire grădiniţă în satul Corbii Mari. Valoarea lucrării este de peste 2.000.000 de lei;

– Construire unitate sanitară în comuna Corbii Mari – aproape 3.300.000 de lei;

– Asfaltare şi modernizare drumuri de interes local – 9.505.00 lei;

– Modernizare străzi şi drumuri comunale – 3.900.000 lei;

– Construire Grădiniţă în satul Ungureni – 2.200.000 de lei;

– Construire Grădiniţă în satul Grozăveşti – 2.050.000 de lei;

– Modernizare reţea electrică şi transformatoare în satele Corbii Mari, Petreşti, Satu Nou şi Bărăceni – 1.700.000 de lei.

„Vorbim de un total al investițiilor de aproape 30 de milioane de lei, o sumă uriașă raportată la bugetul propriu. Vă promit că nu vom rata niciun leu din aceste finanțări. Mă cunoașteți și știți ce încăpățânat pot fi atunci când vine vorba de comună și interesele ei. Vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul din această perioadă. Mi-ați arătat că suntem toți o familie incredibilă”, este mesajul primarului Ionuţ Bănică.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!