Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Voineşti a finalizat al 10-lea proiect cu fonduri europene: Centrul de zi pentru persoane vârstnice din Manga

Publicat

pe

Comuna Voineşti intră la categoria superlativ pe lista localităţilor în care s-au implementat proiecte de interes edilitar şi social cu fonduri guvernamentale, europene sau de la bugetul local. Nu ne-am propus să înşirăm acum obiectivele materializate în ultimii ani. Ne oprim la ceea ce s-a întâmplat astăzi, 12 februarie 2020, în satul Manga, unde s-a desfăşutat ultimul seminar de prezentare a rezultatelor obţinute în cadrul proiectului „Înfiinţare Centru de zi pentru persoane vârstnice”.

Rolul de amfitrion i-a revenit primarului Gabriel Dănuţ Sandu, care a vorbit, în faţa a numeroşi invitaţi, membri ai comunităţii şi funcţionari publici, despre acest proiect ajuns la final, unul dintre cele mai importante derulate vreodată în Voineşti.

Investiţia, realizată pe suportul unei şcoli vechi, dezafectate, aflată înainte de începerea lucrărilor într-un ireversibil proces de degradare, a fost finanţată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 şi are o valoare 1.650.373 lei.

Centrul de zi este destinat seniorilor din comună, care pot să petreacă aici câteva ore de linişte, reconfortare şi bună dispoziţie. Noua instituţie, care arată în interior aidoma unui stabiliment de odihnă de 5 stele, a fost dotată cu mobilier special, birotică, aparatură fitness etc. Centrul dispune şi de o bibliotecă proprie, sală de informatică, unde bătrânii pot deprinde tainele calculatorului sau navigării pe internet, ocazie cu care pot comunica cu copiii ori cu nepoţii plecaţi departe de casă.

Centrul are şi un cabinet de psihologie. Pe viitor, primarul îşi propune să aducă, periodic, şi un medic care să acorde consultaţii şi să dea sfaturi pentru o viaţă sănătoasă celor care vor frecventa instituţia socială.

Reclama

Curtea a fost, de asemenea, amenajată judicios, cu mult gust şi, ceea ce este mai importnt, cu aparatură fitness utilă practicării unor exerciţii care să contribuie la menţinerea tonusului muscular, a sănătăţii fizice.

Centrul de zi va fi deservit deocamdată de un administrator şi un psiholog. Pentru celelalte activităţi care se vor desfăşura, vor fi angajate persoane în regim de colaborare sau se pot încheia contracte de voluntariat cu cei care sunt interesaţi, dornici să lucreze cu seniorii.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Sălcioara: Anunț important pentru utilizatorii de terenuri cu culturi agricole calamitate

Publicat

pe

De

Primăria comunei Sălcioara, din județul Dâmbovița, îi anunță pe utilizatorii de terenuri cu destinație agricolă înscriși în evidențele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, ale căror suprafețe cu culturi agricole au fost calamitate în procent de peste 30%, că trebuie să depună înștiințări scrise la unitatea administrativ-teritorială pe a cărei rază se află terenul, în format fizic sau prin mijloace electronice de transmitere la distanță, până cel târziu la data de 1 august inclusiv, pentru culturile agricole înființate în toamnă, respectiv până cel târziu la data de 15 octombrie inclusiv, pentru celelalte culturi agricole.

Formular de înștiințare 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Centura orașelor Pucioasa și Fieni, în procedură de consultare publică

Publicat

pe

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a inițiat astăzi procedura de consultare publică cu privire la mai multe proiecte de acte normative. Printre documentele aprobate se află și Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ”Drum de legătură la drumul național DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni“, județul Dâmbovița.

Practic, vorbim de șoseaua de centură ocolitoare a celor două orașe, proiect susținut și promovat de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, necesar pentru afluirea traficului rutier și decongestionarea circulației în cele două localități urbane.

Acest drum va avea o lungime de 15,13 km, se desprinde din DN 71 în apropiere de Halta Scârlența, comuna Brănești, iar ca suprafață desfășurată are o construcție de peste 540.000 mp. Traseul urmărește cursul râului Ialomița pe aproape toată lungimea, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, care ocolește comuna Moțăieni, punctul de reintrare în DN 71 fiind la ieșire din orașul Fieni spre Buciumeni.

La capetele traseului sunt prevăzute două noduri rutiere, cu patru brelete, astfel încât să fie asigurate toate relațiile de deplasare. De asemenea, au fost asigurate și două noduri intermediare, unul care va face legătura cu DC 136, în Pucioasa, și altul care va face legătura cu DN 71, în orașul Fieni.

Platforma drumului are o lățime totală de 21,5 m și este compusă dintr-o bandă mediană de 3 m, parte carosabilă de 7 m, benzi de încadrare de câte 1,5 m și acostamente de 3 m. Drumul de ocolire are prevăzute 17 lucrări de artă – 9 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală. Vorbim aici de poduri care vor traversa râul Ialomița și de pasaje care vor traversa DN 71, dar și de un pod peste calea ferată. Pe fiecare dintre acestea se vor amplasa rețele de iluminat.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite