Connect with us

Dâmboviţa

Părinţii, jigniţi grosolan de ministra liberală a Muncii!

Publicat

pe

Sursa foto: https://stirimondene.fanatik.ro/

Monica Ilie, viceprimar al Târgoviştei, urmărind atent modul în care au decurs întâlnirile dintre aceiaşi miniştri PNL, demişi prin moţiune, şi membrii comisiilor de specialitate ale Parlamentului, a ajuns la concluzia că liberalilor audiaţi le-au dispărut rigoarea, profesionalismul, echilibrul de care ar trebui să dea dovadă un politician adevărat, dedicat ţării.

„Am remarcat, din păcate, nivelul intelectual mediocru al unora și nu mă refer aici neapărat la corectitudinea gramaticală, ci, mai ales, la coerența ideilor, la capacitatea de a exprima logic, inteligent, argumentat un punct de vedere, la dibăcia care a lipsit multora în a insera ironia fină într-un discurs susținut în fața competitorului politic, fără a cădea în grotesc. Ne-am aflat în aceste zile într-o situație care nu a mai existat niciodată în România.

Miniștrii vin la audieri, prezintă un program guvernamental pe care știu că nu vor să îl implementeze, pentru că ei nu vor să fie miniștrii, sau vor, dar nu acum, pentru că acum este un joc de rol absurd. Situația este de un penibil rar întâlnit și nu oferă României decât circ. Țara este neguvernată sau guvernată în funcție de anumite interese, nu există niciun proiect major despre care să se discute, opinia publică este intoxicată cu tema alegerilor anticipate.

Oare ce măsuri bune pentru țara nostră vrea guvernul Orban să ia și nu este susținut de Parlament? Nu știm nici noi și nici miniștrii audiați nu au reușit să convingă prea mult”, a scris Monica Ilie pe pagina sa de Facebook.

Monica Ilie – viceprimar municipiul Târgovişte (PSD)

Viceprimarul Târgoviştei nu a trecut-o cu vederea nici pe Violeta Alexandru, ministrul Muncii, care, în ieşirile publice, jigneşte părinţii, spunând că, în multe situaţii, alocaţiile sunt folosite pentru cumpărarea băuturii, pentru tutun şi jocuri de noroc.

„Dacă este așa, atunci acești copii sunt în pericol, doamna ministru! Ce facem cu ei, cum îi protejăm? Există date în acest sens, ați făcut studii sau știți din «gura târgului»? Condiționarea acordării alocațiilor de prezența părinților la școală este, din nou, o idee aberantă care încalcă Constituția. Acestea nu sunt decât motive inutile de a abate atenția de la faptul că nu doresc să acorde alocația mărită copiilor.

Cu același cinism, doamna ministru incită la ură și vorbește despre numărul enorm al celor care primesc ajutoare sociale. Este o dezinformare calculată, pentru că cifrele spun că numărul celor care primesc ajutor social pentru asigurarea venitului minim garantat a scăzut de la 247.000 în februarie 2016, la 170.000 în decembrie 2019.

Doamna ministru nu a știut să spună câte pensii minime din România au la bază contribuția completă, de 35 de ani sau de 15 ani, dar consideră că pensionarii care au muncit între 15 și 35 de ani sunt asistați social și refuză să le mărească pensiile la fel cum refuză, cu îndârjire, să se pronunțe clar asupra majorării cu 40% a punctului de pensie.

Pot continua mult cu cinismul acestui ministru, iar dacă aș trece la ceilalți, cu siguranță, avizul ar fi tot negativ. Prestația miniștrilor, teatrul sau, după caz, circul din Parlament, în cadrul acestor audieri, m-au făcut să mă gândesc la prestațiile sofisticate din timpul romanilor și la societatea vremii, satirizată de latinul Juvenal, societate despre care spune că nu mai avea alte doruri și nici alte slăbiciuni, decât jocurile-n circuri și bucata lui de pâine”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Crăciun la Turn. La Târgoviște, trecutul a deschis porțile prezentului…

Publicat

pe

Un eveniment-fluviu, pornit chiar în seara zilei de 1 Decembrie, de Consiliul Judeţean Dâmboviţa în colaborare cu Primăria Târgoviște, în incinta vechii Cetății de Scaun a Țării Românești, la umbra bătrânului Turn al Chindiei.

Se întâmplă și la noi ca în alte orașe ale României, ca în marile capitale europene, unde trecutul se îmbină armonios, cu respect, cu prezentul și viitorul, unde vâlvătaia vremurilor și exuberanța tinerilor sunt domolite și cizelate prin solemnul impus de istorie.

Este o premieră pentru Târgoviște, pentru județul Dâmbovița, care ar trebui multiplicată și chiar permanentizată. Locul unde s-a făurit istoria nu este un cimitir, ci un spațiu viu care trebuie să păstreze conexiunea cu mersul societății. Respectul față de trecut nu este dat de porțile închise, de singurătate și norme speciale. Trebuie să fim parte din istorie, să ne contopim cu ea. Tocmai asta a făcut președintele Corneliu Ștefan, a conectat prezentul cu trecutul, folosind ca motivații speciale tradițiile, Sărbătorile de Crăciun. Și astfel curtea interioară de sub Turnul Chindiei s-a umplut de viață, de culoare, de zumzetul și zâmbetele copiilor care gustă din vata de zahăr și din gogoșelele calde, privind sau sprijinindu-se de zidurile trainice construite de înaintași.

Mii de târgovișteni s-au aflat, în această seară, la deschiderea oficială a sărbătorilor sub Turnul Chindiei. Printre ei, președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, prefectul Claudia Gilia, subprefectul Corneliu Sălișteanu, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, deputații Carmen Holban, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu și mulți reprezentanți ai autorităților locale și județene.

În aplauzele publicului și după numărătoarea inversă, s-au aprins luminile în Curtea Domnească! O imagine unică, o cetate de basm.

În perimetrul destinat acestui inedit pastel de iarnă, au fost montate căsuțe, de unde pot fi procurate dulciuri, fructe, jucării, suvenire. A fost amenajat și un patinoar.

Pe scenă, în prima seară din acestă frumoasă carte de poveste, s-a derulat un spectacol muzical dedicat Zilei de 1 Decembrie, intitulat „Noi suntem români”. Pe scenă, au evoluat trupele Zavera și Distinto, Diana Matei și Taraful Cleante.

Corneliu Ștefan a spus că ceea ce s-a conturat acum, plăcut, la Curtea Domnească a fost apreciat și de reprezentanții Comisiei Europene care s-au aflat săptămâna trecută într-o vizită de lucru în județul Dâmbovița.

„De astăzi și până la sfârșitul anului, vom avea aici diferite activități specifice sărbătorilor de iarnă. Vom primi colindători, iar sâmbătă vom deschide și patinoarul unde, de Sfântul Nicolae, accesul va fi gratuit pentru toți copiii. Îi așteptăm să vină în număr cât mai mare. Urez un sincer la mulți ani tuturor dâmbovițenilor, să fim sănătoși și să ne bucurăm de aceste sărbători”, este mesajul transmis de președintele Corneliu Ștefan.

Primarul Daniel Cristian Stan a menționat, cu bucurie, că Târgoviște se îmbracă de sărbătoare. A mai spus edilul că este ceva deosebit ca, lângă Turnul Chindiei, să se consume un eveniment care, practic, deschide seria de manifestări dedicate Crăciunului și sfârșitului de an.

„Așa cum am anunțat, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, vor fi aprinse luminile de sărbătoare în tot orașul. Va fi un spectacol deosebit. Îi invit pe toți târgoviștenii, pe dâmbovițeni, în Piața Tricolorului la un eveniment aparte”, a mai adăugat primarul municipiului Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Acces gratuit pentru copii la patinoarul de la Turnul Chindiei, de Moș Nicolae!

Publicat

pe

Copiii vor avea acces gratuit la patinoarul din incinta Curții Domnești de la Târgoviște, în ziua de Sfântul Nicolae.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan, care îi invită să vină în număr cât mai mare la Turnul Chindiei și să se bucure de această surpriză.

Patinoarul de la Curtea Domnească va fi deschis începând de sâmbătă – 3 decembrie 2022.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats