Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Părinţii, jigniţi grosolan de ministra liberală a Muncii!

Publicat

pe

Sursa foto: https://stirimondene.fanatik.ro/

Monica Ilie, viceprimar al Târgoviştei, urmărind atent modul în care au decurs întâlnirile dintre aceiaşi miniştri PNL, demişi prin moţiune, şi membrii comisiilor de specialitate ale Parlamentului, a ajuns la concluzia că liberalilor audiaţi le-au dispărut rigoarea, profesionalismul, echilibrul de care ar trebui să dea dovadă un politician adevărat, dedicat ţării.

„Am remarcat, din păcate, nivelul intelectual mediocru al unora și nu mă refer aici neapărat la corectitudinea gramaticală, ci, mai ales, la coerența ideilor, la capacitatea de a exprima logic, inteligent, argumentat un punct de vedere, la dibăcia care a lipsit multora în a insera ironia fină într-un discurs susținut în fața competitorului politic, fără a cădea în grotesc. Ne-am aflat în aceste zile într-o situație care nu a mai existat niciodată în România.

Miniștrii vin la audieri, prezintă un program guvernamental pe care știu că nu vor să îl implementeze, pentru că ei nu vor să fie miniștrii, sau vor, dar nu acum, pentru că acum este un joc de rol absurd. Situația este de un penibil rar întâlnit și nu oferă României decât circ. Țara este neguvernată sau guvernată în funcție de anumite interese, nu există niciun proiect major despre care să se discute, opinia publică este intoxicată cu tema alegerilor anticipate.

Oare ce măsuri bune pentru țara nostră vrea guvernul Orban să ia și nu este susținut de Parlament? Nu știm nici noi și nici miniștrii audiați nu au reușit să convingă prea mult”, a scris Monica Ilie pe pagina sa de Facebook.

Monica Ilie – viceprimar municipiul Târgovişte (PSD)

Viceprimarul Târgoviştei nu a trecut-o cu vederea nici pe Violeta Alexandru, ministrul Muncii, care, în ieşirile publice, jigneşte părinţii, spunând că, în multe situaţii, alocaţiile sunt folosite pentru cumpărarea băuturii, pentru tutun şi jocuri de noroc.

„Dacă este așa, atunci acești copii sunt în pericol, doamna ministru! Ce facem cu ei, cum îi protejăm? Există date în acest sens, ați făcut studii sau știți din «gura târgului»? Condiționarea acordării alocațiilor de prezența părinților la școală este, din nou, o idee aberantă care încalcă Constituția. Acestea nu sunt decât motive inutile de a abate atenția de la faptul că nu doresc să acorde alocația mărită copiilor.

Cu același cinism, doamna ministru incită la ură și vorbește despre numărul enorm al celor care primesc ajutoare sociale. Este o dezinformare calculată, pentru că cifrele spun că numărul celor care primesc ajutor social pentru asigurarea venitului minim garantat a scăzut de la 247.000 în februarie 2016, la 170.000 în decembrie 2019.

Doamna ministru nu a știut să spună câte pensii minime din România au la bază contribuția completă, de 35 de ani sau de 15 ani, dar consideră că pensionarii care au muncit între 15 și 35 de ani sunt asistați social și refuză să le mărească pensiile la fel cum refuză, cu îndârjire, să se pronunțe clar asupra majorării cu 40% a punctului de pensie.

Pot continua mult cu cinismul acestui ministru, iar dacă aș trece la ceilalți, cu siguranță, avizul ar fi tot negativ. Prestația miniștrilor, teatrul sau, după caz, circul din Parlament, în cadrul acestor audieri, m-au făcut să mă gândesc la prestațiile sofisticate din timpul romanilor și la societatea vremii, satirizată de latinul Juvenal, societate despre care spune că nu mai avea alte doruri și nici alte slăbiciuni, decât jocurile-n circuri și bucata lui de pâine”.

ADMINISTRAŢIE

Autorităţile de la Gura Şuţii, acţiuni de prevenţie şi comunicare cu cetăţenii

Publicat

pe

La Gura Șuții, judeţul Dâmboviţa, situația este sub control. Viața decurge în normalitatea impusă de starea de urgență. Primarul comunei, Constantin Dinu, este pe baricade, fiind într-o permanentă conectare cu întreaga comunitate. Edilul şi angajații administrației publice locale țin în permanență legătura cu familiile izolate, cu bătrânii neajutorați.

Și la Gura Șutii sunt destui cei care s-au întors acasă din străinătate. Și, din câte ne-a spus primarul, ar trebui să se mai întoarcă, dar se pare că apelurile lansate de autorități nu prea le mai dau ghes să vină acasă, unde ar intra direct în carantină. La Gura Șuții, sunt acum circa 28 de gospodării izolate. Aproximativ 100 de persoane.

„Oamenii trebuie să vadă în clipele acestea destul de dificile că suntem alături de ei, că le venim în ajutor, asigurându-le, atunci când au nevoie, ceea ce le trebuie vieții de zi cu zi. Este greu. Acestor probleme, dacă va fi necesar, le vom face față, nu ne dăm bătuți. Sunt mulțumit de colaborarea pe care o avem cu Polița. Se patrulează în permanență. Oamenii cunosc că restricțiile de circulație trebuie respectate. Sunt convins că, dacă suntem responsabili și cu ajutorul lui Dumnezeu, vom ieși bine și din această situație”, ne-a precizat Constantin Dinu.

Edilul mai este mulțumit şi de comunicarea pe care o are cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dâmboviţa, care au răspuns prompt la orice solicitare, la orice sfat care li s-a cerut. Dar, nu poate spune același lucru despre toți cei implicați în această bătălie.

„De la județ, până acum, nu ne-a dat nimeni un telefon, să ne întrebe cum ne descurcăm, ce probleme avem. Vorbesc aici de cei care coordonează Comitetul pentru Situații de Urgență. Poate, până la urmă, se va debloca și acest lucru, să nu ne mai simțim singuri în această situație de criză care ne afectează pe toți”, spune primarul de la Gura Șuții.

Autoritățile locale se pregătesc acum pentru cea de-a doua acțiune de dezinfecție pe care o vor desfășura pe întreg teritoriul comunei.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Jurnal de coronavirus. Seară pustie de primăvară…

Publicat

pe

Sâmbătă după-amiază. În miezul primăverii. Un raid la pas prin oraș. Perfect legal. Cu adeverinţa şi declarația în buzunar, iar la gât cu aparatul foto. Pustiu. Ciudat. Trist. Oamenii s-au conformat cerințelor impuse de starea de urgență. Doamne, și cât este de dificil!

Afară pomii sunt încă înfloriți, pasărelele ciripesc vesel, iar tu, ființă umană, care stăpânești lumea asta de mii de ani, stai închis între patru pereți, speriat de un virus, o mașinărie microscopică ce îți poate aduce moartea.

Până mai ieri ne speriam de bombe atomice, nucleare, de cine știe ce arme sofisticate. Când colo, întreaga planetă a fost pusă la respect de ceva nedefinit, apărut din neant și care lovește parcă după un anume calcul. Urmează anumite principii ale selecției, ceea ce nu pare a fi chiar așa de întâmplător.

Çâțiva târgovișteni își plimbau câinii prin parc. Animăluțele – zglobii, vesele, jucăușe. Stăpânii, triști, amărîți… Se aude o sirenă în depărtare. Din apartamente mai răzbate afară câte un râset cald de copil. Alții ascultă muzică. Se aude și televizorul. Dat pe știri.

E prea multă linişte. După, în general vin… furtuni.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT