Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Părinţii, jigniţi grosolan de ministra liberală a Muncii!

Publicat

pe

Sursa foto: https://stirimondene.fanatik.ro/

Monica Ilie, viceprimar al Târgoviştei, urmărind atent modul în care au decurs întâlnirile dintre aceiaşi miniştri PNL, demişi prin moţiune, şi membrii comisiilor de specialitate ale Parlamentului, a ajuns la concluzia că liberalilor audiaţi le-au dispărut rigoarea, profesionalismul, echilibrul de care ar trebui să dea dovadă un politician adevărat, dedicat ţării.

„Am remarcat, din păcate, nivelul intelectual mediocru al unora și nu mă refer aici neapărat la corectitudinea gramaticală, ci, mai ales, la coerența ideilor, la capacitatea de a exprima logic, inteligent, argumentat un punct de vedere, la dibăcia care a lipsit multora în a insera ironia fină într-un discurs susținut în fața competitorului politic, fără a cădea în grotesc. Ne-am aflat în aceste zile într-o situație care nu a mai existat niciodată în România.

Miniștrii vin la audieri, prezintă un program guvernamental pe care știu că nu vor să îl implementeze, pentru că ei nu vor să fie miniștrii, sau vor, dar nu acum, pentru că acum este un joc de rol absurd. Situația este de un penibil rar întâlnit și nu oferă României decât circ. Țara este neguvernată sau guvernată în funcție de anumite interese, nu există niciun proiect major despre care să se discute, opinia publică este intoxicată cu tema alegerilor anticipate.

Oare ce măsuri bune pentru țara nostră vrea guvernul Orban să ia și nu este susținut de Parlament? Nu știm nici noi și nici miniștrii audiați nu au reușit să convingă prea mult”, a scris Monica Ilie pe pagina sa de Facebook.

Monica Ilie – viceprimar municipiul Târgovişte (PSD)

Viceprimarul Târgoviştei nu a trecut-o cu vederea nici pe Violeta Alexandru, ministrul Muncii, care, în ieşirile publice, jigneşte părinţii, spunând că, în multe situaţii, alocaţiile sunt folosite pentru cumpărarea băuturii, pentru tutun şi jocuri de noroc.

„Dacă este așa, atunci acești copii sunt în pericol, doamna ministru! Ce facem cu ei, cum îi protejăm? Există date în acest sens, ați făcut studii sau știți din «gura târgului»? Condiționarea acordării alocațiilor de prezența părinților la școală este, din nou, o idee aberantă care încalcă Constituția. Acestea nu sunt decât motive inutile de a abate atenția de la faptul că nu doresc să acorde alocația mărită copiilor.

Cu același cinism, doamna ministru incită la ură și vorbește despre numărul enorm al celor care primesc ajutoare sociale. Este o dezinformare calculată, pentru că cifrele spun că numărul celor care primesc ajutor social pentru asigurarea venitului minim garantat a scăzut de la 247.000 în februarie 2016, la 170.000 în decembrie 2019.

Doamna ministru nu a știut să spună câte pensii minime din România au la bază contribuția completă, de 35 de ani sau de 15 ani, dar consideră că pensionarii care au muncit între 15 și 35 de ani sunt asistați social și refuză să le mărească pensiile la fel cum refuză, cu îndârjire, să se pronunțe clar asupra majorării cu 40% a punctului de pensie.

Pot continua mult cu cinismul acestui ministru, iar dacă aș trece la ceilalți, cu siguranță, avizul ar fi tot negativ. Prestația miniștrilor, teatrul sau, după caz, circul din Parlament, în cadrul acestor audieri, m-au făcut să mă gândesc la prestațiile sofisticate din timpul romanilor și la societatea vremii, satirizată de latinul Juvenal, societate despre care spune că nu mai avea alte doruri și nici alte slăbiciuni, decât jocurile-n circuri și bucata lui de pâine”.

ACTUALITATE

Cadou muzical online de Florii, oferit de Centrul Județean de Cultură Dâmboviţa

Publicat

pe

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița vă propune pentru duminică – 25 aprilie, de la ora 17:00, spectacolul muzical online „Primăvara iubirii”, susținut de profesorii Școlii Populare de Arte „Octav Enigărescu”.

„Evenimentul a fost imaginat ca un concept inedit, sub forma unui cadou muzical oferit, de data aceasta, nu de către elevi, ci de cei care îi îndrumă.

Cu accente din repertoriul clasic, așa cum a abordat la pian doamna profesor Andreea Andrei sau ca un tribut adus marilor nume ale muzicii ușoare românești de către profesor Mirablea Grigorescu, cu sensibilitate și pasiune, într-un cadru de vis – Muzeul de Artă din Târgoviște, evenimentul se constituie într-o formă artistică de înaltă ținută.

Iubind muzica și trăind prin ea, Adelin Simion, alături de sora sa, Izabela Radu, au adus în prim-plan piese muzicale ce au făcut înconjurul lumii, dar și o creație proprie, demonstrând reale calități compoziționale.

Alăturată de curând familiei Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, Andreea Rusu, prin vioara ei, a suprins nu doar primăvara, din celebra piesă a marelui compozitor Florin Bogardo, dar și accente misterioase din repertoriul trupei Secret Garden.

Pentru a evidenția pasiunea, talentul, dar, mai ales, dăruirea pentru pian și sonoritățile sale, într-un duo muzical de excepție, concertul se încheie cu performanța extraordinară a doi artiști, Andreea Andrei și Andrei Georgescu, pe acordurile pline de intensitate ale lui Astor Piazzolla din piesa Libertango”, se precizează într-un comunicat remis de Centrul Județean de Cultură Dâmboviţa.

Spectacolul poate fi urmărit pe pagina de Facebook a instituției.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

2021, anul șantierelor deschise în orașul Pucioasa

Publicat

pe

Sursa foto: captură video Actual Media

Constantin Ana, primarul orașului Pucioasa, aflat la al doilea mandat, și-a stabilit un grafic clar de dezvoltare a comunității încă din momentul când a hotărât să candideze și a făcut tot posibilul să se țină de el, chiar dacă nu a anticipat nivelul real al birocrației. De asemenea, perioada de pandemie pe care o traversăm de mai bine de un an a cauzat câteva întârzieri, fiind nevoie de redirecționarea multor fonduri, însă edilul este convins că anul acesta administraţia publică locală de la Pucioasa va reuși să recupereze.

„2021 va fi anul în care orașul va fi plin de șantiere și acesta este un motiv de satisfacție, dar și de îngrijorare, pentru că nu există proiect fără probleme și nu există proiect care să nu genereze, pe lângă satisfacția finalizării lui, și foarte multe zone de disconfort cetățenilor. Nu a fost proiect la care să nu apară reclamații, că-i deranjează zgomotul, praful… Îi înțeleg, dar nici în casă, dacă te apuci să faci curat, să construiești ceva, nu ai cum să o faci în liniște și fără praf”, a punctat primarul orașului Pucioasa – Constantin Ana.

Edilul este nemulțumit de faptul că, la nivelul Guvernului, nu există predictibilitate și nu se păstrează bun ce au început predecesorii. Spre exemplu, Cabinetul Viorica Dănilă venise cu o axă de finanțare pentru stațiunile balneo-climaterice de care s-a ales praful imediat de a ajuns PNL la putere.

„Totuși, Guvernul PNL a venit și cu o veste bună, în septembrie 2020, când a dat o ordonanță care ne asigura că vom primi, din bani europeni, prin returnare ulterioară, integral cofinanțările pentru proiectele europene și 75% din cheltuielile neeligibile, ceea ce pentru noi însemna o gură de oxigen. Din păcate, nu s-a mai întâmplat nimic!

Atâta timp cât nu poți să ai predictibilitate, te bazezi pe lucruri ce-ți sunt prezentate în documente oficiale și nu se mai întâmplă, avem o problemă. Ne construim un buget, o agendă de lucru și se alege praful de tot și de toate. La momentul de față, așteptăm să se întâmple o minune și să pornească Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR, să pornească Programul Operațional Regional – POR, să fie altfel decât a fost până acum, pentru că am avut proiecte care au stat și peste 3 ani de zile până au început să producă efecte. Oamenii au o percepție clară că am produs doar hârtii și, din păcate, până la un punct, nu am avut cum să le demonstrez că nu este așa”, a declarat Constantin Ana pentru actual-media.ro.

Primăria Pucioasa are semnate, în acest moment, 17 contracte de finanțare, iar obiectivul edilului pentru cel de-al doilea mandat este să finalizeze aceste proiecte. De asemenea, și-a propus să mai pornească alte 10.

„După calculele mele, un proiect european serios înseamnă, de la idee până la finalizare, minimum 5 ani. Știu că pare dureros, dar acesta este adevărul. De exemplu, proiectul de pe Dealul Moțăianca – crearea unei zone de agrement și de tratament – nu cred că va fi gata mai devreme de 10 ani. Este o valoare prea mare, este un efort bugetar imens, este prins în master planul de turism al României, dar Dumnezeu știe cum vor mai interpreta oamenii ăștia (Nota redacției: guvernanții) niște documente asumate la momentul respectiv de toate partidele politice. Vom vedea. Noi suntem plini de speranță, avem lucrări pornite spre deosebire de alții, suntem pregătiți și pentru POR 2021-2027, am depus 10 fișe și pentru PNRR. Încercăm să nu ratăm niciun ban european”, a mai spus primarul orașului Pucioasa – Constantin Ana.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT