Connect with us

ACTUALITATE

0800.800.358, linie telefonică gratuită pentru informare despre coronavirus

Publicat

pe

Institutul Naţional de sănătate Publică a operaţionalizat linia TELVERDE 0800.800.358, destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Programul de funcționare este între orele 08:00 și 23:00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Atenţie! Pentru situaţiile de urgenţă, românii trebuie să sune la 112. La linia TELVERDE 0800.800.358 pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

„Până în acest moment, pe teritoriul României a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus), astfel că nu se poate vorbi de o epidemie.

Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat la București, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș, este în stare bună și nu prezintă simptome specifice.

Pacientul este total izolat de restul persoanelor din spital și se află în monitorizare, clinic și biologic.

De asemenea, a fost extinsă ancheta epidemiologică pentru a identifica și testa persoanele cu care cetățeanul român purtător al virusului a intrat în contact.

În prezent, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș sunt în lucru un număr de 17 probe biologice.

În acest moment, un număr de 99 de persoane se află în carantină, iar 5667 persoane sunt monitorizate la domiciliu.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 163 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 59) cu privire la Coronavirus”, se arată într-un comunicat remis de Guvernul României.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmboviţa te ajută să accesezi fonduri pentru înființare și dezvoltare structuri economice

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Dâmbovița a organizat, astăzi – 17 aprilie 2024, workshop-ul „Femeia antreprenor 2024”, eveniment care a inclus o sesiune de informare privind accesarea fondurilor nerambursabile și o sesiune de întrebări și răspunsuri. Prezentările au fost susținute de Ștefania Stroică – director general CCIA Dâmboviţa și Alexandra Pîrlea – Expert Accesare Fonduri Structurale și de Coeziune Europene în cadrul CCIA Dâmboviţa.

„Noutățile pe care le aduce Programul Femeia Antreprenor 2024, la acest moment, constau în introducerea criteriilor: activitatea desfășurată într-un incubator de afaceri și profitabilitatea afacerii”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Reține! Camera de Comerț Dâmbovița susține și sprijină înființarea și dezvoltarea structurilor economice private înființate și conduse de femei, îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, precum și realizarea unei creșteri inteligente, sustenabile și incluzive, bazate pe digitalizare, dezvoltare durabilă, inovare și pregătire antreprenorială.

Evenimentul organizat astăzi face parte dintr-o campanie de informare atât pentru mediul de afaceri dâmbovițean, cât și pentru noii antreprenori care doresc sprijin în accesarea de fonduri și implementarea de proiecte economice.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Capacitățile de producție militară cu probleme vor fi preluate de AAAS

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Surpriză pe linia industriei de apărare din România. Conform unui proiect de OUG lansat în dezbatere publică de Secretariatul General al Guvernului, unitățile aflate în situații limită, fără comenzi, cu datorii mari la ANAF sau în procedură de insolvență, vor fi preluate de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statul (AAAS). Intenția ar fi aceea de resuscitare a acestor capacitați de producție militară, prin prinderea lor în parteneriate cu producători internaționali de armament sau, dacă tot nu se poate, să fie scoase la vânzare.

Practic, cam asta este ocupația principală a AAAS, să valorifice activele statului. Datoriile respectivelor societăți vor fi preluate tot de stat, dar trec la AAAS.

Se pare că pe lista unităților economice cu profil militar care au probleme și care, posibil, vor trece în administrarea AAAS se numără Automecanica Moreni, UM Dragomirești și Uzina Mecanică Mija, din județul Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite