Connect with us

ACTUALITATE

Nicio suspiciune de coronavirus în judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: sudouest.fr)

La nivelul judeţului Dâmboviţa, nu au fost înregistrate până la acest moment cazuri sau suspiciuni de îmbolnăvire cu COVID-19, iar cele 37 de persoane aflate în supraveghere prin izolare la domiciliu sunt clinic sănătoase, nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu coronavirus – informează Direcţia de Sănătate Publică.

În ceea ce priveşte eventuale măsuri de carantină, au fost ientificate, împreună cu Instituţia Prefectului şi cu autorităţile administraţiei publice locale, patru locaţii, cu o capacitate de 100 de locuri, în Târgovişte, Voineşti, Pucioasa şi Titu.

„Facem apel la persoanele care au călătorit în zonele cu risc , să ia toate măsurile de prevenţie şi să respecte normele de igienă. Rugăm persoanele care prezintă simptomele specifice unei viroze respiratorii sau pe cele ale gripei şi nu se încadrează în definiţia de caz suspect, nu au venit sau nu au intrat în contact cu persoane din zonele de risc, să contacteze medicul de familie pentru stabilirea conduitei terapeutice.

Caz suspect reprezintă pacientul cu infecţie respiratore acută care prezintă febră, tuse durere în gât şi în perioada de 14 zile anterioare debutului simptomelor a avut contact apropiat cu un caz confirmat, un caz probabil sau a avut istoric de călătorie în zonele cu transmitere comunitară extinsă”, se arată într-un comunicat remis de DSP Dâmboviţa.

În comunitate, persoanele fără simptome respiratorii ar trebui:
– să evite aglomerațiile și frecventarea spațiilor închise aglomerate (de ex. supermarketuri, mall-uri);
-să mențină o distanță de cel puțin 1 metru față de orice persoană cu simptome
respiratorii (de ex. tuse, strănut);
-să-și spele frecvent mâinile folosind apă și săpun atunci când mâinile sau antiseptic pe bază de alcool;
-să utilizeze tehnica de a tuși sau a strănuta în interiorul cotului flectat sau să-și acopere nasul și gura în timpul tusei și strănutului cu un șervetel de unică folosință, urmată de aruncarea acestuia după utilizare și spălarea IMEDIATĂ a mainilor cu apă și săpun;
– să se abțină de la atingerea gurii, nasului și ochilor;
-să respecte regulile privind modul de purtare, îndepărtare și eliminare a măștilor asociate cu o igienă corectă a mâinilor.

Atenţie! La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus): 0800.800.358. Programul de funcționare al liniei verde este între orele 08:00 și 23:00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Pentru situaţii de urgenţă, cetăţenii trebuie să sune la 112.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

APIA: Cererile de plată pentru anul 2024 pot fi depuse fizic sau online

Publicat

pe

În perioada 4 aprilie – 7 iunie 2024, se vor putea depune, la Centrele APIA, cererile de plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic în anul 2024.

„În județul Dâmbovița sunt aproximativ 24.000 de fermieri potențiali beneficiari ai intervențiilor din sectoarele vegetal și zootehnic. Fiecare fermier poate alege individual cum va depune cererea de plată: prin prezența fizică la APIA sau prin mijloace de lucru la distanță”, ne informează Oana Năstase – purtător de cuvânt APIA Dâmboviţa.

Pentru o bună derulare a campaniei de depunere a cererilor, APIA Dâmbovița a transmis deja către toate primăriile din județ programările fermierilor. Prin urmare, este important ca aceștia să se adreseze telefonic funcţionarului responsabil cu gestionarea cererii pe care urmează să o depună și împreună vor identifica o modalitate prin care să-și transmită acordul pentru închiderea și înregistrarea cererii în Sistemul Integrat de Administrare și Control, în cazul în care optează pentru depunerea cererii la distanță.

„După data limită de depunere a cererii de plată, fermierii trebuie să notifice în scris APIA cu privire la orice modificare a datelor declarate în cererea de plată şi în documentele doveditoare, în termen de 15 zile de la data modificării.

Fermierii care nu desfăşoară activitate agricolă nu sunt eligibili la plată pentru suprafeţele / animalele neconforme.

Fermierii și alți beneficiari care primesc plăți directe sau plăți anuale prin intervenții sub formă de plăți directe și intervenții pentru dezvoltare rurală, finanțate din fonduri europene trebuie să respecte normele privind condiționalitatea pe întreaga exploatație agricolă (inclusiv pe cele neeligibile şi pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producţiei) și pe tot parcursul anului de cerere.

Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie valabile la data depunerii cererii. Responsabilitatea privind legalitatea şi valabilitatea documentelor aparţine fermierului şi/sau autorităţii care a emis/atestat aceste documente, după caz”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Activități ce vor fi organizate în județul Teleorman, cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie)

Publicat

pe

Jandarmetia Teleorman organizează, în perioada 30 martie – 3 aprilie 2024, o serie de activități cu prilejul „Zilei Jandarmeriei Române”, astfel:

– Sâmbătă – 30 martie, ora 10:00 – Ziua Veteranilor Unității, – Ceremonie militară – depunere de coroane şi jerbe de flori la monumentul ridicat în cinstea fostului comandant al Jandarmeriei Române, general de brigadă Ion Bunoaica, în localitatea Slobozia Mândra.

– Luni – 1 aprilie, ora 08:00 – donare de sânge în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o Viață” – Centrul de Transfuzie Sanguină Alexandria.

Luni – 1 aprilie, ora 10:00 – Competiție de tir sportiv – Cupa Jandarmeriei Teleormănene pentru Presă și cadre militare, Poligonul de tir sportiv Alexandria.

– Marți – 2 aprilie, ora 10:00 – Desfășurarea Ceremoniei militare a depunerii de coroane şi jerbe de flori la monumentele jandarmilor teleormăneni căzuți la datorie în timpul Revoluției din Decembrie 1989 – localitățile Troianu și Balaci.

– Miercuri – 3 aprilie – Ceremonie festivă – Prezentarea mesajelor transmise de conducerea M.A.I. şi I.G.J.R., precum şi a ordinelor pentru recompensarea cadrelor militare din unitate.

Reamintim că pe 3 aprilie 2024, se implinesc 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. La mulți ani!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite