Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Nicio suspiciune de coronavirus în judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: sudouest.fr)

La nivelul judeţului Dâmboviţa, nu au fost înregistrate până la acest moment cazuri sau suspiciuni de îmbolnăvire cu COVID-19, iar cele 37 de persoane aflate în supraveghere prin izolare la domiciliu sunt clinic sănătoase, nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu coronavirus – informează Direcţia de Sănătate Publică.

În ceea ce priveşte eventuale măsuri de carantină, au fost ientificate, împreună cu Instituţia Prefectului şi cu autorităţile administraţiei publice locale, patru locaţii, cu o capacitate de 100 de locuri, în Târgovişte, Voineşti, Pucioasa şi Titu.

„Facem apel la persoanele care au călătorit în zonele cu risc , să ia toate măsurile de prevenţie şi să respecte normele de igienă. Rugăm persoanele care prezintă simptomele specifice unei viroze respiratorii sau pe cele ale gripei şi nu se încadrează în definiţia de caz suspect, nu au venit sau nu au intrat în contact cu persoane din zonele de risc, să contacteze medicul de familie pentru stabilirea conduitei terapeutice.

Caz suspect reprezintă pacientul cu infecţie respiratore acută care prezintă febră, tuse durere în gât şi în perioada de 14 zile anterioare debutului simptomelor a avut contact apropiat cu un caz confirmat, un caz probabil sau a avut istoric de călătorie în zonele cu transmitere comunitară extinsă”, se arată într-un comunicat remis de DSP Dâmboviţa.

În comunitate, persoanele fără simptome respiratorii ar trebui:
– să evite aglomerațiile și frecventarea spațiilor închise aglomerate (de ex. supermarketuri, mall-uri);
-să mențină o distanță de cel puțin 1 metru față de orice persoană cu simptome
respiratorii (de ex. tuse, strănut);
-să-și spele frecvent mâinile folosind apă și săpun atunci când mâinile sau antiseptic pe bază de alcool;
-să utilizeze tehnica de a tuși sau a strănuta în interiorul cotului flectat sau să-și acopere nasul și gura în timpul tusei și strănutului cu un șervetel de unică folosință, urmată de aruncarea acestuia după utilizare și spălarea IMEDIATĂ a mainilor cu apă și săpun;
– să se abțină de la atingerea gurii, nasului și ochilor;
-să respecte regulile privind modul de purtare, îndepărtare și eliminare a măștilor asociate cu o igienă corectă a mâinilor.

Atenţie! La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus): 0800.800.358. Programul de funcționare al liniei verde este între orele 08:00 și 23:00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Pentru situaţii de urgenţă, cetăţenii trebuie să sune la 112.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Caz de COVID-19 confirmat la Produleşti. O asistentă medicală, bolnav asimptomatic

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://sanatatea.tv/)

George Georgescu, primarul comunei Produleşti, judeţul Dâmboviţa, a anunţat astăzi, 9 aprilie 2020, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că o asistentă medicală din localitată, care lucrează la Spitalul Matei Balş, a fost confirmată pozitiv cu COVID-19. Aceasta este bolnav asimptomatic.

„Situația este gestionată în totalitate de către Direcţia de Sănătate Publică Dâmbovița, dar și de autoritățile locale. Acum, mai mult ca oricând, instituțiile trebuie lăsate să-și facă datoria.

Primul lucru pe care-l vom face rapid: în jurul gospodăriei, vom acționa cu substanțe de dezinfecție din Registrul Național al Produselor Biocide, recomandabile în astfel de cazuri.

Primăria Comunei Produleștu îndeamnă cetățenii comunei la calm și responsabilitate și la informare doar din surse credibile, oficiale. Orice modificare legată de situația sus menționată va fi adusă la cunoștință opiniei publice în timp util”, a scris primarul George Georgescu pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Asistenta medicală din Târgovişte a murit în Italia, răpusă de COVID-19

Publicat

pe

Sursa foto: Cremona Oggi

O asistentă medicală din Târgovişte a murit, marţi – 7 aprilie, la Milano, Italia, după ce a fost infectată cu COVID-19 în urmă cu o lună. Elena Rodica Niţu avea 40 de ani şi lucra la un spital din provincia Cremona, fiind stabilită în Italia de 15 ani.

„A fost o fată drăguță și veselă, întotdeauna loială muncii. Şi-a dedicat trupul și sufletul pacienților, nu s-a oprit niciodată”, spun colegii de la Spitalul dell’Oglio Po.

Părinţii şi fratele au luat legătura cu Ambasada României în Italia pentru a recupera trupul neînsufleţit al Elenei şi a-l aduce acasă, în România – scrie Cremona Oggi.

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT