Connect with us

ALEGERI

Se aliază PSD şi PRO România în Dâmboviţa? Răspunsul liderilor Corneliu Ştefan şi Adrian Ţuţuianu

Publicat

pe

Vor încheia PSD şi PRO România o alianţă electorală în judeţul Dâmboviţa, pentru alegerile locale din vară? Semnale în această direcţie s-au dat încă de luna trecută, însă, deocamdată, nu s-au făcut paşi concreţi. Astăzi – 27 februarie 2020, liderii celor două organizaţii au răspuns întrebărilor jurnaliştilor pe această temă.

Corneliu Ştefan, preşedinte PSD Dâmboviţa: Voi propune o echipă de negociere cu PRO România

„Nu exclud varianta unor alianţe locale. În maximum două săptămâni, când vom avea rezultatul tuturor sondajelor, vom discuta de la caz la caz. Sunt localităţi unde putem şi îşi doresc să facă alianţă, dar sunt localităţi unde nu putem să facem alianţe. Nu-şi doresc nici colegii noştri de la PSD şi nu îşi doresc nici cei de la PRO România. Sunt anumite frecuşuri interne…

Până acum, nu am avut nicio discuţie la nivelul celor două partide. Aceste discuţii le vom face în cadru statutar. voi veni în Comitetul Executiv Judeţean, voi propune o echipă de negociere cu cei de la PRO România şi, împreună cu colegii mei, vom negocia de la caz la caz. Şi candidatura la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa poate intra într-un protocol de alianţă”.

Adrian Ţuţuianu, coordonator PRO România Dâmboviţa: E decizia PSD, nu rugăm pe nimeni! 

„Le-am spus colegilor mei să ne pregătim pentru alegerile locale cu liste complete de candidaţi. Nu am pornit de la premisa că avem nevoie de o alianţă cu orice preţ şi în orice condiţii. PRO România este în creştere în judeţul Dâmboviţa, faţă de alegerile anterioare. Sunt convins că avem capacitatea să scoatem un scor care să ne facă un actor important în Consiliul Judeţean şi în Consiliul Local Municipal Târgovişte spre exemplu. Vreau să câştigăm câteva funcţii de primar, dar şi viceprimari.

Militez pentru unitatea stângii. Militez pentru o soluţie de unire cu PSD sub forma unei alianţe electorale. Este decizia PSD. Nu rugăm pe nimeni. Fie va fi o alianţă electorală la nivel de judeţ pentru consiliul judeţean, pentru primării, pentru consiliile locale, fie nu va fi nicăieri. Nu o să sacrific PRO România de dragul PSD”.

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats