Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Ţuţuianu: Florin Cîţu a fost nominalizat premier tocmai pentru a nu face Guvern!

Publicat

pe

Senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu, liderul organizaţiei Dâmboviţa, nu a avut cuvinte de laudă la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, care a ieşit în faţa poporului cu o nominalizare de premier cel puţin ciudată, aproape comică, şi anume ultracontestatul Florin Câţu, eliminându-l din această competiţie spre niciunde pe Ludovic Orban. Iohannis, a spus Ţuţuianu, se comportă nu doar ca şef al statului, ci şi ca un preşedinte de partid.

„În al doilea rând, observăm o relaţie de vasilitate totală între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis. Un asemenea tip de relaţie am mai avut în politica românească între Traian Băsescu şi Emil Boc. Rezultatele le cunoaşteţi cu toţii, respectiv o guvernare dezastruoasă, care a generat o scădere economică de peste 19% în perioada 2009-2011, tăieri de salarii şi punerea României în situaţia de a se împrumuta foarte mult pe pieţele externe şi de la Fondul Monetar Internaţional”, a precizat senatorul PRO România.

Adrian Ţuţuianu consideră că Florin Cîţu a fost ales de şeful de stat tocmai pentru a nu face guvern, cunoscându-se faptul că premierul desemnat nu se bucură de foarte multă simpatie printre parlamentari, nici măcar printre cei ai propriului partid.

„Şi apoi, ministrul Cîţu a continuat politica de îndatorare a statului român procedând exact ca Guvernul Dăncilă, motiv pentru care noi am votat atunci moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă”.

Adrian Ţuţuianu a mai prezentat un argument care arată că Florin Cîţu nu are ce să caute în funcţia de prim-ministru al României.

„În 2008, Cîţu a fost sancţionat de Banca Naţională a României pentru speculaţii nelegale, încălcând legea bancară. Urmare a acestei sancţiuni, domnul Cîţu nu are voie nici astăzi să lucreze pe pieţele bancare şi financiare din România”.

La toate acestea, spune Ţuţuianu, se adaugă declaraţiile controversate privind educaţia şi sănătatea pe care le-a făcut în spaţiul public nominalizatul lui Iohannis. Cîţu a susţinut că problemele din educaţie şi sănătate nu sunt priorităţi ale Guvernnului şi că ar trebui să le rezolve alţii.

Lista despre gafele politice ale lui Cîţu alcătuită de senatorul Adrian Ţuţuianu este lungă şi arată că liberalul nu are ce să caute în frutea Guvernului.

„A mai declarat că obiectivul lui este depesederizarea României. Nimic despre economie, despre consecinţele epidemiei de coronavirus, care a generat căderea Bursei de Valori de la Bucureşti. Nu a spus nimic domnul Cîţu despre ceea ce-i preocupă pe cetăţeni, respectiv dacă se majorează punctul de pensie, dacă se majorează sau nu salariile, aşa cum sunt panificate şi dacă există resurse bugetare suficiente”.

Concluzia liderului PRO România este că pe Klaus Iohannis şi pe liberali nu îi interesează ce se întîămplă cu ţara, nu îi interesează despre marile pericole care ne pândesc. Doar îşi doresc cu orice preţ alegeri anticipate.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tunelul Izvor și misterele care există dincolo de imaginația noastră

Publicat

pe

Foto: Constantin Stan
Sursa foto: Constantin Stan

Constantin Stan este un cutezător, om care caută în trecut nu doar elemente definitorii pentru istorie, date, evenimente, ci mai ales misterul, lucrurile care nu pot fi percepute, ceea ce există dincolo de imaginaţia noastră. Se consideră unul dintre cei aleşi să descifreze tainele, să pătrundă dincolo de lumea în care trăim şi ne mişcăm. Acum, vrea cu tot dinadinsul să „investigheze” Tunelul Izvor, renumita cale feroviară subterană de aproximativ 6 km care ar fi trebuit să străbată masivul Păduchiosu din Bucegi, pentru a lega Valea Ialomiţei de Valea Prahovei, implicit Târgovişte de Sinaia.

Despre enigmaticul tunel început în anul 1912-1913, la iniţiativa Căilor Ferate Române, s-a scris mult. Obiectivul a devenit şi subiect de controvese ştiinţifice, dar şi din domeniul parapsihologic. Sunt tot mai multe voci care susţin că lucrările la Tunelul Izvor nu au fost întrerupte de două ori neapărat din cauza unor conjuncturi socio-economice şi politice, ci pentru că muncitorii, echipele de constructori s-au confruntat sub munte cu fenomene inexplicabile, neelucidate de ştiinţă până acum, lucruri care, pentru mulţi, ţin de domeniul fantasticului, dar s-a preferat să fie ţinute ascunse, departe de ochii muritorului de rând.

Se spune că, în calea tunelului, ar fi apărut un „perete de netrecut”, ceva indestructibil. Constantin Stan tocmai aceste aspecte doreşte să le lămurească. Consideră că poate să facă acest lucru dacă va pătrunde în „măruntaiele” muntelui Păduchiosu. Primul pas l-a făcut. A găsit intrarea în Tunelul Izvor, dinspre Moroeni, județul Dâmboviţa. Consideră cutezătorul braşovean că tainele ascunse în Tunelul Izvor pot avea o contribuţie importantă la salvarea României de necazuri, de spectrul unui eventual război.

Constantin Stan (dreapta), împreună cu renumitul speolog Cristian Lascu (Foto: arhiva personală Constantin Stan)

Vorbeşte el, despre o mulţime de lucruri discutate în diferite cercuri, despre anii 70, când Elena Ceauşescu ar fi fost interesată de ceea ce ascunde tunelul de sub Păduchiosu şi ar fi dat ordin să fie aduşi puşcăriaşi pentru a fora adânc în munte, într-o altă direcţie, separat de tunelul deja terminat.

Se spune că oamenii au ajuns în faţa unui perete de culoare neagră, neted, care nu a putut fi spart cu nimic, nici măcar nu au putut să-l zgrâie. Apoi, după câteva ore în adâncul muntelui, au început să se producă tot felul de fenomene paranormale, respectiv: lumini intermitente, dispariţii de persoane… Poate suna a poveste, a ceva de domeniul fantasticului, dar Constantin Stan crede, în baza unor premoniţii, că doar el poate pătrunde în tunel mai departe de limita a 3 km. Toţi ceilalţi care ar cuteza ar fi „dezintegraţi” imediat.

Constantin Stan este decis să pătrundă cât mai repede în enigmaticul Tunel Izvor, prin intrarea dinspre Moroieni, zona Valea Cărpinişului, pe care a descoperit-o pe 1 decembrie 2018 și unde a revenit în urmă cu aproape 10 zile. Braşoveanul vrea să fie însoţit, în temerara sa expediţie, de specialişti în speologie, de oameni pregătiţi, împreună cu care să încerce să dezlege o parte din mistere, dacă ele există. VOM REVENI.

Citește în continuare

ALEGERI

PRO România Dâmboviţa propune schimbul de generaţii la alegerile locale din toamnă

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PRO România Dâmboviţa, a prezentat, ieri – 1 iunie, primii 10 candidaţi ai partidului pentru funcţiile de primari pentru alegerile locale care se vor desfăşura în această toamnă. Susţine Ţuţuianu că PRO România va face o adevărată revoluţie în politica dâmboviţeană, pe care a intitulat-o „revoluţia tinerilor”, datorită faptului că majoritatea candidaţilor propuşi nu au împlinit vârsta 40 de ani.

Consideră senatorul PRO România că este nevoie acută de o schimbare în politică, în condiţiile în care, de 30 de ani, se cam învârt aceleași personaje în fiecare comună, în fiecare oraş, în fiecare municipiu. Spune Ţuţuianu că a sosit vremea să nu mai fim forţaţi să alegem între două-trei persoane, care se învârt de atâţia ani prin diverse partide politice, şi că este momentul să dăm şansă unei generaţii noi de politicieni, de reprezentanţi în administraţia publică locală. Preşedintele PRO România Dâmboviţa este convins că va fi o luptă dură, dar crede că rezultatele pe care le vor obţine vor fi unele deosebit de bune.

Pentru funcţia de primar al comunei Produleşti va candida Ionel Stoicilă, de 23 de ani, absolvent de liceu, de profesie fermier.

La Băleni va ţinti funcţia de primar Ionuţ Cristian Vălu, 37 de ani, studii universitare, fost viceprimar în această comună.

PRO România îl va avea candidat pentru funcţia de primar la Bucşani pe Irinel Mihai Ghiţă, 37 de ani, absolvent de universitate.

Valentin Mihail Iriminescu, 32 de ani, va lupta pentru postul de primar al oraşului Pucioasa.

La Aninoasa, din partea PRO România, intră în lupta electorală farmacista Albiniţa Rădulescu Soare, 51 de ani.

Pentru ocuparea postului de edil în comuna Raciu este pregătit inginerul Cristian Bălaşa, 38 de ani.

Directoarea adjunctă a Şcolii din Gura Ocniţei, Cristina Stanciu, se va bate pentru funcţia de primar al comunei Ocniţa.

La Morteni, va intra în bătălia electorală Marin Staicu, 33 de ani, de profesie inginer.

PRO România va merge în alegeri pentru câştigarea postului de primar la Lucieni cu economistul Daniel Negoescu, de 35 de ani.

Funcţia de primar la Bărbuleţu este vizată de învăţătoarea Cristina Elena Banu, de 38 de ani.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!