Connect with us

Dâmboviţa

Ţuţuianu: Florin Cîţu a fost nominalizat premier tocmai pentru a nu face Guvern!

Publicat

pe

Senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu, liderul organizaţiei Dâmboviţa, nu a avut cuvinte de laudă la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, care a ieşit în faţa poporului cu o nominalizare de premier cel puţin ciudată, aproape comică, şi anume ultracontestatul Florin Câţu, eliminându-l din această competiţie spre niciunde pe Ludovic Orban. Iohannis, a spus Ţuţuianu, se comportă nu doar ca şef al statului, ci şi ca un preşedinte de partid.

„În al doilea rând, observăm o relaţie de vasilitate totală între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis. Un asemenea tip de relaţie am mai avut în politica românească între Traian Băsescu şi Emil Boc. Rezultatele le cunoaşteţi cu toţii, respectiv o guvernare dezastruoasă, care a generat o scădere economică de peste 19% în perioada 2009-2011, tăieri de salarii şi punerea României în situaţia de a se împrumuta foarte mult pe pieţele externe şi de la Fondul Monetar Internaţional”, a precizat senatorul PRO România.

Adrian Ţuţuianu consideră că Florin Cîţu a fost ales de şeful de stat tocmai pentru a nu face guvern, cunoscându-se faptul că premierul desemnat nu se bucură de foarte multă simpatie printre parlamentari, nici măcar printre cei ai propriului partid.

„Şi apoi, ministrul Cîţu a continuat politica de îndatorare a statului român procedând exact ca Guvernul Dăncilă, motiv pentru care noi am votat atunci moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă”.

Adrian Ţuţuianu a mai prezentat un argument care arată că Florin Cîţu nu are ce să caute în funcţia de prim-ministru al României.

„În 2008, Cîţu a fost sancţionat de Banca Naţională a României pentru speculaţii nelegale, încălcând legea bancară. Urmare a acestei sancţiuni, domnul Cîţu nu are voie nici astăzi să lucreze pe pieţele bancare şi financiare din România”.

La toate acestea, spune Ţuţuianu, se adaugă declaraţiile controversate privind educaţia şi sănătatea pe care le-a făcut în spaţiul public nominalizatul lui Iohannis. Cîţu a susţinut că problemele din educaţie şi sănătate nu sunt priorităţi ale Guvernnului şi că ar trebui să le rezolve alţii.

Lista despre gafele politice ale lui Cîţu alcătuită de senatorul Adrian Ţuţuianu este lungă şi arată că liberalul nu are ce să caute în frutea Guvernului.

„A mai declarat că obiectivul lui este depesederizarea României. Nimic despre economie, despre consecinţele epidemiei de coronavirus, care a generat căderea Bursei de Valori de la Bucureşti. Nu a spus nimic domnul Cîţu despre ceea ce-i preocupă pe cetăţeni, respectiv dacă se majorează punctul de pensie, dacă se majorează sau nu salariile, aşa cum sunt panificate şi dacă există resurse bugetare suficiente”.

Concluzia liderului PRO România este că pe Klaus Iohannis şi pe liberali nu îi interesează ce se întîămplă cu ţara, nu îi interesează despre marile pericole care ne pândesc. Doar îşi doresc cu orice preţ alegeri anticipate.

ACTUALITATE

Crăciun la Turn. La Târgoviște, trecutul a deschis porțile prezentului…

Publicat

pe

Un eveniment-fluviu, pornit chiar în seara zilei de 1 Decembrie, de Consiliul Judeţean Dâmboviţa în colaborare cu Primăria Târgoviște, în incinta vechii Cetății de Scaun a Țării Românești, la umbra bătrânului Turn al Chindiei.

Se întâmplă și la noi ca în alte orașe ale României, ca în marile capitale europene, unde trecutul se îmbină armonios, cu respect, cu prezentul și viitorul, unde vâlvătaia vremurilor și exuberanța tinerilor sunt domolite și cizelate prin solemnul impus de istorie.

Este o premieră pentru Târgoviște, pentru județul Dâmbovița, care ar trebui multiplicată și chiar permanentizată. Locul unde s-a făurit istoria nu este un cimitir, ci un spațiu viu care trebuie să păstreze conexiunea cu mersul societății. Respectul față de trecut nu este dat de porțile închise, de singurătate și norme speciale. Trebuie să fim parte din istorie, să ne contopim cu ea. Tocmai asta a făcut președintele Corneliu Ștefan, a conectat prezentul cu trecutul, folosind ca motivații speciale tradițiile, Sărbătorile de Crăciun. Și astfel curtea interioară de sub Turnul Chindiei s-a umplut de viață, de culoare, de zumzetul și zâmbetele copiilor care gustă din vata de zahăr și din gogoșelele calde, privind sau sprijinindu-se de zidurile trainice construite de înaintași.

Mii de târgovișteni s-au aflat, în această seară, la deschiderea oficială a sărbătorilor sub Turnul Chindiei. Printre ei, președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, prefectul Claudia Gilia, subprefectul Corneliu Sălișteanu, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, deputații Carmen Holban, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu și mulți reprezentanți ai autorităților locale și județene.

În aplauzele publicului și după numărătoarea inversă, s-au aprins luminile în Curtea Domnească! O imagine unică, o cetate de basm.

În perimetrul destinat acestui inedit pastel de iarnă, au fost montate căsuțe, de unde pot fi procurate dulciuri, fructe, jucării, suvenire. A fost amenajat și un patinoar.

Pe scenă, în prima seară din acestă frumoasă carte de poveste, s-a derulat un spectacol muzical dedicat Zilei de 1 Decembrie, intitulat „Noi suntem români”. Pe scenă, au evoluat trupele Zavera și Distinto, Diana Matei și Taraful Cleante.

Corneliu Ștefan a spus că ceea ce s-a conturat acum, plăcut, la Curtea Domnească a fost apreciat și de reprezentanții Comisiei Europene care s-au aflat săptămâna trecută într-o vizită de lucru în județul Dâmbovița.

„De astăzi și până la sfârșitul anului, vom avea aici diferite activități specifice sărbătorilor de iarnă. Vom primi colindători, iar sâmbătă vom deschide și patinoarul unde, de Sfântul Nicolae, accesul va fi gratuit pentru toți copiii. Îi așteptăm să vină în număr cât mai mare. Urez un sincer la mulți ani tuturor dâmbovițenilor, să fim sănătoși și să ne bucurăm de aceste sărbători”, este mesajul transmis de președintele Corneliu Ștefan.

Primarul Daniel Cristian Stan a menționat, cu bucurie, că Târgoviște se îmbracă de sărbătoare. A mai spus edilul că este ceva deosebit ca, lângă Turnul Chindiei, să se consume un eveniment care, practic, deschide seria de manifestări dedicate Crăciunului și sfârșitului de an.

„Așa cum am anunțat, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, vor fi aprinse luminile de sărbătoare în tot orașul. Va fi un spectacol deosebit. Îi invit pe toți târgoviștenii, pe dâmbovițeni, în Piața Tricolorului la un eveniment aparte”, a mai adăugat primarul municipiului Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Acces gratuit pentru copii la patinoarul de la Turnul Chindiei, de Moș Nicolae!

Publicat

pe

Copiii vor avea acces gratuit la patinoarul din incinta Curții Domnești de la Târgoviște, în ziua de Sfântul Nicolae.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan, care îi invită să vină în număr cât mai mare la Turnul Chindiei și să se bucure de această surpriză.

Patinoarul de la Curtea Domnească va fi deschis începând de sâmbătă – 3 decembrie 2022.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats