Connect with us

ALEGERI

Găeştiul nostru altfel! 10 obiective propuse de candidatul independent Daniela Rotaru

Publicat

pe

Daniela Rotaru a devenit cunoscută în Găeşti în special după numeroasele demersuri efectuate către autorităţile statului, în vederea rezolvării unor probleme de maximă importanţă pentru comunitatea locală, precum consolidarea pasajului peste calea ferată. Ne-a declarat că rezultatele obţinute ca urmare a iniţiativelor sale cetăţeneşti au determinat-o să se înscrie în cursa electorală pentru funcţia de primar al oraşului Găeşti. Din poziţia de edil ar putea să aducă schimbări importante în viaţa locuitorilor din Găeşti. Are idei, putere de muncă şi dorinţa de a face lucruri bune. Trebuie doar ca alegătorii din Găeşti să-i acorde votul lor de încredere!

„Îmi doresc o administrație în care să primeze interesul cetățeanului, nu interesul de grup sau de partid și am hotărât să candidez independent la Primăria Găeşti. Ce mă reprezintă? Munca mea! Din 2018, mă implic intens în viața comunității şi lupt pentru transparentizarea administrației publice.

În calitate de cetățean, în urma demersurilor repetate la CNAIR și a petiției semnate de găeşteni, am obținut reconsolidarea pasajului rutier peste calea ferată, lucrări care vor începe în această primăvară.

În momentul actual, îmi doresc și intenționez să ajut proprietarii de apartamente să organizeze adunări generale la asociațiile de proprietari de care aparțin (nimeni nu a fost convocat vreodată la vreo adunare generală, nimeni nu știe cine este președintele sau cenzorul asociației din care face parte). Sunt destul de multe probleme, iar oamenii au nevoie de informare și îndrumare”, spune Daniela Rotaru.

Programul politic pe care-l propune găeştenilor candidatul independent Daniela Rotaru, odată implementat, ar transforma oraşul într-o localitate la fel ca cele din vestul Europei. Toate măsurile pun accent pe o administraţie transparentă, onestă şi prietenoasă.

„Urmăresc crearea unei comunităţi în care cetăţenii să ia parte la acţiunile publice, să le pese de cheltuirea banilor publici şi să fie motivaţi să dezvolte afaceri şi acţiuni spre binele tuturor. Transparenţa este primul pas spre eliminarea corupției!”, ne-a declarat Daniela Rotaru.

Găeştiul nostru altfel!

1. Transparenţă şi digitalizare
– Dezvoltarea site-ului Primăriei, astfel încât cetăţenii să aibă acces la toate informaţiile despre organizare, grilă de salarizare, proiecte, horărâri ale Consiliului Local, achiziţii, contracte, facturi, plăţi etc.
– Buget participativ. Pe site-ul Primăiei va exista o rubrică în care cetăţenii vor propune şi vor vota proiecte pentru dezvoltarea oraşului
– Transmiterea online de solicitări, certificate, fişe fiscale, adeverinţe etc.
– Dezvoltarea sistemului ghişeul.ro pentru ca cetăţenii să poată vizualiza şi plăti online impozitele şi taxele
– Întâlniri periodice cu cetăţenii pentru dezbaterea proiectelor şi transmiterea acestora online
– Şedinţele Consiliului Local vor fi transmise online
– Internet gratuit în locurile publice
– Implementarea sistemului de management anti-mită

2. Transport şi infrastructură
– Dezvoltarea unei relaţii strânse cu CNAIR în vederea demarării lucrărilor pentru consolidare pasaj rutier peste CF şi realizare şosea de centură
– Construire sens giratoriu la „Complex” sau semaforizarea acestei intersecţii
– Înfiinţare transport intraurban, reabilitarea şi modernizarea staţiilor de autobuz şi construirea unei autogări
– Abonamente gratuite pe cursele intraurbane pentru pensionari şi elevi

3. Acasă în siguranţă
– Repunerea în funcţiune a camerelor de supraveghere şi asigurarea monitorizării activităţilor suspecte
– Semaforizarea trecerilor de pietoni din proximitatea unităţilor de învăţământ
– Sterilizarea gratuită a câinilor cu stăpân
– Implementarea proiectului privind padocul de câini şi construirea unei clinici veterinare care să îl deservească
– Noi proiecte pentru asfaltare, trotuare, canalizare, apă, gaze, şanţuri şi podeţe
– Construire toalete publice în parcuri, autogară şi gară
– Construire cişmele de apă în gară, autogară, parcuri şi spaţii de joacă

4. Găeştiul verde
– Plantarea de copaci aferent străzilor, aleilor dintre blocuri şi spaţiilor de joacă
– Construire parc de panouri solare care să asigure iluminatul stradal şi al instituţiilor publice
– Reabilitarea termică a blocurilor
– Amenajare şi igienizare pârâu Răstoaca
– Dotarea cu aspiratoare auto de frunze şi perie auto pentru spălarea asfaltului
– Implementarea unor soluţii pentru colectarea deşeurilor dificile: reziduuri de materiale de construcţii, sticlă de geam, anvelope, electrocasnice, baterii, ulei uzat, mobilă uzată etc.
– Valorificarea resturilor vegetale prin tocare şi transformare în compost
– Toaletarea corespunzătoare a copacilor
– Suplimentarea coşurilor de gunoi
– Combaterea buruienii ambrozia
– Campanii de informare şi educare

5. Dezvoltare şi încurajare afaceri locale
– Diminuarea impozitelor şi taxelor locale pe teren şi construcţie pentru sediu firmă şi punct de lucru
– Înfiinţare birou specialişti atragere fonduri europene care să ajute persoanele care vor să-şi deschidă afaceri
– Înfiinţare consiliu consultativ unde reprezentanţii mediului de afaceri să se întâlnească lunar cu autorităţile administraţiei locale
– Dezvoltare parc industrial
– Construire minipieţe agroindustriale în fiecare cartier
– Reabilitare şi modernizare Piaţa Sf Ilie

6. Egalitate de şanse pentru toţi copiii
– Implementare program after school subvenţionat de Primărie
– Continuarea proiectelor existente privind extinderea, reabilitarea şi modernizarea şcolilor
– Menţinerea transportului gratuit pentru elevi
– Dotarea bibliotecii orăşeneşti cu noi cărţi
– Program de educaţie non-formală

7. Social – Avem grijă de copiii şi de bătrânii noştri
– Construirea unui azil de bătrâni şi pentru copiii abandonaţi într-o locaţie comună, oferindu-le posibilitatea să interacţioneze şi să se ajute reciproc
– Primăria va subvenţiona plata medicamentelor pentru persoanele vulnerabile şi cu venituri mici
– Consultanţă psihologică în şcoli pentru copiii care provin din medii defavorizate, din familii divorţate sau monoparentale şi în cazurile în care un părinte este plecat în străinătate

8. Sănătate
– Acordarea sprijinului necesar pentru ca punctul de ambulanţă şi prim ajutor să funcţioneze la parametri optimi
– Reabilitarea policlinicii şi dotarea acesteia cu lift
– Dotarea spitalului cu echipament modern

9. Sport şi cultură
– Construire piste pentru biciclişti
– Finalizare bazin de înot
– Premiere sportivi campioni
– Activităţi cultural-educative
– Proiecte cinematografice şi invitarea unor trupe de teatru care să susţină spectacole la Casa de Cultură

10. Comunitate
– Organizarea de acţiuni care să implice participarea oamenilor din comunitate: plantări de pomi, ecologizare, concursuri
– Organizarea de activităţi culturale cu ocazia zilelor oraşului, zilei copilului şi Zilei Naţionale a României, de care să se bucure toţi locuitorii oraşului.

ALEGERI

Campania electorală, o prelungire a muncii de zi cu zi a președintelui Corneliu Ștefan pentru județul Dâmbovița

Publicat

pe

Liderul PSD Dâmbovița și președinte al Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, se află în aceste zile într-un adevărat maraton electoral prin comunele și orașele din județ. Campania premergătoare alegerilor locale din data de 9 iunie 2024 este încă o motivație pentru șeful administrației publice județene să meargă, așa cum a făcut-o și până acum, în mijlocul oamenilor, pentru a discuta cu ei despre problemele trecutului, despre cum arată prezentul și, mai ales, despre ceea ce trebuie făcut în viitor pentru ca viața tuturor dâmbovițenilor să devină mai bună, mai prosperă, mai ferită de griji, așa cum se întâmplă în toate regiunile civilizate ale Europei.

Corneliu Ștefan, considerat de majoritatea cetățenilor unul dintre cei mai comunicativi, receptivi și devotați comunităților locale președinte de Consiliu Județean de până acum, a dovedit în mandatul de 4 ani care, iată, s-a scurs că își duce la îndeplinire dezideratele propuse, că ceea ce a promis s-a înfăptuit și se înfăptuiește.

O serie de proiecte de anvergură menite să contribuie din plin la dezvoltarea socio-economică a județului, care se aflau în diferite faze de implementare sau care au fost mereu date la o parte de anumite guvernări pasagere și miniștri dezinteresați, au fost reactivate și pornite în forță. Vorbim de lucrările de reabilitare și modernizare la patru benzi a tronsonului de drum DN 7, Bâldana – Titu, cerut a fi îmbunătățit încă de acum peste 15 ani de francezii de la Renault și de alte structuri economice puternice, repunerea pe tapetul investițional a proiectului de reabilitare și modernizare la patru benzi a DN 71, Bâldana – Târgoviște – Sinaia, dat de colo până colo timp de peste 20 de ani, acum, prin implicarea fermă a președintelui Corneliu Ștefan, a parlamentarilor social-democrați, a reprezentanților PSD din Guvernul României, a intrat în sfârșit în ceea ce se cheamă linie dreaptă, iar lucrările, cu toată opoziția perfidă manifestată încă de unii nimeriți prin politică, vor demara curând.

Să mai punem la socoteală marele proiect în care sunt angrenate peste 50 de unități administrativ-teritoriale din Dâmbovița în vederea conectării la rețelele de apă și canalizare? Investiție de sute de milioane de euro coordonată de Consiliul Județean Dâmbovița prin Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița? Să menționăm de alte drumuri județene aflate în plin proces de modernizare care vor conecta facil, civilizat, nordul de sudul județului, implicit cu celelalte zone de sud ale țării?

Cartea investițiilor încheiate sau aflate în diferite stadii de implementare, pusă sub tiparul concretului în cei patru ani de mandat a administrației județene condusă de Corneliu Ștefan este densă. Cu o paginație la superlativ. Fiecare capitol a fost tratat cu interes și seriozitate maximă. Se vorbește acolo de viitorul județului, de ceea ce rămâne în urmă pentru generațiile care vin, o carte de vizită a unui județ binecuvântat de Dumnezeu.

Întâlnirile președintelui Corneliu Ștefan cu oamenii, cu cetățenii acestui județ, le-am urmărit cu maximă atenție. Nu sunt dări de seamă, acțiuni mașinale înscrise în poate banalul context electoral. Nu. Am văzut că se poartă dialoguri sincere, cinstite, cum zice românul, cu subiect și predicat, cu mult verb, despre ceea ce este și ce urmează a se înfăptui. De fapt, Corneliu Ștefan și oamenii din echipa sa de campanie, primarii PSD, sunt în același ton și ritm de muncă, de comunicare, de relaționare cu cetățenii ca și în cei patru ani care tocmai se vor încheia. Campania electorală este doar o prelungire a ceea ce fac mereu, zi de zi.

Ieri, liderul PSD Dâmbovița Corneliu Ștefan, însoțit așa cum se cade într-un moment de companie electorală, de parlamentarii PSD, de reprezentanți ai administrației publice județene și locale, membri social-democrați, de primari, consilieri locali și județeni, a luat la picicior comunele Gura Ocniței, Ocnița, Finta, Iedera, Cornești și Butimanu.

Oamenii știu ce este PSD, ce au realizat reprezentanții acestui partid pentru județ, pentru comunitățile din care fac parte, pentru ca viața lor să intre în firescul normalității europene, dar orice întâlnire, orice dialog, orice strângere de mână vine ca un dar de împrospătare a ceea ce înseama îndatorire de ales și de cetățean alegător.

„Împreună cu echipa PSD Dâmbovița, am început ziua la Iedera, alături de colegul nostru, Cristian Zegheru, candidat la funcția de primar al comunei. Tot ieri am discutat cu locuitorii comunelor Ocnița și Gura Ocniței despre proiectele primarilor lor, Eduard Barcău și Ioniță Sorin Vasile, nu puține la număr. Cei doi vor continua, cu siguranță, la conducerea acelor comune.

Așa cum le-am promis dâmbovițenilor, în ultimii 4 ani, am susținut fiecare localitate în parte, iar cetățenii din Iedera, Ocnița și Gura Ocniței au avut tot sprijinul meu în proiectele dedicate comunității locale.

Am spus de la bun început că politica se face pentru oameni, iar acest lucru s-a văzut clar și de locuitorii comunelor Cornești, Finta și Butimanu.

La fel voi proceda și în viitorul mandat de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița pentru care candidez la alegerile locale din 9 iunie. Sunt ferm convins că la Finta locuitorii comunei îl vor susține pentru funcția de primar pe Toader Constantin.

De asemenea, împreună cu Stancu Radu primar la Cornești și Dragnea Gabriel la Butimanu, vom continua toate lucrurile bune începute împreună, și nu sunt puține!

Pe 9 iunie, dâmbovițenii vor confirma că echipele PSD Dâmbovița din fiecare localitate au propus cele mai bune și de folos proiecte de dezvoltare, pentru bunăstarea comunităților. Eu, ca președinte la Consiliul Județean Dâmbovița, le voi susține pe toate”, a fost mesajul transmis de Corneliu Ștefan – președintele CJ Dâmbovița și, cu siguranță, prin votul dâmbovițenilor, viitorul șef al administrației județene.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PSD Dâmboviţa. CMF: 21240002

Cititi mai mult

ALEGERI

Titu: Laurențiu Costache (PSD) va fi un primar aflat permanent la dispoziția locuitorilor orașului

Publicat

pe

Laurențiu Costache, un tânăr ambițios, determinat, deschis, sincer, cu har administrativ, care s-a înhămat la un super efort, acela de a dezvolta orașul Titu, de a duce mai departe proiectele investiționale din această urbe aflată la răspântie de drumuri, un tânăr decis să aplice alt concept de a construi, împletind necesitatea cu ineditul, utilul cu frumosul.

Candidatul PSD pentru funcția de primar al orașului Titu are o listă lungă de proiecte pe care dorește să le implementeze, o listă lungă de idei, imagini de viitor ale urbei, nu neapărat așa cum vrea el să fie, ci așa cum vor cetățenii orașului – bătrâni, tineri și copii. Laurențiu Costache a înțeles care îi va fi rolul atunci când va fi primar. Un executant aflat la dispoziția cetățenilor, omul care trebuie să transforme în realitate dorințele locuitorilor orașului Titu, să aducă lucruri noi, care, alăturate celor de astăzi, să recompună imaginea de urban a spațiului care se cheamă acasă.

Aflat acum în campanie electorală alături de echipa sa de consilieri, oameni unul și unul, dispuși să îl sprijine total, Laurențiu Costache merge din cartier în cartier, din casă în casă, pentru a discuta cu locuitorii orașului Titu, pentru a se dezvălui mai bine și pentru a le împărtăși din proiectele sale, din planurile de viitor edil. Candidatul PSD pentru funcția de primar al orașului Titu ne-a impresionat cu atitudinea sa pașnică, deschisă, iertătoare, chiar și la adresa celor care îl critică din acel reflex electoral ce apare din patru în patru ani.

„Candidez pentru funcția de primar al orașului Titu pentru a demonstra că se poate și mai mult, pentru că, în ton cu principiile democratice, este necesară, din când în când, alternanța la putere, oferirea unei șanse, prin procesul electoral, și altor oameni cu inițiativă, cu idei, cu un program de dezvoltare bine pus la punct, cu dragoste de semeni și față de comunitatea din care fac parte. Votul este la cetățean. El, cetățeanul, decide, după ce îi trece pe candidați și mesajul lor prin sita conștiinței, pe cine alege să-l reprezinte.

Eu nu vin la Primărie să dărâm, să pedepsesc pe cineva, ci să construiesc, să continui dezvoltarea socio-edilitară și economică a orașului nostru, să pun în practică viziunea mea de gospodar. Despre asta este vorba. Vreau să sporesc faima orașului Titu, să îl fac mai viu, mai animat, mai important din toate punctele de vedere, pe harta județului și a țării”, ne-a precizat Laurențiu Costache – candidatul PSD pentru funcția de primar al orașului Titu.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PSD Dâmboviţa. CMF: 21240002

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite