Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Găeştiul nostru altfel! 10 obiective propuse de candidatul independent Daniela Rotaru

Publicat

pe

Daniela Rotaru a devenit cunoscută în Găeşti în special după numeroasele demersuri efectuate către autorităţile statului, în vederea rezolvării unor probleme de maximă importanţă pentru comunitatea locală, precum consolidarea pasajului peste calea ferată. Ne-a declarat că rezultatele obţinute ca urmare a iniţiativelor sale cetăţeneşti au determinat-o să se înscrie în cursa electorală pentru funcţia de primar al oraşului Găeşti. Din poziţia de edil ar putea să aducă schimbări importante în viaţa locuitorilor din Găeşti. Are idei, putere de muncă şi dorinţa de a face lucruri bune. Trebuie doar ca alegătorii din Găeşti să-i acorde votul lor de încredere!

„Îmi doresc o administrație în care să primeze interesul cetățeanului, nu interesul de grup sau de partid și am hotărât să candidez independent la Primăria Găeşti. Ce mă reprezintă? Munca mea! Din 2018, mă implic intens în viața comunității şi lupt pentru transparentizarea administrației publice.

În calitate de cetățean, în urma demersurilor repetate la CNAIR și a petiției semnate de găeşteni, am obținut reconsolidarea pasajului rutier peste calea ferată, lucrări care vor începe în această primăvară.

În momentul actual, îmi doresc și intenționez să ajut proprietarii de apartamente să organizeze adunări generale la asociațiile de proprietari de care aparțin (nimeni nu a fost convocat vreodată la vreo adunare generală, nimeni nu știe cine este președintele sau cenzorul asociației din care face parte). Sunt destul de multe probleme, iar oamenii au nevoie de informare și îndrumare”, spune Daniela Rotaru.

Programul politic pe care-l propune găeştenilor candidatul independent Daniela Rotaru, odată implementat, ar transforma oraşul într-o localitate la fel ca cele din vestul Europei. Toate măsurile pun accent pe o administraţie transparentă, onestă şi prietenoasă.

„Urmăresc crearea unei comunităţi în care cetăţenii să ia parte la acţiunile publice, să le pese de cheltuirea banilor publici şi să fie motivaţi să dezvolte afaceri şi acţiuni spre binele tuturor. Transparenţa este primul pas spre eliminarea corupției!”, ne-a declarat Daniela Rotaru.

Găeştiul nostru altfel!

1. Transparenţă şi digitalizare
– Dezvoltarea site-ului Primăriei, astfel încât cetăţenii să aibă acces la toate informaţiile despre organizare, grilă de salarizare, proiecte, horărâri ale Consiliului Local, achiziţii, contracte, facturi, plăţi etc.
– Buget participativ. Pe site-ul Primăiei va exista o rubrică în care cetăţenii vor propune şi vor vota proiecte pentru dezvoltarea oraşului
– Transmiterea online de solicitări, certificate, fişe fiscale, adeverinţe etc.
– Dezvoltarea sistemului ghişeul.ro pentru ca cetăţenii să poată vizualiza şi plăti online impozitele şi taxele
– Întâlniri periodice cu cetăţenii pentru dezbaterea proiectelor şi transmiterea acestora online
– Şedinţele Consiliului Local vor fi transmise online
– Internet gratuit în locurile publice
– Implementarea sistemului de management anti-mită

2. Transport şi infrastructură
– Dezvoltarea unei relaţii strânse cu CNAIR în vederea demarării lucrărilor pentru consolidare pasaj rutier peste CF şi realizare şosea de centură
– Construire sens giratoriu la „Complex” sau semaforizarea acestei intersecţii
– Înfiinţare transport intraurban, reabilitarea şi modernizarea staţiilor de autobuz şi construirea unei autogări
– Abonamente gratuite pe cursele intraurbane pentru pensionari şi elevi

3. Acasă în siguranţă
– Repunerea în funcţiune a camerelor de supraveghere şi asigurarea monitorizării activităţilor suspecte
– Semaforizarea trecerilor de pietoni din proximitatea unităţilor de învăţământ
– Sterilizarea gratuită a câinilor cu stăpân
– Implementarea proiectului privind padocul de câini şi construirea unei clinici veterinare care să îl deservească
– Noi proiecte pentru asfaltare, trotuare, canalizare, apă, gaze, şanţuri şi podeţe
– Construire toalete publice în parcuri, autogară şi gară
– Construire cişmele de apă în gară, autogară, parcuri şi spaţii de joacă

4. Găeştiul verde
– Plantarea de copaci aferent străzilor, aleilor dintre blocuri şi spaţiilor de joacă
– Construire parc de panouri solare care să asigure iluminatul stradal şi al instituţiilor publice
– Reabilitarea termică a blocurilor
– Amenajare şi igienizare pârâu Răstoaca
– Dotarea cu aspiratoare auto de frunze şi perie auto pentru spălarea asfaltului
– Implementarea unor soluţii pentru colectarea deşeurilor dificile: reziduuri de materiale de construcţii, sticlă de geam, anvelope, electrocasnice, baterii, ulei uzat, mobilă uzată etc.
– Valorificarea resturilor vegetale prin tocare şi transformare în compost
– Toaletarea corespunzătoare a copacilor
– Suplimentarea coşurilor de gunoi
– Combaterea buruienii ambrozia
– Campanii de informare şi educare

5. Dezvoltare şi încurajare afaceri locale
– Diminuarea impozitelor şi taxelor locale pe teren şi construcţie pentru sediu firmă şi punct de lucru
– Înfiinţare birou specialişti atragere fonduri europene care să ajute persoanele care vor să-şi deschidă afaceri
– Înfiinţare consiliu consultativ unde reprezentanţii mediului de afaceri să se întâlnească lunar cu autorităţile administraţiei locale
– Dezvoltare parc industrial
– Construire minipieţe agroindustriale în fiecare cartier
– Reabilitare şi modernizare Piaţa Sf Ilie

6. Egalitate de şanse pentru toţi copiii
– Implementare program after school subvenţionat de Primărie
– Continuarea proiectelor existente privind extinderea, reabilitarea şi modernizarea şcolilor
– Menţinerea transportului gratuit pentru elevi
– Dotarea bibliotecii orăşeneşti cu noi cărţi
– Program de educaţie non-formală

7. Social – Avem grijă de copiii şi de bătrânii noştri
– Construirea unui azil de bătrâni şi pentru copiii abandonaţi într-o locaţie comună, oferindu-le posibilitatea să interacţioneze şi să se ajute reciproc
– Primăria va subvenţiona plata medicamentelor pentru persoanele vulnerabile şi cu venituri mici
– Consultanţă psihologică în şcoli pentru copiii care provin din medii defavorizate, din familii divorţate sau monoparentale şi în cazurile în care un părinte este plecat în străinătate

8. Sănătate
– Acordarea sprijinului necesar pentru ca punctul de ambulanţă şi prim ajutor să funcţioneze la parametri optimi
– Reabilitarea policlinicii şi dotarea acesteia cu lift
– Dotarea spitalului cu echipament modern

9. Sport şi cultură
– Construire piste pentru biciclişti
– Finalizare bazin de înot
– Premiere sportivi campioni
– Activităţi cultural-educative
– Proiecte cinematografice şi invitarea unor trupe de teatru care să susţină spectacole la Casa de Cultură

10. Comunitate
– Organizarea de acţiuni care să implice participarea oamenilor din comunitate: plantări de pomi, ecologizare, concursuri
– Organizarea de activităţi culturale cu ocazia zilelor oraşului, zilei copilului şi Zilei Naţionale a României, de care să se bucure toţi locuitorii oraşului.

ALEGERI

PSD și PRO România s-au aliat în Prahova și au candidați comuni în alegerile locale

Publicat

pe

Dacă la Dâmbovița războiul dintre PSD și PRO România s-a accentuat, spre bucuria liberalilor care nu au decât de câștigat de pe urma acestui conflict declanșat între cele două formațiuni ce provin din aceiași familie politică, la vecini, în Prahova, PSD și PRO România au reușit să colaboreze. Astfel s-a creat „Alianța pentru Prahova” din care mai face parte și PPU, care îl va susține în alegerile locale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova pe actualul șef al instituției, Bogdan Toader, care este și liderul social-democraților prahoveni, iar pentru poziția de primar al municipiului Ploiești „Alianța pentru Prahova” îl are ca candidat pe actualul viceprimar Cristian Ganea, membru PRO România. Soluții de colaborare electorală s-au găsit în toate orașele importante din județ, dar și în celelalte localități din Prahova.

Citește în continuare

ALEGERI

PRO România Dâmboviţa continuă să-și prezinte candidații pentru funcțiile de primar

Publicat

pe

PRO România, cu excepţia PSD, un partid cu structuri puternice, sigur pe picioare, este singura formaţiune politică nouă care a reuşit să aducă în faţa opiniei publice garnitura de candidaţi pentru posturile de primari în aproape toate localităţile din judeţul Dâmboviţa. Este vorba de o acţiune reuşită, cu care nu se poate lăuda nici măcar PNL, partid ai cărui candidaţi i-am văzut trecător pe reţele de socializare, pe diferite bannere agăţate deasupra drumurilor, atunci când ne deplasăm în teritoriu, dar despre care nu ştim mare lucru.

Astăzi, senatorul Adrian Ţuţuianu a mai prezentat în faţa presei încă patru candidaţi cu reale şanse de reuşită pe 27 septembrie, dacă ţinem cont de localităţile unde participă la scrutinul electoral.

La Morteni candidează Marian Pitaru, dublu licenţiat, un om credincios, profesor la Liceul din Vişina, tată a cinci copii. Reprezentantul PRO România vrea să revigoreze şi să facă cunoscută comunitatea din Morteni, despre care nu prea se ştie mare lucru, comuna gravitând înr-un extrem anonimt.

Şi la Pucioasa, unde Constantin Ana, orice s-ar spune, nu are rival, a găsit liderul PRO România un candidat. Aici va intra în ring Vlad Gheorghe Mircea, un tânăr dispus să încaseze „pumni electorali” din partea actualului edil, cotat la superîncredere de cetăţenii din Pucioasa.

Senatorul Ţuţuianu recunoaşte şi el că va fi o bătălie complicată, dar spune că Pucioasa este un oraş atipic, care poate crea surprize.

Un fost comandant de jandarmi, Dominel Grigoraşcu, candidează din partea PRO România la Doiceşti. Fostul militar este un bun strateg şi cunoaşte şi administraţie, îndeplinind, până la data deciziei sale de a intra în lupta electorală, funcţia de administrator public al Primăriei Doiceşti.

LaTărtășeşti candidează un meseriaş cunoscut în tot judeţul. Constantin Ionescu prelucrează marmură şi deţine în comuna natală, cu vizibilitate la şosea, un atelier de acest tip. Reprezentantul PRO România este şi consilier local. Adrian Ţuţuianu este convins că subordonatul său pe linie politică va face un scor frumos în cea mai apropiată comună dâmboviţeană de Capitală, Tărtăşeşti.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!