Conectați-vă cu noi

POLITIC

Adrian Năstase a luat la țintă PSD!

Publicat

pe

Fostul premier al României şi preşedinte al PSD într-o perioadă de glorie a partidului, Adrian Năstase, analizează atent ceea ce se întâmplă în formaţiunea social-democrată, care nu şi-a revenit încă după şocurile administrate de Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă şi compania de sunet pe care aceştia au avut-o în preajmă.

Năstase a atras atenţia în numărate rânduri asupra gafelor produse în sânul partidului, ba chiar, subtil, a dat şi sfaturi de care însă nimeni nu a ţinut cont.

De curând, Adrian Năstase a postat pe blogul său un text interesant, un dilog între autor şi o persoană imaginară. Ies la suprafaţă, puse pe tapet de cele două personaje, problemele cu care s-a confruntat fostul lider PSD atunci când partidul pe care l-a condus se afla la guvernare.

„M-a vizitat, ieri, un vechi prieten, cu care am făcut o lungă plimbare prin parcul de la Statuia Aviatorilor.

-Ai fost invitat, sâmbătă, la congresul amânat al lui Ciolacu? m-a intrebat el abrupt.

– Nu, i-am răspuns.

-Dar la congresul, de anul trecut, al lui Dăncilă?

-Nu, n-am fost invitat.

-Ai fost, poate, invitat la congresul lui Dragnea, din 2018?

-Nu, nici la el.

-A criticat cineva din conducerea „partidului integrării” decizia lui Iohannis de retragere a decoratiei acordată tie in 2002, pentru „fapte de arme”, legate de NATO si UE?

-Doar Codrin Stefănescu.

-in 2012, ai fost condamnat, fără probe directe si prin rationamente logico-juridice, pentru afise si căciulite distribuite in campania parlamentară si prezidentială din 2004. Ai fost condamnat să plătesti pentru acea campanie – care era si a partidului – aproximativ 350000 euro. S-a oferit partidul să contribuie cu ceva la acea sumă?

-Nu, nu s-a oferit.

-Inteleg insă că, din acest motiv, al unui proces politic legat de finantarea partidului, partidul, modificând statutul, nu-ti mai permite să fii membru al PSD – partid al cărui fondator esti, de la momentul 2001. Corect?

-Da.

-Acum, mai inteleg, conform unei decizii recente a partidului, DNA poate decide suspendarea liderilor PSD din organizatie deschizând, simplu, un dosar de urmărire penală, cum s-a intâmplat in cazul Sorina Pintea. S-a luat aceeasi hotărâre si in cazul Ion Iliescu?

-Nu cred. Desi decizia de suspendare a celor impotriva cărora s-a deschis un dosar penal s-a luat chiar in ziua in care Ion Iliescu a implinit 90 de ani.

-Impreună cu mai multi colegi, ati cumpărat, cu 250000 euro, un sediu pentru Institutul „Sincai”, pe strada Negustori. Ti-a multumit cineva pentru asta?

-Nu. Oricum, Institutul nu mai functionează.

-Ti-a multumit cineva pentru obtinerea sediului central din Kiseleff 10?

-Nu.

-Dar pentru cel din Ion Ionescu de la Brad?

-Nu-mi amintesc.

-In calitate de asociatie de utilitate publică si important think-tank, Fundatia Europeană Titulescu, al cărui presedinte esti, avea dreptul la sustinere financiară din partea institutiilor statului. A beneficiat Fundatia de finantări de la stat in perioada guvernărilor PSD?

-Nu. De fapt, FET nu a mai beneficiat de astfel de finantări din 2005.

-Este adevărat că la alegerile prezidentiale din 2009, in Prahova, Geoană – care organizase „noaptea cutitelor lungi”, de la Confort – a câstigat doar in circumscriptia Mizil, in care erai deputat?

-Da. Era candidatul partidului.

-Iar la Confort s-a votat să-ti dai demisia (!) de la Cameră. Ulterior, ai fost achitat in Dosarul Mătusa Tamara. Ti-a cerut cineva scuze?

-Nu, dar am candidat in 2008 la presedintia Consiliului national si am câstigat desi mi se pusese un contra-candidat.

– In 2005, la Congres, după alegeri, nu ai vrut să candidezi la presedintia partidului ca să nu-ti calci cuvântul dar ti s-a pus si atunci un contra-candidat.

-Asa este.

-In turul al doilea, la alegerile prezidentiale din 2004, in Caras-Severin, in Olt, in Iasi ai obtinut mai putine voturi decat in turul intâi. In alte judete ai avut scăderi importante – Bucuresti, Constanta, Arges, Bacău, Brăila, Dolj, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vrancea. „Baronii” partidului aveau deja sacii in cărută după turul intâi (parlamentare)?

-E clar că unii dintre ei au oprit motoarele…

-Mai am intrebări…

-Nu, multumesc. Au fost suficiente.

Stii ce concluzie se deprinde din dialogul nostru – mi-a spus amicul meu – esti foarte incăpătânat”!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

PRO România Dâmboviţa propune schimbul de generaţii la alegerile locale din toamnă

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PRO România Dâmboviţa, a prezentat, ieri – 1 iunie, primii 10 candidaţi ai partidului pentru funcţiile de primari pentru alegerile locale care se vor desfăşura în această toamnă. Susţine Ţuţuianu că PRO România va face o adevărată revoluţie în politica dâmboviţeană, pe care a intitulat-o „revoluţia tinerilor”, datorită faptului că majoritatea candidaţilor propuşi nu au împlinit vârsta 40 de ani.

Consideră senatorul PRO România că este nevoie acută de o schimbare în politică, în condiţiile în care, de 30 de ani, se cam învârt aceleași personaje în fiecare comună, în fiecare oraş, în fiecare municipiu. Spune Ţuţuianu că a sosit vremea să nu mai fim forţaţi să alegem între două-trei persoane, care se învârt de atâţia ani prin diverse partide politice, şi că este momentul să dăm şansă unei generaţii noi de politicieni, de reprezentanţi în administraţia publică locală. Preşedintele PRO România Dâmboviţa este convins că va fi o luptă dură, dar crede că rezultatele pe care le vor obţine vor fi unele deosebit de bune.

Pentru funcţia de primar al comunei Produleşti va candida Ionel Stoicilă, de 23 de ani, absolvent de liceu, de profesie fermier.

La Băleni va ţinti funcţia de primar Ionuţ Cristian Vălu, 37 de ani, studii universitare, fost viceprimar în această comună.

PRO România îl va avea candidat pentru funcţia de primar la Bucşani pe Irinel Mihai Ghiţă, 37 de ani, absolvent de universitate.

Valentin Mihail Iriminescu, 32 de ani, va lupta pentru postul de primar al oraşului Pucioasa.

La Aninoasa, din partea PRO România, intră în lupta electorală farmacista Albiniţa Rădulescu Soare, 51 de ani.

Pentru ocuparea postului de edil în comuna Raciu este pregătit inginerul Cristian Bălaşa, 38 de ani.

Directoarea adjunctă a Şcolii din Gura Ocniţei, Cristina Stanciu, se va bate pentru funcţia de primar al comunei Ocniţa.

La Morteni, va intra în bătălia electorală Marin Staicu, 33 de ani, de profesie inginer.

PRO România va merge în alegeri pentru câştigarea postului de primar la Lucieni cu economistul Daniel Negoescu, de 35 de ani.

Funcţia de primar la Bărbuleţu este vizată de învăţătoarea Cristina Elena Banu, de 38 de ani.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Orban a angajat 15.000 de oameni la stat în loc să mărească alocaţiile pentru copii!

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PRO România Dâmboviţa, astăzi, de 1 iunie – Ziua internaţională a copilului, a transmis urări de sănătate şi viaţă fericită tuturor copiilor din România, dar nu a pierdut ocazia de a critica actuala guvernare liberală pentru că nu sprijină îndeajuns cea mai importantă celulă a societăţii care este familia.

Liderul PRO România a spus că „este nedrept ca un Guvern, oricum s-ar numi el, să refuze cu cinism creşterea alocaţiilor pentru copii, care şi aşa nu sunt destul de mari. Este nedrept ca statul să pretindă copiilor educaţie online, dar să nu îi ajute cu nimic din punct de vedere al dotărilor tehnice, mai ales în cazul elevilor săraci.

Este nedrept ca în Dâmboviţa, în această perioadă, să fie blocate proiectele de reabilitare a infrastructurii educaţionale, grădiniţe, şcoli, licee. Este nedrept să nu intereseze pe nimeni dezvoltarea învăţământului profesional şi tehnic. Este nedrept să nu continuăm investiţia la Universitatea Valahia din Târgovişte, ca pilon de bază al dezvoltării municipiului Târgovişte şi a judeţului Dâmboviţa”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

A amintit senatorul Țuțuianu despre momentul 1 iunie 2015, când premier al României era Victor Ponta – actualul preşedinte al PRO România, care a găsit, rapid şi fără multe comentarii politice, soluţii pentru mărirea alocaţiei pentru copii după ce legea de majorare adoptată în Parlament a fost promulgată.

„Nu era nici atunci prevăzută în buget suma necesară pentru acordarea alocaţiilor mărite. Victor Ponta a spus că se poate lua de oriunde pentru o alocaţie mai mare pentru copiii noştri. A pus în aplicare legea! Astăzi, în 2020, Parlamentul a adoptat de 3 luni o lege privind majorarea alocaţiilor pentru copii. Reacţia Guvernului Orban a fost alta decât a lui Victor Ponta în 2015 – a suspendat aplicarea legii. În urmă cu numai două zile, a anunţat că nu este posibilă majorarea alocaţiei pentru copii fiindcă nu sunt resursele financiare necesare.

Putem să justificăm oricând că nu sunt resurse pentru nimic. PNL putea găsi banii necesari dacă nu angaja, în ultimele două luni, 15.000 de oameni în sistemul bugetar”, a mai precizat preşedintele PRO Rmânia Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!