Connect with us

POLITIC

Adrian Năstase a luat la țintă PSD!

Publicat

pe

Fostul premier al României şi preşedinte al PSD într-o perioadă de glorie a partidului, Adrian Năstase, analizează atent ceea ce se întâmplă în formaţiunea social-democrată, care nu şi-a revenit încă după şocurile administrate de Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă şi compania de sunet pe care aceştia au avut-o în preajmă.

Năstase a atras atenţia în numărate rânduri asupra gafelor produse în sânul partidului, ba chiar, subtil, a dat şi sfaturi de care însă nimeni nu a ţinut cont.

De curând, Adrian Năstase a postat pe blogul său un text interesant, un dilog între autor şi o persoană imaginară. Ies la suprafaţă, puse pe tapet de cele două personaje, problemele cu care s-a confruntat fostul lider PSD atunci când partidul pe care l-a condus se afla la guvernare.

„M-a vizitat, ieri, un vechi prieten, cu care am făcut o lungă plimbare prin parcul de la Statuia Aviatorilor.

-Ai fost invitat, sâmbătă, la congresul amânat al lui Ciolacu? m-a intrebat el abrupt.

– Nu, i-am răspuns.

-Dar la congresul, de anul trecut, al lui Dăncilă?

-Nu, n-am fost invitat.

-Ai fost, poate, invitat la congresul lui Dragnea, din 2018?

-Nu, nici la el.

-A criticat cineva din conducerea „partidului integrării” decizia lui Iohannis de retragere a decoratiei acordată tie in 2002, pentru „fapte de arme”, legate de NATO si UE?

-Doar Codrin Stefănescu.

-in 2012, ai fost condamnat, fără probe directe si prin rationamente logico-juridice, pentru afise si căciulite distribuite in campania parlamentară si prezidentială din 2004. Ai fost condamnat să plătesti pentru acea campanie – care era si a partidului – aproximativ 350000 euro. S-a oferit partidul să contribuie cu ceva la acea sumă?

-Nu, nu s-a oferit.

-Inteleg insă că, din acest motiv, al unui proces politic legat de finantarea partidului, partidul, modificând statutul, nu-ti mai permite să fii membru al PSD – partid al cărui fondator esti, de la momentul 2001. Corect?

-Da.

-Acum, mai inteleg, conform unei decizii recente a partidului, DNA poate decide suspendarea liderilor PSD din organizatie deschizând, simplu, un dosar de urmărire penală, cum s-a intâmplat in cazul Sorina Pintea. S-a luat aceeasi hotărâre si in cazul Ion Iliescu?

-Nu cred. Desi decizia de suspendare a celor impotriva cărora s-a deschis un dosar penal s-a luat chiar in ziua in care Ion Iliescu a implinit 90 de ani.

-Impreună cu mai multi colegi, ati cumpărat, cu 250000 euro, un sediu pentru Institutul „Sincai”, pe strada Negustori. Ti-a multumit cineva pentru asta?

-Nu. Oricum, Institutul nu mai functionează.

-Ti-a multumit cineva pentru obtinerea sediului central din Kiseleff 10?

-Nu.

-Dar pentru cel din Ion Ionescu de la Brad?

-Nu-mi amintesc.

-In calitate de asociatie de utilitate publică si important think-tank, Fundatia Europeană Titulescu, al cărui presedinte esti, avea dreptul la sustinere financiară din partea institutiilor statului. A beneficiat Fundatia de finantări de la stat in perioada guvernărilor PSD?

-Nu. De fapt, FET nu a mai beneficiat de astfel de finantări din 2005.

-Este adevărat că la alegerile prezidentiale din 2009, in Prahova, Geoană – care organizase „noaptea cutitelor lungi”, de la Confort – a câstigat doar in circumscriptia Mizil, in care erai deputat?

-Da. Era candidatul partidului.

-Iar la Confort s-a votat să-ti dai demisia (!) de la Cameră. Ulterior, ai fost achitat in Dosarul Mătusa Tamara. Ti-a cerut cineva scuze?

-Nu, dar am candidat in 2008 la presedintia Consiliului national si am câstigat desi mi se pusese un contra-candidat.

– In 2005, la Congres, după alegeri, nu ai vrut să candidezi la presedintia partidului ca să nu-ti calci cuvântul dar ti s-a pus si atunci un contra-candidat.

-Asa este.

-In turul al doilea, la alegerile prezidentiale din 2004, in Caras-Severin, in Olt, in Iasi ai obtinut mai putine voturi decat in turul intâi. In alte judete ai avut scăderi importante – Bucuresti, Constanta, Arges, Bacău, Brăila, Dolj, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vrancea. „Baronii” partidului aveau deja sacii in cărută după turul intâi (parlamentare)?

-E clar că unii dintre ei au oprit motoarele…

-Mai am intrebări…

-Nu, multumesc. Au fost suficiente.

Stii ce concluzie se deprinde din dialogul nostru – mi-a spus amicul meu – esti foarte incăpătânat”!

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Senatorul AUR Ciprian Iacob vrea să discute zi de zi cu dâmbovițenii

Publicat

pe

Senatorul AUR Dâmbovița Ciprian Iacob consideră că relația nemijlocită cu cetățeanul, cel care până la urmă l-a mandat să îi reprezinte interesele în cadrul înaltului for legislativ al țării, este esențială în activitatea de parlamentar.

Spune Ciprian Iacob că trebuie să fii în permanență conectat la comunitate, la problemele cu care se confruntă românii, la năzuințele și speranțele lor de mai bine. Tocmai de aceea și-a propus să discute în fiecare zi, în intervalul orar 09:00-17:00, direct sau, atunci când timpul nu-i permite, prin intermediul consilierilor de la cabinetul senatorial, cu oamenii despre problemele comunității, să le primească propunerile inițiativele și sesizările pe diferite aspecte.

„Ușa cabinetului meu senatorial este deschisă pentru dumneavoastră! Ne găsiți în Târgoviște, pe Bulevardul Libertății, nr. 7 (Nota redacției: lângă Hotelul Dâmbovița din centrul municipiului), unde putem identifica împreună soluții și să contribuim la dezvoltarea comunității noastre. Aștept cu interes să ne întâlnim și să găsim cele mai bune răspunsuri la provocările cu care ne confruntăm”, este mesajul transmis de senatorul Ciprian Iacob către locuitorii județului Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Deputata Carmen Holban și senatorul Titus Corlățean reprezintă România în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

Publicat

pe

Parlamentarii social-democrați Carmen Holban și Titus Corlățean au fost aleși, în ședința plenului reunit al Senatului și Camerei Deputaților din 11 martie 2025, să reprezinte România în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Din acest grup de reprezentare politică fac parte, în calitate de membri permanenți, deputații Georgeta Holban, Sebastian Răducanu și senatorul Titus Corlăţean. Supleanți sunt Elena Mirela Adomnicăi, Alin Virgil Chirilă și Marius Robert Cazanciu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite