Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Dezvăluiri despre fenomenul ponturilor plătite la pariuri online

Publicat

pe

Pariorii se împart în două categorii, din punctul de vedere al cunoștințelor despre sporturile pe care joacă: cei care sunt experți și vor să câștige bani prin propriile „forțe” și cei care nu se pricep, dar vor să se îmbogățească bazându-se pe ponturile altora.

Există site-uri unde pronosticurile tipsterilor pot fi accesate gratuit. Performanțele celor care postează pe acele platforme sunt la vedere. Un tipster poate avea o lună bună, apoi o lună mai slabă. Bilanțul real pe ultimele luni poate fi vizualizat de oricine. De obicei, toți cei care fac sugestiile de pariere au statut de experți și sunt pe plus la finalul sezonului, dar profitul este unul normal, adică moderat.

Reprezentanții celei de-a doua categorii despre care vorbeam nu doresc un profit moderat, pe termen lung. Ei caută câștiguri mari, imediate. Așadar, pe piață exista o cerere. Niște „băieți deștepți” au creat imediat oferta pentru respectiva cerere: profit mare garantat, dar contra cost.

Doar necunoscătorii pot mușca momeala

Unii și-au făcut site-uri cu abonament și au lansat momeala: „Dacă plătești X lei, vei primi Y ponturi în următoarea lună, care îți vor aduce un profit de Z lei”. Pariorii cu experiență râd cu poftă când văd asemenea mesaje. Cei care nu știu cu ce se mânâncă pariurile mușcă însă momeala și plătesc. Ei sunt induși în eroare și de statisticile mușamalizate ale tipsterilor. Cele mai multe ponturi necâștigătoare sunt șterse imediat. Sunt lăsate unul-două bilete barate, „ca să nu bată la ochi”.

Din fericire pentru ei, această prostie nu este plătită foarte scump, în comparație cu prostia despre care puteți citi în rândurile următoare.

Alți băieți deștepți s-au gândit să câștige mai mulți bani păcălind naivii și au inventat „ponturile 100% sigure”. Acestea au cote de la 20 în sus, iar doritorii trebuie să plătească pe măsură. Câteva sute de euro.

Am citit pe site-ul comunității pariorilor online din România mărturia unuia dintre cei care au dat astfel de țepe pe Internet. Omul a făcut o pagină de Facebook. A investit niște bani si a cumpărat urmăritori, așa cum fac multe dintre paginile obscure cu zeci de mii de like-uri. Apoi a promis un pont de tipul „pauză/final”. A împărțit clienții în mai multe categorii. Unora le-a trimis pontul „1/1”, altora „1/2”, altora „1/X”, altora „2/X” și așa mai departe, toate variantele de rezultat. A fost X la pauză și 2 final în acel meci. Imediat, a trimis un nou mesaj către cei cărora le trimisese pontul X/2, în care le-a spus că are informații despre o partidă care urma să se joace în ziua următoare. Cei interesați erau invitați să vireze bani într-un portofel electronic. A câștigat chiar mai mulți bani decât se aștepta. Pronosticul nu a ieșit (oricum era la întâmplare), a închis pagina și a deschis alta.

Numai păcăleli!


Cam așa funcționează industra ponturilor plătite. Pentru a fi cât mai convingători, unii șarlatani postează bilete câștigătoare cu sume fabuloase. Experții în grafică spun că este ușor de demonstrat că acele imagini sunt falsificate, selecțiile fiind trecute pe bilet după desfășurarea meciurilor, când se știu deja rezultatele. De asemenea, fotografiile cu indivizi ridicând teancuri de bani din agențiile terestre sunt editate.

Ponturile cumpărate pe Internet înseamnă bani aruncați pe fereastră. Desigur, se poate ca, întâmplător, unul dintre acele ponturi să iasă. Probabilitatea este epsilonică, având în vedere cotele astronomice. Cei care vor să se îmbogățească peste noapte ar avea mai multe șanse jucând la jocurile de noroc din cazinourile online, mai ales că acolo au parte și de oferte promoționale. De exemplu, cine se înregistrează în aceste zile la Fortuna casino are parte de un pachet de bun venit de 2.000 de lei. Sunt 400 de euro de luat, nu de dat. (P)

ACTUALITATE

Pacienții cu boli cronice sunt încă discriminați în epoca COVID-19

Publicat

pe

Radu Gănescu - președinte COPAC România (Sursa foto: captură Youtube)

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice trage un semnal de alarmă, susținând că drepturile cetățenilor care suferă de diferite boli, unele chiar foarte grave, care le pun viața în pericol, sunt, în continuare, nerespectate. Statul, sistemul medical românesc, se concentrează pe COVID-19, în defavoarea bolnavilor cronici, cărora, în continuare, li se refuză internarea în spitale, fiind luate în considerație doar urgențele.

„Autoritățile trebuie să înțeleagă în acest moment că au de gestionat un sistem de sănătate cu mulți pacienți, nu doar cu cei COVID. Ca de obicei, ne situăm într-o situație extremă: interzicem orice drept și nu ne gândim niciun moment la binele pacienților. Se pare că ne-am pierdut și bunul simț și orice urmă de umanitate în anumite cazuri, iar nouă ca reprezentanți ai pacienților acest lucru ni se pare de neacceptat. Nu mai acceptăm aceste încălcări de drepturi ale pacienților și vă solicităm urgent să luați măsuri care să corecteze aceste lucruri, care în luna iunie 2020 nu mai au nicio justificare”, a declarat Radu Gănescu – președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

Citește în continuare

ACTUALITATE

4 iunie – Ziua Tratatului de la Trianon. Trebuia să avem astăzi o sărbătoare a României

Publicat

pe

de

4 iunie 1920 – 4 iunie 2020. Sunt 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, între Puterile Aliate învingătoare în Primul Război Mondial, și Ungaria, în calitate de succesor al Imperiului Austro-Ungar și stat învins în urma războiului. Momentul a reprezentat consfințirea internațională a unirii Transilvaniei, Crișanei, Banatului și Maramureșului cu Regatul României, în urma istoricului act de la Alba Iulia (1 decembrie 1918).

Am susținut și votat inițiativa colegului meu de Senat, Titus Corlățean, pentru declararea zilei de 4 iunie – Ziua Tratatului de la Trianon, ca un punct solid de referință al identității naționale. Din păcate, din motive pe care nu le pot înțelege, Legea adoptată în Parlament nu a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Din declarațiile dlui Corlățean, înțeleg că motivul are la bază vizita recentă a ministrului de Externe ungar în România. Dacă e așa, e revoltător pentru toți românii!

Astăzi, trebuia să avem o sărbătoare a României, trebuia să avem ceremonii specifice, trebuia să avem dezbateri, comunicări istorice, seminarii, trebuia să ne învățăm copiii despre ce s-a întâmplat la 4 iunie 1920. Nu avem nimic.

Închei cu vorbele lui Nicolae Titulescu: „Tratatul de la Trianon apare tuturor românilor, și îndeosebi celor din Ardeal, ca o consfințire a unei ordini de drept mult mai redusă decât aceea pe care veacuri de conviețuire și suferințe comune au săpat-o în conștiința istorică a neamului nostru. De aceea, în chip firesc, în opinia noastră publică, Tratatul de la Trianon evocă mai curând ideea unei completări, decât ideea unei amputări”.

Senator Adrian Țuțuianu,
Președinte PRO România Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!