Connect with us

ACTUALITATE

Dezvăluiri despre fenomenul ponturilor plătite la pariuri online

Publicat

pe

Pariorii se împart în două categorii, din punctul de vedere al cunoștințelor despre sporturile pe care joacă: cei care sunt experți și vor să câștige bani prin propriile „forțe” și cei care nu se pricep, dar vor să se îmbogățească bazându-se pe ponturile altora.

Există site-uri unde pronosticurile tipsterilor pot fi accesate gratuit. Performanțele celor care postează pe acele platforme sunt la vedere. Un tipster poate avea o lună bună, apoi o lună mai slabă. Bilanțul real pe ultimele luni poate fi vizualizat de oricine. De obicei, toți cei care fac sugestiile de pariere au statut de experți și sunt pe plus la finalul sezonului, dar profitul este unul normal, adică moderat.

Reprezentanții celei de-a doua categorii despre care vorbeam nu doresc un profit moderat, pe termen lung. Ei caută câștiguri mari, imediate. Așadar, pe piață exista o cerere. Niște „băieți deștepți” au creat imediat oferta pentru respectiva cerere: profit mare garantat, dar contra cost.

Doar necunoscătorii pot mușca momeala

Unii și-au făcut site-uri cu abonament și au lansat momeala: „Dacă plătești X lei, vei primi Y ponturi în următoarea lună, care îți vor aduce un profit de Z lei”. Pariorii cu experiență râd cu poftă când văd asemenea mesaje. Cei care nu știu cu ce se mânâncă pariurile mușcă însă momeala și plătesc. Ei sunt induși în eroare și de statisticile mușamalizate ale tipsterilor. Cele mai multe ponturi necâștigătoare sunt șterse imediat. Sunt lăsate unul-două bilete barate, „ca să nu bată la ochi”.

Din fericire pentru ei, această prostie nu este plătită foarte scump, în comparație cu prostia despre care puteți citi în rândurile următoare.

Alți băieți deștepți s-au gândit să câștige mai mulți bani păcălind naivii și au inventat „ponturile 100% sigure”. Acestea au cote de la 20 în sus, iar doritorii trebuie să plătească pe măsură. Câteva sute de euro.

Am citit pe site-ul comunității pariorilor online din România mărturia unuia dintre cei care au dat astfel de țepe pe Internet. Omul a făcut o pagină de Facebook. A investit niște bani si a cumpărat urmăritori, așa cum fac multe dintre paginile obscure cu zeci de mii de like-uri. Apoi a promis un pont de tipul „pauză/final”. A împărțit clienții în mai multe categorii. Unora le-a trimis pontul „1/1”, altora „1/2”, altora „1/X”, altora „2/X” și așa mai departe, toate variantele de rezultat. A fost X la pauză și 2 final în acel meci. Imediat, a trimis un nou mesaj către cei cărora le trimisese pontul X/2, în care le-a spus că are informații despre o partidă care urma să se joace în ziua următoare. Cei interesați erau invitați să vireze bani într-un portofel electronic. A câștigat chiar mai mulți bani decât se aștepta. Pronosticul nu a ieșit (oricum era la întâmplare), a închis pagina și a deschis alta.

Numai păcăleli!


Cam așa funcționează industra ponturilor plătite. Pentru a fi cât mai convingători, unii șarlatani postează bilete câștigătoare cu sume fabuloase. Experții în grafică spun că este ușor de demonstrat că acele imagini sunt falsificate, selecțiile fiind trecute pe bilet după desfășurarea meciurilor, când se știu deja rezultatele. De asemenea, fotografiile cu indivizi ridicând teancuri de bani din agențiile terestre sunt editate.

Ponturile cumpărate pe Internet înseamnă bani aruncați pe fereastră. Desigur, se poate ca, întâmplător, unul dintre acele ponturi să iasă. Probabilitatea este epsilonică, având în vedere cotele astronomice. Cei care vor să se îmbogățească peste noapte ar avea mai multe șanse jucând la jocurile de noroc din cazinourile online, mai ales că acolo au parte și de oferte promoționale. De exemplu, cine se înregistrează în aceste zile la Fortuna casino are parte de un pachet de bun venit de 2.000 de lei. Sunt 400 de euro de luat, nu de dat. (P)

ACTUALITATE

Descoperă orașul Ploiești prin intermediul desenelor și machetelor realizate de elevi

Publicat

pe

Muzeul „Ion Luca Caragiale” din Ploiești vernisează, marți – 11 mai 2021, la ora 12:00, expoziția temporară itinerantă „Ploieşti – oraşul meu”, organizată în colaborare cu profesorii îndrumători şi elevii Şcolii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Ploieşti.

„Tema expoziţiei a pornit de la proiectul educaţional „Ploieştiul de altădată”, proiect iniţiat ca o călătorie în timp prin intermediul cărţilor poştale ilustrate.

Proiectul expoziţional vă provoacă să descoperiţi oraşul Ploieşti prin intermediul desenelor şi machetelor realizate de elevii claselor a V-a B, a V-a D, a VI-a A, a VI-a B, a VI-a C, a VII-a B, a VII-a C şi a VIII-a A, profesori coordonatori: Nicoleta Camelia Bucurică, Eugenia Dârmon şi Luminiţa Tonsciuc.

Prin acest proiect expoziţional încercăm să evidenţiem cum o activitate extraşcolară poate fi transformată într-o expoziţie reuşită, ce poate fi admirată de publicul larg”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Muzeul Judetean de Istorie și Arheologie Prahova.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Burse pentru studii despre efectele consumului moderat de bere asupra sănătății

Publicat

pe

de

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție a lansat un nou program de burse de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere în raport cu sănătatea. Înscrierile se desfășoară în perioada 4 mai – 1 decembrie 2021, iar valoarea totală a fondurilor va fi de 100.000 de lei.

Programul este adresat în principal studenților aflați în an terminal la specializări de natură științifică (medicină, biologie, chimie), dar și la specializări conexe, precum nutriție, educație fizică sau științe sociale, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi din centre de învățământ superior sau centre de cercetare din România.

De asemenea, în program se pot înscrie și cadrele medicale cu specializările diabet, nutriție, boli metabolice și cardiologie, dar și cadre didactice din învățământul universitar și post-universitar, care își pot coordona studenții pentru realizarea unui astfel de studiu.

Pentru a aplica, cei interesați pot descărca rapid formularul de înscriere doar accesând pagina https://www.beresanatatenutritie.ro/burse-de-cercetare/ sau pot solicita un formular la adresa de email centru@beresanatatenutritie.ro. Formularul completat trebuie transmis la aceeași adresă de email până la data de 1 decembrie 2021.

Pentru a fi eligibili, studenții aplicanți vor avea nevoie de un coordonator de proiect dintr-o instituție de învățământ superior sau centru de cercetare din România și care să fie cel puțin asistent universitar sau cercetător științific. Cadrele medicale ce doresc să aplice pot depune proiectul în nume propriu sau ca parte a unei echipe de medici, fără a fi necesar un coordonator de proiect.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT