Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Colegiul Naţional „Constantin Carabella” Târgovişte scapă de improvizaţiile pentru orele de sport

Publicat

pe

Elevii de la Colegiul Naţional „Constantin Carabella” din Târgovişte scapă de orele de educaţie fizică în spaţii improvizate. Din toamnă, cei 800 de liceeni vor beneficia de o sală de sport la standarde europene, urmare unei investiţii a municipalităţii, finanţată din bugetul propriu al administraţiei publice locale.

Astăzi, primarul Daniel Cristian Stan a efectuat o vizită de verificare pe şantier, împreună cu cei doi viceprimari – Monica Ilie şi cătălin Rădulescu, cu administratorul public Gabriel Boriga şi cu mai mulţi şefi de servicii. la final, edilul s-a declarat mulţumit de ritmul lucrărilor şi a concluzionat că baza sportivă de la Colegiul Naţional „Constantin Carabella” va fi finalizată în această vară.

„Colegiul Naţional Constantin Carabella nu a beneficiat niciodată de o sală de sport, nu a avut niciodată o bază sportivă în adevăratul sens al cuvântului. Orele se făceau într-o sală de sport improvizată dintr-o sală de clasă. De asemenea, în cantină.

Iată că, de această dată, vom reuşi să oferim acestei unităţi de învăţământ de prestigiu, aproximativ 800 de elevi, o bază sportivă în care vor fi asigurate condiţii excelente pentru practicarea spotului. Discutăm de o sală de sport, pe aproximativ 900 mp, cu gradene şi scaunepentru 140 de spectatori.

De asemenea, se va realiza un teren de sport multifunţional. Vor fi vestiare, vor fi dotări specifice. Toate acestea în cadrul unui proiect realizat din bugetul local al municipiului Târgovişte”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul a punctat că şi celelalte investiţii care vizează modernizarea infrastructurii educaţionale derulate în prezent de municipalitate sunt în termen, respectiv: şcolile Mihai Viteazul şi Matei Basarab, creşele 8, 13, 14 şi 16 şi grădiniţa nr. 8. De asemenea, se află în evaluare la ADR Sud Muntenia proiectul pentru reabilitarea, modernizarea şi extinderea Şcolii nr. 6 „Tudor Vladimirescu”.

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Când și unde vor fi montate stații de reîncărcare pentru vehicule electrice şi hibrid

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a semnat, în această dimineață, contractul de achiziție publică privind furnizarea, montarea, instalarea și punerea în funcțiune a patru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

Valoarea contractului este de de 576.000 lei fără TVA, iar finanțarea este asigurată printr-un proiect gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu.

„Cele patru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice vor fi montate în următoarele locații: strada Ialomitei (în vecinătatea Complexului Turistic de Natație), în parcarea de lângă Piața Bărăției, pe strada Justiției (lângă Casa Armatei și stadion) și în parcarea de lângă BRD (vis-a-vis de Biblioteca Judeteana), cu precizarea că infrastructura de alimentare cu energie electrică este deja executată. Stațiile au o capacitate de minim două încărcări/oră/stație și vor fi livrate și montate în cel mult 60 de zile”, spune primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Locuitorii din Pucioasa nu vor mai avea probleme cu apa potabilă

Publicat

pe

Pe rețeaua care alimentează orașul Pucioasa și comunele Brănești, Vulcana Pandele și Vulcana Băi curge, de astăzi – 1 iunie, apă din munte. Oamenii au scăpat, în sfârșit, de coșmarul care îi bântuia de ani și ani – lipsa apei potabile de calitate. În scurt timp, vor și racordate la acest sistem de distribuție comunele Bezdead și Glodeni, cea din urmă parțial.

„La mai bine de 3 ani de la apariția acestei idei, am ajuns în clipa în care putem spune, cu satisfacție, că am reușit! Am ținut să marcăm acest moment alături de reprezentanții Companiei de Apă, împreună cu edilii localităților Brănești, Vulcana Pandele și Vulcana Băi, avându-l alaturi și pe președintele Consiliului Județean Dâmbovița, instituție care ne-a fost un partener de nădejde în acest proiect important și căruia îi mulțumim pentru implicare.

Această investiție, de aproximativ 1,5 milioane lei, a cărei recepție am efectuat-o acum câteva săptămâni, a reușit să ne aducă în oraș o apă de o calitate incontestabilă, dovedită prin analizele pe care le facem permanent!

Vă îndemn, vă sfătuiesc și chiar vă rog să renunțați la teamă și să consumați apa de la robinet!

Probabil că va mai dura puțin până în momentul în care rezerva de apă de la Mușa va pierde orice urmă a apei din lacul de acumulare, însă a venit momentul să ne întoarcem la sursa clasică pentru apa de băut: apa ce ajunge în casele noastre, ale tuturor!”, este mesajul primarului Constantin Ana.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!