Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primarul de la Aninoasa a fost condamnat 3 ani cu suspendare şi interdicţia de a candida!

Publicat

pe

Judecătorii de la Curtea de Apel Ploieşti s-au pronunţat, astăzi – 10 martie 2020, în dosarul penal având ca obiect constituirea unui grup infracţional în vederea valorificării de conducte petroliere, în care se regăsea printre inculpaţi şi primarul comunei Aninoasa – Constantin Maricescu. Sentinţa este definitivă.

Edilul a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare. Termenul de încercare este de 5 ani. De asemenea, i s-a interzis dreptul de a fi ales. Prin urm are, primarul Constantin Maricescu nu mai poate candida la alegerile din acest an.

„Menţine achitarea inculpatului Maricescu Constantin pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art.7 din Legea nr.39/2003 cu aplic.art.5 Cod penal. În temeiul art. art.26 rap.la art.208 alin.1, art.209 alin.1 lit.a, e,g, i Cod penal 1969, cu aplicarea art.41 alin.2 Cod penal din 1969. şi art.5 Cod penal, condamnă pe inculpatul MARICESCU CONSTANTIN, la pedeapsa de 3 ( trei ) ani închisoare. Conform art.71 Cod penal 1969, aplică inculpatului MARICESCU CONSTANTIN pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 alin.1 lit. a teza a doua, lit. b şi lit. c Cod penal 1969. Conform art.65 Cod penal 1969, aplică inculpatului MARICESCU CONSTANTIN pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 alin.1 lit. a teza a doua, lit. b şi lit. c Cod penal 1969, pe o perioadă de 3 ani. Conform art.81 Cod penal 1969, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 3 ani închisoare, pe un termen de încercare 5 ani, stabilit conform art.82 Cod penal 1969. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor privind revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei, prev. de art. 83, 84 Cod penal 1969. Conform art.71 alin.5 Cod penal 1969, dispune suspendarea executării pedepsei accesorii, pe durata termenului de încercare de 5 ani” – se precizează în Hotărârea nr. 250 din 10.03.2020 (Vezi textul integral).

Părţi în proces:
DIICOT-BIROUL TERITORIAL DÂMBOVIŢA Apelant
SC OMV PETROM SA Intimat Parte civilă
DUMITRU NICA CONSTANTIN Apelant Inculpat
DUMITRU NICA GHEORGHE Apelant Inculpat
MĂRĂŞESCU MARIAN Apelant Inculpat
VLADA AURICĂ Intimat Inculpat
ASLAN RĂZVAN AUREL Apelant Inculpat
GRIGORAŞCU DOMINEL ION Apelant Inculpat
GEORGESCU ANDA Apelant Inculpat
STANCA ION Apelant Inculpat
CONSTANTIN ANDREI MARIUS Apelant Inculpat
MARICESCU CONSTANTIN Intimat Inculpat
SC ANAVER VILA GRUP SRL PRIN REPR. LEGAL DUMITRU NICA GHEORGHE Intimat Inculpat
SC CONPET S.A. Apelant Parte civilă
MINISTERUL ENERGIEI PENTRU SC PETROTRANS SA PLOIEŞTI PRIN LICHIDATOR SC ROMINSOLV SPRL Intimat PERSOANĂ VĂTĂMATĂ
SC OMV PETROM SA ASSET 6 MUNTENIA CENTRAL Intimat Parte civilă
AUTORITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ COMUNA BUCŞANI Intimat Parte civilă
AUTORITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ COMUNA ŞOTÂNGA Intimat PERSOANĂ VĂTĂMATĂ
ROMTELECOM S.A. -DIVIZIA OPERAŢIUNI SUD EST-CENTRUL DE TELECOMUNICAŢII DÂMBOVIŢA Intimat PERSOANĂ VĂTĂMATĂ
SC DUNIAG INSTAL SRL – LA SEDIUL PRACTICIANULUI IN INSOLVENTA TUDORACHE VIOLETA Intimat Inculpat

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Au început lucrările de reabilitare și modernizare a pasajului rutier de la Pavcom

Publicat

pe

Astăzi – 6 mai 2021, au debutat lucrările de reabilitare și modernizare a infrastructurii de transport public local în municipiul Târgoviște. Este vorba despre un proiect de aproximativ 50 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile. Investiția vizează reabilitarea pasajului de la Pavcom, a coridoarelor de transport public local, între care bulevardul Regele Carol I și străzile Gării și lt. Stancu Ion, și a tuturor stațiilor de traseu, precum și construirea unui depou lângă Complexul Turistic de Natație și a trei stații de capăt.

„Toate acestea pentru a avea un sistem de transport public local în municipiul Târgoviște foarte performant. Lucrările la pasajul de la Pavcom vor fi finalizate în această vară. De asemenea, săptămâna viitoare vor debuta și lucrările pe strada Gării, astfel încât să reușim să finalizăm cât mai rapid această investiție care are în vedere aproximativ 60.000 de metri pătrați de străzi și trotuare și care va transforma transportul public din municipiul Târgoviște. În afara secțiunii de autobuze, care este deja acoperită în acest moment, plus încă 12 autobuze pe care le mai avem de adus, acest proiect vine să completeze investiția. Este cea mai mare investiție din istoria municipiului Târgoviște pe fonduri europene. Valoarea cumulată a proiectelor de care discutăm se apropie de 170 de milioane de lei”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan.

Cu prilejul debutului lucrărilor pe pasajul de la Pavcom (Șoseaua Găești), edilul a venit cu precizări și în legătură cu centura municipiului.

„Sperăm ca, la finalul acestei săptămâni, să reușim să finalizăm unul din sensurile de pe pasajul rutier de la Petru Cercel (zona Dâmboviţa Mall), inclusiv cu rosturi, să deviem circulația și să intrăm la execuția rosturilor și pe sensul pe care se circulă în acest moment, astfel încât luna aceasta să putem să dăm drumul lucrărilor și acolo. De altfel, proiectul privind centura municipiului Târgoviște este aproape gata în acest moment și, după foarte mult timp, Târgovişte va avea un prim inel de centură ocolitoare la standarde de calitate decente, cu două poduri construite de la zero, cu patru pasaje reabilitate și cu 15 km de drum și de canalizare, toate acestea în cadrul unui proiect care se va finaliza în următoarele 30 de zile”.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Pucioasa va avea curând una dintre cele mai moderne școli din județ

Publicat

pe

Schimbările sunt vizibile de la o zi la alta la Colegiul Național Nicolae Titulescu Pucioasa, unde se execută lucrări de reabilitare, modernizare, extindere și dotare. Primarul Constantin Ana spune că administraţia locală va implementa, în scurt timp, și un proiect care vizează sistematizarea curții acestei unități de învățământ, cu circuite mai eficiente și mult mai utile pentru elevi.

„Curând, foarte curând, vom avea în față cea mai modernă școală din județ, sper mult mai atrăgătoare pentru toți copiii din nordul județului, dar și pentru cadrele didactice de la școlile generale din zonă, care vor avea un motiv mai puțin să sfătuiască absolvenții clasei a VIII-a să opteze pentru liceele din alte orașe! La fel, vine momentul ca cei de la Titulescu să se ridice la înălțimea eforturilor noastre”, a punctat primarul Constantin Ana.

Proiectul de la Colegiul Național Nicolae Titulescu Pucioasa are o valoare de aproximativ 15 milioane de lei, iar lucrările propriu-zise au demarat în luna august 2020. Edilul își dorește ca investiția principală (etapa întâi) să fie gata până la debutul anul școlar 2021-2022.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT