Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Opriţi virusul morţii! (III)

Publicat

pe

Sursa foto: https://s.iw.ro/

Frau Merkel a declarat că 60% din populaţia Germaniei va fi infectată cu acest virus, în ciuda rigorii teutonice a măsurilor adoptate. Preşedintele Macron avertizează că suntem abia la începutul epidemiei şi că ne confruntăm cu cea mai importantă criză medicală din ultimul secol, dar mai-marii României spun cu o obrăznicie criminală, fără niciun pic de ruşine: „suntem stăpâni pe situaţie”…

Poporul român constituie întruchiparea perpetuată a mitului lui Sisif, declinată în spiritul cândva mioritic, cum spunea Blaga: în loc să înveţe din greşelile trecutului se obstinează să tânjească după… nemişcare, asemenea Luceafărului, cu a sa „sete de repaus”, intuită ca nimeni altul de către Geniul veşnic al poeziei noastre.

Vorba ceea: „Să fii prost, dar să-ţi revii”, atât de pertinent reamintită în asemenea ocazii de către imensul meu prieten Nelu Georgescu, fostul meu coleg de bancă la Şcoala de Muzică de la vârsta de 5 ani, la preşcolari, om de suflet şi imens caracter, violonist şi pedagog de excepţie, care cu har si voinţă a dus in întreaga lume faima României, a Franţei şi a Italiei. Bravo, Maestre!

Aici totul se petrece invers, dându-ni-se falsa senzaţie că poporului îi va fi bine, deşi de fapt suntem victimele unei înspăimântătoare lipse de viziune, conform tristului „lasă-mă să te las” dâmboviţean, în care diversele „comiţii si comitete” de tip caragialesc se calcă pe călcâie, se ignoră ori se contrazic HAOTIC, după bunul plac al incompetenţilor ce le conduc şi obedienţa slugarnică a celor ce le compun. JALNIC!

Anumite instituţii şi-au suspendat activitatea cu publicul, dar altele nu. Tribunalul Bucureşti şi-a redus activitatea la strictul necesar, cum este firesc şi imperativ într-o astfel de situaţie de criză, toate procesele care nu sunt absolut urgente fiind amânate, dar alte instanţe au dispus, dimpotrivă, măsuri minimaliste, considerându-le cu un optimism uşuratic nepermis ca fiind… suficiente. În paginile Incomod Media am lansat o chemare pentru VIAŢĂ, un apel la raţiune, la omenie: instituirea stării de CARANTINĂ GENERALIZATĂ măcar acum, în ceasul al 12-lea, ca să salvăm tot ce se mai poate!

Viitorul apropiat ne va demonstra cine a avut dreptate: spiritul de PREVEDERE raţională sau LAXISMUL sirenelor imberbe, însă mă tem că politica struţului va avea şi în acest caz, ca întotdeauna şi oriunde, efectele sale dezastroase, absolut previzibile.

Cezar a rostit un mare adevăr, confirmat prin sita timpului: „Si vis pacem, para bellum” – într-o traducere aproximativă, „Dacă vrei pace, pregăteşte-te de război”. Noi suntem în război cu MOARTEA pe care acest virus blestemat ne-o aduce şi pentru ca s-o învingem suntem obligaţi să ACŢIONĂM cu maximum de profesionalism, rigoare, coerenţă, organizat, fără minciuni gogonate, de adormit copiii. Altfel va fi vai şi-amar…

M-a tulburat enorm că Avocatul Poporului a trebuit să ceară instituirea stării de urgenţă – mecanism constituţional ce permite luarea măsurilor ce se impun în cazuri de o gravitate civilă extremă, cum este cel în care ne aflăm, pentru a asigura respectarea DREPTULUI LA VIAŢA al fiecăruia. Era oare nevoie de intervenţia Avocatului Poporului? Preşedintelui României i se ascunde realitatea de către oploşiţii din seraiul cotrocenesc? S-ar părea că da, din moment ce ochii acestor bezmetici ce huzuresc prin culisele puterii, pe spinarea unui popor sacrificat, par aţintiţi DOAR spre jocurile politice ale ALEGERILOR care le conferă FUNCţII şi… BAAAANI. Greşesc eu cumva?

Avocat Vladimir Ţunţi ŞTEFăNESCU

ACTUALITATE

Pacienții cu boli cronice sunt încă discriminați în epoca COVID-19

Publicat

pe

Radu Gănescu - președinte COPAC România (Sursa foto: captură Youtube)

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice trage un semnal de alarmă, susținând că drepturile cetățenilor care suferă de diferite boli, unele chiar foarte grave, care le pun viața în pericol, sunt, în continuare, nerespectate. Statul, sistemul medical românesc, se concentrează pe COVID-19, în defavoarea bolnavilor cronici, cărora, în continuare, li se refuză internarea în spitale, fiind luate în considerație doar urgențele.

„Autoritățile trebuie să înțeleagă în acest moment că au de gestionat un sistem de sănătate cu mulți pacienți, nu doar cu cei COVID. Ca de obicei, ne situăm într-o situație extremă: interzicem orice drept și nu ne gândim niciun moment la binele pacienților. Se pare că ne-am pierdut și bunul simț și orice urmă de umanitate în anumite cazuri, iar nouă ca reprezentanți ai pacienților acest lucru ni se pare de neacceptat. Nu mai acceptăm aceste încălcări de drepturi ale pacienților și vă solicităm urgent să luați măsuri care să corecteze aceste lucruri, care în luna iunie 2020 nu mai au nicio justificare”, a declarat Radu Gănescu – președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

Citește în continuare

ACTUALITATE

4 iunie – Ziua Tratatului de la Trianon. Trebuia să avem astăzi o sărbătoare a României

Publicat

pe

de

4 iunie 1920 – 4 iunie 2020. Sunt 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, între Puterile Aliate învingătoare în Primul Război Mondial, și Ungaria, în calitate de succesor al Imperiului Austro-Ungar și stat învins în urma războiului. Momentul a reprezentat consfințirea internațională a unirii Transilvaniei, Crișanei, Banatului și Maramureșului cu Regatul României, în urma istoricului act de la Alba Iulia (1 decembrie 1918).

Am susținut și votat inițiativa colegului meu de Senat, Titus Corlățean, pentru declararea zilei de 4 iunie – Ziua Tratatului de la Trianon, ca un punct solid de referință al identității naționale. Din păcate, din motive pe care nu le pot înțelege, Legea adoptată în Parlament nu a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Din declarațiile dlui Corlățean, înțeleg că motivul are la bază vizita recentă a ministrului de Externe ungar în România. Dacă e așa, e revoltător pentru toți românii!

Astăzi, trebuia să avem o sărbătoare a României, trebuia să avem ceremonii specifice, trebuia să avem dezbateri, comunicări istorice, seminarii, trebuia să ne învățăm copiii despre ce s-a întâmplat la 4 iunie 1920. Nu avem nimic.

Închei cu vorbele lui Nicolae Titulescu: „Tratatul de la Trianon apare tuturor românilor, și îndeosebi celor din Ardeal, ca o consfințire a unei ordini de drept mult mai redusă decât aceea pe care veacuri de conviețuire și suferințe comune au săpat-o în conștiința istorică a neamului nostru. De aceea, în chip firesc, în opinia noastră publică, Tratatul de la Trianon evocă mai curând ideea unei completări, decât ideea unei amputări”.

Senator Adrian Țuțuianu,
Președinte PRO România Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!