Connect with us

ACTUALITATE

Opriţi virusul morţii! (III)

Publicat

pe

Sursa foto: https://s.iw.ro/

Frau Merkel a declarat că 60% din populaţia Germaniei va fi infectată cu acest virus, în ciuda rigorii teutonice a măsurilor adoptate. Preşedintele Macron avertizează că suntem abia la începutul epidemiei şi că ne confruntăm cu cea mai importantă criză medicală din ultimul secol, dar mai-marii României spun cu o obrăznicie criminală, fără niciun pic de ruşine: „suntem stăpâni pe situaţie”…

Poporul român constituie întruchiparea perpetuată a mitului lui Sisif, declinată în spiritul cândva mioritic, cum spunea Blaga: în loc să înveţe din greşelile trecutului se obstinează să tânjească după… nemişcare, asemenea Luceafărului, cu a sa „sete de repaus”, intuită ca nimeni altul de către Geniul veşnic al poeziei noastre.

Vorba ceea: „Să fii prost, dar să-ţi revii”, atât de pertinent reamintită în asemenea ocazii de către imensul meu prieten Nelu Georgescu, fostul meu coleg de bancă la Şcoala de Muzică de la vârsta de 5 ani, la preşcolari, om de suflet şi imens caracter, violonist şi pedagog de excepţie, care cu har si voinţă a dus in întreaga lume faima României, a Franţei şi a Italiei. Bravo, Maestre!

Aici totul se petrece invers, dându-ni-se falsa senzaţie că poporului îi va fi bine, deşi de fapt suntem victimele unei înspăimântătoare lipse de viziune, conform tristului „lasă-mă să te las” dâmboviţean, în care diversele „comiţii si comitete” de tip caragialesc se calcă pe călcâie, se ignoră ori se contrazic HAOTIC, după bunul plac al incompetenţilor ce le conduc şi obedienţa slugarnică a celor ce le compun. JALNIC!

Anumite instituţii şi-au suspendat activitatea cu publicul, dar altele nu. Tribunalul Bucureşti şi-a redus activitatea la strictul necesar, cum este firesc şi imperativ într-o astfel de situaţie de criză, toate procesele care nu sunt absolut urgente fiind amânate, dar alte instanţe au dispus, dimpotrivă, măsuri minimaliste, considerându-le cu un optimism uşuratic nepermis ca fiind… suficiente. În paginile Incomod Media am lansat o chemare pentru VIAŢĂ, un apel la raţiune, la omenie: instituirea stării de CARANTINĂ GENERALIZATĂ măcar acum, în ceasul al 12-lea, ca să salvăm tot ce se mai poate!

Viitorul apropiat ne va demonstra cine a avut dreptate: spiritul de PREVEDERE raţională sau LAXISMUL sirenelor imberbe, însă mă tem că politica struţului va avea şi în acest caz, ca întotdeauna şi oriunde, efectele sale dezastroase, absolut previzibile.

Cezar a rostit un mare adevăr, confirmat prin sita timpului: „Si vis pacem, para bellum” – într-o traducere aproximativă, „Dacă vrei pace, pregăteşte-te de război”. Noi suntem în război cu MOARTEA pe care acest virus blestemat ne-o aduce şi pentru ca s-o învingem suntem obligaţi să ACŢIONĂM cu maximum de profesionalism, rigoare, coerenţă, organizat, fără minciuni gogonate, de adormit copiii. Altfel va fi vai şi-amar…

M-a tulburat enorm că Avocatul Poporului a trebuit să ceară instituirea stării de urgenţă – mecanism constituţional ce permite luarea măsurilor ce se impun în cazuri de o gravitate civilă extremă, cum este cel în care ne aflăm, pentru a asigura respectarea DREPTULUI LA VIAŢA al fiecăruia. Era oare nevoie de intervenţia Avocatului Poporului? Preşedintelui României i se ascunde realitatea de către oploşiţii din seraiul cotrocenesc? S-ar părea că da, din moment ce ochii acestor bezmetici ce huzuresc prin culisele puterii, pe spinarea unui popor sacrificat, par aţintiţi DOAR spre jocurile politice ale ALEGERILOR care le conferă FUNCţII şi… BAAAANI. Greşesc eu cumva?

Avocat Vladimir Ţunţi ŞTEFăNESCU

ACTUALITATE

Muzeele din Dâmbovița pot fi vizitate gratuit, marți – 18 mai

Publicat

pe

de

Marţi – 18 mai 2021, de Ziua Internațională a Muzeelor, toate instituțiile de cultură aflate în administrarea Complexului Național Curtea Domnească din Târgovişte pot fi vizitate gratuit.

Vorbim despre: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul de Istorie, Muzeul „Vasile Blendea”, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Romanţei”, Casa Atelier “Gheorghe Petraşcu”, Muzeul de Etnografie şi Folclor Pucioasa, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele, Casa Memorială I. L. Caragiale, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri „Ferdinand I” la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România”, Muzeul Etnografic „Prof. Dumitru Ulieru” Pietroşiţa.

Totodată, de marți – 18 mai 2021, se va relua şi serviciul de ghidaj în următoarele muzee: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Romanţei”, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele. Acesta va fi oferit gratuit în data de 18 mai 2021.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Leroy Merlin a deschis în 14 mai magazinul din Târgoviște. 5 motive pentru care poate deveni magazinul tău preferat de bricolaj

Publicat

pe

de

Leroy Merlin, retailer specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit, a deschis, vineri – 14 mai 2021, cel de-al 19-lea magazin din România, în municipiul Târgoviște.

Noul magazin este situat pe strada Laminorului numărul 93 și va fi deschis de luni până sâmbătă în intervalul 07:00-21:00 și duminica între 08:00 și 20:00.

Iată 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre acesta și care te vor ajuta la organizarea cumpărăturilor tale pentru casă și grădină.

1. Ce produse vei găsi?

În noul magazin Leroy Merlin Târgoviște vei avea la dispoziție o ofertă diversificată de peste 25.000 de produse din categorii de interes precum: materiale de construcții, produse pentru grădină, decorațiuni, unelte, produse pentru renovarea casei, soluții pentru proiecte de casă (băi și bucătării) și multe altele. Astfel, vei avea posibilitatea de a găsi cât mai multe produse pentru casă și grădină într-un singur loc, în condiții de maximă siguranță, evitând nevoia mai multor deplasări.

2. Ce servicii vei avea la dispoziție?

În cadrul magazinului vei putea beneficia și de alte servicii utile pentru tine, precum: serviciul gratuit de mixare vopsea, serviciul de închiriere unelte sau cel de debitare a lemnului, dar și posibilitatea obținerii unei finanțări eficiente oferite de partenerul Oney, pentru achiziția de produse direct în magazin, prin cardul de credit Leroy Merlin sau credit de nevoi personale.

În plus, dacă vei face cumpărături în noul magazin, vei avea prilejul de a obține un card de client cu numeroase beneficii, printre care: retur extins la 365 de zile, livrare gratuită la cumpărături de minimum 4.000 lei și la o distanță maximă de 15 km față de magazin, dar și verificarea rapidă a stocului produselor din magazin.

3. Ce soluții alternative de cumpărături sunt disponibile?

În cazul în care nu ai timpul necesar pentru o vizită mai lungă în magazinul nostru, poți apela cu încredere la una dintre soluțiile alternative de cumpărare, precum: Rezervă și Ridică, prin care îți poți rezerva produsele dorite din magazin cu ridicare personală ulterioară, Comanda telefonică – dacă îți dorești să plasezi rapid o comandă cu ridicare din magazin sau cu livrare la domiciliu sau Comanda online cu livrarea produselor la domiciliu.

4. Cu ce oferte te întâmpinăm la deschidere?

În perioada 14-31 mai, am pregătit oferte promoționale pentru zeci de produse cu ocazia deschiderii noului magazin. Te așteptăm să le descoperi!

În plus, până pe 31 mai, te invităm să îți creezi cardul de client LEROY MERLIN pe www.leroymerlin.ro/cont-card, să selectezi magazinul preferat Târgoviște și intri în tragerea la sorți pentru unul dintre cele 10 vouchere de cumpărături în valoare de 500 lei fiecare.

5. Ce suprafață are noul magazin și ce zonă deservește?

Magazinul Leroy Merlin Târgoviște se desfășoară pe o suprafață totală de 10.000 metri pătrați, dintre care aproximativ 2.000 metri pătrați vor fi alocați sectorului de materiale pentru construcții și 500 metri pătrați sectorului dedicat produselor pentru grădină. Magazinul dispune și de un număr de 264 de locuri de parcare.

Noul magazin Leroy Merlin din Târgoviște beneficiază și de o poziție avantajoasă, aflându-se în proximitatea orașelor Moreni, Pucioasa sau Găești, dar și cu acces direct din județele Argeș, Prahova și Ilfov, fiind o alternativă în plus pentru cei interesați de produsele comercializate de retailerul francez.

În plus, magazinul Leroy Merlin Târgoviște are peste 100 de angajați bine pregătiți și instruiți, care îți vor asigura consultanță pentru a beneficia de o experiență de cumpărături cât mai eficientă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT