Connect with us

ACTUALITATE

Opriţi virusul morţii! (III)

Publicat

pe

Sursa foto: https://s.iw.ro/

Frau Merkel a declarat că 60% din populaţia Germaniei va fi infectată cu acest virus, în ciuda rigorii teutonice a măsurilor adoptate. Preşedintele Macron avertizează că suntem abia la începutul epidemiei şi că ne confruntăm cu cea mai importantă criză medicală din ultimul secol, dar mai-marii României spun cu o obrăznicie criminală, fără niciun pic de ruşine: „suntem stăpâni pe situaţie”…

Poporul român constituie întruchiparea perpetuată a mitului lui Sisif, declinată în spiritul cândva mioritic, cum spunea Blaga: în loc să înveţe din greşelile trecutului se obstinează să tânjească după… nemişcare, asemenea Luceafărului, cu a sa „sete de repaus”, intuită ca nimeni altul de către Geniul veşnic al poeziei noastre.

Vorba ceea: „Să fii prost, dar să-ţi revii”, atât de pertinent reamintită în asemenea ocazii de către imensul meu prieten Nelu Georgescu, fostul meu coleg de bancă la Şcoala de Muzică de la vârsta de 5 ani, la preşcolari, om de suflet şi imens caracter, violonist şi pedagog de excepţie, care cu har si voinţă a dus in întreaga lume faima României, a Franţei şi a Italiei. Bravo, Maestre!

Aici totul se petrece invers, dându-ni-se falsa senzaţie că poporului îi va fi bine, deşi de fapt suntem victimele unei înspăimântătoare lipse de viziune, conform tristului „lasă-mă să te las” dâmboviţean, în care diversele „comiţii si comitete” de tip caragialesc se calcă pe călcâie, se ignoră ori se contrazic HAOTIC, după bunul plac al incompetenţilor ce le conduc şi obedienţa slugarnică a celor ce le compun. JALNIC!

Anumite instituţii şi-au suspendat activitatea cu publicul, dar altele nu. Tribunalul Bucureşti şi-a redus activitatea la strictul necesar, cum este firesc şi imperativ într-o astfel de situaţie de criză, toate procesele care nu sunt absolut urgente fiind amânate, dar alte instanţe au dispus, dimpotrivă, măsuri minimaliste, considerându-le cu un optimism uşuratic nepermis ca fiind… suficiente. În paginile Incomod Media am lansat o chemare pentru VIAŢĂ, un apel la raţiune, la omenie: instituirea stării de CARANTINĂ GENERALIZATĂ măcar acum, în ceasul al 12-lea, ca să salvăm tot ce se mai poate!

Viitorul apropiat ne va demonstra cine a avut dreptate: spiritul de PREVEDERE raţională sau LAXISMUL sirenelor imberbe, însă mă tem că politica struţului va avea şi în acest caz, ca întotdeauna şi oriunde, efectele sale dezastroase, absolut previzibile.

Cezar a rostit un mare adevăr, confirmat prin sita timpului: „Si vis pacem, para bellum” – într-o traducere aproximativă, „Dacă vrei pace, pregăteşte-te de război”. Noi suntem în război cu MOARTEA pe care acest virus blestemat ne-o aduce şi pentru ca s-o învingem suntem obligaţi să ACŢIONĂM cu maximum de profesionalism, rigoare, coerenţă, organizat, fără minciuni gogonate, de adormit copiii. Altfel va fi vai şi-amar…

M-a tulburat enorm că Avocatul Poporului a trebuit să ceară instituirea stării de urgenţă – mecanism constituţional ce permite luarea măsurilor ce se impun în cazuri de o gravitate civilă extremă, cum este cel în care ne aflăm, pentru a asigura respectarea DREPTULUI LA VIAŢA al fiecăruia. Era oare nevoie de intervenţia Avocatului Poporului? Preşedintelui României i se ascunde realitatea de către oploşiţii din seraiul cotrocenesc? S-ar părea că da, din moment ce ochii acestor bezmetici ce huzuresc prin culisele puterii, pe spinarea unui popor sacrificat, par aţintiţi DOAR spre jocurile politice ale ALEGERILOR care le conferă FUNCţII şi… BAAAANI. Greşesc eu cumva?

Avocat Vladimir Ţunţi ŞTEFăNESCU

ACTUALITATE

Expoziție comemorativă preot Gheorghe I. Cotenescu în satul Izvoarele, comuna Voinești

Publicat

pe

La Căminul Cultural Izvoarele, comuna Voinești, a fost vernisată, în acest weekend, expoziția itinerantă de fotografie documentară „135 de ani de la nașterea preotului profesor dâmbovițeano-muscelean Gheorghe Cotenescu”. Evenimentul a fost organizat de nepotul celui dispărut – Radu Petrescu Muscel, cu sprijinul Arhiepiscopiei Târgoviște. Manifestările comemorative au debutat cu săvârșirea slujbei parastasului, în biserica parohială din sat.

Publicistul Radu Petrescu-Muscel a demarat acest proiect anul trecut, în plină pandemie de coronavirus, și până acum expoziția a fost vernisată la Câmpulung Muscel, Curtea de Argeș, Pitești, București, Iași, Oradea și Râmnicu Vâlcea.

„Preotul Gheorghe Cotenescu s-a născut și și-a petrecut prima treime a vieții sale în județul Dâmbovița, desfășurând o activitate intensă pe plan cultural, ca student, la îndemnul și alături de Nicolae Iorga, în Liga Culturală și ca militant politic (co-fondator al Partidului acestuia, în 1910), apoi în asociatiile studentesti, ca jurnalist (secretar de redacție al revistei „Cultura”, organul de presa al Asociatiei Cântăreților Bisericești din România), ori ca animator cultural în cadrul renumitelor Societăți Corale „Carmen” (D. G. KIRIAC) și „Hora” (Juarez Movila), precum și Societatea culturală „Miron Costin”, ca elev preferat al marilor profesori universitari I. Popescu-Pasărea, Ioan Mihălcescu (viitorul Mitropolit Irineu al Moldovei) și George Stephanescu (fondatorul Operei Române).

Preotul Gheorghe I. Cotenescu a luat parte la întreaga campanie militară (1916–1919) și a fost decorat cu ordinul militar „Coroana României”.

În peste 20 de ani de profesorat la şcolile din Stoeneşti şi la seminariile din Câmpulung-Muscel, Curtea de Argeş şi Cernica-Ilfov, a fost dascălul unor personalități de seamă: Patriarhii Teoctist Arăpaşu şi Iustin Moisescu, Episcopii Gherasim Cristea, Eftimie Luca şi Roman Stanciu, arhimandriţii Sofian Boghiu, Roman Braga, Felix Dubneac, Grigorie Băbuş, Ioasaf Popa, Ioasaf Ganea, Atanasie Gladcovschi, Tănase Petroniu, Iustin Pârvu, profesorii universitari Ioan Pulpea-Rămureanu şi Anton Uncu. După preluarea puterii de către regimul comunist a fost arestat în primul lot de muşceleni, fiind condamnat după 14 luni de anchetă îngrozitoare”, se precizează într-un comunicat remis de Arhiepiscopia Târgoviștei.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Decizia Primăriei Ulmi în legătură cu locul de joacă din satul Viișoara

Publicat

pe

Primarul comunei Ulmi, Bogdan Tița, a reacționat rapid la semnalul tras de publicația noastră, la solicitarea unor locuitori ai satului Viișoara, și a decis, după verificări la fața locului, să închidă temporar spațiul de joacă situat pe strada învățător Ion Mihăescu.

De asemenea, edilul ne informează că administrația locală are deja demarată procedura de întocmire a documentației necesare în vederea amenajării, în locația respectivă, a unui parc de joacă la fel ca cele din satele Ulmi, Dimoiu, Colanu și Matraca.

Cât privește locul de joacă închis, acesta a fost construit, cu mai mulți ani în urmă, de un fiu al satului Viișoara – spune primarul Bogdan Tița.

Reamintim că oamenii au cerut modernizarea respectivului spațiu sau, dacă nu se poate altfel, închiderea acestuia, considerând că îi pune în pericol pe copii din cauza gradului avansat de uzură a echipamentelor de joacă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT