Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Hotelul Ceres Pucioasa a devenit centru de carantină COVID-19

Publicat

pe

Foto arhivă

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a emis, ieri – 24 martie 2020, o decizie prin care Hotelul Ceres Pucioasa a devenit centru de carantină pentru COVID-19. Reamintim faptul că Ministerul Muncii a pus la dispoziția autorităților toate hotelurile pe care le deține în țară, în lupta cu virusul morții fiind nevoie de cât mai multe spații.

„Am încercat cu argumente, să împiedic această decizie, dar se pare că intrarea în zona roșie și a Spaniei, Germaniei și Franței duce la o creștere exponențială a numărului de persoane pentru care se înlocuiește decizia izolării la domiciliu cu cea de intrare în carantină!

În rest, cu amărăciune mai spun un singur lucru: mi-aș dori din suflet ca toate orașele din județ să fie la fel de preocupate și implicate ca și noi!

Nu este normal, nu este uman să descărcăm această presiune a spațiilor de carantină doar pe Pucioasa într-o măsură mai mare și pe Târgoviște, într-o măsură mai mică – vă rog să citiți cu atenție adresele mele către CJSU!

Puterea noastră, dragilor, vine din unitate! Asta cer și de la locuitorii orașului, dar și de la primarii din județ!

PS. Ca să ne simțim și mai mici vreau să vă spun că nimeni nu s-a sinchisit să ne comunice oficial această decizie!”, a scris, pe pagina sa de Facebook, primarul Constantin Ana.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Info trafic. Rute ocolitoare pentru Ţăndărei, oraş băgat în carantină

Publicat

pe

de

Sursa foto: IPJ Ialomiţa

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, având în vedere prevederile Ordonanței Militare nr. 7 privind măsuri de prevenire a Covid-19, referitor la instituirea pe perioada stării de urgență a măsurii de carantinare în orașul Țăndărei, județul Ialomița, rutele ocolitoare sunt următoarele:

• București – DN2 – Urziceni – DN2A – Slobozia – DN21 – Drajna – DN3A – Fetești – DN3B – Hârșova – Constanța;
• București – DN2 – Urziceni – DN2A – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 București-Constanța;
• Buzău – DN2C – Slobozia – DN21 – Dragalina – DN3A – Fetești – DN3B – Hârșova – Constanța;
• Buzău – DN2C – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 București-Constanța;
• Brăila – DN21 – Viziru – DJ221 – Gura Ialomiței – DN2A – Hârșova – Constanța;
• Brăila – DN21 – Slobozia – DN21 – Drajna – DN3A – Fetești – DN3B – Hârșova – Constanța;
• Brăila – DN21 – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 București-Constanța.

Menționăm că în orașul Țăndărei sunt permise intrarea, respectiv ieșirea pentru transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în localitatea carantinată, precum și aprovizionarea populației.

De asemenea, este permis accesul persoanelor care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.

Recomandăm conducătorilor auto care nu pot rămâne acasă în această perioadă să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare. Vă rugăm să respectați regulile de circulație impuse de autorități. În plus, țineți cont cu strictețe de regulile de igienă personală, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră, cât și pe cei apropiați.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Fermierii pot depune cererile de sprijin la APIA doar pe internet!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.viata-libera.ro)

Luni – 6 aprilie, APIA va relua activitatea de primire cereri de sprijin, prin utilizarea mijloacelor electronice de comunicaţii. Asta înseamnă că fermierii trebuie să utilizeze această modalitate pentru a transmite toate documentele necesare la depunerea solicitărilor, indiferent de forma de sprijin accesată sau de modificările aduce acesteia: copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ.

„În cazul cererii unice de sprijin, adeverințele privind înscrierea în Registrul agricol se transmit la APIA prin mijloace electronice, fie de catre fermier, fie de catre Primariile emitente. In acelasi fel se va proceda si in cazul documentelor specifice schemelor de plată in zootehnie care vor fi transmise la APIA, prin mijloace electronice de către fermier sau de către Oficiile județene ale Agenției Naționale pentru Zootehnie.

Pentru solicitarea ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, fermierii vor primi, prin posta electronica, formularul cererii de plată de la APIA Centrul Judetean. Dupa completare, il vor transmite pentru inregistrare, utilizand aceleasi mijloace de comunicare.

Documentele aferente cererilor de plată pentru Masura privind bunastarea animalelor vor fi transmise la APIA Centrul Judetean tot prin mijloace electronice de comunicare.

Pentru lamurirea oricarei neclaritati, fermierii sunt rugati sa sune la APIA Centrul Judetean sau la Centrele Locale unde vor fi consiliati de functionarii responsabili cu aceste activitati”, se arată într-un comunicat remis de APIA Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT