Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Aparatură medicală indispensabilă acum, donată Spitalului Găeşti de doi tineri din oraş!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Oana şi Cosmin Voevodschi, tinerii găeşteni care ne-au obişnuit deja cu gesturile lor de într-ajutorare a instituţiilor medicale din judeţul Dâmboviţa, nu puteau sta nepăsători cât timp România se luptă cu noul coronavirus.

CITEŞTE ŞI: Încrederea în viaţă, redată de oameni de suflet şi gesturile lor minunate…

Săptămâna aceasta, la Spitalul Orăşenesc Găeşti vor ajunge două ventilatoare mecanice, patru măşti full face şi 100 de sticle cu dezinfectant, pe care Oana şi Cosmin le-au achiziţionat ca să-i ajute pe medici să salveze vieţi.

De menţionat că unitatea medicală din oraşul Găeşti, judeţul Dâmboviţa, nu dispune de asemenea echipamente. Valoarea donaţiei se ridică la aproximativ 50.000 de lei (500 de milioane de lei vechi).

CITEŞTE ŞI: Donaţie dătătoare de viaţă şi speranţă pentru Spitalul din Găeşti

„Contează mult că putem ajuta și o facem din tot sufletul. Sper ca gestul nostru să fie făcut de cât mai mulți oameni, pentru că în acestă perioadă critică, chiar este nevoie de noi”, este mesajul transmis de Cosmin Voevodschi.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Info trafic. Rute ocolitoare pentru Ţăndărei, oraş băgat în carantină

Publicat

pe

de

Sursa foto: IPJ Ialomiţa

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, având în vedere prevederile Ordonanței Militare nr. 7 privind măsuri de prevenire a Covid-19, referitor la instituirea pe perioada stării de urgență a măsurii de carantinare în orașul Țăndărei, județul Ialomița, rutele ocolitoare sunt următoarele:

• București – DN2 – Urziceni – DN2A – Slobozia – DN21 – Drajna – DN3A – Fetești – DN3B – Hârșova – Constanța;
• București – DN2 – Urziceni – DN2A – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 București-Constanța;
• Buzău – DN2C – Slobozia – DN21 – Dragalina – DN3A – Fetești – DN3B – Hârșova – Constanța;
• Buzău – DN2C – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 București-Constanța;
• Brăila – DN21 – Viziru – DJ221 – Gura Ialomiței – DN2A – Hârșova – Constanța;
• Brăila – DN21 – Slobozia – DN21 – Drajna – DN3A – Fetești – DN3B – Hârșova – Constanța;
• Brăila – DN21 – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 București-Constanța.

Menționăm că în orașul Țăndărei sunt permise intrarea, respectiv ieșirea pentru transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în localitatea carantinată, precum și aprovizionarea populației.

De asemenea, este permis accesul persoanelor care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.

Recomandăm conducătorilor auto care nu pot rămâne acasă în această perioadă să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare. Vă rugăm să respectați regulile de circulație impuse de autorități. În plus, țineți cont cu strictețe de regulile de igienă personală, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră, cât și pe cei apropiați.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Fermierii pot depune cererile de sprijin la APIA doar pe internet!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.viata-libera.ro)

Luni – 6 aprilie, APIA va relua activitatea de primire cereri de sprijin, prin utilizarea mijloacelor electronice de comunicaţii. Asta înseamnă că fermierii trebuie să utilizeze această modalitate pentru a transmite toate documentele necesare la depunerea solicitărilor, indiferent de forma de sprijin accesată sau de modificările aduce acesteia: copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ.

„În cazul cererii unice de sprijin, adeverințele privind înscrierea în Registrul agricol se transmit la APIA prin mijloace electronice, fie de catre fermier, fie de catre Primariile emitente. In acelasi fel se va proceda si in cazul documentelor specifice schemelor de plată in zootehnie care vor fi transmise la APIA, prin mijloace electronice de către fermier sau de către Oficiile județene ale Agenției Naționale pentru Zootehnie.

Pentru solicitarea ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, fermierii vor primi, prin posta electronica, formularul cererii de plată de la APIA Centrul Judetean. Dupa completare, il vor transmite pentru inregistrare, utilizand aceleasi mijloace de comunicare.

Documentele aferente cererilor de plată pentru Masura privind bunastarea animalelor vor fi transmise la APIA Centrul Judetean tot prin mijloace electronice de comunicare.

Pentru lamurirea oricarei neclaritati, fermierii sunt rugati sa sune la APIA Centrul Judetean sau la Centrele Locale unde vor fi consiliati de functionarii responsabili cu aceste activitati”, se arată într-un comunicat remis de APIA Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT