Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Jurnal de coronavirus. Viaţa, între înștiințări de plată și militari în patrulare!

Publicat

pe

COVID-19 nu are treabă cu umanitatea. La fel, calculatoarele furnizorilor de diferite servicii. Aparatele redactează la greu facturi, cu toată garnitura din dotare. Nu ţin cont de virusul ucigaș, de faptul că oamenii stau acasă cu 75% din salariu sau pe degeaba. Fiecare cu treaba lui. Adică, pe scările de bloc, au apărut teancurile de facturi.

În stradă își face apariția şi Armata, pe lângă Poliție, Jandarmerie și ce-o mai fi în uniformă. Misiunea lor este să ne păzească sănătatea cu pulanul! Ce combinație „plăcută”! Înștiințări de plată și soldați în patrulare. Şi zici să nu te cuprindă neliniștea, soră bună cu disperarea, care e cu un pas mai în spate… Dar, vine.

S-a dat liber la stat obligatoriu în casă. Ordonanță militară. Te saturi de odihnă, consumi proviziile, numeri banii care ţi-au mai rămas și calculezi liniștit cât răgaz mai ai la supraviețuire. Până în ora 12:00, când s-a intrat sub lege militară, în oraș mai zvâgnea românul. Cerşetoarea postată vizavi de Mitropolie era la datorie. I-o fi spus cineva că la ora 12:00 ni se închide jumătate din libertate?

Prin magazine, farmacii, la case de schimb valutar, ușoară agitație. O plăcere să te uiți pe obișnuitele panouri pe care se desfată cursul la principatele valute. Euro şi-a pus poalele în cap! Se apropie de 5 lei. Mâine, sigur e mai mult. îl scumpeşte starea de urgență.

Gata. Îmi pregătesc declarația pentru completare, învoirea. Acum, nu poţi ieşi din casă decât cu acest act în buzunar și cu adeverință de la angajator, dacă încă mai ești salariat și mergi la lucru. Dacă nu ai hârtie, profiţi de tehnologie și ţi-o pui pe telefon. Vedem mai târziu ce o fi.

Virusul ăsta, scăpat din cur de maimuță sau liliac, trecut prin cine știe ce laboratoare, ne cam învață, în afară de a privi moartea în ochi, şi cum este să trăiești într-o semi-dictatură cu față umană. Sau domestică, cum zic unii în glumă…

ACTUALITATE

Lista unităților de învățământ din Dâmbovița care funcționează după scenariul roșu

Publicat

pe

Foto arhivă

35 de unități de învățământ din județul Dâmbovița funcționează, de astăzi – 19 octombrie 2029, în scenariul roșu (online). De asemenea, 106 sunt incluse în scenariul galben (jumătate la școală, jumătate online).

VEZI LISTA ȘCOLILOR AICI

În scenariul verde, au mai rămas doar 38 de unități de învățământ din Dâmbovița. Și anul școlar nu a început decât de o lună!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Spitalul Județean de Urgență Târgovişte a cumpărat șase containere pentru tratament în pandemie

Publicat

pe

Deși trece printr-o perioadă dură în ceea ce privește activitatea, considerată pe bună dreptate de managerul unității, dr. Claudiu Dumitrescu, a fi una asemănătoare unei stări de război, când se lucrează la capacitate maximă, cu nervii încordați, cu mult stres și responsabilitate, Spitalul Județean de Urgență Târgovişte a reușit să facă față presiunii existente, numărului mare de cazuri, complexității și situației de neprevăzut cauzate de noul coronavirus, care a instalat teama și panica pe întreg mapamondul.

Rezultatele obținute, câștigarea unor bătălii din acest mare război cu nevăzutul virus poartă clar și amprenta manageriatului performant și dăruirii de care dau dovadă cadrele medicale și personalul auxiliar, toți cei angrenați în această luptă. Managerul Claudiu Dumitrescu este conectat în permanență la problematica de minut a Spitalului Județean de Urgență Târgovişte. Totul se schimbă din mers. Nu există nicio rezervă, atunci când se vorbește de oameni, de salvarea de vieți.


Pentru a face față afluxului de pacienți și pentru ca actul medical să se desfășoare în condiții normale, conducerea spitalului a decis să renunțe la o parte din corturile de triaj amplasate în imediata apropiere a spațiilor de tratament și cazare a bolnavilor și să instaleze containere moderne, compartimentate corespunzător, confortabile atât pentru pacienți cât și pentru cadrele medicale.

„Sunt elemente indispensabile, spun eu, în situația în care ne aflăm și care corespund, din toate punctele de vedere, desfășurării unui act medical de calitate. Am intrat în sezonul rece, condițiile trebuie să fie altele pentru pacienții noștri, pentru cadre. Containerele dispun de instalație de încălzire și de sistem de alimentare cu energie electrică. Trebuie să precizez că aceste spații nu sunt destinate așteptării, ci trierii pacienților și asigurării tratamentelor”, ne-a declarat dr. Claudiu Dumitrescu – managerul Spitalului Județean de Urgență Târgovişte.

Unitatea medicală a reușit să procure șase astfel de module mobile. Două au fost amplasate în fața corpului central al Spitalului, în apropierea Departamentului Primiri Urgențe, și urmează al treilea. Un alt container a fost instalat în zona Secției Oncologie, unul în curtea Secției de Boli Infecțioase de la Dealu Mare și altul va ajunge la Compartimentul Primiri Urgențe de la Titu. Fiecare astfel de corp dispune de câte două locuri destinate tratării bolnavilor.

Managerul Spitalului ne-a mai spus că, în funcție de evoluția lucrurilor, modulele pot fi folosite și pentru izolarea persoanelor suspecte de coronavirus. Corturile militare vor fi folosite în continuare ca zonă de așteptare pentru pacienți. Două dintre ele vor fi mutate în perimetrul Policlinicii, pentru a spori capacitatea de așteptare în condiții decente și în concordanță cu normele privind protecția împotriva coronavirusului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!