Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Jurnal de coronavirus. Viaţa, între înștiințări de plată și militari în patrulare!

Publicat

pe

COVID-19 nu are treabă cu umanitatea. La fel, calculatoarele furnizorilor de diferite servicii. Aparatele redactează la greu facturi, cu toată garnitura din dotare. Nu ţin cont de virusul ucigaș, de faptul că oamenii stau acasă cu 75% din salariu sau pe degeaba. Fiecare cu treaba lui. Adică, pe scările de bloc, au apărut teancurile de facturi.

În stradă își face apariția şi Armata, pe lângă Poliție, Jandarmerie și ce-o mai fi în uniformă. Misiunea lor este să ne păzească sănătatea cu pulanul! Ce combinație „plăcută”! Înștiințări de plată și soldați în patrulare. Şi zici să nu te cuprindă neliniștea, soră bună cu disperarea, care e cu un pas mai în spate… Dar, vine.

S-a dat liber la stat obligatoriu în casă. Ordonanță militară. Te saturi de odihnă, consumi proviziile, numeri banii care ţi-au mai rămas și calculezi liniștit cât răgaz mai ai la supraviețuire. Până în ora 12:00, când s-a intrat sub lege militară, în oraș mai zvâgnea românul. Cerşetoarea postată vizavi de Mitropolie era la datorie. I-o fi spus cineva că la ora 12:00 ni se închide jumătate din libertate?

Prin magazine, farmacii, la case de schimb valutar, ușoară agitație. O plăcere să te uiți pe obișnuitele panouri pe care se desfată cursul la principatele valute. Euro şi-a pus poalele în cap! Se apropie de 5 lei. Mâine, sigur e mai mult. îl scumpeşte starea de urgență.

Gata. Îmi pregătesc declarația pentru completare, învoirea. Acum, nu poţi ieşi din casă decât cu acest act în buzunar și cu adeverință de la angajator, dacă încă mai ești salariat și mergi la lucru. Dacă nu ai hârtie, profiţi de tehnologie și ţi-o pui pe telefon. Vedem mai târziu ce o fi.

Virusul ăsta, scăpat din cur de maimuță sau liliac, trecut prin cine știe ce laboratoare, ne cam învață, în afară de a privi moartea în ochi, şi cum este să trăiești într-o semi-dictatură cu față umană. Sau domestică, cum zic unii în glumă…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Jurnal de coronavirus. Seară pustie de primăvară…

Publicat

pe

Sâmbătă după-amiază. În miezul primăverii. Un raid la pas prin oraș. Perfect legal. Cu adeverinţa şi declarația în buzunar, iar la gât cu aparatul foto. Pustiu. Ciudat. Trist. Oamenii s-au conformat cerințelor impuse de starea de urgență. Doamne, și cât este de dificil!

Afară pomii sunt încă înfloriți, pasărelele clipesc vesel, iar tu, ființă umană, care stăpânești lumea asta de mii de ani, stai închis între patru pereți, speriat de un virus, o mașinărie microscopică ce îți poate aduce moartea.

Până mai ieri ne speriam de bombe atomice, nucleare, de cine știe ce arme sofisticate. Când colo, întreaga planetă a fost pusă la respect de ceva nedefinit, apărut din neant și care lovește parcă după un anume calcul. Urmează anumite principii ale selecției, ceea ce nu pare a fi chiar așa de întâmplător.

Çâțiva târovișteni își plimbau câinii prin parc. Animăluțele zglobii, vesele, jucăușe. Stăpânii, triști, amărîți… Se aude o sirenă în depărtare. Din apartamente mai răzbate afară câte un râset cald de copil. Alții ascultă muzică. Se aude și televizorul. Dat pe știri.

E prea multă linişte. După, în general vin… furtuni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Info trafic. Rute ocolitoare pentru Ţăndărei, oraş băgat în carantină

Publicat

pe

de

Sursa foto: IPJ Ialomiţa

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, având în vedere prevederile Ordonanței Militare nr. 7 privind măsuri de prevenire a Covid-19, referitor la instituirea pe perioada stării de urgență a măsurii de carantinare în orașul Țăndărei, județul Ialomița, rutele ocolitoare sunt următoarele:

• București – DN2 – Urziceni – DN2A – Slobozia – DN21 – Drajna – DN3A – Fetești – DN3B – Hârșova – Constanța;
• București – DN2 – Urziceni – DN2A – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 București-Constanța;
• Buzău – DN2C – Slobozia – DN21 – Dragalina – DN3A – Fetești – DN3B – Hârșova – Constanța;
• Buzău – DN2C – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 București-Constanța;
• Brăila – DN21 – Viziru – DJ221 – Gura Ialomiței – DN2A – Hârșova – Constanța;
• Brăila – DN21 – Slobozia – DN21 – Drajna – DN3A – Fetești – DN3B – Hârșova – Constanța;
• Brăila – DN21 – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 București-Constanța.

Menționăm că în orașul Țăndărei sunt permise intrarea, respectiv ieșirea pentru transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în localitatea carantinată, precum și aprovizionarea populației.

De asemenea, este permis accesul persoanelor care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.

Recomandăm conducătorilor auto care nu pot rămâne acasă în această perioadă să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare. Vă rugăm să respectați regulile de circulație impuse de autorități. În plus, țineți cont cu strictețe de regulile de igienă personală, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră, cât și pe cei apropiați.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT