Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Jurnal de coronavirus. Viaţa, între înștiințări de plată și militari în patrulare!

Publicat

pe

COVID-19 nu are treabă cu umanitatea. La fel, calculatoarele furnizorilor de diferite servicii. Aparatele redactează la greu facturi, cu toată garnitura din dotare. Nu ţin cont de virusul ucigaș, de faptul că oamenii stau acasă cu 75% din salariu sau pe degeaba. Fiecare cu treaba lui. Adică, pe scările de bloc, au apărut teancurile de facturi.

În stradă își face apariția şi Armata, pe lângă Poliție, Jandarmerie și ce-o mai fi în uniformă. Misiunea lor este să ne păzească sănătatea cu pulanul! Ce combinație „plăcută”! Înștiințări de plată și soldați în patrulare. Şi zici să nu te cuprindă neliniștea, soră bună cu disperarea, care e cu un pas mai în spate… Dar, vine.

S-a dat liber la stat obligatoriu în casă. Ordonanță militară. Te saturi de odihnă, consumi proviziile, numeri banii care ţi-au mai rămas și calculezi liniștit cât răgaz mai ai la supraviețuire. Până în ora 12:00, când s-a intrat sub lege militară, în oraș mai zvâgnea românul. Cerşetoarea postată vizavi de Mitropolie era la datorie. I-o fi spus cineva că la ora 12:00 ni se închide jumătate din libertate?

Prin magazine, farmacii, la case de schimb valutar, ușoară agitație. O plăcere să te uiți pe obișnuitele panouri pe care se desfată cursul la principatele valute. Euro şi-a pus poalele în cap! Se apropie de 5 lei. Mâine, sigur e mai mult. îl scumpeşte starea de urgență.

Gata. Îmi pregătesc declarația pentru completare, învoirea. Acum, nu poţi ieşi din casă decât cu acest act în buzunar și cu adeverință de la angajator, dacă încă mai ești salariat și mergi la lucru. Dacă nu ai hârtie, profiţi de tehnologie și ţi-o pui pe telefon. Vedem mai târziu ce o fi.

Virusul ăsta, scăpat din cur de maimuță sau liliac, trecut prin cine știe ce laboratoare, ne cam învață, în afară de a privi moartea în ochi, şi cum este să trăiești într-o semi-dictatură cu față umană. Sau domestică, cum zic unii în glumă…

ACTUALITATE

Deputat: Guvernul Orban a uitat prea ușor drama victimelor pedofililor

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmboviţa, este revoltată de decizia Guvernului Orban de a ataca la Curtea Constituțională legea care a majorat pedepsele pentru agresiunile sexuale împotriva minorilor, adoptată în data de 30 iunie.

„Ce ușor uită unii dramele familiilor simple din această țară! Aș vrea ca întreg Guvernul Orban să stea față-n față cu victimele pedofililor și familiile lor. Să explice Orban cum e îngrijorat ca pedofilii să nu fie cumva discriminați de lege!

Îl invit pe domnul Orban la Gura Șuții! Poate explica, uitându-se în ochii membrilor familiei Mihaelei (nota redacției: copila ucisă anul trecut de un pedofil venit din Olanda pentru a căuta victime), de ce este justificată temerea Guvernului României față de o posibilă discriminare a celor care săvârșesc agresiunile sexuale împotriva minorilor? Dacă poate, atunci în Guvernul României a murit orice sentiment bun față de oamenii simpli ai acestei țări!”, a scris deputata Carmen Holban pe pagina sa de Facebook.

De reținut că prin legea atacată de Guvern la CCR se eliminase și prescripția pentru pedofilie, ceea ce înseamnă că vinovații urmau să răspundă în fața legii indiferent câți ani au trecut de la momentul săvârșirii faptei.

Citește în continuare

ACTUALITATE

PERPLEX. Coronavirusul a lovit în Autoritatea Electorală Permanentă. E un semn rău!

Publicat

pe

Sursa foto: Digi 24

Liberalii ţin strâns de organizarea alegerilor locale. Este şi normal pentru ei să dorească scrutin electoral pe 27 septembrie. Sunt încă la putere, adică la butoane, iar credibilitatea, încrederea românilor în acest partid se usucă precum brânza la soare. Ce le pasă de coronavirus, de infectări şi câte alte probleme ce ar putea să apară prin secţiile de vot, în stradă, la cozile inerente de după alegeri, când, se ştie din experienţă, este înghesuială mare când se predau sacii cu buletine de vot etc.

Şi, ca să avem un prolog interesant pentru acest spectacol la limita pericolului, aflăm că deja mai mulţi membri ai Autorităţii Electorale Permanente centrale, dar şi de prin ţară, au fost confirmaţi cu coronavirus. Şi suntem abia la început! În aceste condiţii, ne întrebăm cum mai pot funcţiona aceste entităţi şi ce se întâmplă după…

Mai marii acestei Autorităţi ne informează că nu sunt probleme, coronavirusul nu a blocat activitatea instituţiei. Chiar să îi luăm pe încredere?

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!