Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Demisia ministrului Costache în plină criză COVID-19 este un gest incalificabil!

Publicat

pe

Deputatul Corneliu Ştrefan, preşedintele PSD Dâmboviţa, l-a criticat dur pe ministrul Sănătăţii, Victor Costache, care, în plină pandemie de coronavirus, când ţara se află în stare de urgenţă, şi-a dat demisia. Gestul este catalogat de tânărul demnitar a fi incalificabil, de laşitate şi iresponsabilitate. Un general care îşi părăseşte armata pe câmpul de bătalie!

„Șobolani sunt primi care părăsesc o corabie ce se scufundă! Deși comparația este dură, alt termen care poate descrie demisia ministrului Sănătății, Victor Costache, nu există. Să ceri medicilor și oamenilor să fie responsabili, iar tu să demisionezi este incalificabil. Să ieși în fața românilor și să le promiți că vor fi testați pentru depistarea COVID-19, doar ca liberalii tăi să primescă pe mână peste 30 de milioane de euro prin licitații atribuite, este un gest criminal.

Sute de medici, asistente și politiști s-au îmbolnăvit pentru că Ministerul Sănătății, respectiv Victor Costache, nu le-a dat echipament de protecție ține de domeniul penalului. Iohannis, Orban, Câțu și Costache vor rămâne în istoria acestei țări ca personaje ce au arătat adevărata față a liberalismului: se gândesc la banii care trebuie să intre în buzunarul privaților, fără să-i intereseze oamenii simpli și grijile lor”, a precizat Corneliu Ştefan.

Tânărul politician social-democrat nu are o părere bună nici despre reprezentanţii Guvernului Ludovic Orban în Dâmboviţa, despre prefectul Aurelian Popa, care comunică defectos cu cetăţenii despre problematica coronavirusului în Dâmboviţa.

„Este inadmisibil ca un prefect sau un Comitet pentru Situaţii de Urgenţă din care fac parte şi alte persoane, să nu iasă până în ziua de azi cu un comunicat public despre situaţia de la Corbii Mari sau despre ceea ce se întâmplă în oraşul Pucioasa. Nu au ieşit public să ne spună ce se întmplă în judeţul Dâmboviţa! Comunicarea este primordială în aceste zile, în aceste clipe de disperare şi panică”, a declarat Corneliu Ştefan.

Liderul PSD Dâmboviţa nu a exclus posibilitatea solicitării demiterii prefectului judeţului Dâmboviţa, dar, deocamdată, a spus, deputatul, evită eventualele conflicte politice. Dar, dacă situaţia va continua în acelaşi ritm, lent, lipsit de implicare şi transparenţă, vor hotărî la nivelul organizaţiei măsurile care se impun.

ACTUALITATE

ALDE Dâmboviţa, SOS pentru Spitalul Moreni

Publicat

pe

de

Ionel Petre - preşedinte ALDE Dâmboviţa

După orașul Pucioasa și Moreni a intrat în atenția autorităților județene, dar nu pentru ajutor, investiții sau pentru a schimba ceva, ci pentru a folosi spitalul orășenesc tot ca tampon pentru Spitalul Județean Târgoviște – Dâmbovița. Dacă până acum maternitatea din Moreni „nu era conformă pentru că nu respecta circuitele medicale” și s-a luat în calcul închiderea, acum a devenit locul perfect pentru primirea gravidelor infectate cu SARS-CoV-2 sau care vin din zonele de risc.

Situația este similară cu cea de la Pucioasa! Unitatea medicală este în centrul orașului, care deservește mai multe localități limitrofe. Unde mai pot fi tratați pacienții cu alte afecțiuni, dacă vor ajunge gravidele cu Covid-19 în unitatea spitalicească? S-a anunțat deja un caz de la Corbii Mari, o gravidă care a contactat virusul și care va fi adusă să nască la Moreni. Mai mult decât atât, maternitatea este aproape lipită de blocurile din zonă, adică un pericol iminent pentru cetățenii care locuiesc aproape.

Revenim la mămici și la copii. La Moreni, din câte știm, nu există secție de neonatologie și nici medic neonatolog. Cine va prelua bebelușul imediat după naștere? Sperăm că nu ambulanța care ar trebui să îl ducă rapid la Târgoviște, la Spitalul Județean… Ar fi un șoc prea mare și pentru copil și pentru mamă fiind despărțiți în primele clipe de viață și o spun în calitate de om, nu de specialist. Plus că se adaugă și riscurile la care este expus fătul din punct de vedere medical.

Medicii de aici nu bat în retragere, așa cum s-a întâmplat la alte spitale din țară, rămân „la cârmă”, rămân în prima linie, rămân alături de pacienți, deși nu sunt pregătiți pentru o astfel de situație. Nu există suficiente echipamente de protecție și dotări pentru o luptă acerbă împotriva Covid-19. Doctorii de la Moreni au ajuns să prezinte situația cetățenilor pe Facebook și să ceară ajutorul celor care au posibilitatea să susțină unitatea medicală în această perioadă. NU ei trebuie să ceară echipamente, medicamente, aparate! Este datoria autorităților să facă acest lucru!

Domnilor, trezirea! Este momentul să acționați! Nu mai așteptați campania electorală pentru a-i asculta pe cetățeni! E timpul să ieșiți și voi în „linia I” să le asigurați cele necesare adevăraților eroi din aceste zile!

Ionel Petre
Președinte ALDE Dâmbovița

Citește în continuare

Dâmboviţa

Respect! Elevii din echipa de robotică „SkyLine” Moreni se implică în lupta cu COVID-19

Publicat

pe

Echipa de robotică „SkyLine”, coordonată de profesorul Gabriel State, a început, cu sprijinul financiar al Primăriei Moreni, să realizeze viziere de protecție pentru personalul medical, în contextul pandemiei COVID-19.

Primele 25 de viziere au fost donate deja angajaților din unele cabinete medicale individuale. Se lucrează non-stop pentru asigurarea, în măsura posibilităților de imprimare, și a altor solicitări venite din partea unor farmaciști.

La inițiativa Fundației „Nație prin Educație”, echipele de robotică înscrise în concursul „BRD First Tech Challenge” au început producția de viziere cu ajutorul imprimantelor 3D primite prin sponsorizare de la aceeași fundație.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT