Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Demisia ministrului Costache în plină criză COVID-19 este un gest incalificabil!

Publicat

pe

Deputatul Corneliu Ştrefan, preşedintele PSD Dâmboviţa, l-a criticat dur pe ministrul Sănătăţii, Victor Costache, care, în plină pandemie de coronavirus, când ţara se află în stare de urgenţă, şi-a dat demisia. Gestul este catalogat de tânărul demnitar a fi incalificabil, de laşitate şi iresponsabilitate. Un general care îşi părăseşte armata pe câmpul de bătalie!

„Șobolani sunt primi care părăsesc o corabie ce se scufundă! Deși comparația este dură, alt termen care poate descrie demisia ministrului Sănătății, Victor Costache, nu există. Să ceri medicilor și oamenilor să fie responsabili, iar tu să demisionezi este incalificabil. Să ieși în fața românilor și să le promiți că vor fi testați pentru depistarea COVID-19, doar ca liberalii tăi să primescă pe mână peste 30 de milioane de euro prin licitații atribuite, este un gest criminal.

Sute de medici, asistente și politiști s-au îmbolnăvit pentru că Ministerul Sănătății, respectiv Victor Costache, nu le-a dat echipament de protecție ține de domeniul penalului. Iohannis, Orban, Câțu și Costache vor rămâne în istoria acestei țări ca personaje ce au arătat adevărata față a liberalismului: se gândesc la banii care trebuie să intre în buzunarul privaților, fără să-i intereseze oamenii simpli și grijile lor”, a precizat Corneliu Ştefan.

Tânărul politician social-democrat nu are o părere bună nici despre reprezentanţii Guvernului Ludovic Orban în Dâmboviţa, despre prefectul Aurelian Popa, care comunică defectos cu cetăţenii despre problematica coronavirusului în Dâmboviţa.

„Este inadmisibil ca un prefect sau un Comitet pentru Situaţii de Urgenţă din care fac parte şi alte persoane, să nu iasă până în ziua de azi cu un comunicat public despre situaţia de la Corbii Mari sau despre ceea ce se întâmplă în oraşul Pucioasa. Nu au ieşit public să ne spună ce se întmplă în judeţul Dâmboviţa! Comunicarea este primordială în aceste zile, în aceste clipe de disperare şi panică”, a declarat Corneliu Ştefan.

Liderul PSD Dâmboviţa nu a exclus posibilitatea solicitării demiterii prefectului judeţului Dâmboviţa, dar, deocamdată, a spus, deputatul, evită eventualele conflicte politice. Dar, dacă situaţia va continua în acelaşi ritm, lent, lipsit de implicare şi transparenţă, vor hotărî la nivelul organizaţiei măsurile care se impun.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Funcționarii Primăriei Nucet distribuiau măști la ora 06:00 dimineața

Publicat

pe

La ora 06:00, în această dimineață, funcționarii Primăriei Nucet împărțeau măști de protecție. Acțiunea ar trebui multiplicată la nivelul întregului județ și bine ar fi să fie însoțită de sfaturi și recomandări, pe care, evident, oamenii să le și pună în aplicare. Reprezentanții Primăriei Nucet au pornit la pas prin comună, de la primele ore ale zilei, echipați în combinezoane albe.

Cetățenii din localitate sunt acum oarecum speriați, având în vedere că o femeie de 57 de ani, confirmată pozitiv la testul pentru COVID-19, a murit în spitalul din Sibiu unde a fost transferată, iar fiul acesteia, de 37 de ani, se află în stare gravă, tot la Sibiu, fiind intubat.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Alertă! Dâmbovița a înregistrat cel mai mare număr de cazuri COVID-19 la nivelul de țară

Publicat

pe

Foto arhivă

Județul Dâmbovița a fost fruntaș, în ultimele 24 de ore, la îmbolnăviri cu coronavirus. 59 de cazuri înregistrate oficial! Pe locul 2, s-au situat municipiul București și județele Argeș și Brașov, cu câte 53 de infectări.

Ieri – 8 iulie, România a înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus apărute într-un interval de 24 de ore de la începutul pandemiei, respectiv 555.

Cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște sunt în alertă maximă. Locurile disponibile la secțiile speciale pentru internarea și tratarea pacienților cu COVID-19 sunt aproape epuizate. Nici la Terapie Intensivă nu se stă tocmai bine. Există riscul ca pacienții în stare gravă să nu poată beneficia de ajutorul sistemelor de oxigenare automată.

Pe la colțuri se vorbește cu teamă că la noi s-ar putea reedita cumplitul episod italian, când medicii au fost obligați să aleagă pe cine intubează și pe cine nu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!