Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Ni se livrează aceeași minciună: avem de toate, nu ne trebuie nimic!

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PRO România Dâmboviţa, este pe baricade. Demnitarul atrage în permanenţă atenţia autorităţilor judeţene, că situaţia din Dâmboviţa pare să le scape de sub control, ba mai mult, se iau şi decizii proaste, pe alocuri negândite.

„Printr-o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Hotelul Ceres din centrul orașului Pucioasa a fost desemnat drept centru de carantinare pentru pacienții COVID-19, iar Spitalul Pucioasa – entitate suport. Situația acestui spital este dramatică și nu mă joc cu vorbele. Sunt mesaje pe care le primesc de la medici și asistenți de acolo, neputincioși în fața pericolului, dar și mai neputincioși în fața aroganței de la județ.

Este evident că Primăria Pucioasa nu are capacitatea necesară să facă față unei asemenea provocări (oricum, decizia a fost luată peste capul autorităților locale). În aceste condiții, urgent trebuie ca prefectul (dacă mai există), Consiliul Județean şi Ministerul Sănătății să intervină pentru a asigura resursele necesare, altfel vom asista la un dezastru”, a spus Adrian Ţuţuianu.

Decizia de astăzi a ministrului Sănătăţii, Victor Costache, de a fugi de pe câmpul de bătălie, a fost, de asemenea, taxată de senatorul PRO România.

„Ministrul Sănătății și-a dat demisia în plină criză epidemiologică. Te lasă fără cuvinte, pur și simplu. O rușine pentru halatul de medic. O rușine pentru haina de ministru. Un dezertor. Între timp, la Dâmbovița, ni se spune în continuare de la județ că avem de toate, minte Țuțuianu”.

Preşedintele PRO România Dâmboviţa le atrage atenţia celor care se află la conducere, consilierilor judeţeni care, în opinia sa, nu au insistat pe ideea unei rectificări bugetare care să răspundă tuturor nevoilor Spitalului Judeţean şi nici măcar nu au vrut să ia în discuţie situaţia dramatică a celorlalte unităţi medicale din Dâmboviţa. Consideră senatorul că se preferă laşitatea şi ascunderea adevărului.

„Ni se livrează de către toți aceeași minciună: avem de toate, nu ne trebuie nimic. Să-i ferească Dumnezeu de o tragedie din cauza nesăbuinței lor. Le promit acum că-i voi arăta pe toți cei vinovați, cu nume și prenume”, afirmă, revoltat, Adrian Ţuţuianu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Neli Ion, hotărâtă să îi introducă pe ecologişti pe harta politică a Dâmboviţei

Publicat

pe

Neli Ion - președinte PER Dâmboviţa

Partidul Ecologist Român îşi adună apele şi în Dâmboviţa. Astăzi – 2 iulie 2020, în prezenţa liderului naţional – Dănuţ Pop, a prim-vicepreşedintei Simona Man, a secretarului general Andrei Mircea și a câtorva şefi de organizaţii locale, a fost inaugurat sediul filialei judeţene, în municipiul Târgovişte (Micro VI).

Gazda evenimentului politic a fost Neli Ion, fostă consilieră locală şi membră a Partidului Naţional Liberal, partid pe care, după cum ne-a spus, l-a părăsit fără regrete mari, fiindcă nu s-a mai regăsit acolo. Formaţiunea liberală nu a mai rezonat cu gândurile, principiile şi proiectele sale politice.

Preşedinta PER Dâmboviţa a mărturisit celor de faţă că Partidul Ecologist Român este în ton cu tot ceea ce crede ea despre politică, cu ceea ce vrea să facă pentru oameni, pentru comunităţile locale, pentru judeţ.

A mai spus Neli Ion că a pornit maratonul pregătirii pentru alegerile locale din septembrie şi că, deja, în jurul ei s-a coagulat o echipă puternică, alcătuită din oameni tineri, integri, devotaţi şi dispuşi să lupte pentru Dâmboviţa.

Am mai aflat la această primă întâlnire cu presa a reprezentanţilor Partidului Ecologist Român că mai mulţi liberali care au avut încredere în forţa şi capacitatea de organizare şi decizie a liderei Neli Ion au urmat-o în PER.

Preşedintele partidului, Dănuţ Pop, a avut un discurs scurt, sincer, la subiect, fără exagerări. Nu a apelat la vreun stil de comunicare bombastic, aşa cum obişnuiesc politicienii versaţi. Liderul naţional PER este convins că Neli Ion şi echipa ei vor face o surpriză plăcută la alegerile locale şi că vor da peste cap calculele electorale ale reprezentanţilor partidelor mari.

Dănut Pop – Președinte PER

A mai spus Dănuţ Pop că nutreşte speranţa ca organizaţia PER Dâmboviţa să se situeze, ca rezultate, după alegerile locale, printre primele filiale din ţară. Ţelul este acela de a avea cât mai mulţi consilieri locali şi judeţeni şi, de ce nu, PER să poată câştiga în Dâmboviţa şi câteva fotolii de primari.

Prim-vicepreşedinta Simona Man a marşat pe aceeaşi idee, că Neli Ion şi organizaţia PER Dâmboviţa vor fi surpriza acestor alegeri, iar Partidul Ecologist Român va intra pe harta politică a acestui judeţ.

„Am găsit în Neli Ion, pe lângă un om politic determinat, hotărât, care a avut tăria şi capacitatea de a renunţa la absolut toate proiectele pe care le-a avut înainte pentru a merge alături de Partidul Ecologist Român cu maximă încredere. Noi, toţi cei de la centru, îi vom fi aproape, suntem lângă ea în campania electorală care urmează şi îi urăm de pe acum succes”, a declarat prim-vicepreşedinta PER.

Simona Man – prim vicepreședinte PER

Secretarul general al acestei formaţiuni politice de centru nu este străin de judeţul nostru. Cu ani în urmă, Mircea Andrei a reprezentat Dâmboviţa în Parlamentul României din partea PDL. Aşa după cum a precizat, Dâmboviţa a reprezentat pentru el locul începutului carierei sale politice la nivel înalt.

Discursul fostului senator a fost o pledoarie pentru partidele mici, pentru vremurile într-o continuă prefacere pe care le trăim. Consideră Mircea Andrei că timpul partidelor mari a trecut. Acest fenomen de reaşezare a plăcilor tectonice ale politici nu se produce numai la noi, ci este unul întâlnit la nivel global.

Mircea Andrei – secretar general PER

„Nu o să mai vedem partide de 50, 60 sau 70 de procente. Politica s-a fragmentat, iar partidele s-au micşorat. Arta viitoare în politică va fi reprezentată de priceperea liderilor de a forma majorităţi”, a mărturisit secretarul general al PER.

A mai spus Mircea Andrei că guvernarea locală sau naţională se va forma din unul, două sau trei partide. Ecologiştii au dat de înţeles că s-a schimbat comportamentul cetăţeanului vizavi de clasa politică.Oamenii au alte aşteptări şi nu mai pot fi duşi cu zăhărelul. Oricând pot apărea surprize, izvorâte spontan, având la bază un eveniment cotidian, local sau global. Au fost date ca exemplu de mutaţii-surpriză pe scena politică alegerile locale din Franţa, unde ecologiştii, care nici măcar nu figurau în sondaje, au învins partidele cu forţă şi cu acces nelimitat la pârghiile puterii. Parisul şi alte mari oraşe din Hexagon au fost câştigate de reprezentanţii formaţiunilor ecologiste. Concluzia ar fi că şi la noi pot să apară asemenea surprize.

„Trebuie să avem încredere că Partidul Ecologist va fi o formaţiune care va juca în rândul celor care vor forma guvernarea ţării, indiferent de procentele pe care le vor lua”, a declarat Andrei Mircea.

Preşedinta PER Dâmboviţa este optimistă. Neli Ion a spus că a reuşit într-un timp scurt să creeze organizaţii în jumătate din localităţile judeţului Dâmboviţa şi, ce este mai important, a strâns alături de ea oameni tineri, care nu au mai cochetat cu politica până acum şi care vor să se implice total pentru schimbarea în bine a localităţilor de unde provin, a întregului judeţ Dâmboviţa.

Citește în continuare

Dâmboviţa

PRO România a prezentat încă cinci candidaţi pentru primăriile din Dâmboviţa

Publicat

pe

La Nucet va intra în competiţia electorală cu actualul edil – Luisa Bărboiu – inginerul Vlad Coman, de 36 de ani. Reprezentantul PRO România ştie că are o misiune dificilă. Este greu să te lupţi cu un primar în funcţie de aproape 20 de ani, care are destule realizări şi tot aparatul administrativ fidelizat, plus simpatia cetăţenilor, dar a acceptat provocarea cu gândul de a face o schimbare în administraţia locală şi de a demonstra cetăţenilor că în politică există şi alternative care trebuie încercate, luate în seamă.

Ing. Vlad Coman – candidat PRO România pentru Nucet

Adrian Mihai Popescu, de 33 de ani, de profesie tot inginer, candidează la Costeştii din Vale. Este nou în politică şi decis să schimbe conducerea administrativă din Costeşti, aceiaşi de 30 de ani.

PRO România încearcă să facă un joc electoral bun şi la Gura Ocniţei, comună condusă cu mână de fier de primarul PSD Sorin Vasile Ioniţă şi unde realizările în plan socio-edilitar au curs pe bandă rulantă. Până şi senatorul Adrian Ţuţuianu a recunoscut că, la Gura Ocniţei, va fi o competiţie dificilă, dar are convingerea că profesoara Anca Dumitrescu, candidata PRO România pentru postul de primar, va face un scor frumos.

Prof. Anca Dumitrescu – candidat PRO România pentru Gura Ocniţei

La Tărtăşeşti, comună situată la o aruncătură de băţ de Capitală, un posibil viitor orăşel, după cum s-a exprimat liderul PRO România Dâmboviţa, candidează Vasile Gabriel Drăgăniţă, un om cu experienţă, inginer de meserie, trecut prin viaţă şi decis să contribuie din plin la dezvoltarea socio-economică a localităţii natale.

Un fost poliţist, doreşte să ajungă primar în comuna Valea Mare. Dorel Lungu este administratorul unei societăţii comerciale ce îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul localităţii.

Nicolae Stoica candidează la Brezoaiele. Este un tânăr gospodar, care doreşte să aducă un suflu nou într-o localitate dominată de 30 de ani, după cum s-a exprimat Adrian Ţuţuianu, de aceiaşi oameni politici.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!