Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Incomod Media cere prefectului de Dâmboviţa să ia exemplul colegului din Argeş şi să comunice!

Solicităm public prefectului de Dâmboviţa, Aurelian Popa, să renunţe la tăcerea care îl învăluie de când a preluat funcţia, în decembrie 2019, să-şi asume responsabilitatea de reprezentant al Guvernului în teritoriu şi să-i informeze pe cetăţeni, într-un flux continuu, prin intermediul reprezentanţilor mass-media, despre situaţia COVID-19 din judeţ. Aplicând metoda transparenţei, a comunicării frecvente şi autorizate, panica şi disperarea pot fi atenuate, iar oamenii să fie puşi pe un curs corect al existenţei lor în vremurile acestea periclitate de noul coronavirus.

UPDATE – Se pare că am obţinut un prim succes prin lansarea acestui apel. Prefectura Dâmboviţa a creat, în această seară, un grup de WhatsApp. Sperăm ca informaţiile oficiale să fie transmise în timp util, corect şi transparent, altfel este degeaba… 

Publicat

pe

Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, a răspuns astăzi – 27 martie 2020, în sistem video, la 21 de întrebări care frământă populaţia, în contextul pandemiei COVID-19. Iată că se poate comunica şi în timpul stării de urgenţă fără a se aştepta directive de la centru!

Întrebările la care a răspuns prefectul de Argeş, Emanuel Soare:

1. Câte ventilatoare funcționale sunt în unitățile spitalicești din Argeș?

2. Câte locuri sunt in prezent disponibile in centrele de carantina din Arges?

3. Personal militar suspect/ infectat avem?

4. Câte cadre medicale se vor ocupa în județul Argeș de tratamentul Covid 19. Cifra totala: cati medici si cati asistenți medicali?

5. Cum s-a rezolvat scandalul de la Mioveni? Unde vor fi îngrijiți bolnavii COVID?

6. Cum a reacționat presedintele CJ Argeș, Dan Manu, relativ la posibila preluare a persoanelor pozitive și suspecte de coronavirus de către Spitalul Sf. Spiridon din Mioveni?

7. Este normal ca un spital nou construit și care a înghițit sume uriașe să nu fie dotat cu un sistem de ventilatie și de filtrare ultraperformant?

8. Cum comentați faptul că medicii din Mioveni au amenințat cu demisia? Este un gest normal în contextul actual?

9. Au sosit materiale sanitare în Arges, dintre cele alocate de guvern?

10. Câte teste s-au primit de la Ministerul Sănătatii pentru tot judeţul?

11. Ministerul trimite la spitalele din județ ceva materiale sau aparatură sanitară cu titlu gratuit sau totul este contra cost?

12. Ce demersuri au fost făcute pentru o comunicare mai bună între Instituția Prefectului, mass-media şi populație?

13. S-a cerut desecretizarea informațiilor despre pacienții confirmați cu COVID-19 la nivel județean?

14. Care este situația din spitalele argesene, în raport cu numărul de internări?

15. Ce se întâmpla in cazul in care la Mioveni dintr-o eroare medicală scapă virusul și vor fi contaminați angajații Dacia sau ICN?

16. În ce stadiu mai este demersul CJ Argeș pentru achiziționarea aparatului de testate şi cum s-a implicat Instituția Prefectului?

17. Ce măsuri se iau în privința transportatorilor privați care refuză cursele și pun în imposibilitate cetățenii să meargă la lucru?

18. Ce se întâmplă cu persoanele singure cu afectiuni şi cele vârstnice. Aveţi situaţia lor pe localităţi şi stare în particular? Cine îi verifică? Cine le aduce hrana, le face consiliere psihologocă şi medicală? La Pitesti s-au luat măsuri sau nu?

19. Aţi discutat cu primarii să doneze fonduri pentru achiziţii de materiale pentru spitale? De la cei de comună până la cei din oraşe, Piteştiul fiind singurul municipiu reşedinţă de judet care nu are în administrare niciun spital?

20. Ce s-a decis cu privire la cele două unităţi sanitare din Câmpulung, respectiv Spitalul Municipal şi Spitalul TBC? Aveţi cunoştinţă dacă mai continuă acţiunea de strângere de semnături de la asistente şi personalul auxiliar, la îndemnul liderului de Sindicat Eana, ca pentru un promis spor de 80 la sută să fie de acord cu primirea cazurilor confirmate cu COVID în Spitalul Câmpulung? Şi ce ştiţi de cererile unor medici de a fi de acord să fie detaşaţi la Spitalul din Mioveni pentru două luni?

21. Din moment ce nu se mai face testarea persoanelor care ies din carantină, cine îşi ia răspunderea că o persoană nu se încadrează în definiţia de caz ca şi contact?

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primar Târgoviște: Nu pot să dau spor de plictiseală și moleșeală cuiva!

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a organizat, în această după-amiază, o conferință de presă la sediul Direcției de Asistență Socială, pentru a arăta opiniei publice „condițiile vătămătoare”, pentru care se cere în continuare plata unui spor cuprins între 7 și 15% din salariul de bază.

Reamintim că, între orele 16:00 și 18:00, Sindicatul Valahia a organizat un protest în fața Primăriei Târgovişte, pentru a nu permite scăderea salariilor personalului de la DAS Târgoviște prin neacordarea sporului pentru condiții de muncă. Spune liderul Nicolae Dragodănescu că vor organiza adunări publice și în zilele de 1 și 8 octombrie, dacă nu se va ajunge la o înțelege cu conducerea Primăriei Târgovişte. Pe pancarte, oamenii aveau scris mesajul „Nu suntem cerșetori”!

„Încă mai putem protesta. Faptul că nu au ajuns la o soluție cu sindicatul vostru, faptul că ignoră dialogul social este trist. Încă mai avem libertate, încă mai avem legi. 

Prețul la energie electrică a crescut cu 25%. La gazul metan cu 20%. Avem o inflație de 5%. Mărfurile alimentare și nealimentare au crescut în medie cu 5%. Și sporurile noastre se doresc a fi eliminate. Acele sporuri de 7-10%. De ce?”, a spus liderul Nicolae Dragodănescu în timpul protestului din fața Primăriei Târgovişte.

Potrivit buletinului de analiză întocmit de un medic de medicina muncii în luna august, coroborat cu legislația în vigoare, sporul pentru condiții de muncă nu se va mai acorda începând cu luna septembrie 2021, întrucât nu a mai fost identificat la nivelul velul DAS Târgoviște decât un singur risc profesional. În buletinul de analiză anterior, erau peste cinci riscuri trecute, între care, a punctat edilul, riscul de plictiseală și de moleșeală.

„Atenție! Nu este vorba de toți salariații DAS Târgoviște. În ceea ce privește asistenții persoanelor cu dizabilități, nu intervine niciun fel de schimbare. Vor beneficia în continuare de spor între 7 și 15%.

Cum s-a ajuns la această discuție? În anul 2018, s-a întocmit un buletin de analiză în baza căruia au fost identificate o serie de riscuri, buletin de analiză pe care l-am pus în practică și am acordat acest spor. Iată câteva riscuri identificate la momentul respectiv, de natură să justifice acordarea unor sporuri. Citez din buletinul de analiză câteva paragrafe, atenție: personalul este supus apariției oboselii și a surmenajului, ceea ce duce la apatie, plictiseală, moleșeală.

Dacă suntem obligați să dăm spor de plictiseală cuiva…, eu nu o să fac lucrul acesta și nu o să ignor noul buletin de analiză, din luna august, în care aceste riscuri nu au mai fost identificate.

Mergem mai departe: suprasolicitare vizuală, determinată de lucrul la calculator și combinarea iluminatului natural cu cel artificial.

Oare, câți oameni care lucrează în aceste condiții, la calculator, beneficiază de acest spor? Nu mă refer numai la sistemul public, mă refer și la sistemul privat.

Mai departe, suprasolicitare osteo-musculo-articulară, mișcări repetitive, încordări ale articulației.

Nu știu, poate că atunci când stai la birou trebuie să primești un spor de 15%. Din banii contribuabililor! Eu nu cred într-o asemenea manieră.

Acum, să mergem pe cadrul legal. Avem buletinul de analiză din august în care se precizează foarte clar că numărul de factori de risc sunt în număr de 1, A sau B. Adică, moleșeala-plictiseala sau poziții vicioase de lucru.

Cadrul legal în vigoare spune că se acordă spor de până la 15% pentru personalul care se află sub influența a patru factori de risc, spor de 10% pentru trei factori de risc și spor de până la 5% pentru doi factori de risc. Noi avem unul. În baza cadrului legal, cum am putea să justificăm acordarea unor sporuri pentru o anumită categorie de personal?”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Mega-proiectul stațiunii Peștera-Padina, prezentat în fața Consiliului Științific al Parcului Natural Bucegi

Publicat

pe

Astăzi – 23 septembrie 2021, în cadrul unei întâlniri la care au participat toți factorii implicați în promovarea și dezvoltarea Stațiunii de interes național Peștera-Padina, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan a vorbit în fața reprezentanților Consiliului Științific al Parcului Natural Bucegi despre necesitatea dezvoltării acestui perimetru turistic. Șeful administrației județene a prezentat și principalele obiective cuprinse în cadrul acestui proiect de anvergură.

„Le-am transmis membrilor Consiliului că Planul de Urbanism Zonal al Stațiunii Peștera-Padina, precum și proiectul pârtiei Cocora au fost concepute astfel încât să prevenim activitățile de exploatare sau utilizare intensivă a resurselor naturale care pot afecta Parcul Natural Bucegi. În același timp, am punctat faptul că turismul dâmbovițean trebuie să se dezvolte, așa cum de altfel se întâmplă în județele vecine care au diverse facilități pe teritoriului parcului.

Le mulțumesc pentru argumentele aduse în fața membrilor Consiliului Științific al Parcului Natural Bucegi profesorului universitar Tiberiu Florescu – prorector al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, șef de proiect al Planului de Urbansim Zonal al Stațiunii Peștera-Padina, președintelui Asociației Turistice Peștera-Padina, Valentin Calcan, arhitectului șef al Județului Dâmbovița, Teodor Bâte, dar și elaboratorilor notei conceptuale a pârtiilor de schi, domnii Dragoș Coman și Cornel Jitaru”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița, la finalul acestei întâlniri desfășurate la sediul Parcului Natural Bucegi din Bușteni.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT