Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Incomod Media cere prefectului de Dâmboviţa să ia exemplul colegului din Argeş şi să comunice!

Solicităm public prefectului de Dâmboviţa, Aurelian Popa, să renunţe la tăcerea care îl învăluie de când a preluat funcţia, în decembrie 2019, să-şi asume responsabilitatea de reprezentant al Guvernului în teritoriu şi să-i informeze pe cetăţeni, într-un flux continuu, prin intermediul reprezentanţilor mass-media, despre situaţia COVID-19 din judeţ. Aplicând metoda transparenţei, a comunicării frecvente şi autorizate, panica şi disperarea pot fi atenuate, iar oamenii să fie puşi pe un curs corect al existenţei lor în vremurile acestea periclitate de noul coronavirus.

UPDATE – Se pare că am obţinut un prim succes prin lansarea acestui apel. Prefectura Dâmboviţa a creat, în această seară, un grup de WhatsApp. Sperăm ca informaţiile oficiale să fie transmise în timp util, corect şi transparent, altfel este degeaba… 

Publicat

pe

Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, a răspuns astăzi – 27 martie 2020, în sistem video, la 21 de întrebări care frământă populaţia, în contextul pandemiei COVID-19. Iată că se poate comunica şi în timpul stării de urgenţă fără a se aştepta directive de la centru!

Întrebările la care a răspuns prefectul de Argeş, Emanuel Soare:

1. Câte ventilatoare funcționale sunt în unitățile spitalicești din Argeș?

2. Câte locuri sunt in prezent disponibile in centrele de carantina din Arges?

3. Personal militar suspect/ infectat avem?

4. Câte cadre medicale se vor ocupa în județul Argeș de tratamentul Covid 19. Cifra totala: cati medici si cati asistenți medicali?

5. Cum s-a rezolvat scandalul de la Mioveni? Unde vor fi îngrijiți bolnavii COVID?

6. Cum a reacționat presedintele CJ Argeș, Dan Manu, relativ la posibila preluare a persoanelor pozitive și suspecte de coronavirus de către Spitalul Sf. Spiridon din Mioveni?

7. Este normal ca un spital nou construit și care a înghițit sume uriașe să nu fie dotat cu un sistem de ventilatie și de filtrare ultraperformant?

8. Cum comentați faptul că medicii din Mioveni au amenințat cu demisia? Este un gest normal în contextul actual?

9. Au sosit materiale sanitare în Arges, dintre cele alocate de guvern?

10. Câte teste s-au primit de la Ministerul Sănătatii pentru tot judeţul?

11. Ministerul trimite la spitalele din județ ceva materiale sau aparatură sanitară cu titlu gratuit sau totul este contra cost?

12. Ce demersuri au fost făcute pentru o comunicare mai bună între Instituția Prefectului, mass-media şi populație?

13. S-a cerut desecretizarea informațiilor despre pacienții confirmați cu COVID-19 la nivel județean?

14. Care este situația din spitalele argesene, în raport cu numărul de internări?

15. Ce se întâmpla in cazul in care la Mioveni dintr-o eroare medicală scapă virusul și vor fi contaminați angajații Dacia sau ICN?

16. În ce stadiu mai este demersul CJ Argeș pentru achiziționarea aparatului de testate şi cum s-a implicat Instituția Prefectului?

17. Ce măsuri se iau în privința transportatorilor privați care refuză cursele și pun în imposibilitate cetățenii să meargă la lucru?

18. Ce se întâmplă cu persoanele singure cu afectiuni şi cele vârstnice. Aveţi situaţia lor pe localităţi şi stare în particular? Cine îi verifică? Cine le aduce hrana, le face consiliere psihologocă şi medicală? La Pitesti s-au luat măsuri sau nu?

19. Aţi discutat cu primarii să doneze fonduri pentru achiziţii de materiale pentru spitale? De la cei de comună până la cei din oraşe, Piteştiul fiind singurul municipiu reşedinţă de judet care nu are în administrare niciun spital?

20. Ce s-a decis cu privire la cele două unităţi sanitare din Câmpulung, respectiv Spitalul Municipal şi Spitalul TBC? Aveţi cunoştinţă dacă mai continuă acţiunea de strângere de semnături de la asistente şi personalul auxiliar, la îndemnul liderului de Sindicat Eana, ca pentru un promis spor de 80 la sută să fie de acord cu primirea cazurilor confirmate cu COVID în Spitalul Câmpulung? Şi ce ştiţi de cererile unor medici de a fi de acord să fie detaşaţi la Spitalul din Mioveni pentru două luni?

21. Din moment ce nu se mai face testarea persoanelor care ies din carantină, cine îşi ia răspunderea că o persoană nu se încadrează în definiţia de caz ca şi contact?

ADMINISTRAŢIE

Străzi noi, trotuare și piste pentru bicicliști în orașul Titu

Publicat

pe

Administrația de la Titu, județul Dâmbovița, derulează, în această perioadă, ample lucrări care vizează infrastructura de transport. Se construiesc străzi, trotuare și piste pentru bicicliști în Titu-Nou, Titu-Târg și pe strada Gării. Totodată, Primăria Titu continuă și programul de reabilitare a blocurilor.

Sursa foto: Gazeta de Titu

Sursa foto: Gazeta de Titu

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Când și unde vor fi montate stații de reîncărcare pentru vehicule electrice şi hibrid

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a semnat, în această dimineață, contractul de achiziție publică privind furnizarea, montarea, instalarea și punerea în funcțiune a patru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

Valoarea contractului este de de 576.000 lei fără TVA, iar finanțarea este asigurată printr-un proiect gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu.

„Cele patru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice vor fi montate în următoarele locații: strada Ialomitei (în vecinătatea Complexului Turistic de Natație), în parcarea de lângă Piața Bărăției, pe strada Justiției (lângă Casa Armatei și stadion) și în parcarea de lângă BRD (vis-a-vis de Biblioteca Judeteana), cu precizarea că infrastructura de alimentare cu energie electrică este deja executată. Stațiile au o capacitate de minim două încărcări/oră/stație și vor fi livrate și montate în cel mult 60 de zile”, spune primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!