Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Incomod Media cere prefectului de Dâmboviţa să ia exemplul colegului din Argeş şi să comunice!

Solicităm public prefectului de Dâmboviţa, Aurelian Popa, să renunţe la tăcerea care îl învăluie de când a preluat funcţia, în decembrie 2019, să-şi asume responsabilitatea de reprezentant al Guvernului în teritoriu şi să-i informeze pe cetăţeni, într-un flux continuu, prin intermediul reprezentanţilor mass-media, despre situaţia COVID-19 din judeţ. Aplicând metoda transparenţei, a comunicării frecvente şi autorizate, panica şi disperarea pot fi atenuate, iar oamenii să fie puşi pe un curs corect al existenţei lor în vremurile acestea periclitate de noul coronavirus.

UPDATE – Se pare că am obţinut un prim succes prin lansarea acestui apel. Prefectura Dâmboviţa a creat, în această seară, un grup de WhatsApp. Sperăm ca informaţiile oficiale să fie transmise în timp util, corect şi transparent, altfel este degeaba… 

Publicat

pe

Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, a răspuns astăzi – 27 martie 2020, în sistem video, la 21 de întrebări care frământă populaţia, în contextul pandemiei COVID-19. Iată că se poate comunica şi în timpul stării de urgenţă fără a se aştepta directive de la centru!

Întrebările la care a răspuns prefectul de Argeş, Emanuel Soare:

1. Câte ventilatoare funcționale sunt în unitățile spitalicești din Argeș?

2. Câte locuri sunt in prezent disponibile in centrele de carantina din Arges?

3. Personal militar suspect/ infectat avem?

4. Câte cadre medicale se vor ocupa în județul Argeș de tratamentul Covid 19. Cifra totala: cati medici si cati asistenți medicali?

5. Cum s-a rezolvat scandalul de la Mioveni? Unde vor fi îngrijiți bolnavii COVID?

6. Cum a reacționat presedintele CJ Argeș, Dan Manu, relativ la posibila preluare a persoanelor pozitive și suspecte de coronavirus de către Spitalul Sf. Spiridon din Mioveni?

7. Este normal ca un spital nou construit și care a înghițit sume uriașe să nu fie dotat cu un sistem de ventilatie și de filtrare ultraperformant?

8. Cum comentați faptul că medicii din Mioveni au amenințat cu demisia? Este un gest normal în contextul actual?

9. Au sosit materiale sanitare în Arges, dintre cele alocate de guvern?

10. Câte teste s-au primit de la Ministerul Sănătatii pentru tot judeţul?

11. Ministerul trimite la spitalele din județ ceva materiale sau aparatură sanitară cu titlu gratuit sau totul este contra cost?

12. Ce demersuri au fost făcute pentru o comunicare mai bună între Instituția Prefectului, mass-media şi populație?

13. S-a cerut desecretizarea informațiilor despre pacienții confirmați cu COVID-19 la nivel județean?

14. Care este situația din spitalele argesene, în raport cu numărul de internări?

15. Ce se întâmpla in cazul in care la Mioveni dintr-o eroare medicală scapă virusul și vor fi contaminați angajații Dacia sau ICN?

16. În ce stadiu mai este demersul CJ Argeș pentru achiziționarea aparatului de testate şi cum s-a implicat Instituția Prefectului?

17. Ce măsuri se iau în privința transportatorilor privați care refuză cursele și pun în imposibilitate cetățenii să meargă la lucru?

18. Ce se întâmplă cu persoanele singure cu afectiuni şi cele vârstnice. Aveţi situaţia lor pe localităţi şi stare în particular? Cine îi verifică? Cine le aduce hrana, le face consiliere psihologocă şi medicală? La Pitesti s-au luat măsuri sau nu?

19. Aţi discutat cu primarii să doneze fonduri pentru achiziţii de materiale pentru spitale? De la cei de comună până la cei din oraşe, Piteştiul fiind singurul municipiu reşedinţă de judet care nu are în administrare niciun spital?

20. Ce s-a decis cu privire la cele două unităţi sanitare din Câmpulung, respectiv Spitalul Municipal şi Spitalul TBC? Aveţi cunoştinţă dacă mai continuă acţiunea de strângere de semnături de la asistente şi personalul auxiliar, la îndemnul liderului de Sindicat Eana, ca pentru un promis spor de 80 la sută să fie de acord cu primirea cazurilor confirmate cu COVID în Spitalul Câmpulung? Şi ce ştiţi de cererile unor medici de a fi de acord să fie detaşaţi la Spitalul din Mioveni pentru două luni?

21. Din moment ce nu se mai face testarea persoanelor care ies din carantină, cine îşi ia răspunderea că o persoană nu se încadrează în definiţia de caz ca şi contact?

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Fost primar, trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri AFIR

Publicat

pe

Un primar din Vâlcea a fost cercetat și trimis în judecată de procurorii DNA Pitești pentru că a atentat la fondurile europene nerambursabile. Puchin Marin, primar al localității Lăcusteni la data comiterea faptei, a săvârșit infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. În același caz a mai ajuns în fața judecătorilor și trei reprezentanți ai unei societăți comerciale. Aceștia au fost acuzați pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Nu a scapat de brațul legii nici dirigintele de șantier.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
În contextul realizării unui proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile, ce avea ca obiect „Alimentare cu apă, canalizare și epurare a apei uzate în comuna Lăcusteni, jud. Vâlcea”, în perioada 2010-2011, inculpatul Puchin Marin, la acea dată primar al comunei, ar fi depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.) mai multe înscrisuri false ce conțin date necorespunzătoare realității cu privire la lucrările executate (situații de plată, devize, centralizatoare, rapoarte de execuție, declarații de cheltuieli, procesul-verbal de recepție al terminarea lucrărilor, autorizația sanitară de funcționare pentru sistem apă potabilă, etc.).

O parte din aceste documente i-au fost puse la dispoziție edilului de către ceilalți inculpați. Cu titlu de exemplu, precizăm că “autorizația sanitară de funcționare pentru sistem apă potabilă” ar fi fost emisă pe baza unor probe de apă recoltate din alte surse decât cele pentru care s-a cerut autorizarea. Concret, apa recoltată din puțurile forate, care erau amplasate pe terenul unei foste secții de mecanizare, conținea amoniu peste limitele normale. Pentru a obține probe “curate”, inculpatul Puchin Marin ar fi mers personal într-o comună învecinată de unde ar fi recoltat probe de apă pe care le-a depus ulterior la Direcția de Sănătate Publică Vâlcea.

Prin aceste demersuri inculpații ar fi obținut pe nedrept fonduri europene în valoare de 8.757.329 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților”, precizează DNA.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Au început lucrările de reabilitare și modernizare a pasajului rutier de la Pavcom

Publicat

pe

Astăzi – 6 mai 2021, au debutat lucrările de reabilitare și modernizare a infrastructurii de transport public local în municipiul Târgoviște. Este vorba despre un proiect de aproximativ 50 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile. Investiția vizează reabilitarea pasajului de la Pavcom, a coridoarelor de transport public local, între care bulevardul Regele Carol I și străzile Gării și lt. Stancu Ion, și a tuturor stațiilor de traseu, precum și construirea unui depou lângă Complexul Turistic de Natație și a trei stații de capăt.

„Toate acestea pentru a avea un sistem de transport public local în municipiul Târgoviște foarte performant. Lucrările la pasajul de la Pavcom vor fi finalizate în această vară. De asemenea, săptămâna viitoare vor debuta și lucrările pe strada Gării, astfel încât să reușim să finalizăm cât mai rapid această investiție care are în vedere aproximativ 60.000 de metri pătrați de străzi și trotuare și care va transforma transportul public din municipiul Târgoviște. În afara secțiunii de autobuze, care este deja acoperită în acest moment, plus încă 12 autobuze pe care le mai avem de adus, acest proiect vine să completeze investiția. Este cea mai mare investiție din istoria municipiului Târgoviște pe fonduri europene. Valoarea cumulată a proiectelor de care discutăm se apropie de 170 de milioane de lei”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan.

Cu prilejul debutului lucrărilor pe pasajul de la Pavcom (Șoseaua Găești), edilul a venit cu precizări și în legătură cu centura municipiului.

„Sperăm ca, la finalul acestei săptămâni, să reușim să finalizăm unul din sensurile de pe pasajul rutier de la Petru Cercel (zona Dâmboviţa Mall), inclusiv cu rosturi, să deviem circulația și să intrăm la execuția rosturilor și pe sensul pe care se circulă în acest moment, astfel încât luna aceasta să putem să dăm drumul lucrărilor și acolo. De altfel, proiectul privind centura municipiului Târgoviște este aproape gata în acest moment și, după foarte mult timp, Târgovişte va avea un prim inel de centură ocolitoare la standarde de calitate decente, cu două poduri construite de la zero, cu patru pasaje reabilitate și cu 15 km de drum și de canalizare, toate acestea în cadrul unui proiect care se va finaliza în următoarele 30 de zile”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT