Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu asigură gratuit pachete alimentare pentru persoanele vulnerabile în faţa COVID-19!

Publicat

pe

La iniţiativa primarului Traian Niculae, Consiliul Local Titu a votat, ieri – 27 martie 2020, o serie de măsuri în sprijinul locuitorilor oraşului şi al cadrelor didactice, pe perioada crizei generată de pandemia de COVID-19, după cum urmează:

1. Asigurarea unui pachet săptămânal în valoare de 50 de lei din care vor fi achiziționate alimente de bază pentru categoriile defavorizate expuse riscului de infectare cu SARS – COV2:
– Persoanele vârstnice de peste 65 de ani fără susținători legali și fără vreo formă de venit;
– Persoanele adulte cu grad de handicap grav;
– Beneficiarii venitului minim garantat;
– Beneficiarii dreptului privind acordarea de alocație pentru susținerea de familii monoparentale;
– Alte cazuri speciale (persoane inactive, fără profesie, persoane în risc de marginalizare socială etc);

„La acest proiect de hotărâre lucrez de aproximativ 2 săptămâni, de la declanșarea stării de urgență, împreună cu aparatul de specialitate al primăriei, iar la inițiativa mea, pentru a nu afecta bugetul orașului din taxele și impozitele plătite de dumneavoastră, am demarat o acțiune de sponsorizare începând cu firmele în care sunt eu acționar, cu suma de 20.000 lei, ulterior răspunzând apelului meu și alți agenți economici din oraș, cărora le mulțumesc pe această cale:
– Metaplast SRL- 10.000 lei;
– Romstar SRL – 10.000 lei;
– Atlas Park Residence – 50.000 lei;
– Denismon SRL – 3.000 lei;
– Helene SRL – 10.000 lei;
– NTC Helene Impex SRL – 10.000 lei.

Astfel, avem asigurată suma de 93.000 de lei în acest moment, această sumă va acoperi următoarele 4 săptămâni în care vom distribui aceste alimente. Pentru luna „mai”, vom continua să asigurăm aceste alimente tot prin sponsorizări și donații, pentru a nu destabiliza planul de investiții și lucrările care se vor desfășura la nivelul orașului în acest an. Voi contribui personal din nou și în luna mai, alături de agenții economici de mai sus și de alți agenți economici cu care am avut discuții, în urma cărora manifestandu-și intenția de a ajuta. Începând cu luna viitoare, o să vă informez după ședința de Consiliu.

Suntem în proces de achiziționare a acestor pachete de alimente, astfel încât, acestea să poată fi distribuite începând de săptămâna viitoare”, spune primarul Traian Niculae.

2. Alocarea sumei de 200.000 din fondul de rezervă pentru situațiile de urgență prevăzute la începutul anului 2020 a fost repartizată integral către UPU Titu, din care 50.000 lei pentru materiale și echipamente de protecție (măști, mănuși, combinezoane, dezinfectanți etc) și 150.000 lei pentru aparatură medicală, achiziția acestora facandu-se cu, consultarea medicului responsabil de la UPU Titu.

„Dacă se constată că mai este nevoie, voi suplimenta fondurile pentru UPU Titu, vă asigur că voi găsi sursele de finanțare necesare. Vă asigur, stimați locuitori ai orașului, de faptul că eu cunosc toate problemele și nevoile pe care le are orașul Titu, am fost și voi fi lângă fiecare cetățean care a avut sau va avea nevoie de sprijinul meu. Împreună cu echipa mea suntem la datorie zi de zi pentru dumneavoastră și suntem pregătiți să luăm toate măsurile care se impun pentru a trece cu toții cu bine de această perioadă grea.

De asemenea, vă informez ca primăria are deschise mai multe șantiere de lucrări pe raza orașului Titu, vom mai avea și altele pe parcursul anului, dar mi-aș dori să discutăm despre toate acestea după ce vom depăși aceste probleme cu care nu ne-am mai confruntat până acum.

Să ne revedem sănătoși cu toții și nu uitați că vă stăm la dispoziție oricând aveți nevoie de noi”, declară primarul oraşului Titu – Traian Niculae.

ADMINISTRAŢIE

Primarul de la Răzvad, apel către locuitorii comunei

Publicat

pe

Emanuel Spătaru, primarul de la Răzvad, a lansat astăzi un nou apel către locuitorii comunei, să îndure cu răbdare traficul infernal întrucât scopul este de a realiza două proiecte extrem de importante pentru comunitate, unul implementat de administraţia de la Răzvad și celălalt – de către Consiliului Județean Dâmboviţa.

„Dragii mei, vă înțeleg pe toți, de aceea vă rog să mă înțelegeți și voi! De mai bine de 3 săptămâni, am început lucrările la rețeaua de canalizare. Tot cam de atunci, au început lucrările și pe DJ 712, lucru care a aglomerat extraordinar de mult traficul în comuna Răzvad.

Văzând situația creată, am decis să lucrăm pe timp de noapte, expunâdu-ne la riscuri mari, însă am făcut-o!

Sunt situații unde, fie adâncimea este prea mare, fie sunt foarte multe conducte, cabluri etc., astfel că ne obligă să lucrăm ocazional și ziua, ca și acum, când avem nevoie să lucrăm ziua. Răzvad are nevoie de rețea de canalizare! O așteaptă de mai bine de 25 de ani, de aceea vă rog să îndurăm cu toții acest trafic infernal pentru scurt timp, pentru a realiza un bun necesar. Vă mulțumesc tuturor pentru înțelegere”!

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Parcul de lângă Dâmboviţa Mall se deschide pe 1 iunie. FOTO

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat, astăzi – 18 mai 2021, că parcul de lângă Dâmboviţa Mall se va deschide în data de 1 iunie. Cu acest prilej, administrația publică locală va organiza acolo mai multe activități pentru copii.

„Este cel mai nou parc din municipiul Târgoviște, o investiție realizată cu fonduri europene nerambursabile. Este vorba de o suprafață de 16.000 mp.

Au fost plantați peste 500 de arbori și arbuști. De asemenea, au fost gazonați 14.000 mp. Este o zonă foarte-foarte verde, cu pistă de biciclete, cu fântâni, cu bănci inteligente, cu iluminat, cu tot ceea ce este necesar pentru a se petrece câteva ore agreabile.

Nu este însă ultima investiție de acest tip la care lucrăm. Mai avem și parcul de lângă Complexul Turistic de Natație, care este ceva mai mare, undeva la 5 hectare ce vor fi transformate radical”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Valoarea finanțării pentru parcul de la Dâmboviţa Mall se ridică la aproximativ 7 milioane de lei.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT