Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Jurnal de coronavirus. Ieşirea dintr-o normalitate şi intrarea în alta…

Publicat

pe

Supuşi total de coronavirus...

S-a oprit vântul, dar nu şi dorinţa oamenilor de a circula mai mult în aer liber. Soarele a apărut pe cer a speranţă. Omenirea s-a mutat pe reţelele de socializare. La fel şi românii. Este o nebunie acolo. Alimentaţi de disperare, de statul prea mult în casă, oamenii caută soluţii, lansează speculaţii. Se caută vinovaţi pentru răspândirea coronavirusului. Unii zic că elitele lumii, bogătaşii pământului vor să subţieze umanitatea, alţii insistă pe faptul că Anticristul e pe pământ. Destui consideră că totul a pornit de la războiul economic dintre America Şi China, iar noi suntem victime colaterale. Şi câte nu se mai spun… Prea puţini sunt cei care susţin teoria cu maimuţa, şarpele şi liliacul.

Am văzut şi un apel lansat de cei cu credinţa ultraputernică în Dumnezeu. Să vă puneţi câte o cruce la uşă sau la poartă, să nu intre la voi în casă îngerul morţii. Sunt şi reţete pentru tratarea COVID-19! Nu lipsesc poezia de situaţie, îndemnurile la calm, solidaritate şi înţelepciune. Politicienii, săracii, sunt băşcăliţi la greu.

Ies în stradă. Acalmie. În aer pluteşte neliniştea. E grea. O ducem în cârcă fără voia noastră. Dar, oare, e voia lui Dumnezeu? Aud că la Timişoara s-a pus de un vaccin. Primii interesaţi, americanii şi chinezii. Ciudat!

Dau telefon primariilor din judeţ. Îi iau la rând. Bineînţeles, pe cei pe care îi ştiu responsabili. Toţi, la unison, se tem că nu vor putea să facă faţă singuri acestei provocari. Nu au bani la buget. Oamenii au început să pună presiune pe ei. Nu simt nici un fel de ajutor de la autorităţile centrale. Doar sfaturi telefonice.

Intru în câteva magazine alimentare. Preţurile urcă. Vizibil. Vânzatorul îmi observă indignarea. „Nu suntem noi de vină. Furnizorul. Şi el ne-a spus că au crescut la producător”. Este din ce în ce mai greu să trăieşti şi este abia începutul. Am văzut că cei de la Consiliul Concurenţei nu au trecut la amendat speculanţii. Fac recomandări pentru limitarea cantităţilor de marfă vândută. Te întrebi, ce se urmăreşte, de fapt?

În farmacii nu au apărut alcoolul sanitar, măştile şi nici mănuşile. Cu ce să te protejezi de enigmaticul COVID-19? Voce de cetăţean indignat: „Le vin de toate, dar s-a creat din nou plasa relaţiilor. Se dau pe sub mână. La cunoscuţi şi baştani. Au revenit vremurile lui Ceauşescu”.

Încă se mai vinde pâine neambalată, deşi autorităţile reunite prin comisii au spus să nu se mai comercializeze aşa. Pe la patiserii zac produsele. Stivă. Se vede treaba că are căutare doar ce ţine mai mult timp la camară.

Agitaţie între orele 11:00-13:00. Au ieşit bătrânii la cumpărături. Nu au stare. I-am văzut pe unii luând doar doi covrigi. ”Am ieşit să mă plim un pic. Am în casă tot ce-mi trebiie, dar parcă nu mai am aer”, îi spunea un vârstnic vânzătoarei de la covrigi, prin gemuleţ, de la distanţă.

De apreciat organizarea de la supermarket-ul Kaufland. Ordine, disciplină nemţească. Din cinci în cinci minute, li se transmite cumpărătorilor să stea la distanţă, cel puţin doi metri unul de celălalt. Cine înţelege mesajul? Nimeni.

În jurul orei 13:30, am bătut la picior centrul oraşului, cu declaraţia în mână. Chiar voiam să fiu oprit de un organ de control. Nu am avut noroc. Probabil sunt concentraţi la alte probleme. Femeia în vârstă care îşi face veacul în zona Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto era şi, astăzi, la datorie. se pare că nimeni nu i-a spus că nu are ce să mai caute acolo.

Din micro 5 până în micro 9, în intervalul 13:00-14:00, nu am văzut picior de poliţist local, naţional sau jandarm. Acum, nu vreau să fiu răutăcios, dar aici merge remarca unui tânăr, mirat ca şi mine că nu sunt patrule, iar bătrânii au cam uitat de programul pe care îl au prin ordonanţă: „Nu ne-am făcut planul la îmbolnăviri, de asta nu sunt poliţişti pe stradă”. Ironie amară. Avem în plus faţă de ieri 263 de bolnavi de coronavirus…

ACTUALITATE

APIA efectuează verificări la 218 fermieri din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Foto arhivă

218 fermieri dintre cei 23.486 care au solicitat sprijin în acest an prin cererea unică au fost incluși în eșantionul de control, după cum urmează: 151 vor fi verificati prin metoda clasică pe teren și 67 prin teledetecție. Este vorba despre o cerință obligatorie impusă de legislația comunitară și o etapă premergătoare efectuării plăților finale.

„Subliniem faptul că orice fermier care solicită sprijin financiar din fonduri europene si naționale trebuie să respecte normele de ecoconditionalitate pe tot parcursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploatației, indiferent de mărimea lor.

Respectarea ecocondiționalității este obligatorie inclusiv pe parcelele nesolicitate la plată și pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producției”, se precizează într-un comunicat remis de APIA Dâmboviţa.

La nivel național, eșantionul de control conține 56.493 fermieri.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Dâmboviţa Mall se deschide în data de 20 august. Toate detaliile aici!

Publicat

pe

de

Prime Kapital, dezvoltator și investitior pe piața imobiliară din Europa Centrală și de Est, va inaugura la Târgoviște primul Mall din județ. Cu o suprafață construită totală de peste 70.000 mp, 1280 locuri de parcare din care 815 în subteran, Dâmbovița Mall va găzdui o vastă ofertă de magazine pentru toate categoriile de vârstă și interese. În plus, centrul comercial include și primul hipermarket Carrefour din Târgoviște, în suprafață de aproximativ 9.600 mp, zona de servicii, zona fashion, zona de food court generoasă și o terasă cu un decor deosebit. Dâmbovița Mall va fi punctul de atracție din regiune, beneficiind de un acces facil prin trei zone de interes: șoseaua de centură, zona centrală (Cartier CFR) și zona gării. Conceptul unic de design, materialele de calitate superioară dar și dotările de ultimă generație fac din Dâmbovița Mall locul ideal de cumpărături.

Începând cu 20 august, dâmbovițenii se vor putea bucura de o selecție de branduri internaționale și naționale precum: Carrefour Hypermarket, C&A, LC Waikiki, Sinsay, Hervis, House, Cropp, Intersport, Sportisimo, DM, Sizeer, Noriel, New Yorker, CCC, Pepco, Deichmann, Altex, Flanco, Boutique17, Meli Melo, U.S.Polo ASSN, Smyk, Teilor, Kendra, Splend`or, Happy Day, Juba Caffe, KFC, Spartan, Mesopotamia, Bunătăți Ardelenești, Orange, Banca Transilvania, Arsis, Travel Brands, Total Wash, Animax. Totodată, începând cu data de 20 august, dâmbovițenii vor beneficia de un nou spațiu modern al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Dâmbovița, situat la etajul 1 al Centrului Comercial, unde se vor efectua toate activitățile de înmatriculare vehicule, examinări și eliberare premise auto.

Prime Kapital a luat toate măsurile de protecție și siguranță împotriva COVID-19, astfel încât la Dâmbovița Mall siguranța vizitatorilor, angajaților, și personalului auxiliar să primeze. Pe lângă termoscanarea tuturor vizitatorilor și prezența dispenserelor de dezinfectant, se vor pune la dispoziția dâmbovițenilor și măști de protecție de unică folosință, în mod gratuit la intrările în centru comercial. Dezinfectarea și igienizarea suprafețelor se va face cu rigurozitate, iar aerul condiționat din spațiile interioare va fi împrospătat în flux continuu, fără recirculare.

Odată cu inaugurarea centrului comercial se va lansa, în parcarea exterioară a Dâmbovița Mall și DriveIn Cinema, ca parte a primei rețele de cinematografe în aer liber cu acces gratuit din România, concept organizat de Prime Kapital și implementat deja în alte 5 locații din portofoliul companiei și care se bucură de un real succes. Prime Kapital dorește să ofere clienților săi o alternativă de petrecere a timpului liber în contextul actual și în același timp să iși sustină partenerii printr-un eveniment pe termen lung al cărui obiectiv este fidelizarea clienților în fiecare dintre locații. Logistica mobilizată este una impresionantă, ecranele de proiecție fiind unice în țară ca dimensiune, 300 de mp fiecare, ceea ce permite spectatorilor o vizionare a filmelor în cele mai bune condiții. Proiecțiile vor avea loc în fiecare seară a săptămânii și, cel mai important, accesul va fi gratuit. Cei care doresc să participe trebuie doar să se înscrie online pe platforma www.dambovitamall.ro/cinema . Pentru o experiență inedită, vizionarea se va putea face direct din autoturism fiind disponibile 90 de locuri de parcare sau în gradenă unde vor fi puse la dispoziție 56 de locuri cu respectarea distanțării sociale. Spectatorii vor avea de asemenea posibilitatea de a comanda telefonic mâncare și băuturi de la operatorii de food-court ai centrului comercial, iar livrarea se va realiza direct în zona de eveniment în condiții de maximă igienă și siguranță. Portofoliul de filme este și el unul impresionant, blockbustere dar și filme care urmează să fie difuzate în premieră națională: Motherless Brooklyn, Just Mercy, The Way Back sau Blinded by the light.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!