Connect with us

Dâmboviţa

Există viață și în timpul coronavirus! Tinerii din Pucioasa construiesc o reţea de sprijin

Publicat

pe

Radu Ioan Stoichiţa (Sursa foto: Facebook)

Radu Ioan Stoichiţa, tânărul din Pucioasa, care a reuşit să strângă, printr-o campanie pe Facebook, peste 58.000 de lei într-o singură zi pentru spitalul din oraşul său, transformat de autorităţi în centru de susţinere pentru bolnavii COVID-19, fără a aloca şi fondurile necesare, a lansat, ieri – 28 martie 2020, o nouă provocare, de această dată pentru tineri, cărora le cere să-şi rupă puţin timp pentru a sprijini comunitatea.

CITEŞTE ŞI: Pucioasa, o comunitate care ştie să se ajute în plină criză COVID-19

„Lupta pentru spital se duce în continuare, însă nu trebuie să neglijăm alte cauze. Există viață și în timpul coronavirus, va exista și după”, spune Radu.

Iată care sunt provocările pentru tinerii din Pucioasa şi din împrejurimi:

1. Trebuie să construim o rețea de tineri care doresc să se implice în spațiul Pucioasa cât și a localităților aferente.

2. Trebuie să construim o rețea de solidaritate cu zonele dezavantajate pentru a vedea cum reușim să-i aducem pe aceștia aproape.
2.1. Avem copii la sate care încă nu au reușit să ajungă pe platformele de educație. Nu au telefoane smart – dar am înțeles că acestea se vor procura în cel mai scurt timp – sau calculatoare. Nu au cunoștințe, deci oferirea unui telefon nu-i va ajuta cu foarte mult. Trebuie să găsim metode prin care să-i ajutăm.
2.2. Persoanele care se află în singurătate sau în sărăcie, persoanele bolnave, imobilizate la pat, trebuie să vedem cum reușim să luăm legătura și cu aceștia să le oferim empatie – să discutăm cu aceștia la telefon sau alte soluții etc.

3. Educația, mă tot leg de educație, însă nu trebuie să înceteze indiferent de situația în care ne aflăm. Educația trebuie să continue, să se adapteze și să se extindă.
3.1. Avem nu doar copii ci și adulți care nu deschid o carte. În unele cazuri oamenii nu au cărți în casă. Trebuie să găsim o metodă prin care să popularizăm consumull de cultură în comunitate atât în timp de criză, cât și după.

4. Producția de materiale artistice, vizuale, audio-vizuale, în care să aducem o altă înțelegere orașului și a zonelor aferente indiferent de această criză. Cei de la KOMITI din Cluj au făcut ceva mișto și poate putem replica și noi ideea acestora.

5. Construirea unei platforme centralizate unde persoanele din localitate și din jurul acesteia să poată accesa magazinele, agricultorii și/sau restaurantele care fac livrări la domiciliu.

„Hai să vedem cine e interesat, cine crede că poate să ajute și să vedem cum ne putem coordona. Nu doar de medici depinde ameliorarea situației, ci și de noi. Nu vrem ca educația să piară, nici cultura, nici spiritul oamenilor”, este îndemnul lansat de Radu Ioan Stoichiţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Se fac înscrieri pentru clasa de baschet-volei de la Liceul Voievodul Mircea Târgovişte

Publicat

pe

de

Citește în continuare

Dâmboviţa

Biciclist acroșat de un ATV în comuna Pietrari

Publicat

pe

Accident de circulație, astăzi – 9 mai 2021, în comuna Pietrari, zona Șipot. Un adolescent de 16 ani, care se deplasa pe drumul comunal cu o bicicletă, mergând pe contrasens, a fost acroșat de un ATV, condus de un bărbat de 42 de ani.

Victima a fost transportată la spital. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cum s-a petrecut acest eveniment rutier.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT