Connect with us

ACTUALITATE

Scandalos! Cadru medical + simptome COVID 19 – nu testăm… că nu avem cu ce!

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Un medic rezident din Bucureşti, Diana Anastase, atrage atenţia asupra faptului că virusul ucigaş poate fi scăpat de sub control, dacă nu cumva s-a şi întâmplat acest fenomen. Cetăţenii nu mai sunt testaţi decât dacă simptomele sunt desosebit de pregnante.

Tânăra, care profesează la un spital din Capitală, a scris pe Facebook prin ceea ce a trecut când a trebuit să solicite o testare din cauza unor simptome ciudate pe care le are şi nimeni nu a luat-o în seamă, deşi le-a spus celor abilitaţi că este medic şi că zilnic intră în contact cu zeci de persoane, colegi şi pacienţi.

„După două gărzi efectuate în spital recent, cu «echipament de protecţie», azi dimineaţă m-am trezit cu rinoree, cefalee, disfagie, disfonie (adică îmi curge nasul, mă doare în gât, sunt răguşită… mi-e rău). Ma gândesc că luni mă voi duce la spital şi voi lua contact cu colegii mei şi cu bolnavii internaţi… Dacă sunt un caz uşor simptomatic (90%) de covid…? Sun la privat şi încerc să îmi fac o programare pentru a mă testa. Răspuns: Nu se poate face la cerere, luaţi legătura cu DSP-ul.

Ok… îmi iau inima în dinţi, mă echipez, mă urc în maşină şi mă duc la Spitalul de boli infecţioase. Ajung la triaj şi vorbesc cu doctoriţa care îmi dă soluţia salvatoare: NU SE POATE! (îi explic că sunt cadru medical, că am simptome, că am venit în contact cu zeci de persoane etc…). De ce? Pentru că simptomele mele sunt minime şi ei testează doar pacienţi cu chestii mai serioase. Păi şi dacă sunt bolnavă şi îi îmbolnavesc şi pe alţii? Nu se poate!

M-am întors acasă şi am sunat la DSP. Am luat toate numerele la rând şi, în final, mi-a răspuns cineva. Fix acelaşi răspuns ca la Spital – nu se poate testa şi nu e cazul să fiu izolată – am simptome minime şi nu am un contact confirmat cu o persoana pozitiva… Concluzia: Sunt sănătoasă!

Coronavirusul are în acest moment transmitere comunitară (nu ştii de unde îl iei). Cadru medical + simptome – nu testăm… ca nu avem cu ce! Imaginaţi-vă cam câte persoane purtătoare sunt şi nimeni nu ştie şi nu va şti. Ieşim cu hartiuţa pe stradă şi ne uităm la nişte jeguri la tv care ne bagă iar şi iar aceeasi placă de acum 5 ani de la Colectiv: «Avem de toate». Nu avem, băieţi!

Ne avem echipamente, medicamente, personal, teste… nimic. Ne-aţi închis în case să ne protejaţi şi să nu vedem mizeria în adevărata ei splendoare. Situaţia este de mult scăpată de sub control. Acum doar blocaţi economia! Când lumea nu va mai avea de mâncare o să vedeţi şi rezultatul măsurilor voastre!”

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Sărbătorim astăzi materializarea unui vis, a unei speranțe

Publicat

pe

de

Am fost și suntem dintotdeauna în Europa. Rezonăm cu valorile culturale ale bătrânului continent. Am fost, poate, despărțiți vremelnic, din cauza unor conjuncturi istorice, de această familie, dar niciodată nu am uitat de Europa, de democrație, de economia, cultura, tradițiile și civilizația care au contribuit pe deplin la schimbarea globală a societății, a aprecierii depline a omului, a drepturilor sale.

Astăzi – 9 Mai, sărbătorim Marea Europă, cel mai elocvent și puternic exemplu al unității întru binele cetățeanului, al colaborării al prosperității, al prieteniei și dorinței de mai bine. Sărbătorim materializarea unui vis, a unei speranțe. Trăim cu toții într-un spațiu mai democratic, mai liber, mai liniștit ca niciodată. Ceea ce s-a realizat pentru Europa Unită din 1950 încoace este un rezultat al diplomației, al consecvenței și al dorinței de unitate economică, socială și culturală.

La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Adrian Țuțuianu: 9 Mai – 1877, 1945, 1950 – O zi cât o istorie

Publicat

pe

de

1877, 1945, 1950 – o zi cât o istorie. Îmi doresc să reținem aceste momente determinante și să învățăm din ele. Demnitatea, curajul și viziunea au trasat istoria unei țări, unui continent și unei lumi. România este parte a acestei lumi, cu identitate și destin proprii.

📌 „Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare” (Kogălniceanu) / Pe 9 Mai 1877, Adunarea Deputaţilor a proclamat Independenţa de stat a României, deschizând astfel drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta. Intrată în război, în primăvara lui 1877, Armata română a triumfat pe câmpul de luptă, cucerind pe rând redutele otomane de la Plevna, Griviţa, Smârdan şi Vidin. Independența României a însemnat sacrificiul și jertfa a peste 10.000 de ostaşi.

📌 La 9 mai 1945, capitula cel de-al treilea Reich, luând, astfel, sfârşit cel de-al II-lea Război Mondial pe continentul european. Victoria Coaliției Națiunilor Unite!

📌 „Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă. Contribuţia pe care o poate aduce civilizaţiei o Europă organizată şi activă este indispensabilă pentru menţinerea unor relaţii paşnice…. Nu am reuşit să realizăm o Europă unită şi ne-am confruntat cu războaie” (Robert Schuman).

La 9 mai 1950, ministrul de Externe al Franței propunea Germaniei, dar şi altor state, să pună bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii. Pe 18 aprilie 1951, şase state – Belgia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg şi Olanda – au semnat Tratatul de la Paris privind prima dintre comunităţile europene, Comunitatea Economică a Cărbunelui şi Oţelului. Ulterior, cele şase state au decis să edifice o comunitate economică, bazată pe libera circulaţie a bunurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalurilor şi, în 1957, prin Tratatul de la Roma, au înfiinţat Comunitatea Economică Europeană, precursoare a Uniunii Europene de astăzi.

La mulți ani, români! La mulți ani, Europa! La mulți ani, familie europeană!

Adrian Țuțuianu,
Vicepreședinte PRO România
Președinte PRO România Dâmboviţa
Fost ministru al Apărării

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT