Connect with us

ACTUALITATE

15 bolnavi COVID-19 la Corbii Mari şi 275 de persoane izolate! Distribuitorii de pâine nu mai vor să vină în comună!

Publicat

pe

Situaţia se agravează cu ficare zi ce trece în comuna Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa, iar procedurile de acţiune pentru prevenirea infecţiei cu virusul morţii care au fost aprobate exclud testarea persoanelor, chiar dacă au intrat în contact cu un bolnav COVID, dacă nu prezintă simptome. Aşa se face că numărul bolnavilor şi al celor plasaţi în izolare creşte la Corbii Mari!

„Avem 15 persoane confirmate cu COVID-19 şi 275 de persoane izolate la domiciliu. Am văzut luări de poziţie ale unor cetăţeni care, sunt sigur, nu cunosc situaţia exactă şi modul în care coronavirusul a intrat la noi în comună, respectiv în satul Grozăveşti şi mai apoi în Moara din Goapă şi Ungureni. Coronavirusul a fost luat de la o clinică privată care efectua procedurile de dializă pentru persoanele din comuna noastră! Nu a fost adus de o persoană venită din străinătate!

Din păcate, avem trei persoane confirmate cu COVID-19 care fac dializă. Noi, Primăria, împreună cu Poliţia, am avut acţiuni în permanenţă, până să apară primul caz, cu privire la izolarea la domiciliu a persoanelor care veneau din afară, dar iată că problema a venit dintr-un centru medical privat şi nu am putut să preîntâmpinăm această situaţie. Şi acum, avem pe străzi Jandarmerie şi Poliţie, care verifică persoanele izolate la domiciliu”, ne-a declarat primarul Ionuţ Bănică.

Situaţia este gravă şi din cauza faptului că unii distribuitorii de pâine şi alte produse alimentare nu mai vor să vină la Corbii Mari, de frică să nu ia virusul. De asemenea, diferiţi angajatori i-au trimis acasă pe salariaţii din Corbii Mari, chiar dacă nu au fost izolaţi la domiciliu şi nici nu au intrat în contact cu vreun bolnav COVID-19. Tot de frica virusului!

„Fac apel către toţi, să nu renunţe la aceste activităţi, pentru că noi facem dezinfecţie permanent în jurul magazinelor, plus de asta să se gândească şi la cetăţenii din Corbii Mari.

Avem o problemă şi cu angajatorii. Unii dintre ei au trimis acasă oamenii, chiar dacă nu sunt băgaţi în izolare de către DSP şi chiar dacă nu au fost în contact cu persoane declarate pozitiv la testul COVID-19. Solicit sprijin public Prefecturii, ANPC şi ITM, să verifice aceste situaţii şi să respectăm toţi legislaţia. Ştim foarte bine că toţi angajatorii din România beneficiază de anumite prevederi din partea guvernului.

Ne confruntăm şi cu probleme cu privire la persoanele care sunt izolate la domiciliu şi cărora trebuie să le asigurăm procurarea de alimente, de medicamente. Noi nu suntem o primărie foarte mare, să avem foarte mulţi angajaţi şi încercăm să facem faţă. Îi rog pe oameni, şi pe această cale, să fie înţelegători şi să-şi facă o listă de alimente care să ajungă cel puţin pentru 2-3 zile.

Referitor la solicitarea către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă de vineri, până acum, nu am primit niciun răspuns, niciun telefon, niciun sprijin. Doar Crucea Roşie Dâmboviţa a trimis sâmbătă alimente către persoanele aflate în izolare, alimente care au fost distribuite tot sâmbătă”.

Primarul Ionuţ Bănică spune că va demara astăzi, în mediul online, o campanie de strângere de fonduri şi analizează zoate variantele legale, astfel încât banii să poată fi utilizaţi pentru testarea contacţilor direcţi ai celor 15 cetăţeni din comună care sunt confirmaţi cu COVID-19

„Gândim varianta aceasta pentru că, din păcate, DSP se loveşte de metodologia care a fost schimbată şi nu poate efectua testarea contacţilor direct decât dacă aceste persoane prezintă simptome. Ori, dacă nu stabilim din timp persoanele infectate cu COVID-19, vom avea probleme foarte mari.

Am avut o discuţie cu băiatul persoanei decedate, care s-a arătat disponibil să doneze o sumă consistentă pentru a putea să-i testăm pe cei care au intrat în contact direct cu acesta. Vă rog, după ce demarez această campanie, să-mi acordaţi sprijinul”, a spus Ionuţ Bănică – primarul comunei Corbii Mari.

DONAŢIILE SE POT FACE ÎN CONTUL RO12TREZ27621370201XXXXX, DESCHIS LA TREZORERIA TITU, BENEFICIAR COMUNA CORBII MARI, COD FISCAL: 4402612

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Schimbare de gardă la Potlogi și flash mob la Târgoviște, de Ziua Europei

Publicat

pe

Astăzi – 9 mai 2021, autoritățile județului Dâmbovița au reușit să organizeze un eveniment complet, în care să aibă reprezentare, recunoștință și prețuire trei evenimente istorice care au marcat destinul țării noastre și al bătrânului continent: Ziua Independenței – declarată în anul 1877 de ministrul de Externe al României, Mihail Kogălniceanu; Ziua Victoriei – când, la 9 mai 1945, puterile aliate înfrâng armata hitleristă, având loc capitularea celui de-al treilea Reich, și Ziua Europei – cunoscută sub numele de Ziua lui Schuman, ministrul francez de Externe care, la 9 mai 1950, prin discursul avut la Paris și prin propunerile sale, pune piatra de temelie a Europei Unite.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a fost inițiatorul acestor evenimente de factură cultural-artistică care, prin amploare și diversitate, au dezmorțit spațiul social dâmbovițean bulversat și abrutizat de această stare de pandemie care a zădărnicit la extremis comunicarea interpersonală, relațiile interumane, manifestările de tip colectiv. Șeful administrației județene, cinstind această zi încărcată de simboluri, a spart gheață, a rupt zăgazul izolării și a creat un culoar benefic revenirii la normalitate.

A fost o sărbătoare consumată cald, logic, urmând parcă cronologia istorică. Manifestările dedicate zilei de 9 Mai au erupt frenetic în curtea majestoasă a Palatului Brâncovenesc de la Potlogi. A fost pentru prima dată după reabilitarea și redarea acestui complex muzeal în circuitul turismului istoric când, ca într-un ritual sacru, s-a desfășurat un ceremonial de schimbare a gărzii. Punerea în scenă a acestui moment retrezitor al spiritului marelui domnitor martir Constantin Brâncoveanu a aparținut strajerilor din Cetatea Făgăraș. Aceștia au încercat, folosindu-se de recuzita militară, de armele specifice epocii, să refacă parțial secvența schimbării gărzii la Palatul Domnesc. Și apoi, ușor-ușor, prin intermediul muzicii ce contopește și ne poate purta rapid prin vremuri, am ajuns la celelalte două celebrări importante începute la Potlogi și încheiate în Piața Tricolorului din Târgoviște.

 

Alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița s-au aflat: vicepreședintele Antonel Jîjie, parlamentarii PSD de Dâmbovița Carmen Holban, Titus Corlățean, Radu Popa și Marian Țachianu. Surprinzător, fiindcă până acum nu le-am simțit respirația, au venit și reprezentanți ai PNL. Au fost prezenți la Potlogi deputatul Gabriel Plăiașu și vicepreședintele PNL Dâmbovița Gabriel Grozavu. Au trăit emoția unică a schimbului de gardă și numeroși turiști, dar și cetățeni ai localității.

Seria scurtă a discursurilor a fost deschisă de Ovidiu Cîrstina – directorul Complexului Muzeal Curtea Domnească. Le-a vorbit celor prezenți despre cum s-a plămădit acest proiect de reînsuflețire a Palatului Brâncovenesc de la Potlogi.

„Ideea acestui eveniment s-a născut chiar aici, la Potlogi, în urmă cu două săptămâni, și îi aparține președintelui Consiliului Județean Dâmboviţa, Corneliu Ștefan. (…) Îl salut și pe domnul Gheorghe Ana, care este acum alături de noi. În mandatul său de președinte al Consiliului Județean, s-a făcut un pas important pentru salvarea acestui monument istoric deosebit, și anume am început un proces lung și greoi cu Primăria Generală a Capitalei pentru ca acest obiectiv să revină în administrarea județului Dâmbovița. Iată că acum, grație restaurării efectuată cu fonduri europene, astăzi, ne putem bucura de această bijuterie a arhitecturii brâncovenești”, a spus Ovidiu Cîrstina.

Președintele Corneliu Ștefan a rostit o alocuțiune în care a amintit despre tripla semnificație a zilei de 9 mai, trei evenimente care au contribuit pe deplin la făurirea statului român, la consolidarea democrației și la unitatea Europei.

„Nu întâmplător am vrut să fim în Palatul Brâncovenesc din comuna Potlogi, unde avem dovada vie că fondurile europene au fost atrase și vor fi atrase în județul Dâmbovița. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la organizarea acest eveniment. Vă asigur că, în calitatea mea de președinte al Consiliului Județean Dâmboviţa, voi fi alături de cultură, de turism și de tot ceea ce ține de dezvoltarea județului nostru. La mulți ani, Europa! La mulți ani, Dâmboviţa! La mulți ani, România”, a fost mesajul președintelui CJ Dâmboviţa.

Primarul comunei Potlogi, Nicolae Catrina, i-a invitat pe cei prezenți ca, săptămâna viitoare, să vină din nou la Potlogi, de data aceasta în satul Pitaru unde se va sărbători un alt eveniment de însemnătate pentru localitate, județ și țară.

„Pe 15 mai 2021, se împlinesc 163 de ani de la nașterea marelui pictor Nicolae Grigorescu. Cu mândrie o spun că este născut în satul Pitaru, sat component al comunei Potlogi, și tot cu mândrie o spun, după ce vizitați acest frumos monument istoric, să mergeți la Pitaru, unde avem Memorialul Nicolae Grigorescu. Este o casă construită după o pictură a marelui artist”.

 

După-amiaza, la Târgoviște, după mult, mult timp, pe Platoul Prefecturii, cum numesc târgoviștenii Piața Tricolorului, s-a dezlănțuit un adevărat zumzet de primăvară. Acorduri muzicale românești, piese de referință ale marilor compozitori Ciprian Porumbescu și George Enescu interpretate de instrumentiștii Orchestrei Simfonice Muntenia au răsunat în întreaga piață. Copii și adolescenți îmbrăcați în tricouri albe, inscripționate cu mesajul „Dâmbovița în Europa”, au realimentat cu energie spațiul.

De la evocarea istorică a Brâncovenilor de la Potlogi am ajuns în contemporaneitate, în vremurile în care românii, europenii, trăiesc cu toții sub măsura libertății și a democrației. Europa Unită a dat startul către dezvoltare, prosperitate și echilibru. Un deziderat conturat în 1950 a dus la înfăptuirea statutului de cetățean european. Elevii târgovișteni adunați pe platou au adus, prin flash-mobul organizat, un omagiu României și Europei Unite.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Se fac înscrieri pentru clasa de baschet-volei de la Liceul Voievodul Mircea Târgovişte

Publicat

pe

de

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT