Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Orice bănuţ este salvator pentru comuna Corbii Mari în lupta cu COVID-19! Donează şi tu!

Publicat

pe

Primarul comunei Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa, a demarat, în mediul online, o campanie de strângere de fonduri pentru a putea lupta eficient cu virusul morţii. Autorităţile judeţene şi centrale nu au răspuns până acum apelului lansat de administraţia publică locală, de a ajuta comunitatea din Corbii Mari să treacă peste nenorocirea care s-a abătut asupra ei. Un om a murit din cauza COVID-19, alţi 15 sunt confirmaţi pozitiv şi se află în spital şi 275 de persoane au fost izolate la domiciliu, iar protocoalele aprobate refuză testarea celor care au intrat în contact cu cei infectaţi cu noul coronavirus!

CITEŞTE ŞI: 15 bolnavi COVID-19 la Corbii Mari şi 275 de persoane izolate! Distribuitorii de pâine nu mai vor să vină în comună!

„Oameni buni de pretutindeni, a venit momentul să trecem la un alt nivel de implicare. Acum câteva luni, nimeni nu-și putea imagina că vom trăi astfel de vremuri, cu astfel de încercări. O luptă cruntă și de uzură împotriva unui virus extrem de puternic și necruțăror a trezit în noi sentimente de îngrijorare acută. Dublate de confrmarea mai multor cazuri de persoane infectate cu COVID-19, ele apasă greu asupra comunității, din toate punctele de vedere.

Suntem într-o bătălie pe care avem obligația să o câștigăm, pentru că în joc e sănătatea noastră, a părinților și bunicilor noștri, a copiilor noștri. Pentru asta, însă, avem nevoie de ajutor.

Trebuie să strângem fonduri pentru achiziția urgentă de materiale specifice, echipamente medicale, măști, combinezoane, mănuși, dezinfectanți etc. sau direct materiale specifice. Lista de nevoi de atât de lungă și lupta devine în fiecare zi mai complicată.

Orice gest de omenie este, în acest moment, salvator, Orice donație înseamnă o gură de oxigen. Orice sumă poate determina salvarea unor oameni.

Ca atare, lansez astăzi o campanie de strângere de fonduri, care vor fi destinate exclusiv achiziției materialelor de care am amintit. Banii vor fi gestionați și folosiți prin contul nostru de trezorerie, cu maximă transparență privind cheltuirea lor (extrase, facturi, chitanțe).

Cine vrea să doneze, o poate face aici:
RO12TREZ27621370201XXXXX
Trezoreria TITU,
Beneficiar Comuna Corbii Mari,cod fiscal 4402612

Haideți să ne ajutăm într-un moment de maximă provocare. Suntem #puternici dacă suntem iniţi. Vă mulțumesc din suflet!”, este masajul pe care l-a psotat primarul Ionuţ Bănică pe pagina sa de Facebook.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Liceul Voievodul Mircea Târgoviște face înscrieri la clasa de volei-baschet

Publicat

pe

de

Citește în continuare

ACTUALITATE

Pomicultor din Malu cu Flori, scrisoare deschisă către ministrul Agriculturii

Publicat

pe

Un fermier de pe Valea Dâmboviței a postat pe Facebook o scrisoare adresată ministrului Agriculturii, liberalul Nechita Adrian Oros. Tânărul pomicultor face cunoscute problemele prin care trebuie să treacă un agricultor, obstacolele pe care i le pun unii și alții. Vorbește despre sistemul birocratic care, indiferent de guvernare, rămâne aceleași, despre comportamentul abject și indiferent al funcționarilor, despre sistemul de pile și nepotisme care este mereu în floare. Florin Nicolae Preda, din Malu cu Flori, a decis să intre în politică și să caute și din această postură, ceva mai miltantă, să contribuie la schimbarea lucrurilor. Este membru ALDE.

„Domnule ministru,

Sunt un tânăr fermier/pomicultor de pe Valea Dâmboviței, care, de mulți ani, încearcă să găsească și în agricultură o sursa de existență… Încercăm să ne integrăm și să facem față la evoluția tehnologică, să eficientizăm plantațiile pomicole prin reconversie, să încercăm să ne menținem pe linia de plutire cu ceilalți fermieri din UE, deși nu ne bucurăm de aceleași beneficii și de aceeași susținere.

Privim în ograda celorlalte țări europene și vedem că agricultura este finanțată, sprijinită de stat și subvenționată mult mai eficient, având un rol important și strategic în dezvoltarea economică a fiecărui popor în parte.

În România primim subvenție de aproximativ 130 euro/ha, adică 625 lei și impozitam cu 740 lei/ha suprafețele ce depășesc 1.50 ha, cu alte cuvinte luăm cu stânga și dăm mai mult cu dreapta.

Un mare inconvenient, deoarece nu-mi pot întregi suprafața pentru că depășesc 1.50 ha și sunt nevoit să las terenurile pe numele părinților, al bunicilor și tot așa…

Pentru că nepotismul este la tot pasul, după ce declari suprafețele la APIA, pentru acest sprijin infirm, ți se pun bețe în roate. Urmează controlul în teren unde trebuie să explici de ce 200 – 300 mp de la capetele plantațiilor nu sunt impomate, pentru că nu poți desfășura sau planta o suprafață 100%, trebuie sa întorci utilajele agricole, după care urmează penalizarea… și tot așa, ca la noi!

Am ales sa rămân la țară, gândind că o sa vină vremea când produsele noastre vor fi recunoscute și piața românească va aprecia tot ceea ce este autohton. Însă așteptările nu s-au adeverit, ba din contră.

Și mai rău, de câteva zile ne confruntăm cu un fenomen pe care noi, oamenii simpli nu-l putem controla și anume, grindina.

Tot ce am investit până în prezent: toate lucrările necesare, substanțele folosite, forța de muncă se duc pe apa sâmbetei cu fiecare vijelie și grindina ce cade peste noi.

Cu alte cuvinte, încă un an compromis, încă bun sezon distrus, speranțe năruite și regrete care nu mai rezolva absolut nimic. Cât o mai ținem așa? Ce mai putem face domnule ministru?

Domnilor guvernanți, nu suntem cerșetori, dar nu se mai poate, ne-a ajuns „cuțitul la os”. Doar băgăm bani, iar profitul se lasă așteptat… și nu mai vine.

Cum putem noi oare să fim competitivi pe o piață europeană liberă, fără sprijin, fără subvenții la același nivel cu cele din UE ?

Cum este posibil să închidem ochii când copiii noștri primesc la școală mere din Polonia, iar noi suntem situați în cel mai mare bazin pomicol din țară, Valea Dâmboviței?

Am înțeles mereu că trebuie să avem răbdare și am așteptat ca lucrurile să se schimbe. Când Unde? Și pentru cine, domnilor guvernanți”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Florin Nicolae Preda.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!