Connect with us

ACTUALITATE

Prefectul de Dâmboviţa nu a transmis la primăriile din judeţ niciun plan, nicio strategie!

Publicat

pe

aurelian Popa - prefect judeţul Dâmboviţa

Instituția Prefectului Dâmbovița s-a transformat, în aceste zile, într-o fortăreață. Nimic nu intră, nimic nu iese. Nici măcar cuvinte! Este concluzia la care a ajuns deputata Claudia Gilia. Parlamentara îi atrage atenţia reprezentantului Guvernului în teritoriu că tăcerea nu este o soluţie şi îi cere să le arate dâmboviţenilor că îi pasă de sănătatea şi de viaţa lor.

CITEŞTE ŞI: Incomod Media cere prefectului de Dâmboviţa să ia exemplul colegului din Argeş şi să comunice!

„Ca parlamentar, ca profesor, ca om, am înțeles că numai comunicarea ne poate ajuta în situații critice, că orice lipsă de dialog duce la derapaje. Ca să parafrazez, lipsa dialogului naște monștrii comunicării.

Am avut zeci de discuții cu primarii din județ, cu o singură concluzie. Sunt singuri în fața pericolului. Reprezentatul Guvernului în teritoriu, prefectul județului, nu a transmis nimic. Niciun plan, nicio strategie, niciun sfat, nici măcar o vorbă bună. Cum pot să lupte ei, eficient, pentru binele locuitorilor județului, dacă nu există o strategie integrată? Virusul ține cont de granițele geografice ale fiecărei comunități locale? Nu, nu ține! Ne confruntăm cu o situație extrem de grea la Corbii Mari, unde sunt, deja, 15 cazuri confirmate. Primarul nu poate lupta singur. Are nevoie de sprijin, înainte ca zona să devină un focar responsabil de transmiterea virusului în tot județul.

CITEŞTE ŞI: Prefectul Aurelian Popa nu i-a dat nici măcar un telefon primarului de la Corbii Mari

Prefectura Județului a anunțat că discuțiile Comitetului pentru Situații de Urgență se desfășoară pe whatsapp. Până și copiii de clasă pregătitoare învață pe platforme on-line interactive, dar Prefectura Dâmbovița nu a ajuns la acest nivel. Ce decizii dezbătute și argumentate se pot lua pe un grup de whatsapp?

A mai spus Prefectura că subiectul nu trebuie tratat politic. Eu nu îl tratez politic, pentru că nici virusul nu o face. Îi afectează la fel pe oameni, indiferent de opțiunea politică. Dar, nici nu putem trece cu vederea că cel care trebuie să ia măsuri este Guvernul liberal condus de Ludovic Orban, liderul partidului din care, până acum câteva luni, făcea parte și Prefectul Județului Dâmbovița. Asta nu înseamnă tratarea politică a subiectului. Aceasta este o realitate care nu poate fi modificată.

CITEŞTE ŞI: Apel la comunicare! Jurnaliştii din Dâmboviţa cer autorităţilor, în numele cetăţenilor, transparenţă!

În calitate de parlamentar, îi solicit domnului Prefect al județului să iasă din tăcere și să comunice cu autoritățile locale, să îi sprijine în efortul lor de a lupta cu virusului Covid-19, să comunice cu cetățenii prin intermediul presei locale.

În aceste monente dificile pentru societate este nevoie de comunicare rapidă, transparentă, corectă, coerentă.

Domnule Prefect, arătați dâmboviţenilor ca vă pasă de sănătatea și viața lor, prin gestionarea cu simț de răspundere a acestei crize epidemice”, este mesajul deputatei PSD Claudia Gilia.

CITEŞTE ŞI: liderul ALDE Dâmboviţa, mesaj către prefecţi: Treziţi-vă, comunicaţi, informaţi!

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. lucian enache

    martie 30, 2020 at 11:29 am

    Doamna deputat Claudia Gilia sa-l interpelezze pe colegul de partid Presedinte CJD si vicepresedinte CSU alexandru Oprea ca nu comunica.Autonomia locala i-ar permite sa faca si comentarii politice legat de ce se intampla in judetul nostru.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște, foarte aproape de pragul pentru noi restricții

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Municipiul Târgoviște a înregistrat astăzi, 16 octombrie 2021, o rată de incidență de 7,32 cazuri COVID la mia de locuitori. Asta înseamnă că este foarte aproape de pragul pentru noi restricții impus de autorități, respectiv 7,5 la mia de locuitori. Odată atinsă această rată de incidență, se va institui carantina de noapte pe parcursul întregii săptămâni, nu doar în weekend. De asemenea, se poate decide oricând măsura carantinei zonale.

Citește și: Restricții care se aplică în Târgoviște. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a constatat că alte opt localități din județ au înregistrat o rată de incidență peste 7,5 la mia de locuitori, după cum urmează: Găești (9,6/1000 locuitori), Tărtășești (8,56/1000 locuitori), Brezoaele (8,39/1000 locuitori), Gura Ocniței (8,35/1000 locuitori), Mătăsaru (8,16/1000 locuitori), Ciocănești (7,86/1000 locuitori), Odobești (7,6/1000 locuitori) și Vișinești (7,52/1000 locuitori).

Județul Dâmbovița a înregistrat, astăzi, o rată de incidență de 5,58 la mia de locuitori, cu 288 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore.

Localitățile din județul Dâmbovița cu rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT