Connect with us

ACTUALITATE

Prefectul de Dâmboviţa nu a transmis la primăriile din judeţ niciun plan, nicio strategie!

Publicat

pe

aurelian Popa - prefect judeţul Dâmboviţa

Instituția Prefectului Dâmbovița s-a transformat, în aceste zile, într-o fortăreață. Nimic nu intră, nimic nu iese. Nici măcar cuvinte! Este concluzia la care a ajuns deputata Claudia Gilia. Parlamentara îi atrage atenţia reprezentantului Guvernului în teritoriu că tăcerea nu este o soluţie şi îi cere să le arate dâmboviţenilor că îi pasă de sănătatea şi de viaţa lor.

CITEŞTE ŞI: Incomod Media cere prefectului de Dâmboviţa să ia exemplul colegului din Argeş şi să comunice!

„Ca parlamentar, ca profesor, ca om, am înțeles că numai comunicarea ne poate ajuta în situații critice, că orice lipsă de dialog duce la derapaje. Ca să parafrazez, lipsa dialogului naște monștrii comunicării.

Am avut zeci de discuții cu primarii din județ, cu o singură concluzie. Sunt singuri în fața pericolului. Reprezentatul Guvernului în teritoriu, prefectul județului, nu a transmis nimic. Niciun plan, nicio strategie, niciun sfat, nici măcar o vorbă bună. Cum pot să lupte ei, eficient, pentru binele locuitorilor județului, dacă nu există o strategie integrată? Virusul ține cont de granițele geografice ale fiecărei comunități locale? Nu, nu ține! Ne confruntăm cu o situație extrem de grea la Corbii Mari, unde sunt, deja, 15 cazuri confirmate. Primarul nu poate lupta singur. Are nevoie de sprijin, înainte ca zona să devină un focar responsabil de transmiterea virusului în tot județul.

CITEŞTE ŞI: Prefectul Aurelian Popa nu i-a dat nici măcar un telefon primarului de la Corbii Mari

Prefectura Județului a anunțat că discuțiile Comitetului pentru Situații de Urgență se desfășoară pe whatsapp. Până și copiii de clasă pregătitoare învață pe platforme on-line interactive, dar Prefectura Dâmbovița nu a ajuns la acest nivel. Ce decizii dezbătute și argumentate se pot lua pe un grup de whatsapp?

A mai spus Prefectura că subiectul nu trebuie tratat politic. Eu nu îl tratez politic, pentru că nici virusul nu o face. Îi afectează la fel pe oameni, indiferent de opțiunea politică. Dar, nici nu putem trece cu vederea că cel care trebuie să ia măsuri este Guvernul liberal condus de Ludovic Orban, liderul partidului din care, până acum câteva luni, făcea parte și Prefectul Județului Dâmbovița. Asta nu înseamnă tratarea politică a subiectului. Aceasta este o realitate care nu poate fi modificată.

CITEŞTE ŞI: Apel la comunicare! Jurnaliştii din Dâmboviţa cer autorităţilor, în numele cetăţenilor, transparenţă!

În calitate de parlamentar, îi solicit domnului Prefect al județului să iasă din tăcere și să comunice cu autoritățile locale, să îi sprijine în efortul lor de a lupta cu virusului Covid-19, să comunice cu cetățenii prin intermediul presei locale.

În aceste monente dificile pentru societate este nevoie de comunicare rapidă, transparentă, corectă, coerentă.

Domnule Prefect, arătați dâmboviţenilor ca vă pasă de sănătatea și viața lor, prin gestionarea cu simț de răspundere a acestei crize epidemice”, este mesajul deputatei PSD Claudia Gilia.

CITEŞTE ŞI: liderul ALDE Dâmboviţa, mesaj către prefecţi: Treziţi-vă, comunicaţi, informaţi!

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. lucian enache

    martie 30, 2020 at 11:29 am

    Doamna deputat Claudia Gilia sa-l interpelezze pe colegul de partid Presedinte CJD si vicepresedinte CSU alexandru Oprea ca nu comunica.Autonomia locala i-ar permite sa faca si comentarii politice legat de ce se intampla in judetul nostru.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Se fac înscrieri pentru clasa de baschet-volei de la Liceul Voievodul Mircea Târgovişte

Publicat

pe

de

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sărbătorim astăzi materializarea unui vis, a unei speranțe

Publicat

pe

de

Am fost și suntem dintotdeauna în Europa. Rezonăm cu valorile culturale ale bătrânului continent. Am fost, poate, despărțiți vremelnic, din cauza unor conjuncturi istorice, de această familie, dar niciodată nu am uitat de Europa, de democrație, de economia, cultura, tradițiile și civilizația care au contribuit pe deplin la schimbarea globală a societății, a aprecierii depline a omului, a drepturilor sale.

Astăzi – 9 Mai, sărbătorim Marea Europă, cel mai elocvent și puternic exemplu al unității întru binele cetățeanului, al colaborării al prosperității, al prieteniei și dorinței de mai bine. Sărbătorim materializarea unui vis, a unei speranțe. Trăim cu toții într-un spațiu mai democratic, mai liber, mai liniștit ca niciodată. Ceea ce s-a realizat pentru Europa Unită din 1950 încoace este un rezultat al diplomației, al consecvenței și al dorinței de unitate economică, socială și culturală.

La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT