Connect with us

ACTUALITATE

Cadrele medicale de la Moreni au făcut totul pentru ca gravida suspectă de COVID-19 să nască cu bine!

Publicat

pe

Sursa foto: Google Map

Gravida din comuna Corbii Mari, suspectă că ar fi infectată cu COVID-19, a adus pe lume, astăzi – 30 martie 2020, la Maternitatea din Moreni, un băieţel de 3.900 kg. Naşterea a decurs normal, iar copilul este într-o stare bună. Tot astăzi, DSP a făcut şi testul pentru COVID-19, iar bebeluşul este izolat de mama lui, în așteptarea rezultatului.

De data asta a fost bine. A fost foarte bine pentru că personalul de la Maternitatea Moreni s-a mobilizat exemplar. Au venit cadre medicale din ziua liberă, echipa a fost dublată de cadre medicale venite de acasă ca să-și ajute colegii pentru a se îmbrăca în combinezoane, pentru a a se asigura decontaminarea. Oamenii au fost umăr la umăr într-o mobilizare extraordinară. Dar când vor fi mai multe cazuri? Când cadrele medicale vor fi după ture supraaglomerate?

Maternitatea Moreni se organizează din mers pentru a fi unitate suport COVID-19. Epidemiologii cer două circuite medicale, ceea ce nu se poate realiza având în vedere că Maternitatea Moreni a fost amenajată într-o clădire pentru birouri în forma literei L. Şi dacă există un singur circuit, nu se pot primi, în același timp, şi gravide suspecte de COVID-19 și gravide confirmate pozitiv. Şi nu mai vorbim de gravide sănătoase, că atunci ar trebui trei circuite!

Totodată, cum am mai scris, nu a fost transmisă o înștiințare oficială că Maternitatea Moreni a devenit unitate suport COVID-19, nu există proceduri, nu există instructaj de la epidemiologi cum ar trebui acţionat în cazurile COVID-19. În plus, ar trebui să existe triere clară, din start, suspecte sau infectate cu COVID? Dacă e doar suspiciune și nu se confirmă, de ce să fie laolaltă cu infectate COVID? Apoi, se știe, numărul paturilor la Maternitatea Moreni este redus. În plus, nu există secție de Neonatologie, iar Pediatria se găseşte într-un corp separat, în curtea Spitalului Municipal Moreni, unitate distinctă de maternitate.

Organizându-se din mers, cadrele medicale de la Maternitatea Moreni așteaptă noi ordine, noi proceduri și atrag atenția că Materniatea Moreni nu are anestezist și secție ATI și nici Neonatologie. Dacă lucrurile se complică și este nevoie de anestezist, ce se va decide pentru gravidele cu COVID-19? Cum se va acționa? Vor fi aduse din județ la Moreni, apoi iar la Târgoviște, în timpul travaliului?

Mădălina Zamfir

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Gratuit, analize medicale pentru locuitorii comunei Dragomirești

Publicat

pe

Locuitorii comunei Dragomirești, județul Dâmbovița, pot efectua analize medicale gratuite fără să plece din localitate – anunță primarul Dragoș Vlădulescu.

Administrația publică locală a facilitat venirea unei echipe de specialiști din București, iar oamenii nu vor achita decât o taxă de 20 de lei pentru interpretarea rezultatelor. Programările se fac la numărul de telefon 0720.309.694.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Cosmonautul Dumitru Prunariu, invitat special la două evenimente organizate în Pucioasa

Publicat

pe

Cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu, general locotenent, a fost, în data de 15 martie 2025, invitatul special al Simpozionului Național Traian Vuia – 119 ani de la primul zbor în lume cu mijloace proprii de zbor, organizat la Centrul Cultural European Pucioasa și al evenimentului aeromodelistic „44 de ani de la zborul cosmic al românului Dumitru-Dorin Prunariu”, care a avut loc la Clubul Copiilor Pucioasa.

Cele două activități au fost coordonate de profesorii Nicolae și Sandu Diaconescu, alături de Maria Alexandra Diaconescu și Simon Andrei – membri ai clubului de aeromodele și de directorul Clubul Copiilor Pucioasa – prof. Roxana Mateoiu.

Au participat: secretarul de stat în Ministerul Educației și Cercetarii – Ion Sorin, primarul orașului Pucioasa – Constantin Ana, prefectul județului Dâmbovița – Tănase Marian și directorul Școlii de Aviație Tuzla – Dorin Ivașcu.

Dumitru Dorin Prunariu este singurul cosmonaut român. La 14 mai 1981, a devenit primul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic. A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos” și a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute. Este de profesie inginer aeronautic.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite