Connect with us

ACTUALITATE

Vela, demisia!

Publicat

pe

Hai că suntem nebuni cu totul! În timp ce doi milițieni pe undeva aiurea prin țară trag de o bătrânică fiindcă a ieșit la cumpărături și a încălcat ordonanțele militare, pe Aeroportul din Cluj-Napoca, 2.000 de oameni stau buluc, cu sau fără coronavirus, pentru a prinde un loc în avioanele spre Germania.

Hăiț, domnule ministru Vela, și mai sunteți pe funcție? Nu era mai nimerit să vă dați demisia? Hai, să nu plece in corpore Guvernul, fiindcă suntem în pandemie, dar mata și cu câțiva aghiotanți vă puteţi retrage. Nu se poate să ai mai multe moduri de a trata situația în țară. Pe unii să îi ții la respect, să le tot repeți refrenul „stați în casă”, iar pe alții, supuși unui interes clar, îi lași să plece din zone de carantină, din izolare, să se îmbrace în autocare și să pornească spre aeroporturi pentru a ateriza, cu tot cu COVID 19 sau nu, taman în Germania.

Băi, fraților, chiar ne credeți proști? Pe tot traseul ăsta de la Suceava la Cluj, ditamai autocarul nu a fost oprit de nicio patrulă? Au dat pe modul invizibil autovehiculul? Ce scuze să mai găsiți pentru o asemenea sfidare? Niciuna. Un pic de respect și demisionați, domnule Vela. Dar nu cred că o să procedați în acest mod, fiindcă în pandemie, am observat, aroganța și abuzul sunt la modă.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT