Connect with us

OPINII

Libertatea de expresie, ameninţată cu moartea!

Publicat

pe

În timp ce polițiștii se luptă în stradă cu amărâții care nu prea înțeleg regulile impuse de ordonanțele militare, interlopii își vad de treabă. Își aranjează meticulos afacerile. Eventual, trec pe livrările de forță de muncă ieftină în Vest sau pe contrabanda cu măști de protecție și dezinfectante.

Mai nou, se poartă și în România amenințarea jurnaliștilor cu moartea. Și asta fiindcă în dezvăluirile lor curajoase atacă sistemul mafiot, rețelele imense de crimă organizată la care au aderat, din păcate, destui slujbași ai statului.

Un ziarist din Timișoara a fost trecut pe lista neagră a clanurilor de acolo, propus spre exterminare. Comentarii mai puține în spațiul public pe acest caz. Suntem ocupați cu coronavirusul, cu statistica amenzilor aplicate celor care ies în stradă, cu așa-zisele exclusivități de tipul, încă un bolnav de COVID 19 în localitatea X, cu survolul elicopterelor pe deasupra localităților, de parcă am fi în războiul din Vietnam, cu necroloagele de la ora 13:00 și cu bâlbele politicienilor.

Pe cine a interesat de soarta jurnalistului amenințat? Ați auzit cumva că șeful statului a apărut la ora sa favorită, 14:00, să denunțe un asemenea caz, să ia poziție oficială? Sau măcar pe premierul Orban? Parcă ne este dor de ministrul de Interne și de garderoba sa din haine din piele. Dădeau o notă de teamă. Ar fi mers să iasă într-o asemenea ținută și să aibă ceva de spus despre fenomenul Timișoara. Dar nu a făcut-o. Este expert în cititul la rece, tonomat, al ordonanțelor militare.

Și te mai miri de ce nu ies ziariștii cu dezvăluiri bombă? Păi, din cauza asta. Nimeni nu le mai asigură protecție şi nici nu știu dacă demersul lor va avea o finalitate. Am văzut și noi, atunci când interesul o cere, pentru un pârț tras în presă, probabil și ăla la comandă, se pornesc verificări din oficiu. Sunt tracasaţi oamenii, intimidați. Au tot existat cazuri de astfel de abuzuri cu față legală. În rest, nimic.

Ce s-a întâmplat la Timișoara cu un coleg de-al nostru ar trebui să ne pună pe gânduri pe toți cei care mai avem curajul și puterea să rezistăm într-o astfel de meserie. Nu e de bine. Dacă până mai ieri, pentru o anumită dezvăluire, ți se atrăgea atenția că pierzi contractele, că ți se vor închide ușile și ajungi muritor de foame, acum, mai simplu, ți se arată pistolul.

Coronavirusul poate trece. Nenorocirile astea rămân, iar polițiștii împușcă mortal bolnavii psihici și bat la greu amărâții la minte și viață, culcați la pământ și cu cătușe la mâini. Păi, asta e România în care trăim? Din păcate, acum, și sub un simulacru de guvernare liberală?

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

La mulți ani, România! La mulți ani, popor frumos!

Publicat

pe

Este 1 Decembrie, români! Suntem mai triști. Suntem mai fericiți. Sau doar suntem. Și încercăm să fim mai departe, chiar dacă timpurile sunt hâde! Chiar dacă patriotismul se ascunde sub interese, funcții, salarii imense și câte alte ghișefturi despre care cei care au pierit pe baricade în 1989, dacă ar fi auzit atunci, ar fi râs amar și poate ar fi plecat acasă dezamăgiți.

Este ziua noastră, a celor care respirăm cu fața aproape de glodul bătucit în istorie de cotropitori. A celor care și-au semănat propriul sânge, pentru ca noi să avem astăzi rod bogat. Este ziua olarului, a dăltuitorului în piatră, a lucrătorului de pe ogoare, a brutarului și zidarului. Este ziua valului care a rezistat pe marea istoriei zbuciumate.

Să nu o lăsăm să fie doar a lor, a dispozitivelor stereotipe, a insignelor, a însemnelor, a gesturilor de vitrină și a discursurilor reci, linerare, în care, de la an la an, vezi doar o virgulă schimbată și un pas de defilare mai antrenat!

Este ziua noastră, români! A celor care nu mai marșăluim în opinci până la Alba Iulia, dar care avem aceiași răbdare și încredere că mâine, poate, va fi mai bine.

1 Decembrie deschide poarta speranțelor, bucuriilor și încrederii. O zi de sfârșit și început. Un dar copt prin jertfa străbunilor și oferit nației române. Să luăm și noi câte o bucățică din această împlinire istorică a Unirii și să ne ungem cu ea sufletele ostoite de neîmplinire și dezamăgire. Să credem mai mult în Dumnezeu și să fim mai atenți la mersul vremurilor și la cei ce vor să le stăpânească!

Este 1 Decembrie, români. Rugați-vă divinității pentru binele neamului nostru și priviți curat, liber, curajos, dincolo de tribunele ticsite de conducători trecători. La mulți ani, România! La mulți ani, popor frumos!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

OPINII

Drosophila de Facebook…

Publicat

pe

Nu mai este o noutate faptul că spațiul virtual a devenit și o tribună a nebunilor, a incompetenților și a tot soiul de refulați sau elemente marginale ale societății, care încearcă să își facă loc în memoria colectivă cultivând bălării și mitraliind, folosind invective și rahatul mintal pe care îl produc din belșug, pe toți cei care stau în calea mediocrității lor, amestecată cu o doză nemăsurată de răutate.

Cum spunea un maestru al presei românești, „prostul satului, ajutat de rețelele de socializare, a devenit influencer” și, din această postură, ldă sfaturi, îi jignește la greu pe cei care nu îi împărtășesc ideile mizerabile, incită la ură și își varsă lăuturile produse de creierul său pe aleile civilizației fără să îi pese.

Cad victime acestui preistoric coborât din copac direct pe Facebook chiar și oamenii pe care nu i-a văzut în viața lui, cu care nu a interacționat niciodată. Încearcă să fie vizibil. Pozează în salvatorul nației, în eroul uliței. El care s-a aflat într-un continuu naufragiu pe valurile vieții, iar țintele și scopul lui existențial sunt să murdărească imaginea altora…

Pe ăștia trebuie să îi suportăm atâta timp cât există Facebook-ul. Acolo au ei cuib. În această junglă ciudată unde binele se amestecă cu răul, ca într-un turn Babel modern, unde se folosesc like-uri și comentarii mincinoase. Cu asemenea ființe care trăiesc în peșterile întunecate ale Facebook-ului nu ai cum să comunici. Nu le poți schimba limbajul, gândirea, conduita. Nu îi poți pune pe drumul cel bun, fiindcă ei trăiesc din scuipat oamenii. Fără această ură ancestrală mor, se dezintegrează, devin nimeni.

Cel mai bine este să nu îi bagi în seamă, să îi ocolești, să nu le dai nicio atenție. Să nu le dai aer. Sunt precum musca de bălegar, cu cât o agiți mai tare, cu atât te sâcîie mai mult. Indiferența este cel mai eficient insecticid pentru o astfel de „Drosophila de Facebook”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats