Connect with us

POLITIC

Proiect de lege pentru ca românii să primească măşti gratuit, cât timp va fi nevoie

Publicat

pe

PRO România a iniţiat un proiect de lege privind achiziţia şi distribuirea în regim de gratuitate, de către Guvern, a unui set de 30 de măşti pentru fiecare cetăţean. Conform actului normativ promovat de parlamentarii PRO România, operaţiunea dd distribuire a acestor materiale de protecţie ar trebui să se încheie la 15 mai.

„Propunem o inițiativă legislativă care prevede că Ministerul Sănătății, prin UNIFARM SA, dispune achiziționarea de măști de protecție, conform standardelor europene în vigoare, preponderent de la producători interni, dar și din import. În ceea ce privește costurile aferente, prezenta inițiativă prevede că fondurile pentru achiziționarea măștilor se asigură de la bugetul de stat și din fondurile proprii ale companiei UNIFARM SA”, se arată în expunerea de motive.

Măsura este urgentă și obligatorie, în contextul în care starea de urgență se va încheia, iar activitățile socio-economice vor fi reluate.

„O astfel de inițiativă a fost aplicată deja în Italia, regiunea Toscana, acolo unde există, de asemenea, obligativitatea purtării de măști. Astfel, fiecare cetățean primește lunar 30 de măști de protecție, iar, în paralel, președintele regiunii a interzis specula în ceea ce privește prețurile acestor materiale de protecție”, a scris, pe pagina sa de Facebook, senatorul Adrian Ţuţuianu – preşedintele PRO România Dâmboviţa.

POLITIC

Senatorul Titus Corlățean, lecție de relații internaționale pentru elevi din România și Israel, pasionați de acest domeniu

Publicat

pe

Activitatea socio-politică a senatorului Titus Corlățean este una densă, președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului României fiind prezent la o serie de evenimente diplomatice, culturale și educative, atât în plan intern cât și extern.

Recent, Titus Corlățean a participat la cea de-a 11-a ediție a Conferinței Internaționale LaudeMun. Președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României a deschis lucrările acestei întâlniri desfășurate la sediul Senatului, dedicată elevilor interesați și implicați în domeniul relațiilor internaționale. Conferința a fost organizată de Complexul Educațional Laude-Reut, Liceul Lauder, din București, și Senatul României, respectiv Comisia Pentru Politică Externă, cu sprijinul Universității din București. La dezbaterile vizând politica europeană actuală au fost prezenți peste 200 de elevi pasionați de relații internaționale din 15 licee din România și din Statul Israel.

„Dezbaterile s-au desfășurat în plen și pe comisii, pe model Națiunile Unite. Temele au fost comunicate anterior participanților. Mi-a făcut plăcere să le prezint tinerilor elevi o scurtă prelegere pe teme de politică externă, Drept Internațional, cu referire la subiecte de actualitate în societatea internațională, și specială cu privire la tema “crimei de agresiune” și terorismului internațional. I-am invitat pe tineri să fie interesați de o posibilă carieră profesională în domeniul politicii externe”, a transmis senatorul Titus Corlățean – președintele Comisiei de Politică Externă din Senatul României.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

POLITIC

Senator Titus Corlățean: Trebuie să respingem extremismele, altfel consecințele acestora pot îngropa această țară!

Publicat

pe

Încercarea de asasinat a premierului Slovaciei, Robert Fico, a bulversat întreaga opinie publică europeană. Nu ne mai așteptam să ne confruntăm cu astfel de tragedii în care cad victime politicienii, cei care, până la urmă, au rolul de a gestiona echilibrul economic, social, cultural și educațional al societății.

Senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României, nu reușește să depășescă starea de șoc, urmărind ceea ce se întâmplă dramatic în Slovacia, „acolo unde primul ministru Robert Fico, aflat la al treilea mandat de premier, a fost împușcat de un bărbat de 71 de ani, se pare scriitor, de mai multe ori în piept și stomac”.

„În clipa în care scriu acest mesaj, premierul slovac, pe care îl cunosc personal de mulți ani, fără să îi împărtășim întotdeauna unele din opiniile sale politice, se află în stare critică. Deocamdată nu se cunosc motivele tentativei de asasinat și nici nu vreau să speculez”, a precizat parlamentarul român.

Titus Corlăţean, imediat după producera acestei tragedii, a discutat telefonic cu ambasadorul Slovaciei la București, Hatiar Peter, cât și cu Călin Fabian, ambasadorul României la Bratislava.

„I-am transmis ambasadorului Slovaciei, națiune prietenă celei române, întreaga solidaritate și dorința sinceră de a primi o veste bună despre starea de sănătate a premierului Fico, condamnând în termenii cei mai fermi această tentativă de asasinat. Voi discuta și cu omologul meu slovac, președintele Comisiei de politică externă din Parlamentul de la Bratislava, Marian Kery, inclusiv despre motivele încercării de asasinat.

Nu pot însă să îmi reprim un gând și îl împărtășesc cu dumneavoastră. Știu deja că la Bratislava nu este exclusă ipoteza ca acest gest criminal reprobabil să fi fost cauzat sau stimulat de starea de tensiune politică și socială din societatea slovacă, generată de radicalizarea politicii de la Bratislava, de atitudini și discursuri politice bazate pe ură, de acuze și lipsă de dialog politic real. Cu impact serios asupra stării de spirit din populație.

Mă gândesc că dacă acest lucru s-ar confirma, noi, românii, ar trebui să fim printre primii europeni care ar trebui să realizăm că retorica urii și radicalizarea, violența verbală sau chiar fizică propagate constant și cu tonalități tot mai ridicate de politicieni în special din două formațiuni politice românești, aflate în Parlament (a se vedea „spectacolul” deplorabil de ieri din Parlament, arunci când am avut programată o ședință solemnă, în baza Legii adoptate anterior, de marcare a Zilei solidarității și prieteniei România-Israel), poate genera consecințe îngrozitoare chiar și în România.

Noi, în țara asta, dincolo de opțiunile și opiniile politice diferite sau lucrurile care ne despart, avem în comun lucruri mult mai importante, cum sunt binele națiunii și identitatea românească, pacea, stabilitatea, identitatea noastră europeană, libertatea, credința creștină și dorința de a face Bine și că nu avem nevoie de radicalizare și ură.Trebuie, ca toți cei raționali din țara asta, să respingem extremismele pentru că altfel consecințele acestora pot îngropa această țară.

Cei care vor persevera în perioada următoare în politica lor radicală și bazată pe stimularea urii se vor face direct responsabili de eventuale derapaje mai grave care ar putea apărea și în România!Dumnezeu să ne dea gândul cel bun”, a transmis Titus Corlăţean – președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite