Connect with us

POLITIC

Proiect de lege pentru ca românii să primească măşti gratuit, cât timp va fi nevoie

Publicat

pe

PRO România a iniţiat un proiect de lege privind achiziţia şi distribuirea în regim de gratuitate, de către Guvern, a unui set de 30 de măşti pentru fiecare cetăţean. Conform actului normativ promovat de parlamentarii PRO România, operaţiunea dd distribuire a acestor materiale de protecţie ar trebui să se încheie la 15 mai.

„Propunem o inițiativă legislativă care prevede că Ministerul Sănătății, prin UNIFARM SA, dispune achiziționarea de măști de protecție, conform standardelor europene în vigoare, preponderent de la producători interni, dar și din import. În ceea ce privește costurile aferente, prezenta inițiativă prevede că fondurile pentru achiziționarea măștilor se asigură de la bugetul de stat și din fondurile proprii ale companiei UNIFARM SA”, se arată în expunerea de motive.

Măsura este urgentă și obligatorie, în contextul în care starea de urgență se va încheia, iar activitățile socio-economice vor fi reluate.

„O astfel de inițiativă a fost aplicată deja în Italia, regiunea Toscana, acolo unde există, de asemenea, obligativitatea purtării de măști. Astfel, fiecare cetățean primește lunar 30 de măști de protecție, iar, în paralel, președintele regiunii a interzis specula în ceea ce privește prețurile acestor materiale de protecție”, a scris, pe pagina sa de Facebook, senatorul Adrian Ţuţuianu – preşedintele PRO România Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Deputat: Forța partidelor parlamentare nu se poate coagula fără renunțarea la orgolii!

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa a avut, după respingerea făcăturii de Guvern Cioloș, o reacție dură, critică la adresa reprezentanților USRPLUS și a președintelui Klaus Iohannis, pe care îl consideră principalul responsabil pentru crizele în care ne aflăm. Aproape în toate domeniile. Mai ales în cea medicală generată de pandemia de coronavirus lăsată fără control, fapt ce a condus la îndolierea României prin sutele de morți raportate zilnic.

„Forța partidelor parlamentare nu se poate coagula fără renunțarea la orgolii. Și la soluții lipsite de consistență. E nevoie de specialiști în funcțiile cheie ale statului. Suntem în cel mai greu moment al generației noastre. Miza e viața. La firmele de pompe funebre se stă la coadă. La morgă, cadavrele stau pe hol. La ATI, bolnavii au ocupat și scaunele libere. Trebuie să ieșim din această suferință. Noi suntem aici și vom continua să ducem această luptă. România e mai importantă decât oricare dintre noi”, a scris Radu Popa pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

POLITIC

Au subfinanțat Cultura și acum vor să continue distrugerea ei

Publicat

pe

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu a ascultat și analizat cu atenție și profesionalism cele spuse de Iulia Popovici, persoana propusă de Dacian Cioloș pentru a prelua Ministerul Culturii. Nimic interesant. Vulpescu a pus pe tapet tot ceea ce au făcut rău Culturii reprezentanții Coaliției PNL-USRPLUS și a dat un vot împotrivă desemnării în cadrul Comisiilor reunite pentru Cultură.

„La audieri, am insistat asupra unor subiecte care au ridicat și continuă să ridice multe semne de întrebare, cum ar fi: bugetarea instituțiilor culturale pentru doar 10 luni din 12, subfinanțarea festivalurilor culturale ale căror bugete au fost diminuate cu până la 65%, ca-n cazurile festivalurilor TIFF și Astra de la Sibiu, sau ale căror bugete au fost alocate cu numai două luni înaintea deschiderii, ca-n cazul Festivalului George Enescu.

La toate acestea, se mai adaugă și încălcarea legii 136/2015 de finanțare a revistelor culturale, o ilegalitate în urma căreia revistele culturale independente au rămas fără finanțare anul acesta. Nu în ultimul rând, am ridicat misterioasa problemă a Cumințeniei Pământului, atât în fața doamnei Iulia Popovici, cât și a domnului Dacian Cioloș, prezent la această audiere, însă clarificările au rămas în umbra pactului de tăcere al celor doi”, a scris Ionuț Vulpescu, deputat PSD și fost ministru al Culturii.

Guvernul propus de Dacian Cioloș a picat la vot în Parlament.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT