Connect with us

ACTUALITATE

Excese! Aruncat într-un centru de carantină fără să-şi vadă mama pe patul de moarte!

Publicat

pe

Pandemia de coronavirus a născut adevărate drame printre români, atât printre cei de acasă cât şi în rândurile celor plecaţi la muncă în străinătate. Povestea unui tânăr arădean care a plecat din Londra unde muncea, cu gândul de a veni acasă cât mai repede pentru a o mai găsi în viaţă pe mama sa grav bolnavă, a bulversat tot mediul virtual.

Andrei, cum a aflat că mama sa a suferit un accident vascular cerebral, a căutat să ajungă cât mai degrabă acasă, deşi în această perioadă călătoriile sunt foarte dificil de angajat. A ajuns cu un avion la Budapesta iar apoi, cu un microbuz, până în vama Borş. Numai că toate insistenţele lui de a fi lăsat să ajungă la Arad, la mama lui bolnavă, au fost încununate de insucces.

Autorităţile vamale s-au conformat reglementărilor impuse de ordonanţele militate şi l-au îmbarcat pentru a-l duce într-un centru de carantinare. Cu toate că deţinea o hârtie emisă de Ambasada României din Marea Britanie în care erau precizate clar motivaţiile călătoriei nu a avut parte de nicio îngăduire şi a ajuns într-un centru de carantinare de la Curtici.

După cum precizează presa arădeană, bărbatul ar fi dorit să fie izolat în casa mamei sale, dar nu a fost ascultat. În timp ce el se chinuia psihic într-o cameră de carantină, cea care i-a dat viaţă a murit. S-a întâmplat ieri, de dimineaţă, fără să mai apuce să-şi vadă pentru ultima oară feciorul.

Pe lângă durerea pricinuită de faptul că nu a putut să fie alături de mama lui înainte de a-şi da duhul, Andrei a criticat în mediul online, venind cu dovezi, condiţiile mizerabile din centrul de carantinare de la Curtici. Şi asta se întâmplă în timp ce mii de români au plecat la muncă în străinătate fără să fie împiedicaţi de nimeni, în plină stare de urgenţă.

VIDEO

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște, foarte aproape de pragul pentru noi restricții

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Municipiul Târgoviște a înregistrat astăzi, 16 octombrie 2021, o rată de incidență de 7,32 cazuri COVID la mia de locuitori. Asta înseamnă că este foarte aproape de pragul pentru noi restricții impus de autorități, respectiv 7,5 la mia de locuitori. Odată atinsă această rată de incidență, se va institui carantina de noapte pe parcursul întregii săptămâni, nu doar în weekend. De asemenea, se poate decide oricând măsura carantinei zonale.

Citește și: Restricții care se aplică în Târgoviște. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a constatat că alte opt localități din județ au înregistrat o rată de incidență peste 7,5 la mia de locuitori, după cum urmează: Găești (9,6/1000 locuitori), Tărtășești (8,56/1000 locuitori), Brezoaele (8,39/1000 locuitori), Gura Ocniței (8,35/1000 locuitori), Mătăsaru (8,16/1000 locuitori), Ciocănești (7,86/1000 locuitori), Odobești (7,6/1000 locuitori) și Vișinești (7,52/1000 locuitori).

Județul Dâmbovița a înregistrat, astăzi, o rată de incidență de 5,58 la mia de locuitori, cu 288 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore.

Localitățile din județul Dâmbovița cu rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT