Connect with us

ACTUALITATE

Excese! Aruncat într-un centru de carantină fără să-şi vadă mama pe patul de moarte!

Publicat

pe

Pandemia de coronavirus a născut adevărate drame printre români, atât printre cei de acasă cât şi în rândurile celor plecaţi la muncă în străinătate. Povestea unui tânăr arădean care a plecat din Londra unde muncea, cu gândul de a veni acasă cât mai repede pentru a o mai găsi în viaţă pe mama sa grav bolnavă, a bulversat tot mediul virtual.

Andrei, cum a aflat că mama sa a suferit un accident vascular cerebral, a căutat să ajungă cât mai degrabă acasă, deşi în această perioadă călătoriile sunt foarte dificil de angajat. A ajuns cu un avion la Budapesta iar apoi, cu un microbuz, până în vama Borş. Numai că toate insistenţele lui de a fi lăsat să ajungă la Arad, la mama lui bolnavă, au fost încununate de insucces.

Autorităţile vamale s-au conformat reglementărilor impuse de ordonanţele militate şi l-au îmbarcat pentru a-l duce într-un centru de carantinare. Cu toate că deţinea o hârtie emisă de Ambasada României din Marea Britanie în care erau precizate clar motivaţiile călătoriei nu a avut parte de nicio îngăduire şi a ajuns într-un centru de carantinare de la Curtici.

După cum precizează presa arădeană, bărbatul ar fi dorit să fie izolat în casa mamei sale, dar nu a fost ascultat. În timp ce el se chinuia psihic într-o cameră de carantină, cea care i-a dat viaţă a murit. S-a întâmplat ieri, de dimineaţă, fără să mai apuce să-şi vadă pentru ultima oară feciorul.

Pe lângă durerea pricinuită de faptul că nu a putut să fie alături de mama lui înainte de a-şi da duhul, Andrei a criticat în mediul online, venind cu dovezi, condiţiile mizerabile din centrul de carantinare de la Curtici. Şi asta se întâmplă în timp ce mii de români au plecat la muncă în străinătate fără să fie împiedicaţi de nimeni, în plină stare de urgenţă.

VIDEO

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Sărbătorim astăzi materializarea unui vis, a unei speranțe

Publicat

pe

de

Am fost și suntem dintotdeauna în Europa. Rezonăm cu valorile culturale ale bătrânului continent. Am fost, poate, despărțiți vremelnic, din cauza unor conjuncturi istorice, de această familie, dar niciodată nu am uitat de Europa, de democrație, de economia, cultura, tradițiile și civilizația care au contribuit pe deplin la schimbarea globală a societății, a aprecierii depline a omului, a drepturilor sale.

Astăzi – 9 Mai, sărbătorim Marea Europă, cel mai elocvent și puternic exemplu al unității întru binele cetățeanului, al colaborării al prosperității, al prieteniei și dorinței de mai bine. Sărbătorim materializarea unui vis, a unei speranțe. Trăim cu toții într-un spațiu mai democratic, mai liber, mai liniștit ca niciodată. Ceea ce s-a realizat pentru Europa Unită din 1950 încoace este un rezultat al diplomației, al consecvenței și al dorinței de unitate economică, socială și culturală.

La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Adrian Țuțuianu: 9 Mai – 1877, 1945, 1950 – O zi cât o istorie

Publicat

pe

de

1877, 1945, 1950 – o zi cât o istorie. Îmi doresc să reținem aceste momente determinante și să învățăm din ele. Demnitatea, curajul și viziunea au trasat istoria unei țări, unui continent și unei lumi. România este parte a acestei lumi, cu identitate și destin proprii.

📌 „Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare” (Kogălniceanu) / Pe 9 Mai 1877, Adunarea Deputaţilor a proclamat Independenţa de stat a României, deschizând astfel drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta. Intrată în război, în primăvara lui 1877, Armata română a triumfat pe câmpul de luptă, cucerind pe rând redutele otomane de la Plevna, Griviţa, Smârdan şi Vidin. Independența României a însemnat sacrificiul și jertfa a peste 10.000 de ostaşi.

📌 La 9 mai 1945, capitula cel de-al treilea Reich, luând, astfel, sfârşit cel de-al II-lea Război Mondial pe continentul european. Victoria Coaliției Națiunilor Unite!

📌 „Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă. Contribuţia pe care o poate aduce civilizaţiei o Europă organizată şi activă este indispensabilă pentru menţinerea unor relaţii paşnice…. Nu am reuşit să realizăm o Europă unită şi ne-am confruntat cu războaie” (Robert Schuman).

La 9 mai 1950, ministrul de Externe al Franței propunea Germaniei, dar şi altor state, să pună bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii. Pe 18 aprilie 1951, şase state – Belgia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg şi Olanda – au semnat Tratatul de la Paris privind prima dintre comunităţile europene, Comunitatea Economică a Cărbunelui şi Oţelului. Ulterior, cele şase state au decis să edifice o comunitate economică, bazată pe libera circulaţie a bunurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalurilor şi, în 1957, prin Tratatul de la Roma, au înfiinţat Comunitatea Economică Europeană, precursoare a Uniunii Europene de astăzi.

La mulți ani, români! La mulți ani, Europa! La mulți ani, familie europeană!

Adrian Țuțuianu,
Vicepreședinte PRO România
Președinte PRO România Dâmboviţa
Fost ministru al Apărării

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT