Conectați-vă cu noi

POLITIC

Tăriceanu cere închiderea site-ului Administraţiei Prezidenţiale

Publicat

pe

Foto: https://www.europafm.ro

Gesturi și cereri unice în spațiul public românesc. Mai mulți oameni politici, pe fondul așa-ziselor dezvăluiri ale președintelui Klaus Iohannis, cum că PSD ar vrea să vândă Ardealul Ungariei, informații neconfirmate până acum de nicio structură informativă, solicită închiderea site-ului Administrației Prezidențiale. Călin Popescu Tăriceanu este unul dintre cei care cer cu vehemență acest lucru, motivând că, de-a lungul timpului, pe pe acest portal au apărut, nu de puține ori, informații false sau trunchiate.

„Mă alătur celor care au solicitat închiderea de urgență a site-ului presidency.ro în baza articolului 54 din Decretul Prezidențial nr. 195/2020.

Acest site a publicat în mod repetat informații complet false sau care nu au legătură cu realitatea. În data de 27 aprilie 2020 site-ul publică afirmațiile lui Klaus Werner Iohannis care, într-o declarație legată de oportunitatea deschiderii școlilor în România, face o serie de afirmații false și neadevărate. Iată un exemplu: “Am dorit și să aflăm ce se întâmplă acolo unde experimental s-au deschis școlile. Avem un exemplu din Franța, unde într-o provincie s-a deschis experimental școala, și experimentul nu a decurs foarte bine. După puține zile, zeci de elevi au fost testați pozitiv și mai mulți dascăli au ajuns, în doar câteva zile, la terapie intensivă” (sursa: https://www.presidency.ro/ro/media/declaratii-de-presa/declaratia-de-presa-sustinuta-de-presedintele-romaniei-domnul-klaus-iohannis1587987328).

În fapt, acest experiment nu s-a întâmplat în Franța așa cum se poate vedea din răspunsul responsabilei biroului de presă al Ministerului Educației din Franța, Agnès Longueville (sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/ministerul-educatiei-franta-iohannis-nedeschidere-scoli-2974486). În consecință, site-ul presidency.ro a contribuit la răspândirea panicii în rândul românilor care sunt părinți sau bunici, precum și în rândul elevilor și profesorilor.

În data de 29 aprilie 2020, site-ul presidency.ro publică declarația aceluiași Klaus Werner Iohannis în care acesta acuză un partid politic din România că este într-o înțelegere secretă cu o putere străină pentru a vinde o parte a României (sursa: https://www.presidency.ro/ro/media/declaratii-de-presa/declaratia-de-presa-sustinuta-de-presedintele-romaniei-domnul-klaus-iohannis1588152968). Această afirmație gravă nu este acoperită de nici o dovadă și nu face decât să inducă panică în rândul populației și să incite la ură față de o minoritate etnică din România, precum și la posibilitatea deschiderii unui grav conflict diplomatic.

Până astăzi ANCOM a închis, la solicitarea ministrului de Interne, mai multe site-uri despre care s-a apreciat că răspândesc informații false sau / și care nu corespund adevărului (https://comunitate.orange.ro/questions/2317375-site-uri-inchise-ancom-fake-news-covid-19), site-uri care nu au nici vizibilitatea, nici importanța site-ului presidency.ro”, a scris președintele ALDE pe pagina sa de Facebook.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

PERPLEX. Medicii intră și în linia întâi a politicii

Publicat

pe

Înainte de declanșarea campaniei electorale, observăm cu oarece uimire că la PSD a crescut apetitul pentru medicii. Tot mai mulți doctori sunt curtați și transformați în candidați pentru parlamentare, urmând, evident, să devină mai mult politicieni decât salvatori de vieți.

Ideea conducerii centrale a PSD nu este una rea, dar poate avea efectul cuțitului cu două tăișuri. Acum, în pandemie, cu stresul la cote înalte, unii medici, de luni de zile, prin aparițiile lor publice, mai și îl enervează pe român. Te ia de cap când îi privești mereu la televizor. Vezi cazurile specialiștilor Rafila și Streinu Cercel, care ne tot dau povețe de luni de zile și coronavirusul parcă lovește mai abitir ca niciodată. Mulți români fac alergie când îi văd.

Rămâne de văzut cum vor fi priviți de electoratul PSD și de indeciși. E un test interesant. Și ca să fie treaba treabă, mai nou, aflăm că, în plină pandemie, intră în rândurile politicienilor și medicul Remus Mihalcea, managerul Spitalului Colentina. Va candida tot la PSD, în județul Argeș, unde i-au mai rămas ceva rădăcini.

Pare a fi vorba de o nouă strategie electorală a PSD, aceea de a înlocui politicienii cu vocație cu doctori. Probabil se crede că vor aduce mai multe voturi. Să nu fie greșit calculul ăsta! Pe când, din nou, soliști de muzică populară, pop și actori de cinema în Parlament?

Citește în continuare

Dâmboviţa

Adrian Țuțuianu, senator: A început din nou festivalul amenzilor fără discernământ

Publicat

pe

Senatorul Adrian Țuțuianu, președintele PRO România Dâmbovița, nu a putut trece cu vederea gestul actualilor guvernanți, pe care îl consideră aberant, de a-i încuraja pe români să se toarne între ei dacă nu poartă masca de protecție anticoronavirus.

„Asistăm la o provocare la turnătorie pe scară largă din partea unui guvern incapabil și iresponsabil. Eu nu cred că aceasta e soluția reală. Reflexele epocilor totalitare, când copiii erau învățați să-și toarne părinții, sunt inacceptabile. Eșecul pseudo-măsurilor de protecție aplicate de Guvern nu trebuie decontat de oamenii simpli.

Pentru cine e puțin atent, a început din nou și festivalul amenzilor fără discernământ. Ordinul de zi pe unitate: „Sancționați fără milă!”. Niciun cuvânt, însă, despre sprijinirea persoanelor defavorizate cu măști de protecție. Niciun cuvânt despre creșterea capacităților ATI. Niciun cuvânt despre testarea gratuită”, a scris senatorul Țuțuianu pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!