Connect with us

ACTUALITATE

Americanii vorbesc despre probe că noul coronavirus provine dintr-un laborator din Wuhan

Publicat

pe

Știu ei americanii ce știu, altfel nu ar mai lansa în spațiul public mondial informații despre originea reală a coronavirusului. Și lucrul acesta nu îl face cetățeanul de rând sau speculatorii de profesie, ci chiar cei aflaţi în fruntea statului.

După desele apariții ale președintelui Donald Trump în care, alarmat, nervos, preciza că este convins că noul coronavirus a scăpat dintr-un laborator din Wuhan, a venit rândul și şefului diplomaţiei americane, Mike Pompeo, să iasă la rampă și să declare că există suficiente informații şi dovezi că temutul virus, care a băgat planeta în criză și a semănat moarte pe toate meridianele, are ca punct de plecare un laborator de cercetare din Wuhan. Și acum, dacă nici americanii nu au posibilități de a aduna dovezi despre un fapt sau altul, nu mai are nimeni.

CITEŞTE ŞI: Video din 2015 prezintă un „supervirus pulmonar” creat în laborator de chinezi

Secretarul de stat american nu spune dacă coronavirusul a scăpat din greșeală sau intenționat. A refuzat să facă comentarii pe marginea acestui subiect, probabil pentru a nu agita și mai mult apele, oricum destul de zbuciumate. Mike Pompeo i-a criticat pe chinezi pentru modul în care au tratat această problemă, pentru lipsa de colaborare şi secretomania pe seama coronavirusului. A mai adăugat înaltul oficial american că nu este pentru prima dată când viruși porniți din laboratoarele chineze pun lumea în pericol.

Spiritele sunt destul de încordate. Tensiunea existentă între China și Statele Unite a atins cota maximă. De altfel, în multe țări se pune problema dacă nu cumva se impune sancționarea Chinei, prin solicitarea unor despăgubiri colosale, ca urmare a efectelor nedorite asupra economiei, dar și pentru pierderea a sute de mii de vieți omenești. Despre cererea de daune se vorbește deocamdată în Statele Unite, Marea Britanie și în Germania.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Sărbătorim astăzi materializarea unui vis, a unei speranțe

Publicat

pe

de

Am fost și suntem dintotdeauna în Europa. Rezonăm cu valorile culturale ale bătrânului continent. Am fost, poate, despărțiți vremelnic, din cauza unor conjuncturi istorice, de această familie, dar niciodată nu am uitat de Europa, de democrație, de economia, cultura, tradițiile și civilizația care au contribuit pe deplin la schimbarea globală a societății, a aprecierii depline a omului, a drepturilor sale.

Astăzi – 9 Mai, sărbătorim Marea Europă, cel mai elocvent și puternic exemplu al unității întru binele cetățeanului, al colaborării al prosperității, al prieteniei și dorinței de mai bine. Sărbătorim materializarea unui vis, a unei speranțe. Trăim cu toții într-un spațiu mai democratic, mai liber, mai liniștit ca niciodată. Ceea ce s-a realizat pentru Europa Unită din 1950 încoace este un rezultat al diplomației, al consecvenței și al dorinței de unitate economică, socială și culturală.

La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Adrian Țuțuianu: 9 Mai – 1877, 1945, 1950 – O zi cât o istorie

Publicat

pe

de

1877, 1945, 1950 – o zi cât o istorie. Îmi doresc să reținem aceste momente determinante și să învățăm din ele. Demnitatea, curajul și viziunea au trasat istoria unei țări, unui continent și unei lumi. România este parte a acestei lumi, cu identitate și destin proprii.

📌 „Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare” (Kogălniceanu) / Pe 9 Mai 1877, Adunarea Deputaţilor a proclamat Independenţa de stat a României, deschizând astfel drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta. Intrată în război, în primăvara lui 1877, Armata română a triumfat pe câmpul de luptă, cucerind pe rând redutele otomane de la Plevna, Griviţa, Smârdan şi Vidin. Independența României a însemnat sacrificiul și jertfa a peste 10.000 de ostaşi.

📌 La 9 mai 1945, capitula cel de-al treilea Reich, luând, astfel, sfârşit cel de-al II-lea Război Mondial pe continentul european. Victoria Coaliției Națiunilor Unite!

📌 „Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă. Contribuţia pe care o poate aduce civilizaţiei o Europă organizată şi activă este indispensabilă pentru menţinerea unor relaţii paşnice…. Nu am reuşit să realizăm o Europă unită şi ne-am confruntat cu războaie” (Robert Schuman).

La 9 mai 1950, ministrul de Externe al Franței propunea Germaniei, dar şi altor state, să pună bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii. Pe 18 aprilie 1951, şase state – Belgia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg şi Olanda – au semnat Tratatul de la Paris privind prima dintre comunităţile europene, Comunitatea Economică a Cărbunelui şi Oţelului. Ulterior, cele şase state au decis să edifice o comunitate economică, bazată pe libera circulaţie a bunurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalurilor şi, în 1957, prin Tratatul de la Roma, au înfiinţat Comunitatea Economică Europeană, precursoare a Uniunii Europene de astăzi.

La mulți ani, români! La mulți ani, Europa! La mulți ani, familie europeană!

Adrian Țuțuianu,
Vicepreședinte PRO România
Președinte PRO România Dâmboviţa
Fost ministru al Apărării

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT