Connect with us

ACTUALITATE

Americanii vorbesc despre probe că noul coronavirus provine dintr-un laborator din Wuhan

Publicat

pe

Știu ei americanii ce știu, altfel nu ar mai lansa în spațiul public mondial informații despre originea reală a coronavirusului. Și lucrul acesta nu îl face cetățeanul de rând sau speculatorii de profesie, ci chiar cei aflaţi în fruntea statului.

După desele apariții ale președintelui Donald Trump în care, alarmat, nervos, preciza că este convins că noul coronavirus a scăpat dintr-un laborator din Wuhan, a venit rândul și şefului diplomaţiei americane, Mike Pompeo, să iasă la rampă și să declare că există suficiente informații şi dovezi că temutul virus, care a băgat planeta în criză și a semănat moarte pe toate meridianele, are ca punct de plecare un laborator de cercetare din Wuhan. Și acum, dacă nici americanii nu au posibilități de a aduna dovezi despre un fapt sau altul, nu mai are nimeni.

CITEŞTE ŞI: Video din 2015 prezintă un „supervirus pulmonar” creat în laborator de chinezi

Secretarul de stat american nu spune dacă coronavirusul a scăpat din greșeală sau intenționat. A refuzat să facă comentarii pe marginea acestui subiect, probabil pentru a nu agita și mai mult apele, oricum destul de zbuciumate. Mike Pompeo i-a criticat pe chinezi pentru modul în care au tratat această problemă, pentru lipsa de colaborare şi secretomania pe seama coronavirusului. A mai adăugat înaltul oficial american că nu este pentru prima dată când viruși porniți din laboratoarele chineze pun lumea în pericol.

Spiritele sunt destul de încordate. Tensiunea existentă între China și Statele Unite a atins cota maximă. De altfel, în multe țări se pune problema dacă nu cumva se impune sancționarea Chinei, prin solicitarea unor despăgubiri colosale, ca urmare a efectelor nedorite asupra economiei, dar și pentru pierderea a sute de mii de vieți omenești. Despre cererea de daune se vorbește deocamdată în Statele Unite, Marea Britanie și în Germania.

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște, foarte aproape de pragul pentru noi restricții

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Municipiul Târgoviște a înregistrat astăzi, 16 octombrie 2021, o rată de incidență de 7,32 cazuri COVID la mia de locuitori. Asta înseamnă că este foarte aproape de pragul pentru noi restricții impus de autorități, respectiv 7,5 la mia de locuitori. Odată atinsă această rată de incidență, se va institui carantina de noapte pe parcursul întregii săptămâni, nu doar în weekend. De asemenea, se poate decide oricând măsura carantinei zonale.

Citește și: Restricții care se aplică în Târgoviște. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a constatat că alte opt localități din județ au înregistrat o rată de incidență peste 7,5 la mia de locuitori, după cum urmează: Găești (9,6/1000 locuitori), Tărtășești (8,56/1000 locuitori), Brezoaele (8,39/1000 locuitori), Gura Ocniței (8,35/1000 locuitori), Mătăsaru (8,16/1000 locuitori), Ciocănești (7,86/1000 locuitori), Odobești (7,6/1000 locuitori) și Vișinești (7,52/1000 locuitori).

Județul Dâmbovița a înregistrat, astăzi, o rată de incidență de 5,58 la mia de locuitori, cu 288 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore.

Localitățile din județul Dâmbovița cu rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT