Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Video din 2015 prezintă un „supervirus pulmonar” creat în laborator de chinezi!

Publicat

pe

În data de 16 noiembrie 2015, televiziunea italiană RAI 3 a difuzat un episod din „TGR Leonardo” în care se vorbea despre faptul că oamenii de ştiinţă din China au creat în laborator un „supervirus pulmonar”, din liliac şi şoarece, pentru motive de studiu.

S-a explicat atunci că cercetătorii au combinat pe şoarece o proteină recoltată de la liliac cu virusul SARS, cel care provoacă pneumonia acută, şi s-a pus întrebarea firească: se merită riscul de a fi creată o ameninţare aşa de mare doar pentru a fi examinată?

Descoperit în aceste zile când omenirea se confruntă cu pandemia COVID-19, filmul a devenit viral pe internet, fiind chiar tradus în mai multe limbi, inclusiv româna, şi repostat. Din ce în ce mai mulţi oameni sunt convinşi că noul coronavirus este chiar acest „supervirus pulmonar” creat de chinezi în 2015 pentru a fi studiat.

Prof. dr. biolog Enrico Bucci, din Italia, spune că de fapt nu există nicio legătură, că virusul creat de chinezi în laborator, în 2015, nu avea capacite epidemică. Mai mult, afirmă prof. dr. Bucci, „nu există nicio îndoială că COVID-19 nu a fost creat în laborator, ci este rezultatul selecției naturale”. Este o ipoteză pe care o susţine şi virusologul Roberto Burioni, care, de asemenea, spune că noul coronavirus este, din păcate, 100% natural şi nu provine dintr-un experiment de laborator.

VIDEO – Episodul TGR leonardo din 16 noiembrie 2015 (repostat cu traducere română)

ACTUALITATE

5 iunie, Ziua Învățătorului. La mulți ani!

Publicat

pe

de

Sursa foto: România TV

În spatele fiecărui om, bogat sau sărac, se află un dascăl, iar primul dascăl care ne sculptează caracterul și sufletul este învățătorul.

Dragi învățători, aceasta este ziua în care, vă adresăm, cele mai sincere urări de bine, de sănătate și împlinire. Dumneavoastră sunteți cei cu care, fiecare dintre noi, a început lecția vieții.

Vă multumim și vă prețuim pentru munca, devotamentul și răbdarea dumneavoastră. La mulți ani!

Cezar Preda,
Deputat PNL de Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Drumul TransBucegi a fost redeschis circulației

Publicat

pe

Sursa foto: Asociația Turistică Pestera-Padina

Astăzi, 5 iunie 2020, a fost redeschisă oficial circulația pe traseul montan DJ 713 (DN 71 – Șaua Dichiului – Cabana Piatra Arsă, km 0+000 – 16+383), drum cunoscut sub denumirea TransBucegi – anunță Consiliul Județean Dâmbovița. Acesta a fost închis pe durata sezonului rece, întrucât a fost afectat de fenomene meteorologice nefavorabile (ninsoare, vijelii, vânt puternic), care au condus la doborârea unor cantități însemnate de vegetație forestieră.

Înainte de redeschidere, au fost efectuate atât lucrări care au vizat degajarea drumului de arborii căzuți pe partea carosabilă, cât și lucrări de întreținere și reabilitare a parapeților de protecție, rigolelor pentru scurgerea apei pluviale, precum și refacerea elementelor de semnalizare verticală afectate.

De asemenea, reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul IPJ Dâmbovița și ai Poliției Sinaia, din cadrul IPJ Prahova au efectuat, împreună cu personalul Direcției Generale Infrastructură Locală a Consiliului Județean Dâmbovița, verificări pe traseu și au concluzionat că drumul întrunește în prezent condițiile specifice necesare pentru desfășurarea în siguranță a circulației rutiere.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!