Connect with us

ACTUALITATE

Medicina este artă, ştiinţă şi conştiinţă! Povestea doctorului militar din Prahova implicat în lupta cu COVID-19

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Direcţia Medicală a Ministerului Apărării Naţionale prezintă, în această perioadă, pe pagina sa de Facebook, poveştile şi mesajele cadrelor medicale militare care se află în prima linie în războiul cu noul coronavirus.

Am preluat, pentru cititorii Incomod Media, textul dedicat medicului militar prahovean lt. col. Claudiu Octavian Mihăescu, însă vă îndemnăm să accesaţi pagina de Facebook a Direcţiei Medicale a Ministerului Apărării Naţionale şi să descoperiţi alţi oameni extraordinari.

„Medic de vocație, pasionat de a ajuta oamenii în suferință, locotenent colonel medic Claudiu-Octavian Mihăescu susține că medicina este «artă, știință și conștiință»! Fire deschisă, ordonat, serios, liniștit, dând dovadă de siguranță de sine, medicul este încadrat în funcția de șef de cabinet (cabinetul nr. 1) la Centrul de Medicină Diagnostic și Tratament Ambulatoriu «Academician Ștefan Milcu» al Direcției Medicale.

A ocupat funcția de medic șef în mai multe structuri ale M.Ap.N., asigurând asistența medicală de specialitate dar și coordonând și instruind diversele categorii de personal, inclusiv elevi de liceu militar, în probleme cu specific medical.

Încă de pe «băncile facultății» a dat dovadă de aplecare spre zona cercetării, activând în Cercul științific studențesc. A publicat mai multe articole în reviste medicale și militare, continuând pregătirea profesională atât în forme de învătământ postuniversitare dar și în misiuni și cursuri internaționale.

Comunicativ, conștiincios, dând dovadă de disponibilitate și dinamism, s-a făcut ușor remarcat în locurile prin care a trecut. Își îndeplinește exemplar sarcinile ce-i sunt atribuite, atât pe linie de documente și planificare, dar mai ales în legătură cu actul medical destinat pacienților pe care-i are în grijă.

Este un profesionist ca și clinician, neprecupețind nici un efort pentru recuperarea rapidă a pacienților, managerind fiecare caz după criterii individuale, specifice. Spune că «nu există boli, există bolnavi» și trebuie să ai mintea deschisă pentru a găsi soluția optimă de tratament pentru fiecare. Îmbină armonios metodele de tratament moderne cu acupunctura și alte metode tradiționale pentru a obține rezultate maxime în terapie.

Familist convins, sustine că «familia este stâlpul societății» și singurul regret este că timpul petrecut cu cei dragi este prea scurt”, este povestea pe care au scris-o pe Facebook cei de la Direcţia Medicală a Ministerului Apărării Naţionale.

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște, foarte aproape de pragul pentru noi restricții

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Municipiul Târgoviște a înregistrat astăzi, 16 octombrie 2021, o rată de incidență de 7,32 cazuri COVID la mia de locuitori. Asta înseamnă că este foarte aproape de pragul pentru noi restricții impus de autorități, respectiv 7,5 la mia de locuitori. Odată atinsă această rată de incidență, se va institui carantina de noapte pe parcursul întregii săptămâni, nu doar în weekend. De asemenea, se poate decide oricând măsura carantinei zonale.

Citește și: Restricții care se aplică în Târgoviște. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a constatat că alte opt localități din județ au înregistrat o rată de incidență peste 7,5 la mia de locuitori, după cum urmează: Găești (9,6/1000 locuitori), Tărtășești (8,56/1000 locuitori), Brezoaele (8,39/1000 locuitori), Gura Ocniței (8,35/1000 locuitori), Mătăsaru (8,16/1000 locuitori), Ciocănești (7,86/1000 locuitori), Odobești (7,6/1000 locuitori) și Vișinești (7,52/1000 locuitori).

Județul Dâmbovița a înregistrat, astăzi, o rată de incidență de 5,58 la mia de locuitori, cu 288 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore.

Localitățile din județul Dâmbovița cu rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT