Connect with us

OPINII

Bombardament asupra PSD

Publicat

pe

Era de aşteptat ceea ce se întâmplă acum pe scena politică românească. PSD-ul care de două ori a înscăunat Guvernul Ludovic Orban, nu cunoaştem clar ce l-a determinat să facă treaba asta, este acum atacat la sânge de conducere liberală şi de tătucul lor, preşedintele Klaus Iohannis.

Am urmărit cu atenţie loviturile pe care le aplică şeful statului PSD. Am analizat textele, fluenţa, timbrul vocal,cuvintele, modalitatea de expunere, tonul politicianist, grav, rigid, tăios, aproape îngheţat, ritmul asalturilor, mesajele expuse, mereu altele, ora la care declanşează bombardamentul. Îţi dai seama rapid că este vorba de un război antiPSD bine ticluit.Calculat punct cu punct.

Nu este nimic întâmplător. Pandemia, faptul că Guvernul său este pe metereze, şi nimeni nu poate acum ajunge la el,ţinut la umbra ordonanţelor militare, a stării de urgenţă sunt elemente propice de a mitralia pe social-democraţi din toate poziţiile.

Nu este zi să nu sune prin televiziuni alarma de atac asupra PSD. Pe lângă asalturile anunţate, mai apar şi diversiunile tip comando, când duşmanul social democrat este luat ca din oală. Îl prinde pe român cu lingura în mână, uitându-se la televizor, în gura lui Iohannis. Aprope că nu mai poate să înghită ciorba când aude de la şeful statului câte lucruri murdare au făcut social-democraţii ăştia… Că ăsta este şi interesul.Să rămână omul cu gura căscată.

Am trecut şi peste o serie de declaraţii, luări de poziţie ale preşedintelui Băsescu făcute în timp. Păi, dacă pui în antiteză textele, Traian era mic copil pe lângă Klaus Iohaannis.

Asistăm la o campanie de neimaginat. Ştim, au mai spus unii că PSD ar trebui scos în afara legii. Poate asta se urmăreşte. Şi ei săracii, i-au pus la putere. Singuri le-au dat puşca cu care acum îi mitraliază.Ai lor nu s-au băgat. De parcă ştiau.

A cerut Iohannis Guverrrnul său, şi iată că domnul Ciolacu i l-a dat. Calcule greşite. În pandemie se putea cere un guvern de uniune naţională, angrenate în acest război cu care nu ne-am mai întâlnit vreodată, toate forţele politice. Altfel ar fi stat lucrurile.Mai mult echilibru. Putere împărţită….

Şi mai este ceva de neînţeles. Nu pricep de ce liderii de la centru ai PSD, şi sunt destui,au căzut în amorţire. Parcă au fost vrăjiţi. Parcă cineva le-a arătat pisica neagră!

Nu percutează. Nu ies la atac deşi au atât de multe argumente. Easte vizibil că liberalii conduc prost ţara, chiar dacă şi-au pus pe cap laurii gestionării pandemiei.

Cu toate astea, social-democraţii, ies pe ici, pe colea, din când în când, cu câte o luare de poziţie şi nici aceia amplificată suficient în spaţiul public.

Sunt vânaţi de liberali ca potârnichiile! Culmea, de vânători slabi, adunătură de pe unde s-a putut. Dar e suficient marele tartor, Klaus Iohannis, care biciueşte la PSD-şti mai abitir ca Sfântul Ilie!

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

 1. moshu49

  mai 6, 2020 at 1:16 am

  în condițiile unui război, chiar dacă în acesta inamicul se arată doar la microscop, comanda/puterea este unică și nu împărțită
  altfel… „Market Garden” scria pe noi, iar popimea în păr ne aștepta la capul podului
  și colac peste pupăză mai apăru acuma și CEDO care să le arate „pisica neagră” în materie de democrație, drepturi și libertăți cetățenești (vot sută la sută!)
  acu’ să vă văz pe unde mai scoateți cămeșa, Cațavencilor! 🙁

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Păcatul, ca o entorsă a sufletului…

Publicat

pe

S-a întors lumea cu fundul în sus. Și cred că nu este de ieri, de azi, ci dintotdeauna. Ne-am făcut că nu vedem multe dintre neajunsurile și slăbiciunile firii umane. Le-am adăpostit la umbra nepăsării și a ignoranței sau poate a bunului simț. Le-am îndurat în momentele esențiale ale existenței. Am închis ochii și am făcut sfânta cruce.

Ne doare când observăm credința dusă la nivel de surogat, de obicei, de tradiție, fără să apară acea străfulgerare a purității și încrederii în Divinitate în sufletul și în mintea noastră. Nu mai luptăm cu slăbiciunile noastre. Doar mimăm acest lucru. Mergem după turmă. Atât. Sărbătoarea, pentru marea majoritatea, atunci când se apropie, înseamnă îndestulare materială, goană după asigurarea unei mese bogate, mațul plin și sintagme spuse din complezență. Automatisme de factură spirituală.

Am aflat în aceste zile, cu multă stupoare și indignare (poate era mai bine dacă nu ne otrăveam mintea și sufletul cu astfel de informații), că un preot de prin Teleorman a fost arestat pentru 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de întreținerea de relații sexuale cu un minor. A fost prins în fapt! Asemenea știri acum, în pragul Sfintelor Sărbători de Paște, numai bine nu fac. Agită și mai mult societatea timorată și stresată de vremurile pandemice pe care le trăim.

Preotul de prin Videle a comis-o rău de tot. O fi singurul cu astfel de apucături păcătoase? Culmea, în comunitatea în care slujea, enoriașii, de obicei supuși, umili, încrezători și adepți ai mesajului de echilibrare psihologică „să faci ce zice popa, nu ce face”, aveau mare încredere în darul său. Îl apreciau. Uite că totul s-a spulberat! Rămânem cu gustul amar al unei greșeli imense care cutremură clar un sistem în care credem cu tărie. Cineva a vrut să se întâmple și asta. Și a rostogolit mizeria taman acum, când ne pregătim de Paște.

Noi, românii nu prea suntem obișnuiți cu astfel de greșeli, mai ales săvârșite de slujitorii bisericii. Ținem la firesc. La reguli. Înghițim și trecem cu vederea multe, dar asta e prea de tot. Ne-a împlântat în suflet un pumnal! Considerăm că face parte deja din normalitate când vedem preoți implicați în afaceri mari. Patroni de restaurante, magazine, shaormerii, hoteluri. Nu ne mai pasă când observăm pe cel care propovăduiește în biserică și spune „fericiți cei săraci cu duhul” cum se plimbă în Mercedes-uri și BMW-uri de sute de mii de euro. Este obișnuință. Stil de viață. O stare pe care am adoptat-o din mers. Așa sunt vremurile! Fiecare trebuie să trăiască. Să-și asigure confortul. Că nu mai știm ce ne facem cu menirea, cu harul, cu sacrificiul, e altă poveste. Rămâne teologie și filozofie sacră. Subiecte de dialog la ceas de seară.

Mare păcat că, din cauza unui preot de tipul celui de la Videle, au de suferit biserica străbună, credința, toți cei care sunt cu adevărat slujitorii lui Dumnezeu, care se luptă pentru binele comunităților, al oamenilor. O pată care se șterge greu. Se va întâmpla și asta. Românul este iertător. Biserica Ortodoxă va ieși biruitoare. Neghina este totdeauna dată la o parte, chiar dacă nu știm cu precizie când. Să fim încrezători! Dumnezeu are grijă de toate.

Citește în continuare

OPINII

Renașterea, ca o fantomă…

Publicat

pe

Se aude că ALDE, partidul copt de Călin Popescu Tăriceanu într-un cuptor unde mai păstrase fumegând ceva cenușă liberală, vrea să renască precum binecunoscuta pasăre legendară. Deocamdată, au apărut fulgii, două-trei voci care încearcă să reintre pe pista de alergare politică. Sunt câțiva oameni care au început să-și facă simțită prezența pe rețelele de socializare și pe la prietenii din media, sperând că așa, bătând timid din aripioarele plăpânde, vor fi din nou reperați de electorat. Slabe șanse!

Mortul politic cu greu se va mai întoarce de la groapă. Asta și în cazul PRO România. Poate vom putea vedea doar ceva de tip zombi bălăbănindu-se a disperare, încercând să atragă atenția asupra sa. În rest, slabe șanse de reușită. Fostul lider ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, am auzit că a fost ales vicepreședinte ALDE la nivel național. E ca și cum ai fi numit împărat într-un apartament. Politicianul are vervă, verb, știe când să atace, cu ce, pe cine. Se chinuie să revină în cercul atenției, dar e greu să o faci de pe o bicicletă omorâtă de alții.

ALDE a pierdut. Revenirea pare imposibilă. Zbaterile unor lideri sunt de apreciat, dar nu au consistență electorală, nu mișcă masele. Simple valuri care se pierd în neant imediat ce vectorii se opresc din suflat! Partidul a pierdut din cauza inconsecvenței și a tuturor jocurilor și păcatelor lui Tăriceanu. Nici alianța cu Ponta și PRO România nu i-a făcut bine. Și invers e valabil! Partidele micuțe nu au șanse să crească în actuala conjunctură. Poate doar dacă apare vreun lider mesianic…

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT