Connect with us

Dâmboviţa

Guvernanţii liberali nu au habar cum se conduce ţara în starea de alertă!

Publicat

pe

Adrian Ţuţuianu, preşedintele PRO România Dâmboviţa, este convins că actualii guvernaţi nu au habar despre ceea ce înseamnă starea de alertă şi nici despre cum trebuie gestionată ţara, societatea, într-o astfel de situaţie.

Spune senatorul că, în România, nu avem o reglementare clară, detaliată, despre ceea ce reprezintă starea de alertă. Există ceva într-o ordonanţă a Guvernului din 2004, privind sistemul naţional de management al situaţiilor de urgenţă, dar este definită la modul general.

„Starea de alertă poate fi instituită de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, cu acordul primului ministru. Starea de alertă înseamnă coordonarea şi gestionarea unor situaţii la nivel naţional ori la nivelul mai multor judeţe. Ceea ce trebuie să constatăm este faptul că Guvernul şi oficialii statului român, inclusiv preşedintele ţării, nu au o idee foarte clară cu privire la ceea ce au de făcut în starea de alertă.

Am văzut că sunt lansate în spaţiul public declaraţii contradictorii. Domnul ministru Vela ne spune că după 15 mai putem să mergem la munte şi putem face alpinism, domnul ministru al Sănătăţii, Tătaru, ne zice că nu putem merge la mare sau la munte. Premierul Orban ne spune că deplasarea în afara localităţilor va fi permisă pentru anumite categorii de motive pe care le considerăm întemeiate, cum ar fi deplasările la rude. Apare domnul preşedinte Iohannis care ne spune că este voie să se plece din localitate în interes de serviciu, pentru probleme medicale sau sport individual. Probabil domnul Iohannis are în vedere faptul că poate vom alerga între anumite localităţi”, a declarat liderul PRO România Dâmboviţa.

Senatorul Adrian Ţuţuianu mai precizează că, pe timpul stării de alertă, nu pot fi suspendate drepturile şi libertăţile cetăţeanului decât în baza unui act normativ, a unei legi clare.

„Ca urmare a acestui fapt, este nevoie de o lege adoptată de Parlamentul României. Până astăzi, Parlamentul nu a fost sesizat pentru un asemenea act normativ. De asemenea, dispoziţiile articolului 53 din Constituţia României trebuie respectate şi în această situaţie. Ca urmare, restrângerea unor drepturi şi libertăţi fundamentale poate fi dispusă numai dacă este necesar.

Într-o societate democratică, măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o. Să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere dreptului sau libertăţii în esenţa sa”, a mai adăugat preşedintele PRO România Dâmboviţa.

Conchide senatorul Ţuţuianu că restricţionarea deplasărilor dintr-o localitate în alta nu poate fi continuată în baza ordonanţelor militate. Acestea îşi încetează aplicabilitatea la data încetării stării de urgenţă.

„Mai subliniez un lucru. Această stare de alertă nu este compatibilă cu ceea ce înseamnă măsurile de relansare economică şi gestiunea aspectelor ce ţin de sănătatea populaţiei. În acest context, semnalez faptul că, deşi se vorbeşte foarte mult de relansarea economică, Guvernul nu are o idee precisă cu privire la ceea ce trebuie făcut în acest sens”.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. SS

    mai 8, 2020 at 10:09 am

    Altul care s-a trezit dupa 30 de ani! Ati stiut voi PSD-istii sa guvernati Romania? Unde sunt spitalele promise? Unde sunt banii de la sanatate? Hai hai … ciocul mic! Cum, nu mai esti bonlav mintal, ai scapat de psihiatrie si latrii iar fara rost?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Adrian Țuțuianu: 9 Mai – 1877, 1945, 1950 – O zi cât o istorie

Publicat

pe

de

1877, 1945, 1950 – o zi cât o istorie. Îmi doresc să reținem aceste momente determinante și să învățăm din ele. Demnitatea, curajul și viziunea au trasat istoria unei țări, unui continent și unei lumi. România este parte a acestei lumi, cu identitate și destin proprii.

📌 „Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare” (Kogălniceanu) / Pe 9 Mai 1877, Adunarea Deputaţilor a proclamat Independenţa de stat a României, deschizând astfel drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta. Intrată în război, în primăvara lui 1877, Armata română a triumfat pe câmpul de luptă, cucerind pe rând redutele otomane de la Plevna, Griviţa, Smârdan şi Vidin. Independența României a însemnat sacrificiul și jertfa a peste 10.000 de ostaşi.

📌 La 9 mai 1945, capitula cel de-al treilea Reich, luând, astfel, sfârşit cel de-al II-lea Război Mondial pe continentul european. Victoria Coaliției Națiunilor Unite!

📌 „Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă. Contribuţia pe care o poate aduce civilizaţiei o Europă organizată şi activă este indispensabilă pentru menţinerea unor relaţii paşnice…. Nu am reuşit să realizăm o Europă unită şi ne-am confruntat cu războaie” (Robert Schuman).

La 9 mai 1950, ministrul de Externe al Franței propunea Germaniei, dar şi altor state, să pună bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii. Pe 18 aprilie 1951, şase state – Belgia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg şi Olanda – au semnat Tratatul de la Paris privind prima dintre comunităţile europene, Comunitatea Economică a Cărbunelui şi Oţelului. Ulterior, cele şase state au decis să edifice o comunitate economică, bazată pe libera circulaţie a bunurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalurilor şi, în 1957, prin Tratatul de la Roma, au înfiinţat Comunitatea Economică Europeană, precursoare a Uniunii Europene de astăzi.

La mulți ani, români! La mulți ani, Europa! La mulți ani, familie europeană!

Adrian Țuțuianu,
Vicepreședinte PRO România
Președinte PRO România Dâmboviţa
Fost ministru al Apărării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Speranța a fost generată prin muzică la Spitalul Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Concertul desfășurat în curtea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, sub titulatura sinceră „Onoare și Recunoștință”, este unic deocamdată în peisajul socio-cultural românesc.

Inițiativa președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a fost izvorâtă din nevoia revenirii la normalitate după această perioadă lungă, tristă, tragică, încărcată de tensiune, de neînțelesuri și încălcări ale firescului existențial.

S-a vrut, prin acest sublim concert de muzică clasică, să se aducă un cald omagiu, o mulțumire din inimă pentru cadrele Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște – medici, asistenți, infirmiere, brancardieri, pentru personalul Serviciului de Ambulanță și de la SMURD, adevărați eroi ai acestei negre perioade de pandemie.

Spectacolul montat în fața pavilionului central a fost, de fapt, prin esență, vibrație și ecouri, o plecăciune solemnă în fața tuturor cadrelor medicale din România, aflate în prima linie în bătălia cu virusul ucigaș.

A fost o seară blândă. Parcă și vântul primăvăratic s-a oprit pentru a sorbi sunetele melodioase emanate, în acel spațiu, de obicei, trepidant, trist, de instrumentiștii Orchestrei Simfonice Muntenia a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Publicul a fost alcătuit din personalul Spitalului venit special de acasă pentru acest eveniment și cei aflați în tură, care, în clipele mai libere, au ieșit la geamuri, au aplaudat și au filmat concertul cu telefoanele. Pacienții, de asemenea, chiar dacă nu foarte mulți, au ieșit și ei la ferestre sau au venit în curtea Spitalului, de unde au urmărit, mai retrași și îngândurați, spectacolul muzical. Privindu-i, în ochi puteai remarca plăcuta surprindere că în incinta Spitalului se produce un astfel de moment de bucurie, că cenușiul care este atotstăpânitor într-o astfel de instituție a fost risipit măcar pentru 75 de minute.

Dirijorul Daniel Jinga a fost la înălțime, controlând, cu gestul și armonia neînțeleasă a baghetei sale, întreaga orchestră. Au încântat cu vocile lor publicul avid de sensibilitate și candoare muzicală sopranele Daniela Vlădescu, Stephanie Radu și Irina Baianț, baritonul Alexandru Constantin și tenorii Florin Georgescu și Alin Stoica. Spectacolul a fost prezentat de Adriana Ion – șef serviciu în cadrul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Au fost prezenți alături de cadrele medicale ale Spitalului Județean de Urgență, de președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan și de managerul Claudiu Dumirescu, primarul Daniel Cristian Stan  și parlamentarii social-democrați Carmen Holban, Titus Corlățean și Radu Popa. A venit special pentru acest concert inedit și cunoscutul om de afaceri Ovidiu Tender.

„Am organizat acest spectacol împreună cu colegii mei în semn de recunoștință pentru toate cadrele medicale, pentru cei care au fost în prima linie în ultimul an și jumătate, în semn de prețuire pentru oamenii care au salvat vieți, pentru cei care luptă zi de zi pentru viețile dâmbovițenilor. A fost un spectacol de suflet, un spectacol pe care l-am dorit organizat în curtea Spitalului Județean de Urgență Târgovişte. A fost un spectacol la înălțime. Le ulțumesc pe această cale membrilor Orchestrei Simfonice Muntenia și artiștilor care au venit astăzi la Târgoviște pentru a încânta inimile cadrelor medicale, pacienților de la Spitalului Județean de Urgență, nouă, tuturor celor care am fost prezenți aici”, a declarat, la finalul concertului, președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Managerul unității spitalicești târgoviștene, dr. Claudiu Dumitrescu, cel care a supravegheat discret acest super concert al bucuriei, a mulțumit președintelui Corneliu Ștefan pentru această inițiativă inedită și artiștilor care s-au lăsat antrenați într-un eveniment al speranței generate prin muzică.

„Dacă aș face un clasament, dacă îmi permiteți, aș pune pe locul 3-4 acest eveniment și vă explic de ce. În primul rând, îi mulțumesc lui Dumnezeu că ne aflăm astăzi aici, pentru că suntem sănătoși și pentru că suntem pe un trend descendent al pandemiei. În al doilea rând, îi mulțumesc domnului președinte Corneliu Ștefan pentru această inițiativă și, în al treilea rând, sunt fericit să conduc acest colectiv cu care am obținut rezultate deosebite, chiar dacă ne-au fost adresate și nemulțumiri, în contextul în care unele familii au pierdut pe cei dragi. Cuvintele sunt de prisos. A fost un concert de-o înaltă ținută artistică. O recompensă binemeritată pentru cadrele Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște”, ne-a precizat Claudiu Dumirescu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT