Connect with us

POLITIC

Liderul PSD trece la contraofensivă. Iohannis, un politician cu accente de dictator!

Publicat

pe

Inquam Photos / Ilona Andrei

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, se pare că nu a mai putut răbda atacurile venite în valuri dinspre palatele Victoria și Cotroceni, drept pentru care, aseară, a ieșit public pentru a răspunde liberalilor și președintelui Iohannis.

„Ultimele ieşiri publice mi-au arătat că a apucat pe o cale greşită. Iohannis este un politician cu accente de dictator, care trebuie să aibă mereu dreptate. Iohannis trebuia să fie garantul Constituţiei, dar el atacă în continuu instituţii fundamentale ale statului precum Parlamentul şi Curtea Constituţională. Prin asta, Iohannis slăbeşte democraţia şi netezeşte drumul către un trecut pe care ni-l doream uitat.

Iohannis nu este un partener instituţional. Este doar un alt politician de la PNL care a preferat un loc cald la Cotroceni deşi în trecutul pe care îl blamează îşi dorea să fie premierul adus de mână de PSD”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD îl acuză pe șeful stratului de faptul că, în loc să se ocupe de treburile țării, de gestionarea situației de criză se ocupă cu răzbunările politice.

„De două luni de zile aşteptam de la Iohannis şi Guvernul pe care îl conduce un program de relansare a economiei. Avem peste un milion de şomeri, majoritatea oamenilor mai au bani să supravieţuiască doar o lună de zile. Populaţia nu este testată, firmele se închid în fiecare zi şi aruncă sute de mii de oameni în şomaj. Guvernul nu mai este credibil şi nu se mai poate împrumuta. Guvernul, în curând, nu mai are bani de salarii şi pensii. Mai mult, PNL şi Guvernul se folosesc de pandemie ca să fure prin firmele de casă.

Deşi românii se confruntă cu aceste probleme în fiecare zi, Iohannis nu vorbeşte despre un proiect de relansare a economiei! Nici în seara asta nu am auzit nimic despre asta. Niciun cuvant. Vorbeşte doar de PSD”, a spus liderul interimar al PSD.

Și tirul bine temperat și argumentat al președintelui Camerei Deputaților nu s-a oprit aici. A spus Marcel Ciolacu că Iohannis are ca principală preocupare apărarea unui guvern slab, incapabil să scoată țara din criză.

„La fiecare ieşire, nu vedem decât o revărsare de ură şi o batjocură la adresa românilor care aşteaptă soluţii pentru ceea ce pun mâine pe masă, pentru locurile lor de muncă, pentru familiile lor. Vedem un preşedinte disperat să apere un Guvern incompetent şi incapabil să vină cu un proiect care să protejeze veniturile românilor.

România se confruntă cu o pandemie şi cu o criză economică gravă. De şase luni de zile, PNL este la guvernare. PSD este în opoziţie. Nu mai aruncaţi vina pe alţii. Aveţi toată puterea! Guvernaţi! Luaţi măsuri pentru români”.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. SS

    mai 8, 2020 at 11:49 am

    Ce grija pe capul vostru acum! Mai mafiotilor, cat ati fost la guvernare, adica 30 de ani, nu v-a interesant economia tarii ci cea personala; nu v-au interesat numarul somerilor jignind golaneste femeile si amaratii ce plecau la munci joase in afara tari pentru ca nu aveau cu ce-si creste copii; nu v-a interesat ministerul sanatatii de la care taiati cu nesimtire bani pentru propriile voastre placeri sau amante, nu v-a interesat sa construiti spitalele promise, nu v-au interesat pensionarii carora le-ati tocat fondul de pensii, nu v-a interesat bugetul tarii imprumutandu-va cu nesimtire de la forurile internationale si bagand banii in propriile voastre buzunare … si acum intr-o situatie de criza in care guvernul s-a decurcat admirabil tinand cont de situatia dezanstruasa pe care ati lasat-o, mai aveti curajul sa faceti asemenea comentarii? Rusine! Dar la ce sa te astepti de la psd-isti decat la ura, macaneala, dezbinare, manipulare, jigniri? Duceti-va la …. ca ne-am saturat de voi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

Doamnă ministru, ați făcut un pseudo-raport, pervers și ticălos cu privire la morții de COVID!

Publicat

pe

Fostul premier al României, social-democratul Sorin Grindeanu, a avut un discurs dur astăzi în Parlament la adresa ministrei Sănătății, Ioana Mihăilă de la USR PLUS. Membra Cabinetului Cîțu a venit în fața deputațiilor pentru a prezenta situația privind decesele neraportate ale românilor uciși de COVID. Materialul citit de demnitara de la USR a fost unul neconvingător, demagog și lipsit de substanță.

„Stimată doamnă ministru, v-am urmărit și astăzi cu foarte mare atenție! Și nu știu de ce să mă îngrozesc mai tare! Mai întâi, este șocant cinismul cu care vorbiți despre românii morți de COVID… Ca despre niște stocuri de mărfuri! Apoi, este grețoasă viteza cu care, din apostolii transparenței, ați devenit un soi de comisari politici ai secretomaniei, capabili să explice o dramă națională ca pe o birocratică înșiruire de erori umane! Ați inventat “cifrele agregate” în locul adevărului simplu și clar. Adevăr pe care îl așteptau și îl meritau miile de familii care și-au pierdut un om drag în timpul pandemiei”, a spus parlamentarul PSD.

Sorin Grindeanu îi critică pe reprezentanții USR PLUS care, până mai ieri, pozau în apostolii democrației și libertății, în oamenii iubitori de adevăr și transparență, iar acum, când sunt la putere, sistemul de valori li s-a schimbat.

„Acum câteva săptămâni, aflarea adevărului era – pentru USR PLUS – o chestiune de viață și de moarte… Pentru care cereați demisia premierului Cîțu. Azi, îngroparea adevărului a devenit specialitatea tandemului Barna-Cioloș! De ce? Simplu! Între timp, au apărut câteva sute de posturi bănoase la șefiile și prin consiliile de administrație ale spitalelor țării… Care au devenit brusc prioritatea voastră existențială! De aceea, ați pus în balanță mărețele percepte pe care le-ați tot predicat… Într-o parte, erau 5000, 7000 sau 10000 de morți ascunși!… In cealaltă parte, niște joburi la stat, foarte bine plătite! Ce a ales să facă USR-PLUS este astăzi o întrebare retorică… Ați decis să vă înmormântați principiile… Banii… din joburile foarte bine plătite, de stat, pe care le înfierați ritualic pe când erați în Opoziție, au devenit brusc… extrem de interesanți!

Doamnă ministru, ați făcut un pseudo-raport, pervers și ticălos, din care aflăm că nimeni nu e de vină. Mai aveați puțin și scriați – negru pe alb – că morții sunt singurii răspunzători! Vă bateți joc de un popor întreg! Și o faceți pe bani grei! Cu tupeu, pe un salariu de peste 220 de milioane de lei lunar! Nu pe salariul minim, cât ați avut ca angajat la firma dumneavoastră, dar de unde scoteați dividende anuale de sute de mii de lei. Apropo, așa ați susținut dumneavoastră, ca medic, sistemul public de sănătate? Cu contribuții spre zero plătite statului? Dar cu un profit uriaș la compania familiei!

Iar astăzi ne spuneți cu detașare că nu putem ști cu exactitate numărul deceselor de COVID! Nici azi, și poate niciodată! Ne lăsați în continuare să deducem că lipsesc o treime din totalul deceselor și că totul este…. o nevinovată întâmplare! Deși, în același timp, Institutul pentru Metrică și Evaluare a Sănătății al Universității din Washington a prezentat date clare ce arată, pentru România, peste 50 de mii de morți în plus! Sigur, ei nu se pricep la statistica medicală la fel de bine ca iluștrii savanți de partid, impuși prin DSP-uri, sau de marii ”specialiști” ai lui Orban și Cîțu, din Grupul pe Comunicare Strategică…

Am crezut că măcar astăzi, din respect pentru milioanele de români, veți veni în fața Parlamentului și veți spune numărul exact al oamenilor care au murit de COVID. Și numele vinovaților din administrația țării care au ascuns aceste date opiniei publice! Așa ar trebui să arate concluziile unui raport profesionist. Date concrete. Exacte! Cine și unde a greșit! Și cum plătește pentru greșeala făcută! În loc de așa ceva, ne-ați pus aceeași placă birocratică, cu frânturi de adevăr și multă manipulare. Totuși, după ziua de azi avem totuși două certitudini. Prima, transparerența a fost doar un slogan de campanie. A doua, că – din rațiuni politico-financiare – pentru alianța USR-PLUS adevărul nu mai contează. Pentru banii aceia mulți, din tot felul de posturi și consilii de administrație, ați ales minciuna, în defavoarea adevărului. Pentru bani și propriile interese ați ascuns numărul real al deceselor de COVID. Pentru că, în final, banii și interesele voastre sunt cele care au contat întotdeauna. Nu adevărul! Nu transparența! Nu viața și sănătatea românilor! Acestea au fost doar niște lucruri care dădeau bine în campanie”, a sunat mesajul social democratului Sorin Grindeanu.

Un tir de întrebări a avut pentru ministra Sănătății și deputatul PSD Alexandru Rafila, medic.

 

„De ce ați tergiversat publicarea raportului timp de 7 zile? De ce nu ați explicat de ce cele două baze de date de la Ministerul Sănătății unde apar diferențe de aproape 30% între numărul de decese, nu au fost evaluate periodic pentru a elimina erorile? Cine este responsabil în minister pentru această situație și dacă s-au dat sancțiuni? Există dovezi privind pregătirea DSP și a spitalelor pentru introducerea datelor în aplicație”, a întrebat Alexandru Rafila.

Deputatul PSD consideră că s-a ajuns în această situație din cauza politizării Direcților de Sănătate Publică și deprofesionalizării.

„Cerem instituțiilor publice abilitate să investigheze posibile infracțiuni legate de punerea în pericol a sănătății publice prin greșeli sau manipularea intenționată a datelor”, a solicitat deputatul Alexandru Rafila.

Citește în continuare

POLITIC

PERPLEX. Madam Chichirău, de la USR PLUS, în ciorapi la Parlament!

Publicat

pe

Deputata USR PLUS de Iași Cosette Chichirău merge neabătut pe drumul creat de aceste formațiuni politice, acela de a ieși în evidență prin lucruri anormale. Sunt doar ei și atât. Restul contează mai puțin.

De pildă, parlamentara Chichirău, crezându-se probabil la prășit porumbul nu în înaltul for legislativ al țării, s-a descălțat de opincuțe. Era mai confortabil. Și asta pare a fi o atitudine neomarxistă țopârlănească. Evident, imaginea cu pricina a ajuns pe rețelele de socializare, fiecare comentând în fel și chip mesajul care răzbatea din respectiva fotografie.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT