Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Biblioteca Judeţeană „IH Rădulescu” Dâmboviţa îşi reia activitatea cu publicul

Publicat

pe

Luni – 25 mai 2020, Biblioteca Județeană „IH Rădulescu” Dâmbovița îşi va relua lucrul cu publicul la sediul central, la sediul Filialei pentru Copii și la cel al Filialei de Carte în Limbi Străine. În prima fază, este permis doar împrumutul de publicații.

La intrarea în sediile menționate, utilizatorii trebuie să țină cont de următoarele reglementări:
1. Obligativitatea de a purta masca de protecție care să acopere complet nasul și gura;
2. Dezinfectarea mâinilor la intrarea în instituție;
3. Respectarea distanțării fizice, minim 2 m;
4. Efectuarea unui triaj observațional de către personalul instituției, nepermițându-se accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree);
5. Termometrizarea noncontact a utilizatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în incinta clădirii.

Atenţie! Accesul în secțiile de împrumut este permis în limita unei singure persoane/ două persoane pentru copii însoțiți de părinți. Nu este permis accesul liber la raft, documentele urmând a fi furnizate de către bibliotecar.

„Pentru a reduce timpul de așteptare, recomandăm consultarea catalogului electronic al bibliotecii de pe site-ul instituției și rezervarea online a publicațiilor dorite la următoarele adrese de email, în funcție de domeniul în care se încadrează publicația: imprumut@bjdb.ro; cartestraina@bjdb.ro; tehnica@bjdb.ro; copii@bjdb.ro.

Rezervarea se poate face și telefonic la: 0732.100.453 (Secția Împrumut Carte Adulți), 0372.740.621 (Filiala Carte în limbi străine); 0245.634.112 (Filiala Carte pentru copii). Personalul bibliotecii vă va informa dacă publicațiile sunt disponibile și vă vor programa într-un interval orar pentru a veni să le ridicați.

Programul special pentru această perioadă este de Luni până Vineri, de la orele 08:00-16:00″, se precizează într-un comunicat remis de Biblioteca Judeţeană „IH Rădulescu” Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Statul Texas renunță la obligația de a purta mască de protecție

Publicat

pe

Sunt semnale că, pe mapamond, oamenii au început să dea semne că nu mai suportă masca de protecție, care a schimbat total modul de comunicare, de interacționare, relațiile interumane. Multe persoane au devenit irascibile, singuratice, din cauza purtării acestui element care, teoretic, ne apără de contaminarea cu coronavirus.

Semnalul de renunțare la mască a fost dat din Statele Unite, una dintre țările puternic afectate de COVID-19. Guvernatorul statului Texasului, Greg Abbott, a anunţat că se renunţă la obligativitatea cetățenilor de a purta masca de protecție. Ba mai mult, se redeschid total magazinele şi restaurantelor. A spus guvernatorul că statul pe care îl conduce, Texas, al doilea ca populaţie din SUA, dispune de suficiente mijloace pentru a-și apăra populația în caz de nevoie.

„Datorită progreselor medicale în domeniul vaccinurilor şi tratamentelor cu anticorpi, Texasul are acum mijloacele de a-şi proteja texanii de coronavirus”, a precizat guvernatorul Greg Abbott.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Se închid din nou școlile în Italia

Publicat

pe

Coronavirusul provoacă din nou mari probleme Italiei. Din cauza tulpinei din Marea Britanie, care se extinde cu repeziciune, mai ales la tineri, toate şcolile situate în regiunile cu risc ridicat vor trece la învăţământul la distanţă de la acest sfârșit de săptămână.

Până în acum erau închise doar şcolile de nivel secundar situate în zonele roşii. Anunțul a fost făcut de Roberto Speranza – ministrul Sănătății.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!