Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Flori şi daruri dulci pentru cadrele medicale din Târgovişte şi Pucioasa, implicate în lupta cu COVID-19

Publicat

pe

Organizația de femei a PSD Dâmbovița, condusă de deputata Claudia Gilia, a dus la îndeplinire, astăzi – 22 mai, o inițiativă de suflet, menită să răsplătească, simbolic, dăruirea şi profesionalismul cadrelor medicale de la Spitalele din Târgoviște și Pucioasa, implicate în această cumplită luptă cu noul coronavirus. Doamnele din OFSD Dâmbovița au mers la cele două unități medicale cu dezinfectanți, produse de curățenie, flori și mici daruri dulci.

„Trăim o perioadă în care doar solidaritatea ne va face mai puternici, pe fiecare dintre noi, separat, și pe toți, împreună. Nici unul dintre noi nu știe cum și când se va termina această perioadă. Personal, sper să ne îndreptăm spre normalitate, spre respectarea drepturilor, spre repornirea economiei, într-un cuvânt spre bine. Și asta, cât mai curând!

Până atunci vreau să fiu alături, atât cât voi putea, față de categoriile sociale și profesionale care au cea mai mare legătură cu lupta pentru sănătatea dâmbovițenilor. Alături de colegii parlamentari din Partidul Social Democrat, Organizația Dâmbovița am ajutat, de la început, sistemul medical local, prin donația de echipamente medicale necesare luptei cu noul virus. Pe lângă acest gest, mi-am dorit ca și personalul să simtă că suntem alături de ei și le apreciem munca.

76 de dâmbovițeni, infectați cu coronavirus, sunt vindecați și au ajuns acasă, alături de familiile lor, datorită grijii și profesionalismului medicilor și personalului medical și nemedical al Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Târgoviște și al Spitalului din Pucioasa. Le mulţumesc, din suflet, pentru efort, pentru profesionalism, pentru că nu au cedat impulsului de a fugi din fața unui virus letal, despre care știm foarte puține.

În semn de apreciere am oferit flori, mici daruri, dezinfectanți și produse de curățenie personalului din cele două unități sanitare. Sunt convinsă că vor fi, în permanență, cu dăruire și abnegație, alături de pacienți, așa cum au fost în ultimele luni, extrem de obositoare și dificile. Le mulţumesc și îi asigur de toată considerația mea.

Ca membru al Partidului Social Democrat și parlamentar al acestei formațiuni, voi susține orice inițiativă legislativă care să ajute sistemul medical românesc să fie mai performant în lupta pentru sănătatea românilor”, a scris deputata Claudia Gilia pe pagina sa de Facebook.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. moshu49

    mai 23, 2020 at 9:46 am

    nevoiți să plece la acest război fără echipament și fără armament, că așa i-a fost dat românului la fiece răzbel!, iar azi vine cu dulcegării pentru iertare și campanie electorală
    rușine! 🙁

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Restricții COVID-19 în comunele Brănești și Văleni Dâmboviţa până în 29 septembrie

Publicat

pe

Foto arhivă

Comitetul Judeţean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a decis, astăzi – 22 septembrie, să mențină până în data de 29 septembrie restricțiile impuse în comuna Brănești, respectiv interzicerea activităților cu publicul pentru operatorii economici de tip restaurante și cafenele în interiorul clădirilor, precum și pentru cei licențiați în domeniul jocurilor de noroc. De asemenea, au fost impuse aceleași măsuri și în comuna Văleni Dâmboviţa.

Decizia vine că urmare a faptului că, în cele două localități, incidența cazurilor COVID-19 în ultimele 14 zile depășește pragul de 1,5 la 1.000 de locuitori – Informează Instituția Prefectului Dâmboviţa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Județul Dâmbovița a primit măști și dezinfectanți pentru secțiile de votare

Publicat

pe

Sursa foto: Nova TV Mediaș

Instituția Prefectului Dâmboviţa a repartizat 28.129 de măști de protecție pentru pentru personalul și membrii birourilor electorale ale celor 433 secții de votare din județ (între 63 și 73 măști de protecție pentru fiecare B.E.S.V., în funcție de numărul de membrii) și 67.121 măști de protecție pentru alegătorii ce se vor prezenta la secțiile de vot fără a avea asupra lor o mască.

„Și în acest caz repartiția pe secții de votare este făcută după numărul de alegători, astfel că secțiile mari, ce se vor apropia de 2.000 de alegători, vor primi 260 de măști de protecție, iar secțiile mici, în mod corespunzător, vor primi 30-50 măști de protecție.

În ceea ce privește materialul dezinfectat, județului Dâmbovița i-au fost repartizate următoarele cantități: 1.800 litri dezinfectant pentru mâini, 3.050 litri dezinfectant pentru suprafețe cu proprietăți biocide și virucide – diluție gata preparată și 2.100 litri dezinfectant pentru suprafețe cu proprietăți biocide și virucide – substanță nediluată, cu precizarea că pentru aceasta, un litru se poate dilua în 200-800 litri de apă, în funcție de modalitatea aleasă.

Toate aceste dezinfectante vor fi repartizate UAT-urilor împreună cu recomandările și modalitățile de aplicare stabilite de către DSP Dâmbovița”, se precizează într-un comunicat remis de Instituția Prefectului Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!