Connect with us

ACTUALITATE

Flori şi daruri dulci pentru cadrele medicale din Târgovişte şi Pucioasa, implicate în lupta cu COVID-19

Publicat

pe

Organizația de femei a PSD Dâmbovița, condusă de deputata Claudia Gilia, a dus la îndeplinire, astăzi – 22 mai, o inițiativă de suflet, menită să răsplătească, simbolic, dăruirea şi profesionalismul cadrelor medicale de la Spitalele din Târgoviște și Pucioasa, implicate în această cumplită luptă cu noul coronavirus. Doamnele din OFSD Dâmbovița au mers la cele două unități medicale cu dezinfectanți, produse de curățenie, flori și mici daruri dulci.

„Trăim o perioadă în care doar solidaritatea ne va face mai puternici, pe fiecare dintre noi, separat, și pe toți, împreună. Nici unul dintre noi nu știe cum și când se va termina această perioadă. Personal, sper să ne îndreptăm spre normalitate, spre respectarea drepturilor, spre repornirea economiei, într-un cuvânt spre bine. Și asta, cât mai curând!

Până atunci vreau să fiu alături, atât cât voi putea, față de categoriile sociale și profesionale care au cea mai mare legătură cu lupta pentru sănătatea dâmbovițenilor. Alături de colegii parlamentari din Partidul Social Democrat, Organizația Dâmbovița am ajutat, de la început, sistemul medical local, prin donația de echipamente medicale necesare luptei cu noul virus. Pe lângă acest gest, mi-am dorit ca și personalul să simtă că suntem alături de ei și le apreciem munca.

76 de dâmbovițeni, infectați cu coronavirus, sunt vindecați și au ajuns acasă, alături de familiile lor, datorită grijii și profesionalismului medicilor și personalului medical și nemedical al Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Târgoviște și al Spitalului din Pucioasa. Le mulţumesc, din suflet, pentru efort, pentru profesionalism, pentru că nu au cedat impulsului de a fugi din fața unui virus letal, despre care știm foarte puține.

În semn de apreciere am oferit flori, mici daruri, dezinfectanți și produse de curățenie personalului din cele două unități sanitare. Sunt convinsă că vor fi, în permanență, cu dăruire și abnegație, alături de pacienți, așa cum au fost în ultimele luni, extrem de obositoare și dificile. Le mulţumesc și îi asigur de toată considerația mea.

Ca membru al Partidului Social Democrat și parlamentar al acestei formațiuni, voi susține orice inițiativă legislativă care să ajute sistemul medical românesc să fie mai performant în lupta pentru sănătatea românilor”, a scris deputata Claudia Gilia pe pagina sa de Facebook.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. moshu49

    mai 23, 2020 at 9:46 am

    nevoiți să plece la acest război fără echipament și fără armament, că așa i-a fost dat românului la fiece răzbel!, iar azi vine cu dulcegării pentru iertare și campanie electorală
    rușine! 🙁

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Descoperă orașul Ploiești prin intermediul desenelor și machetelor realizate de elevi

Publicat

pe

Muzeul „Ion Luca Caragiale” din Ploiești vernisează, marți – 11 mai 2021, la ora 12:00, expoziția temporară itinerantă „Ploieşti – oraşul meu”, organizată în colaborare cu profesorii îndrumători şi elevii Şcolii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Ploieşti.

„Tema expoziţiei a pornit de la proiectul educaţional „Ploieştiul de altădată”, proiect iniţiat ca o călătorie în timp prin intermediul cărţilor poştale ilustrate.

Proiectul expoziţional vă provoacă să descoperiţi oraşul Ploieşti prin intermediul desenelor şi machetelor realizate de elevii claselor a V-a B, a V-a D, a VI-a A, a VI-a B, a VI-a C, a VII-a B, a VII-a C şi a VIII-a A, profesori coordonatori: Nicoleta Camelia Bucurică, Eugenia Dârmon şi Luminiţa Tonsciuc.

Prin acest proiect expoziţional încercăm să evidenţiem cum o activitate extraşcolară poate fi transformată într-o expoziţie reuşită, ce poate fi admirată de publicul larg”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Muzeul Judetean de Istorie și Arheologie Prahova.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Burse pentru studii despre efectele consumului moderat de bere asupra sănătății

Publicat

pe

de

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție a lansat un nou program de burse de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere în raport cu sănătatea. Înscrierile se desfășoară în perioada 4 mai – 1 decembrie 2021, iar valoarea totală a fondurilor va fi de 100.000 de lei.

Programul este adresat în principal studenților aflați în an terminal la specializări de natură științifică (medicină, biologie, chimie), dar și la specializări conexe, precum nutriție, educație fizică sau științe sociale, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi din centre de învățământ superior sau centre de cercetare din România.

De asemenea, în program se pot înscrie și cadrele medicale cu specializările diabet, nutriție, boli metabolice și cardiologie, dar și cadre didactice din învățământul universitar și post-universitar, care își pot coordona studenții pentru realizarea unui astfel de studiu.

Pentru a aplica, cei interesați pot descărca rapid formularul de înscriere doar accesând pagina https://www.beresanatatenutritie.ro/burse-de-cercetare/ sau pot solicita un formular la adresa de email centru@beresanatatenutritie.ro. Formularul completat trebuie transmis la aceeași adresă de email până la data de 1 decembrie 2021.

Pentru a fi eligibili, studenții aplicanți vor avea nevoie de un coordonator de proiect dintr-o instituție de învățământ superior sau centru de cercetare din România și care să fie cel puțin asistent universitar sau cercetător științific. Cadrele medicale ce doresc să aplice pot depune proiectul în nume propriu sau ca parte a unei echipe de medici, fără a fi necesar un coordonator de proiect.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT