Connect with us

Dâmboviţa

Ţuţuianu, senator: De două luni auzim doar de bolnavii COVID-19. Ceilalţi pacienţi, parcă nici n-ar exista!

Publicat

pe

Liderul Organizaţiei PRO România Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, cere imperativ Guvernului României şi reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii să revină imediat la exercitarea actului medical pentru toţi românii care suferă de diferite afecţiuni şi a căror viaţă a fost pusă în pericol prin neimplicarea celor din sistemului spitalicesc în tratarea pacienţilor, alţii decât cei infectaţi cu coronavirus. Consideră senatorul Ţuţuianu că, de două luni, nu auzim decât de bolnavii de COVID-19.

„Toată lumea a uitat, inclusiv Ministerul Sănătăţii, că există în România sute de mii de bolnavi de alte afecţiuni, unele foarte grave, cum ar fi cancer, hepatită, diabet, boli cardiovasculare. Toate aceste boli au fost lăsate deoparte, ca şi cum nu ar conta şi de parcă nu ar mai avea gradul de pericol pe care îl aveau anterior apariţiei coronavirusului”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Parlamentarul PRO România a amintit, cu tristeţe, şi de cazul tânărului de 29 de ani de la Braşov, director la Compania Naţională pentru Infrastructură Rutieră, pe care îl cunoştea şi care a suferit un accident cardiovascular. Acest român, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19 în sistemul medical, a fost plimbat timp de 7 ore între mai multe spitale din Braşov, fapt ce a contribuit decisiv la decesul său.

„Sunt mii de oameni care au murit pentru că în această perioadă nu au primit îngrijirile necesare pentru bolile de care sufereau. Sunt oameni care plătesc contribuţiile sociale la asigurările de sănătate. Sunt oameni care au drepturi egale cu ale celor care sunt trataţi de COVID-19, într-o altă situaţie decât cei care au venit din străinătate şi care, în ultimii ani, nu au plătit nici un fel de contribuţie la asigurările de sănătate din România.

Tocmai de aceea susţinem că este necesar ca, de urgenţă, Ministerul Sănătăţii să dispună reluarea activităţii în spitale, în condiţii de normalitate, pentru a fi salvate vieţile oamenilor şi pentru a fi respectat dreptul fundamental prevăzut de Constituţie, dreptul la sănătate, care, iată, a fost restrâns în mod nejustificat pentu cei care şi-au plătit ani de zile contribuţiile de sănătate”, a declarat liderul PRO România Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Expoziție comemorativă preot Gheorghe I. Cotenescu în satul Izvoarele, comuna Voinești

Publicat

pe

La Căminul Cultural Izvoarele, comuna Voinești, a fost vernisată, în acest weekend, expoziția itinerantă de fotografie documentară „135 de ani de la nașterea preotului profesor dâmbovițeano-muscelean Gheorghe Cotenescu”. Evenimentul a fost organizat de nepotul celui dispărut – Radu Petrescu Muscel, cu sprijinul Arhiepiscopiei Târgoviște. Manifestările comemorative au debutat cu săvârșirea slujbei parastasului, în biserica parohială din sat.

Publicistul Radu Petrescu-Muscel a demarat acest proiect anul trecut, în plină pandemie de coronavirus, și până acum expoziția a fost vernisată la Câmpulung Muscel, Curtea de Argeș, Pitești, București, Iași, Oradea și Râmnicu Vâlcea.

„Preotul Gheorghe Cotenescu s-a născut și și-a petrecut prima treime a vieții sale în județul Dâmbovița, desfășurând o activitate intensă pe plan cultural, ca student, la îndemnul și alături de Nicolae Iorga, în Liga Culturală și ca militant politic (co-fondator al Partidului acestuia, în 1910), apoi în asociatiile studentesti, ca jurnalist (secretar de redacție al revistei „Cultura”, organul de presa al Asociatiei Cântăreților Bisericești din România), ori ca animator cultural în cadrul renumitelor Societăți Corale „Carmen” (D. G. KIRIAC) și „Hora” (Juarez Movila), precum și Societatea culturală „Miron Costin”, ca elev preferat al marilor profesori universitari I. Popescu-Pasărea, Ioan Mihălcescu (viitorul Mitropolit Irineu al Moldovei) și George Stephanescu (fondatorul Operei Române).

Preotul Gheorghe I. Cotenescu a luat parte la întreaga campanie militară (1916–1919) și a fost decorat cu ordinul militar „Coroana României”.

În peste 20 de ani de profesorat la şcolile din Stoeneşti şi la seminariile din Câmpulung-Muscel, Curtea de Argeş şi Cernica-Ilfov, a fost dascălul unor personalități de seamă: Patriarhii Teoctist Arăpaşu şi Iustin Moisescu, Episcopii Gherasim Cristea, Eftimie Luca şi Roman Stanciu, arhimandriţii Sofian Boghiu, Roman Braga, Felix Dubneac, Grigorie Băbuş, Ioasaf Popa, Ioasaf Ganea, Atanasie Gladcovschi, Tănase Petroniu, Iustin Pârvu, profesorii universitari Ioan Pulpea-Rămureanu şi Anton Uncu. După preluarea puterii de către regimul comunist a fost arestat în primul lot de muşceleni, fiind condamnat după 14 luni de anchetă îngrozitoare”, se precizează într-un comunicat remis de Arhiepiscopia Târgoviștei.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Decizia Primăriei Ulmi în legătură cu locul de joacă din satul Viișoara

Publicat

pe

Primarul comunei Ulmi, Bogdan Tița, a reacționat rapid la semnalul tras de publicația noastră, la solicitarea unor locuitori ai satului Viișoara, și a decis, după verificări la fața locului, să închidă temporar spațiul de joacă situat pe strada învățător Ion Mihăescu.

De asemenea, edilul ne informează că administrația locală are deja demarată procedura de întocmire a documentației necesare în vederea amenajării, în locația respectivă, a unui parc de joacă la fel ca cele din satele Ulmi, Dimoiu, Colanu și Matraca.

Cât privește locul de joacă închis, acesta a fost construit, cu mai mulți ani în urmă, de un fiu al satului Viișoara – spune primarul Bogdan Tița.

Reamintim că oamenii au cerut modernizarea respectivului spațiu sau, dacă nu se poate altfel, închiderea acestuia, considerând că îi pune în pericol pe copii din cauza gradului avansat de uzură a echipamentelor de joacă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT