Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Ţuţuianu, senator: De două luni auzim doar de bolnavii COVID-19. Ceilalţi pacienţi, parcă nici n-ar exista!

Publicat

pe

Liderul Organizaţiei PRO România Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, cere imperativ Guvernului României şi reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii să revină imediat la exercitarea actului medical pentru toţi românii care suferă de diferite afecţiuni şi a căror viaţă a fost pusă în pericol prin neimplicarea celor din sistemului spitalicesc în tratarea pacienţilor, alţii decât cei infectaţi cu coronavirus. Consideră senatorul Ţuţuianu că, de două luni, nu auzim decât de bolnavii de COVID-19.

„Toată lumea a uitat, inclusiv Ministerul Sănătăţii, că există în România sute de mii de bolnavi de alte afecţiuni, unele foarte grave, cum ar fi cancer, hepatită, diabet, boli cardiovasculare. Toate aceste boli au fost lăsate deoparte, ca şi cum nu ar conta şi de parcă nu ar mai avea gradul de pericol pe care îl aveau anterior apariţiei coronavirusului”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Parlamentarul PRO România a amintit, cu tristeţe, şi de cazul tânărului de 29 de ani de la Braşov, director la Compania Naţională pentru Infrastructură Rutieră, pe care îl cunoştea şi care a suferit un accident cardiovascular. Acest român, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19 în sistemul medical, a fost plimbat timp de 7 ore între mai multe spitale din Braşov, fapt ce a contribuit decisiv la decesul său.

„Sunt mii de oameni care au murit pentru că în această perioadă nu au primit îngrijirile necesare pentru bolile de care sufereau. Sunt oameni care plătesc contribuţiile sociale la asigurările de sănătate. Sunt oameni care au drepturi egale cu ale celor care sunt trataţi de COVID-19, într-o altă situaţie decât cei care au venit din străinătate şi care, în ultimii ani, nu au plătit nici un fel de contribuţie la asigurările de sănătate din România.

Tocmai de aceea susţinem că este necesar ca, de urgenţă, Ministerul Sănătăţii să dispună reluarea activităţii în spitale, în condiţii de normalitate, pentru a fi salvate vieţile oamenilor şi pentru a fi respectat dreptul fundamental prevăzut de Constituţie, dreptul la sănătate, care, iată, a fost restrâns în mod nejustificat pentu cei care şi-au plătit ani de zile contribuţiile de sănătate”, a declarat liderul PRO România Dâmboviţa.

Dâmboviţa

A aruncat un butoi de la balcon și a rănit grav un trecător

Publicat

pe

Un incident petrecut în astăzi în Târgoviște ar fi putut fi inclus la capitolul întâmplări comice, dacă nu ar fi avut consecințe dramatice.

Un cetățean dintr-un bloc situat pe strada Moldovei a găsit de cuviință să arunce de la balcon apartamentului său de la etajul patru butoiul în care a ținut peste iarnă varză.

Recipientul, din fericire gol, a lovit un bărbat care se afla în zonă. Omul rănit de butoiul zburător se află la spital în stare de inconștiență.

Citește în continuare

ACTUALITATE

5 iunie, Ziua Învățătorului. La mulți ani!

Publicat

pe

de

Sursa foto: România TV

În spatele fiecărui om, bogat sau sărac, se află un dascăl, iar primul dascăl care ne sculptează caracterul și sufletul este învățătorul.

Dragi învățători, aceasta este ziua în care, vă adresăm, cele mai sincere urări de bine, de sănătate și împlinire. Dumneavoastră sunteți cei cu care, fiecare dintre noi, a început lecția vieții.

Vă multumim și vă prețuim pentru munca, devotamentul și răbdarea dumneavoastră. La mulți ani!

Cezar Preda,
Deputat PNL de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!