Connect with us

Dâmboviţa

Trei motive puternice pentru care „ministrul Grindă” trebuie să plece din Guvern

Publicat

pe

Ieri – 3 iunie, a fost depusă la Camera Deputaților o moțiune simplă ” Guvernul PNL după Grindă se cunoaște”, împotriva ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației – Ion Ștefan, cunoscut opiniei publice drept „ministrul Grindă” – după încercările sale epuizante de a explica public cum i-a ieșit casa cu mult mai care decât în proiect fiindcă a greșit constructorul o grindă. Au urmat alte și alte gafe, incompatibile cu înalta funcție pe care o deține în prezent Ion Ștefan.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, deputata PRO România Oana Vlăducă a prezentat motivele care ar trebui să determine demisia sau demiterea ministrului Ion Ștefan, omul care administrează unul dintre cele mai mari bugete ale Guvernului și de care depinde dezvoltarea comunităților locale din România.

Fals în declarații publice

„Ministrul Ion Ștefan și-a început mandatul cu un fals, de la care i se trage și bine-cunoscuta poreclă de „Ministrul Grindă”. Vorbim de două declarații de avere cu un conținut contradictoriu, dar care poartă aceeași semnătură a domnului ministru. Două declarații, în care acesta declară, pentru același imobil din municipiul Focșani, o suprafață diferită: 910 metri pătrați în declarația din iunie 2019 și 524 metri pătrați în declarația din noiembrie 2019. Este un fals încă nelămurit prin declarațiile publice ale ministrului. Ne-a spus despre constructorul care i-a greșit o grindă și care a transformat astfel mansarda în etaj. A recunoscut public și faptul că nu a făcut recepția casei și că, din acest motiv, a plătit la Primărie o taxă de zece ori mai mică, timp de vreo 10 ani. Dar nu a dat nicio explicație care să lămurească diferența uriașă dintre cele două declarații. Cum e posibil ca, în doar 5 luni, suprafața unei case să scadă cu aproape 400 mp? Nu știm răspunsul! Dar ceea ce știm sigur e că una dintre cele două declarații este falsă”.

Descurajarea luptei anti-corupție

„În schema de reorganizare a Ministerului pe care îl conduce, dl Ion Ștefan a redus Direcția de integritate și anti-corupție a ministerului la un rol minuscul. De la o direcție cu zeci de angajați responsabili cu implementarea Strategiei Naționale Anticorupție, atât în cadrul instituției, cât și la nivelul întregii administrații publice din România, structura de anticorupție a MLPDA s-a transformat într-un firav compartiment cu una sau două persoane angajate! Vorbim de un sector unde se derulează peste 15.000 de proiecte de lucrări publice, finanțate din bani publici, românești sau europeni. Este o abordare diametral opusă față de discursul public al PNL, mare apărător al luptei anti-fraudă, anti-corupție”.

Disponibilizări ilegale, pentru rudele și amicii miniștrilor

„Reducerea structurii de integritate are în spate o motivație premeditată legată de deciziile controversate luate de dl Ion Ștefan. O structură puternică de integritate ar fi fost, de bună seamă, în totală opoziție cu numirile de rude și apropiați în funcțiile ministeriale. O structură puternică de integritate în cadrul ministerului ar fi reprezentat probabil un obstacol în disponibilizările ilegale întreprinse de ministru, pentru a face loc altor rude, amici și politruci ai ministrului Ștefan.

Sunt nu mai puțin de 26 rude, rubedenii, cunoștințe, pile și relații ale ministrului Grindă care au fost puse în funcții și sinecuri pe banii de la stat. Verișori, fini, cumetri, consilieri personali, foști chelneri sau manichiuriste și un întreg pomelnic de politruci din cercul de încredere al ministrului Grindă au împânzit cu toții structurile Ministerului Dezvoltării și ale administrației publice centrale și locale.

În paralel cu implantarea în funcții publice a cumetrilor și pilelor sale, ministrul Ion Ștefan a declanșat o adevărată epurare politică în ministerul pe care îl conduce! Caracterul nelegal al disponibilizărilor făcute de Ion Ștefan este atât de evident! Nu se respectă termenele legale de preaviz și de concurs, se încalcă numeroase legi și decizi ale Curții Constituționale și, în general, totul este o făcătură abuzivă

Întrebare: cine și din ce bani va achita prejudiciul produs de ministrul Grindă, atunci când angajații vor câștiga procesele în instanță? Cine va rezolva toate problemele ce vor apărea când acești angajați disponibilizați ilegal vor trebui reîncadrați și vom ajunge din nou să avem două sau trei persoane pe același post cum s-a mai întâmplat în alte guvernări PNL?

Pentru toate aceste motive și pentru multe, multe altele, decența ar impune demisia / demiterea dlui ministru Ștefan. Dar am mai căutat decență și cu alte ocazii în acest Guvern și n-am găsit nimic”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Anii de pandemie, răzbunați la „Ziua comunei Gura Șuții”!

Publicat

pe

Cald ca în mijlocul verii, ieri – 21 mai, de Sfinții Împărați Constantin și Elena. Primavara s-a vărsat brusc în cuptorul fierbinte al verii. O vreme, spuneau bătrânii, cum nu a mai fost niciodată. Nicio adiere de vânt, iar firicelele de nori curgeau iute pe cer, nevrând parcă să rămână nicio clipă în fața soarelui dogoritor.

La Gura Șuții, oamenii, cu mic cu mare, s-au adunat în incinta târgului săptămânal gătit de Primărie pentru marea sărbătoare a comunei. Totul era aranjat așa cum se obișnuiește la astfel de evenimente: tarabe cu diferite obiecte trebuincioase în gospodărie, îmbrăcăminte, dulciuri, jucării și, bineînțeles, micii și berea, nelipsite de la astfel de petreceri tradiționale.

Primarul Constantin Dinu a avut grijă ca oameni, pe lângă toate aceste elemente ale decorului destins de târg, să se poată bucura și de un spectacol muzical pe cinste. Așa că, ieri, la Gura Șuții au fost răzbunați cei doi ani în care pandemia ne-a ținut mai mult în case, izolați, departe de tumultul manifestărilor cultural-artistice.

Pe scenă au evoluat, spre încântarea sutelor de localnici, soliști ai Ansamblul de Muzică Populară Chindia din Târgoviște, dar și nume cunoscute ale spectacolului românesc. Vorbim aici despre interpreții Elisabeta Vasile, Cornel Cojocaru și Viorica și Ioniță de la Clejani, care au electrizat atmosfera. Cei doi renumiți artiști, cu talentul și verva lor, i-au ridicat pe oameni de pe scaune, determinându-i să se prindă în hore. Entuziasmat de prestația Vioricăi de la Clejani a fost și edilul Constantin Dinu, care a urcat pe scenă pentru a-i oferi un superb buchet cu flori.

Prin târgul de la Gura Șuții, prilejuit de Ziua comunei, așa cum se obișnuiește, pentru a arăta că sunt alături de oameni la bine și la rău și că nu le sunt indiferente evenimentele și trăirile, au trecut și reprezentanții administrației publice județene, parlamentari, șefi de instituții, primari ai comunelor învecinate, consilieri județeni.

Au zăbovit printre localnicii strânși la sărbătoare, pentru a-i saluta politicos și pentru a le ura un călduros „La mulți ani!”, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, vicepreședinta Luciana Cristea, prefectul Claudia Gilia, deputații Radu Popa și Marian Țachianu și secretarul de stat Ionuț Săvoiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

 

Citește în continuare

Dâmboviţa

Au avut zile! Accident feroviar în Gulia, comuna Tărtășești

Publicat

pe

Două persoane au văzut moartea cu ochii, în această dimineață, după ce au fost implicate într-un accident feroviar la trecerea cu calea ferată din zona satului Gulia, comuna Tărtășești. Mașina în care se aflau a fost acroșată de un tren.

Potrivit ISU Dâmboviţa, cele două persoane s-au autoevacuat înainte de producerea impactului. Nu au fost identificate alte victime. Pompierii au intervenit la fața locului cu o autospecială de tingere și o ambulanță SMURD.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT