Connect with us

Dâmboviţa

Trei motive puternice pentru care „ministrul Grindă” trebuie să plece din Guvern

Publicat

pe

Ieri – 3 iunie, a fost depusă la Camera Deputaților o moțiune simplă ” Guvernul PNL după Grindă se cunoaște”, împotriva ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației – Ion Ștefan, cunoscut opiniei publice drept „ministrul Grindă” – după încercările sale epuizante de a explica public cum i-a ieșit casa cu mult mai care decât în proiect fiindcă a greșit constructorul o grindă. Au urmat alte și alte gafe, incompatibile cu înalta funcție pe care o deține în prezent Ion Ștefan.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, deputata PRO România Oana Vlăducă a prezentat motivele care ar trebui să determine demisia sau demiterea ministrului Ion Ștefan, omul care administrează unul dintre cele mai mari bugete ale Guvernului și de care depinde dezvoltarea comunităților locale din România.

Fals în declarații publice

„Ministrul Ion Ștefan și-a început mandatul cu un fals, de la care i se trage și bine-cunoscuta poreclă de „Ministrul Grindă”. Vorbim de două declarații de avere cu un conținut contradictoriu, dar care poartă aceeași semnătură a domnului ministru. Două declarații, în care acesta declară, pentru același imobil din municipiul Focșani, o suprafață diferită: 910 metri pătrați în declarația din iunie 2019 și 524 metri pătrați în declarația din noiembrie 2019. Este un fals încă nelămurit prin declarațiile publice ale ministrului. Ne-a spus despre constructorul care i-a greșit o grindă și care a transformat astfel mansarda în etaj. A recunoscut public și faptul că nu a făcut recepția casei și că, din acest motiv, a plătit la Primărie o taxă de zece ori mai mică, timp de vreo 10 ani. Dar nu a dat nicio explicație care să lămurească diferența uriașă dintre cele două declarații. Cum e posibil ca, în doar 5 luni, suprafața unei case să scadă cu aproape 400 mp? Nu știm răspunsul! Dar ceea ce știm sigur e că una dintre cele două declarații este falsă”.

Descurajarea luptei anti-corupție

„În schema de reorganizare a Ministerului pe care îl conduce, dl Ion Ștefan a redus Direcția de integritate și anti-corupție a ministerului la un rol minuscul. De la o direcție cu zeci de angajați responsabili cu implementarea Strategiei Naționale Anticorupție, atât în cadrul instituției, cât și la nivelul întregii administrații publice din România, structura de anticorupție a MLPDA s-a transformat într-un firav compartiment cu una sau două persoane angajate! Vorbim de un sector unde se derulează peste 15.000 de proiecte de lucrări publice, finanțate din bani publici, românești sau europeni. Este o abordare diametral opusă față de discursul public al PNL, mare apărător al luptei anti-fraudă, anti-corupție”.

Disponibilizări ilegale, pentru rudele și amicii miniștrilor

„Reducerea structurii de integritate are în spate o motivație premeditată legată de deciziile controversate luate de dl Ion Ștefan. O structură puternică de integritate ar fi fost, de bună seamă, în totală opoziție cu numirile de rude și apropiați în funcțiile ministeriale. O structură puternică de integritate în cadrul ministerului ar fi reprezentat probabil un obstacol în disponibilizările ilegale întreprinse de ministru, pentru a face loc altor rude, amici și politruci ai ministrului Ștefan.

Sunt nu mai puțin de 26 rude, rubedenii, cunoștințe, pile și relații ale ministrului Grindă care au fost puse în funcții și sinecuri pe banii de la stat. Verișori, fini, cumetri, consilieri personali, foști chelneri sau manichiuriste și un întreg pomelnic de politruci din cercul de încredere al ministrului Grindă au împânzit cu toții structurile Ministerului Dezvoltării și ale administrației publice centrale și locale.

În paralel cu implantarea în funcții publice a cumetrilor și pilelor sale, ministrul Ion Ștefan a declanșat o adevărată epurare politică în ministerul pe care îl conduce! Caracterul nelegal al disponibilizărilor făcute de Ion Ștefan este atât de evident! Nu se respectă termenele legale de preaviz și de concurs, se încalcă numeroase legi și decizi ale Curții Constituționale și, în general, totul este o făcătură abuzivă

Întrebare: cine și din ce bani va achita prejudiciul produs de ministrul Grindă, atunci când angajații vor câștiga procesele în instanță? Cine va rezolva toate problemele ce vor apărea când acești angajați disponibilizați ilegal vor trebui reîncadrați și vom ajunge din nou să avem două sau trei persoane pe același post cum s-a mai întâmplat în alte guvernări PNL?

Pentru toate aceste motive și pentru multe, multe altele, decența ar impune demisia / demiterea dlui ministru Ștefan. Dar am mai căutat decență și cu alte ocazii în acest Guvern și n-am găsit nimic”.

ACTUALITATE

Patru candidați pentru șefia CJAS Dâmbovița

Publicat

pe

Astăzi – 6 mai 2021, s-a dat startul la schimbarea, prin concurs, a managerilor Caselor Județene de Asigurări de Sănătate. Din cei 60 de candidați admiși după selecția dosarelor, doar 33 au intrat în examen, de la ora 10:00. Acesta s-a desfășurat în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență din București.

Sunt județe unde au fost înscriși mai mulți candidați pentru postul de director CJAS. Dâmbovița reprezintă o surpriză în acest sens, fiind reprezentată la această primă etapă a concursului de patru candidați. După testul scris, în termen de patru zile lucrătoare, concurenții vor susține la sediul CNAS un interviu. Președintele acestei instituții, Adrian Gheorghe, ne asigură că a fost organizat un concurs transparent, fără discriminare pe criterii politice sau de altă natură.

Conducerea CNAS susține că vor fi promovați doar acei candidați care au abilități de planificare, organizare, coordonare și control.

În Dâmbovița, la concurs s-au înscris: Cristina Sima – fost șef Compartiment juridic și patrimoniu în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Niculina Sandu – fost manager general CJAS Dâmbovița, Liliana Temergan – angajat CJAS Dâmbovița și Zamfira Ana Maria Dragotă – farmacistă, fiica patronului de la Popasul turistic Șipot din Moroeni, membră în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

10 mai 2021: Start recensământul general agricol

Publicat

pe

În perioada 10 mai – 31 iulie 2021, se va desfășura, în toate utilitățile administrativ-teritoriale din România, recensământul general agricol, cu an de referință 2020. Informațiile vor fi colectate de la utilizatorii suprafețelor agricole și/sau deținătorii de animale.

La nivelul județului Dâmbovița, vor fi recenzate peste 116.000 de exploatații fără personalitate juridică și peste 1.000 de exploatații cu personalitate juridică – ne informează Comisia Județeană condusă de prefectul Aurelian Popa. Participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete sunt obligatorii, sub sancțiunea amenzii.

Recensământul general agricol – runda 2020 va evidenția schimbările intervenite de la cel din 2010. Este primul recensământul care se realizează prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil. Informațiile colectate au caracter strict confidențial și vor fi anonimizate imediat după întrarea în sistem.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT