Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Trei motive puternice pentru care „ministrul Grindă” trebuie să plece din Guvern

Publicat

pe

Ieri – 3 iunie, a fost depusă la Camera Deputaților o moțiune simplă ” Guvernul PNL după Grindă se cunoaște”, împotriva ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației – Ion Ștefan, cunoscut opiniei publice drept „ministrul Grindă” – după încercările sale epuizante de a explica public cum i-a ieșit casa cu mult mai care decât în proiect fiindcă a greșit constructorul o grindă. Au urmat alte și alte gafe, incompatibile cu înalta funcție pe care o deține în prezent Ion Ștefan.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, deputata PRO România Oana Vlăducă a prezentat motivele care ar trebui să determine demisia sau demiterea ministrului Ion Ștefan, omul care administrează unul dintre cele mai mari bugete ale Guvernului și de care depinde dezvoltarea comunităților locale din România.

Fals în declarații publice

„Ministrul Ion Ștefan și-a început mandatul cu un fals, de la care i se trage și bine-cunoscuta poreclă de „Ministrul Grindă”. Vorbim de două declarații de avere cu un conținut contradictoriu, dar care poartă aceeași semnătură a domnului ministru. Două declarații, în care acesta declară, pentru același imobil din municipiul Focșani, o suprafață diferită: 910 metri pătrați în declarația din iunie 2019 și 524 metri pătrați în declarația din noiembrie 2019. Este un fals încă nelămurit prin declarațiile publice ale ministrului. Ne-a spus despre constructorul care i-a greșit o grindă și care a transformat astfel mansarda în etaj. A recunoscut public și faptul că nu a făcut recepția casei și că, din acest motiv, a plătit la Primărie o taxă de zece ori mai mică, timp de vreo 10 ani. Dar nu a dat nicio explicație care să lămurească diferența uriașă dintre cele două declarații. Cum e posibil ca, în doar 5 luni, suprafața unei case să scadă cu aproape 400 mp? Nu știm răspunsul! Dar ceea ce știm sigur e că una dintre cele două declarații este falsă”.

Descurajarea luptei anti-corupție

„În schema de reorganizare a Ministerului pe care îl conduce, dl Ion Ștefan a redus Direcția de integritate și anti-corupție a ministerului la un rol minuscul. De la o direcție cu zeci de angajați responsabili cu implementarea Strategiei Naționale Anticorupție, atât în cadrul instituției, cât și la nivelul întregii administrații publice din România, structura de anticorupție a MLPDA s-a transformat într-un firav compartiment cu una sau două persoane angajate! Vorbim de un sector unde se derulează peste 15.000 de proiecte de lucrări publice, finanțate din bani publici, românești sau europeni. Este o abordare diametral opusă față de discursul public al PNL, mare apărător al luptei anti-fraudă, anti-corupție”.

Disponibilizări ilegale, pentru rudele și amicii miniștrilor

„Reducerea structurii de integritate are în spate o motivație premeditată legată de deciziile controversate luate de dl Ion Ștefan. O structură puternică de integritate ar fi fost, de bună seamă, în totală opoziție cu numirile de rude și apropiați în funcțiile ministeriale. O structură puternică de integritate în cadrul ministerului ar fi reprezentat probabil un obstacol în disponibilizările ilegale întreprinse de ministru, pentru a face loc altor rude, amici și politruci ai ministrului Ștefan.

Sunt nu mai puțin de 26 rude, rubedenii, cunoștințe, pile și relații ale ministrului Grindă care au fost puse în funcții și sinecuri pe banii de la stat. Verișori, fini, cumetri, consilieri personali, foști chelneri sau manichiuriste și un întreg pomelnic de politruci din cercul de încredere al ministrului Grindă au împânzit cu toții structurile Ministerului Dezvoltării și ale administrației publice centrale și locale.

În paralel cu implantarea în funcții publice a cumetrilor și pilelor sale, ministrul Ion Ștefan a declanșat o adevărată epurare politică în ministerul pe care îl conduce! Caracterul nelegal al disponibilizărilor făcute de Ion Ștefan este atât de evident! Nu se respectă termenele legale de preaviz și de concurs, se încalcă numeroase legi și decizi ale Curții Constituționale și, în general, totul este o făcătură abuzivă

Întrebare: cine și din ce bani va achita prejudiciul produs de ministrul Grindă, atunci când angajații vor câștiga procesele în instanță? Cine va rezolva toate problemele ce vor apărea când acești angajați disponibilizați ilegal vor trebui reîncadrați și vom ajunge din nou să avem două sau trei persoane pe același post cum s-a mai întâmplat în alte guvernări PNL?

Pentru toate aceste motive și pentru multe, multe altele, decența ar impune demisia / demiterea dlui ministru Ștefan. Dar am mai căutat decență și cu alte ocazii în acest Guvern și n-am găsit nimic”.

ACTUALITATE

Două cazuri COVID-19, confirmate la Penitenciarul Mărgineni (județul Dâmbovița)

Publicat

pe

Foto arhivă

Alarmă la Penitenciarul de Maximă Siguranță Margineni, județul Dâmbovița. Încă un angajat al instituției a fost depistat cu coronavirus. Vestea a fost dată aseară printr-un comunicat al Agenției Naționale a Penitenciarelor.

„Vă informăm că, astăzi, 10.07.2020, un al doilea angajat al Penitenciarului Mărgineni a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atribuții de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea, în permanență, a echipamentului de protecție. În continuare, administrația locului de deținere aplică recomandările Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița și măsurile de intervenție adoptate la nivel de sistem. Până la acest moment, cu excepția celor două cazuri de angajați confirmați COVID-19, nu se înregistrează nicio altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Penitenciarul Mărgineni”, se precizează în comunicatul transmis de ANP.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Se cere demisia prefectului judeţului Dâmboviţa, Aurelian Popa

Publicat

pe

Corneliu Ștefan - președinte PSD Dâmboviţa

Preşedintele PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan, a cerut demisia prefectului judeţului, Aurelian Popa, pentru faptul că s-a transformat în „agent electoral al PNL”.

„Îi atrag atenţia prefectului judeţului Dâmboviţa, să înceteze discuțiile cu primarii PSD, să îi lase în pace, să nu îi mai cheme la dânsul acasă, în vila de la Titu, unde se negociază trecerea de la Partidul Social Democrat la PNL.

Îi cer demisia prefectului Aurelian Popa pentru că, brusc, a devenit agentul electoral al PNL Dâmboviţa şi încalcă orice lege din România, dânsul fiind înalt funcţionar public. Lăsaţi colegii mei în pace şi nu mai acţionaţi la impulsurile celor din Partidul Naţional Liberal”, a fost mesajul preşedintelui PSD Dâmboviţa către prefectul Aurelian Popa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!