Connect with us

ACTUALITATE

Dâmbovița: Medic de familie infectat cu COVID-19, transferat de urgență la București

Publicat

pe

Direcția de Sănătate Publică Dâmboviţa informează că medicul de familie din comuna Crângurile, infectat cu COVID-19, a fost transferat la un spital din Capitală. Doctorul a contactat virusul de la asistența să, care a fost confirmată pozitiv în data de 14 iunie, după ce, cu o zi înainte, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte cu stare generală uşor modificată, generată de o altă afecţiune medicală.

DSP Dâmboviţa a demarat imediat ancheta epidemiologică preliminară în cadrul căreia au fost identificate toate persoanele contacte directe ale cazului confirmat şi s-au instituit măsurile specifice conform metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, respectiv:
– izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile a membrilor intradomiciliari;
– respectarea regulilor de igienă individuală;
– limitarea contactului interuman;
– în cazul apariţiei simptomatologiei specifice SARS-CoV-2, se vor prezenta la Secţia de Boli Infecţioase a SJU Târgovişte prin solicitarea ambulanţei;
– efectuarea dezinfecţiei terminale;

„Ultima prezentare în cadrul CMI a fost în data de 11 iunie 2020, unde a purtat echipament de protecţie standard, iar activitatea principală a fost de eliberare a reţetelor medicale, fără a avea contact direct prelungit cu pacienţii.

În ceea ce priveşte pe medicul din respectivul cabinet de medicină de familie, contact de serviciu al cazului confimat, aducem la cunoştinţa opiniei publice că în conformitate cu metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus: „personalul medico-sanitar şi auxiliar asimptomatic contact direct cu caz confirmat, va fi testat în ziua 6/7 de la ultimul contact posibil infectant, iar în perioada imediată contactului posibil infectant şi până la primirea rezultatului de laborator, personalul medico-sanitar şi auxiliar îşi poate desfăşura activitatea, cu respectarea măsurilor de protecţie standard”.

În data de 17 iunie 2020, care reprezintă cea de a şaptea zi de la ultimul contact posibil infectant, DSP Dâmboviţa îi prelevează medicului testul pentru SARS CoV-2 şi se autoizolează la domiciliu până la sosirea rezultatului. Confirmarea cazului a fost transmisă vineri, 19 iunie 2020.

Se solicită echipaj ISU şi este adusă la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, de unde este transferată la Spitalul ROL 2 Bucureşti.

Toate contactele directe de familie ale doamnei doctor au fost plasate în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

DSP Dâmboviţa continuă ancheta epidemiologică pentru identificarea posibilelor contacte infectante directe ale medicului în desfăşurarea activităţii de cabinet”, se arată într-un comunicat remis de Direcția de Sănătate Publică Dâmboviţa.

Facem precizarea că medicul de familie din Crângurile a fost la serviciu după ce asistenta să a fost confirmată cu coronavirus, până la momentul când primarul a luat poziție față de această situație, urmare numeroaselor reclamații venite de la cetățeni.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Sărbătorim astăzi materializarea unui vis, a unei speranțe

Publicat

pe

de

Am fost și suntem dintotdeauna în Europa. Rezonăm cu valorile culturale ale bătrânului continent. Am fost, poate, despărțiți vremelnic, din cauza unor conjuncturi istorice, de această familie, dar niciodată nu am uitat de Europa, de democrație, de economia, cultura, tradițiile și civilizația care au contribuit pe deplin la schimbarea globală a societății, a aprecierii depline a omului, a drepturilor sale.

Astăzi – 9 Mai, sărbătorim Marea Europă, cel mai elocvent și puternic exemplu al unității întru binele cetățeanului, al colaborării al prosperității, al prieteniei și dorinței de mai bine. Sărbătorim materializarea unui vis, a unei speranțe. Trăim cu toții într-un spațiu mai democratic, mai liber, mai liniștit ca niciodată. Ceea ce s-a realizat pentru Europa Unită din 1950 încoace este un rezultat al diplomației, al consecvenței și al dorinței de unitate economică, socială și culturală.

La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Adrian Țuțuianu: 9 Mai – 1877, 1945, 1950 – O zi cât o istorie

Publicat

pe

de

1877, 1945, 1950 – o zi cât o istorie. Îmi doresc să reținem aceste momente determinante și să învățăm din ele. Demnitatea, curajul și viziunea au trasat istoria unei țări, unui continent și unei lumi. România este parte a acestei lumi, cu identitate și destin proprii.

📌 „Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare” (Kogălniceanu) / Pe 9 Mai 1877, Adunarea Deputaţilor a proclamat Independenţa de stat a României, deschizând astfel drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta. Intrată în război, în primăvara lui 1877, Armata română a triumfat pe câmpul de luptă, cucerind pe rând redutele otomane de la Plevna, Griviţa, Smârdan şi Vidin. Independența României a însemnat sacrificiul și jertfa a peste 10.000 de ostaşi.

📌 La 9 mai 1945, capitula cel de-al treilea Reich, luând, astfel, sfârşit cel de-al II-lea Război Mondial pe continentul european. Victoria Coaliției Națiunilor Unite!

📌 „Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă. Contribuţia pe care o poate aduce civilizaţiei o Europă organizată şi activă este indispensabilă pentru menţinerea unor relaţii paşnice…. Nu am reuşit să realizăm o Europă unită şi ne-am confruntat cu războaie” (Robert Schuman).

La 9 mai 1950, ministrul de Externe al Franței propunea Germaniei, dar şi altor state, să pună bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii. Pe 18 aprilie 1951, şase state – Belgia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg şi Olanda – au semnat Tratatul de la Paris privind prima dintre comunităţile europene, Comunitatea Economică a Cărbunelui şi Oţelului. Ulterior, cele şase state au decis să edifice o comunitate economică, bazată pe libera circulaţie a bunurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalurilor şi, în 1957, prin Tratatul de la Roma, au înfiinţat Comunitatea Economică Europeană, precursoare a Uniunii Europene de astăzi.

La mulți ani, români! La mulți ani, Europa! La mulți ani, familie europeană!

Adrian Țuțuianu,
Vicepreședinte PRO România
Președinte PRO România Dâmboviţa
Fost ministru al Apărării

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT