Connect with us

Argeș

Prăpăd pe Valea lui Topor, județul Argeș

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Argeș

Apele pârâului Valea lui Topor au făcut prăpăd, în această după-amiază, în comuna Hârtiești, județul Argeș, după o ploaie torențială.

Sursa foto: ISU Argeș

Au fost afectate 31 de gospodării și 3 mașini. De asemenea, a fost surprins de viitură un cal înhămat la o căruță. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar calul a fost și el salvat. Au pierit însă mai mult de 350 de păsări.

Sursa foto: ISU Argeș

La fața locului au intervenit pompierii de la Mioveni, Bradu și Pitești, dar și reprezentanții autorităților locale.

Sursa foto: ISU Argeș

ACTUALITATE

Tort aniversar din partea polițiștilor pentru o faptă de 10 la 10 ani

Publicat

pe

Daria și-a primit tortul chiar în parcul unde a găsit telefonul pierdut

Polițiștii din Argeș au surprins-o cu un tort aniversar, la împlinirea vârstei de 10 ani, pe Daria – o fetiță care a găsit într-un parc, în data de 3 octombrie 2021, un telefon mobil și, fără să stea pe gânduri, l-a căutat pe proprietar.

Este un gest pe care cei mai mulți dintre adulți nu l-ar fi făcut. Daria însă este un exemplu de bună educație, iar, ieri – 24 noiembrie, de ziua ei de naștere, polițiștii i-au reamintit ce copil minunat este. Felicitări, Daria! Felicitări și polițiștilor, fiindcă au avut această inițiativă frumoasă!

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Percheziții la Primăria Pitești. Totul a plecat de la un bloc construit ilegal

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au efectuat, astăzi – 22 noiembrie 2021, cu sprijinul colegilor din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș și al luptătorilor ServiciuluI pentru Acțiuni Speciale, șase percheziții ( patru în Pitești, una în Moșoaia și una în Bradu) la Primăria Pitești, la sediile unor societăți comerciale și la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual. Patru persoane au fost conduse la audieri.

Potrivit IPJ Argeș, în cursul lunii iunie 2021, ca urmare a cererii formulată de o societate comercială, cu sediul în comuna Moșoaia, reprezentată de un bărbat de 45 de ani, din Moșoaia, reprezentantul autorității administraţiei publice locale a eliberat investitorului imobiliar o autorizație de construire vizând o construcție „Locuință P+2E (trei unități locative, 4 locuri de parcare), împrejmuire teren și organizare șantier”, pentru un imobil situat în municipiul Pitești.

„Ulterior realizării construcției, reprezentantul societății investitoare, ca membru al comisiei de recepție, alături de reprezentantul autorității administraţiei publice care a emis autorizaţia de construire și un specialist în domeniul lucrărilor de construcţii, cu participarea reprezentantului executantului şi al proiectantului, au admis, necorespunzător, recepția la terminarea lucrărilor vizate, deși acestea fuseseră realizate pe alt regim de înălțime decât cel autorizat și prin depășirea numărului de locuri de parcare alocate.

Prin această activitate, pe de o parte s-a creat o pagubă în patrimoniul persoanelor fizice și / sau juridice care au încheiat antecontracte de vânzare- cumpărare pentru cele 10 unități locative construite, iar pe de altă parte, s-a creat o vătămare a intereselor unității administrative teritoriale, în condițiile în care au fost încălcate prevederile legale referitoare la executarea lucrărilor de construcții cu respectarea condițiilor de urbanism și recepția acestora”, precizează IPJ Argeș.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT