Connect with us

ACTUALITATE

Compania de Apă Târgovişte-Dâmbovița, replică la comunicatul PNL

Publicat

pe

Ne bucură interesul manifestat de filiala PNL Dâmbovița pentru investițiile pe care le preconizăm la CATD prin proiectul regional “Sprijin pentru pregătirea Aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru Proiectul Regional de Dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița în perioada 2014 – 2020″, finanțat pe POIM, dorim însă să facem câteva precizări, după cum urmează:

– Proiectul a fost semnat și demarat în luna Mai 2018, având termen de depunere a Studiului de Fezabilitate variantă preliminară în August 2019 și varianta finala int Octombrie 2019, ambele termene fiind respectate. Investiția estimată în prețuri fixe este de aproximativ 318 mil Euro fără TVA și cuprinde 57 UAT-uri, peste 1400 km de rețele apă/canal, 16 stații de epurare, precum și 25 de gospodării de apă.

– Lucrările de execuție sunt cuprinse în 19 de CL-uri (contracte de lucrari). Precizăm faptul că, la finele anului 2019, Studiu de Fezabilitate a fost avansat către AM-POIM din cadrul MFE, actualmente aflându-se în evaluarea experților AM/BEI fiind într-un stadiu avansat de analiză a indicatorilor tehnico-economici, precum și a investițiilor sti soluțiilor tehnice aferente planului investițional. Precizăm că procedura de mediu a fost demarată în cursul lunii Iunie și avem încredere că va fi și finalizată prin obținerea Acordului de Mediu în termenul maxim de 90 de zile, conform legislației în vigoare, pentru a putea permite semnarea Contractului de Finantare în cursul lunii Septembrie / Octombrie 2020.

– Față de Comunicatul Biroului PNL, NU ne este clară implicarea Companiei Naționale de Investiții și modalitatea prin care ar putea să deblocheze proiectul la care face referire, ținând cont că CNI nu este parte din contractul de finanțare semnat de CATD și MFE privind Sprijinul în Elaborarea Aplicatiei POIM pe de o parte, pe de altă parte termenele impuse de legislația în vigoare atât cea de mediu, cât și cele pentru obținerea avizeler precum și a CU-urilor, trebuiesc respectate de către toate instituțiile statului deci implicit și de CNI, doar dacă CNI nu cunoaște vreo cale mai simplă, ocazie cu care le-am mulțumi dacă ne-ar împărtăși-o și nouă.

– Din Contractul de finanțare semnat de CATD cu MFE, nu avem un termen de decădere așa cum este stipulat în Comunicatul PNL, atâta că întârzierea aprobării Aplicației de Finanțare ar proiecta finanțarea investiției în exercitul financiar următor, respectiv POD.

– Referitor la penalitatea de 6 mil euro pretinsă în comunicatul PNL, din Contractul de finanțare semnat de CATD cu MFE privind Sprijin în Elaborarea Aplicației de finanțare POIM, nu există absolut nicio clauză penală care să facă referire la 6 mil sau la orice altă valoare privind întârzierea aprobării Aplicației de Finanțare. Am dori să cunoaștem și noi care este fundamentul legal și / sau procedural prin care în Comunicatul la care facem referire s-a vehiculat penalitatea de 6 mil, atâta timp cât ea nu există ca și clauză contractuală în Contractul de Finanțare.

Față de cele de mai sus, CATD își reiterează cu hotărâre angajamentul ca investiția care face obiectul Aplicației POIM să fie finalizată și aprobată în cursul luni Septembrie / Octombrie fiind una dintre primele 10 aplicații de finanțare aprobată de către Comisia Uniunii Europene pe axa 3.2 POIM până la această oră în România.

BIROUL DE PRESĂ AL COMPANIEI DE APĂ TÂRGOVIȘTE DÂMBOVIȚA

ACTUALITATE

Lockdown pentru persoanele nevaccinate din 25 octombrie! Vezi toate restricțiile

Publicat

pe

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, astăzi – 22 octombrie 2021, Hotărârea Nr. 91, prin care se stabilesc o serie restricții pentru prevenirea răspândirii infecției cu coronavirus, după cum urmează:
– interzicerea, pentru o perioadă de 30 zile, circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00-05:00, cu anumite excepții:
1. persoanele care sunt imunizate de cel puțin 10 zile sau cele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
2. deplasarea în interes profesional
3. deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și/sau achiziționarea de medicamente;
Pentru verificarea motivului deplasării persoanele sunt obligate să prezinte certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19, pe suport hârtie sau în format electronic.

HOTĂRÂREA INTEGRAL AICI

– interzicerea, pentru o perioadă de 30 zile, desfășurării activității operatorilor economici care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii în spații închise și/sau deschise, în intervalul orar 21:00-05:00;

– activitatea restaurantelor, cafenelelor etc. în interiorul clădirilor și la terase să fie permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05:00-21:00;

– interzicerea activității în baruri, cluburi și discoteci pentru o perioadă de 30 zile, precum și organizarea și desfășurarea evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), a concertelor și spectacolelor;

– interzicerea participării spectatorilor la competițiile sportive;

– accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile conform prezentei hotărâri, să fie permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală;

– organizarea programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu pentru cel puțin 50% din angajați;

– accesul vizitatorilor în toate instituțiile publice centrale și locale, operatorilor economici, care funcționează în clădiri de birouri private, să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării;

– abilitarea Ministerul Educației în vederea emiterii ordinului de ministru privind modificarea structurii anului școlar 2021-2022;

– instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ai nelămuriri cu privire la vaccinarea anti-COVID? Dr. Vasi Rădulescu te ajută cu răspunsuri!

Publicat

pe

Sursa foto: Digi 24

Doctorul cardiolog Vasi Rădulescu, cunoscut în rândul opiniei publice pentru eforturile sale susținute în domeniul educației medicale – cărți scrise și oferite gratuit, emisiuni radio și tv, blog, Facebook, podcasturi YouTube etc. – a răspuns, pe pagina sa de Facebook, unor întrebări despre vaccinarea anti-COVID, în speranța de a înlătura unele temeri formulate de români și a-i convinge că aceasta este singura cale de a scăpa de pandemie. De asemenea, le promite răspuns tuturor celor care au nelămuriri și le expun într-un comentariu la postare.

1. Cei cu boli autoimune POT face vaccin.
2. Vaccinul se poate face în sarcină.
3. Vaccinul se poate face când mămica alăptează.
4. Cei cu trombofilie POT face vaccinul.
5. Cei cu „varice” POT face vaccinul.
6. E nevoie de 6 luni de la rapel pentru booster.
7. Johnson&Johnson nu are booster. Încă.
8. Cei cu afecțiuni trombotice POT face vaccin.
9. Cei cu diabet, boli de inimă, boli de plămâni POT face vaccin.
10. Nu există reacții adverse la 5-10 ani postvaccinare. E o inepție.
11. Nu e nevoie de dozarea anticorpilor pentru a face rapel sau booster.

„Ce-am observat din mesaje și comentarii: foarte mulți oameni nu s-au vaccinat nu pentru că sunt împotrivă neapărat, ci pentru că încă au nelămuriri, au niște carențe, niște temeri. Prin urmare:

1. Am început munca la o pagină pe site în care încerc să explic aproape totul despre vaccinare. Simplu, povestit frumos, cu surse, cu imagini.

2. Voi face sesiuni în care, zilnic, voi răspunde mesajelor și comentariilor. Vă rog să-mi dați mesaje. Oricâte! Aici sau pe pagina Dr. Vasi Rădulescu Chiar dacă intră în spam, mă uit și acolo. Am răspuns azi la aproape 300 și oamenii au fost extrem de bucuroși, i-am simțit. Știu că se vor vaccina.

Pentru comentarii voi face eu postări și comentăm acolo organizat, să nu ne încurcăm. Începând de mâine, nu de luni, că nu suntem la Cotroceni aici. Mesaje îmi dați de azi că eu deja mă uit peste ele.

Fac tot posibilul ca în această perioadă cumplită să vă ajut. Și vă ajut cu mintea mea, care sper să facă diferența”, a scris Dr. Vasi Rădulescu pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT