Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Compania de Apă Târgovişte-Dâmbovița, replică la comunicatul PNL

Publicat

pe

Ne bucură interesul manifestat de filiala PNL Dâmbovița pentru investițiile pe care le preconizăm la CATD prin proiectul regional “Sprijin pentru pregătirea Aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru Proiectul Regional de Dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița în perioada 2014 – 2020″, finanțat pe POIM, dorim însă să facem câteva precizări, după cum urmează:

– Proiectul a fost semnat și demarat în luna Mai 2018, având termen de depunere a Studiului de Fezabilitate variantă preliminară în August 2019 și varianta finala int Octombrie 2019, ambele termene fiind respectate. Investiția estimată în prețuri fixe este de aproximativ 318 mil Euro fără TVA și cuprinde 57 UAT-uri, peste 1400 km de rețele apă/canal, 16 stații de epurare, precum și 25 de gospodării de apă.

– Lucrările de execuție sunt cuprinse în 19 de CL-uri (contracte de lucrari). Precizăm faptul că, la finele anului 2019, Studiu de Fezabilitate a fost avansat către AM-POIM din cadrul MFE, actualmente aflându-se în evaluarea experților AM/BEI fiind într-un stadiu avansat de analiză a indicatorilor tehnico-economici, precum și a investițiilor sti soluțiilor tehnice aferente planului investițional. Precizăm că procedura de mediu a fost demarată în cursul lunii Iunie și avem încredere că va fi și finalizată prin obținerea Acordului de Mediu în termenul maxim de 90 de zile, conform legislației în vigoare, pentru a putea permite semnarea Contractului de Finantare în cursul lunii Septembrie / Octombrie 2020.

– Față de Comunicatul Biroului PNL, NU ne este clară implicarea Companiei Naționale de Investiții și modalitatea prin care ar putea să deblocheze proiectul la care face referire, ținând cont că CNI nu este parte din contractul de finanțare semnat de CATD și MFE privind Sprijinul în Elaborarea Aplicatiei POIM pe de o parte, pe de altă parte termenele impuse de legislația în vigoare atât cea de mediu, cât și cele pentru obținerea avizeler precum și a CU-urilor, trebuiesc respectate de către toate instituțiile statului deci implicit și de CNI, doar dacă CNI nu cunoaște vreo cale mai simplă, ocazie cu care le-am mulțumi dacă ne-ar împărtăși-o și nouă.

– Din Contractul de finanțare semnat de CATD cu MFE, nu avem un termen de decădere așa cum este stipulat în Comunicatul PNL, atâta că întârzierea aprobării Aplicației de Finanțare ar proiecta finanțarea investiției în exercitul financiar următor, respectiv POD.

– Referitor la penalitatea de 6 mil euro pretinsă în comunicatul PNL, din Contractul de finanțare semnat de CATD cu MFE privind Sprijin în Elaborarea Aplicației de finanțare POIM, nu există absolut nicio clauză penală care să facă referire la 6 mil sau la orice altă valoare privind întârzierea aprobării Aplicației de Finanțare. Am dori să cunoaștem și noi care este fundamentul legal și / sau procedural prin care în Comunicatul la care facem referire s-a vehiculat penalitatea de 6 mil, atâta timp cât ea nu există ca și clauză contractuală în Contractul de Finanțare.

Față de cele de mai sus, CATD își reiterează cu hotărâre angajamentul ca investiția care face obiectul Aplicației POIM să fie finalizată și aprobată în cursul luni Septembrie / Octombrie fiind una dintre primele 10 aplicații de finanțare aprobată de către Comisia Uniunii Europene pe axa 3.2 POIM până la această oră în România.

BIROUL DE PRESĂ AL COMPANIEI DE APĂ TÂRGOVIȘTE DÂMBOVIȚA

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

18 persoane cu COVID-19 din Dâmbovița au cerut externarea

Publicat

pe

Decizia Curții Constituționale a României prin care au fost declarate neconstituționale normele guvernamentale privind izolarea, carantinarea și internarea forțată a persoanelor infectate cu coronavirus bulverează opinia publică în aceste momente. Din punct de vedere democratic, constituțional, pare a fi o măsură bună, în ton cu drepturile și libertățile cetățenilor, care trebuie respectate, dar ne întrebăm cum va influența această decizie evoluția coronavirusului în România.

În aceste zile, constatăm cu tristețe dar și cu teamă că numărul de cazuri a crescut enorm, iar spitalele românești încep să nu mai facă față afluxului de persoane contaminate cu COVID-19. Presiunea cea mai mare se va pune pe secțiile de Terapie Intensivă. Și în această fază în care răspândirea virusului este una comunitară, practic nu mai știi de unde a-i putea contacta coronavirusul, a mai apărut și decizia CCR prin care bolnavii de coronavirus nu mai pot fi ținuți cu forța în spitale. În acest context vin semnale că zeci de pacienți, unii chiar într-o fază avansată a bolii, solicită externarea, vor să meargă acasă, invocând hotărârea Curții Constituționale.

Este grav ceea ce se întâmplă. Boala și răspândirea virusului pot scăpa de sub control. Cine mai poate ști cu precizie dacă în aceste condiții persoanele infectate, chiar prezentând evidente simptome, respectă indicațiile medicilor și normele protecție?

Ne confruntăm cu o asemenea situație chiar și în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște unde mai mulți pacienți, care normal ar fi trebuit să rămână în unitate sub supraveghere medicală, au solicitat externarea. Pe surse am aflat că, până în momentul de față, 18 persoane infectate au solicitat externarea, iar 35 de cetățeni infectați refuză să fie internați în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște.

Vă dați seama că este greu să urmărești dacă aceste persoane respectă regulile de izolare la domiciliu, tratamentul prescris, dacă sunt conștiente total că trebuie evitat contactul cu alți oameni și deplasările în mediile aglomerate.

Citește în continuare

ACTUALITATE

România, din nou sub cod de ploi torențiale!

Publicat

pe

de

Meteorologii au emis, din nou, o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică, valabilă până în această noapte la ora 23:00, conform hărții atașate.

În Oltenia, nordul și nord-vestul Munteniei, sudul Banatului, precum și în jumătatea de sud a Transilvaniei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului, vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT



error: Conținutul este protejat!!