Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Ionuț Lăscaie dă cultura pentru postul de primar la Lungulețu

Publicat

pe

Ionuţ Lăscaie, directorul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, a ieşit pentru prima dată în faţa presei în calitate oficială de candidat al PSD pentru funcţia de primar al comunei Lunguleţu. Înainte de a aborda problemele ce ţin de administraţia locală, de propuneri şi proiecte de viitor edil, Ionuţ Lăscaie a avut un scurt discurs critic la adresa muzicianului Felix Goldbach.

Profesorul universitar Felix Goldbach, la prima sa apariţie publică, în calitate de membru PRO România, a făcut o analiză aspră asupra culturii dâmboviţene şi a celor care diriguesc acest domeniu. Concluzia lui Felix Goldbach este că mai sunt multe de făcut în judeţul Dâmboviţa în plan cultural şi artistic. Punctul său de vedere nu i-a plăcut lui Ionuţ Lăscaie, directorul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa. Acesta din urmă a precizat că adevărul este altul, instituţia pe care o conduce s-a implicat masiv în organizarea de activităţi cultural-artistice, de promovare a valorilor autentice, de susţinere a creatorilor dâmboviţeni. În opinia lui Lăscaie, pledoaria critică a profesorului Goldbach duce la deformarea realităţii, la o imagine urâtă a culturii dâmboviţene, a instituţiilor care se ocupă de acest lucru în judeţul Dâmboviţa, a tot ce s-a făcut bun în aceşti ani în domeniu.

După consumarea acestui subiect, Ionuţ Lăscaie a vorbit şi despre decizia sa de a candida pentru funcţia de primar al comunei Lunguleţu şi despre proiectele pe care doreşte să le implementeze în următorii ani în această localitate. Lăcaie vrea extinderea reţelei de gaze naturale „până la ultima casă din comună”, astfel încât toţi locuitorii să beneficieze de avantajele civilizaţiei. Candidatul PSD vrea, de asemenea, să finalizeze reţeaua de canalizare. Lunguleţu fiind o comună în care actvitatea economică de bază este agricultura, în special cultura verzei şi a cartofului, se impune, spune Ionuţ Lăscaie, și realizarea unui sistem de irigaţii performant, astfel încât să nu mai existe probleme cu lipsa de apă în anii secetoşi. Comuna mai are nevoie, spune reprezentantul PSD, de un centru de colectare legume, astfel încât producătorii să nu îşi mai vândă marfa la margine de şosea sau să profite de munca lor diferiţi intermediari.

Ionuţ Lăscaie a mai spus că, dacă ajunge primar în Lunguleţu, iar drumul său spre această poziţie nu pare deloc pus în pericol de vreun contracandidat, doreşte să creeze la nivelul administraţiei publice locale un departament de lucru în ceea ce priveşte pregătirea şi derularea proiectelor pe fonduri europene, ca instrument de sprijin atât pentru Primărie cât şi pentru cetăţenii comunei care vor să se angajeze în dezvoltarea unei investiţii finanţate cu fonduri comunitare.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Încă o garnitură de candidaţi PRO România Dâmboviţa pregătiți pentru bătălia electorală

Publicat

pe

Senatorul Adrian Țuțuianu a adus astăzi, 25 iunie 2020, în fața jurnaliștilor încă un lot de candidaţi pentru funcţiile de primar din partea PRO România Dâmboviţa. Prezentările au început cu tânărul Alexandru Andrei Banu, care, la numai 23 de ani, se aruncă în viforul electoral pentru a câştiga postul de primar în comuna Valea Lungă.

Pentru Glodeni, se antrenează, din partea PRO România, Romeo Nicolae Dobre, de 48 de ani.

Tehnicanul silvic Marian Alexe, de 56 de ani, urmăreşte să ocupe scaunul de edil al comunei Vlădeni.

La Pietrari, unde există multă încrâncenare politică, intră pe ringul campaniei electorale, din partea PRO România, Cătălin Constantin Istrate.

La Văcăreşti, surpriză, revine, după mulţi mulţi ani, pentru a câştiga poziţia de primar Mircea Iancu. Reprezentantul PRO România este obişnuit cu ale administraţiei, ştie ce înseammnă să conduci destinele unei localităţi. A mai fost edil al comunei Văcăreşti în anii 90, o perioadă destul de dificilă, cu multe tensiuni, preschimbări şi mutaţii la minut în plan social, politic şi economic.

Mircea Iancu – candidat PRO România pentru Văcărești

Mircea Iancu pare să fie unul dintre favoriţii liderului Adrian Ţuţuianu, care a spus despre acesta că este primarul dâmboviţean care a încheiat primul în județ aplicarea Legii 18, a Fondului Funciar, şi care a pornit temeinic demersurile pentru racordarea localităţii Văcăreşti la reţeaua de gaze naturale. Mircea Iancu este un om apreciat de văcăreşteni, respectat şi cu şanse mari de a schimba structura administrativ-politică a localităţii.

Pentru comuna Dărmăneşti, va candida Ştefan Popescu, descris de Ţuţuianu ca fiind un om hotărât, energic, dintr-o bucată, dispus să schimbe în bine faţa localităţii. La Dărmăneşti va fi o luptă dificilă, dar şi interesantă. Reprezentantul PRO România se va confrunta cu actualul primar liberal şi cu fiul fostului edil Matei Gheboianu, care va intra în bătălie din partea PSD.

Ștefan Popescu – candidat PRO România pentru Dărmănești

Citește în continuare

ALEGERI

Țuțuianu a prezentat încă 10 candidați PRO România pentru funcțiile de primar în Dâmbovița

Publicat

pe

PRO România Dâmboviţa, în a doua zi de Rusalii, când toată lumea bugetară este în vacanţă, a mai prezentat o echipă de candidaţi pentru funcţiile de primar în comunele din judeţ. Senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele organizaţiei, a precizat că, în fiecare săptămână, va aduce în faţa presei câte zece posibili viitori primari până ce va epuiza total lista de candidaţi din toate cele 89 de localităţi din Dâmboviţa.

Astăzi, liderul PRO România Dâmbovița l-a scos în prim-plan pe candidatul de la Butimanu, Marian Cristian Liontescu, care dă lumea filmului pe Primărie. Liontescu este actualmente angajat al Sudiourilor Media Pro de la Buftea şi se ocupă cu organizarea evenimentelor. Acesta va avea o misiune grea într-o comună aproape invizibilă în ultimii 25 de ani în planul imaginii, al comunicării, dar şi al realizărilor. Cei care au tot candidat aici de-a lungul timpului nu au impresionat cu nimic, nici în campaniile electorale, nici după ce au ajuns în prima poziţie. Liontescu, crede senatorul Ţuţuianu, dacă va câştiga alegerile, va rupe acest ritm neproductiv pentru localitate. A spus Ţuţuianu că, în această comună aflată la câţiva paşi de cetatea filmului românesc, nu există reţele de apă, de canalizare, școli și grădinițe moderne.

Iulian Alin Stoican, absolvent de Ştiinţe Economice, referent la Primăria Dragodana, a mai candidat în anul 2016 ca independent, a scos un scor frumos, dar a fost bătut de candidatul PSD, pe vremea aceea susţinut de Adrian Ţuţuianu, care era lider al social-democraţilor dâmboviţeni. Acum şansa îi surâde din nou.

La Vulcana Pandele, din partea PRO România, se va arunca în vâltoarea campaniei electorale pentru alegerile locale Romeo Manea. Acesta este pensionar. A lucrat 36 de ani la Oţelinox Târgovişte şi vrea să aducă o undă de schimbare în comuna natală.

Constantin Toader, de la Finta, nu este pentru prima dată introdus în jocul electoral. A mai candidat acolo şi a mai activat politic. Omul de afaceri, fost director adjunct la APIA Dâmboviţa, fost funcţionar al Prefecturii Dâmboviţa, este convins că va câştia postul de primar, ocupat acum de liberalul Florentin Oprea a cărui vizibilitate a fost spre zero în mandatul 2016-2020.

Mihăiţă Berechet candidează la Dobra şi vrea să-l scoată la pensie pe bune pe actualul primar social-democrat. Berechet este om de afaceri şi se află la prima încercare în zona politică.

Răzvan Bănaru, absolvent de studii superioare, fost viceprimar al comunei, se va lupta la Vârfuri cu primarul liberal Petru Iuga, care conduce localitatea, şi nu tocmai cu rezultate notabile, de vreo 20 de ani. Faptul că a fost în două mandate viceprimar al comunei este un avantaj, denotă că îl cunoaşte bine pe actualul edil şi capacitatea de reacţie a acestuia.

Gheorghe Popescu candidează la Lunguleţu. Primul său atuu în confruntarea electorală este că, în momentul de faţă, îndeplineşte funcţia de viceprimar al comunei.

Robert Dumitru, un tânăr fost campion la arte marţiale, actualmente om de afaceri, candidează la Mătăsaru.

Surpriză la Runcu. Florin Catană, fost viceprimar al acestei comune, se va confrunta cu actualul edil, Gheorghe Brebeanu, cu care, o vreme, a colaborat foarte bine. Catană a fost şi director adjunct la CarpatMontana, societate a Consiliului Județean Dâmbovița.

La Vulcana Băi va candida pentru funcţia de primar din partea PRO România consiliera locală Maria Ioniţă. Preşedintele Ţuţuianu este convins că reprezentanta partidului său va face o mare surpriză la Vulcana Băi, unde primarul în exerciţiu, Emil Drăghici, ocupat foarte mult cu problemele Asociaţei Comunelor din România, în cadrul căreia a făcut treabă bună, a cam fost uitat de localnici.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!