Connect with us

ALEGERI

Candidații USR PLUS Dâmboviţa, la primul raport înaintea alegerilor locale

Publicat

pe

Astăzi – 18 iulie, în spaţiul Teatrului de Vară din Parcul Chindia din Târgovişte, s-a desfăşurat, sub auspiciile distanţării fizice şi cu masca de protecţie pe faţă, un intermezzo preelectoral, de faţă fiind liderii USR PLUS şi membrii şi simpatizanţii acestei alianţe politice. Nu prea mulţi! Nu că nu ar fi existat în Dâmboviţa simpatizanţi, dar normele prevăzute în starea de alertă nu permit să organizezi întâlniri politice şi de nici un alt soi cu puzderie de participanţi. Au fost prezenţi şi câţiva candidaţi ai USR PLUS, care se antrenează pentru bătălia electorală din septembrie.

Alături de şefii USR PLUS Dâmboviţa, deputatul Dumitru Lupescu şi tânărul Dan Blaga, s-au aflat liderii centrali Dan Barna şi Vlad Voiculescu.

Din bagajul comunicaţional al reprezentanţilor acestei alianţe de centru-dreapta expus astăzi la Târgovişte nu au lipsit lozincile, definiţiile, îndemnurile şi teoriile, expuse cu fermitate şi cu duritatea caracteristică USR PLUS, despre lupta împotriva hoţiei, corupţiei, despre firme de casă, afaceri de familie, penali, tot ceea ce a consacrat aceste partide şi le-a adus notorietate rapidă şi simpatie în rândul cetăţenilor.

„După 30 de ani, să facem într-adevăr acea schimbare pe care marea majoritate a cetățenilor României și-o doresc. Avem candidați, avem oameni care vin cu aceste valori fundamentale ale USR PLUS, de Românie modernă, de Românie europeană.

Avem propuneri de primari care vin să aducă un lucru foarte simplu, respectarea legii, competență și onestitate. Fără hoție ajungem departe, fără penali ajungem departe!

Am văzut, săptămâna trecută, această inițiativă cetățenească semnată de peste un milion de cetățenii. Mii, zeci de mii de oameni, chiar și din Dâmbovița au semnat această inițiativă și profit să le mulțumesc. Am reușit, dincolo de semnături, s-o aducem în etapa de a mai fi doar un pas necesar până când vom avea referendumul prin care acest principiu de minim bun simț, „fără penali în funcții publice”, devine literă în Constituție, astfel încât ne putem asigura că oamenii condamnați definitiv de către instanță nu vor mai putea să ne fie primari, consilieri şi parlamentari.

Am văzut, de ani de zile, că avem astfel de persoane care, deși au condamnări, continuă să fie în funcții publice, profitând de naivitatea sau de informarea superficială a cetățenilor. Este un moment de schimbare, este un moment important și de aceea sunt alături de colegii mei din Dâmbovița.

Alianța USR PLUS propune oameni onești, oameni competenți și propune o administrație care să se gândească mai mult la cetățeni și mai puțin la firmele de casă care plantează panseluțe, arbori, la preț de satelit”, a declarat Dan Barna -președintele USR.

Vlad Voiculescu şi-a centrat mesajul pe personalitatea voievodului Vlad Ţepeş, care a domnit peste Ţara Românească mai puţin de două mandate, dar a lăsat atâtea lucruri bune. Tânărul politician, cu rădăcini în comuna Brăneşti din Dâmboviţa, a brodat în discursul său puţin pe lângă arborele său genealogic.

„Bunica mea a fost chimist la Oțelinox, așa a ajuns tatăl meu aici, a ajuns profesor de sport la o școală de țară din Dâmbovița, din comuna Brănești, unde a întâlnit-o pe mama mea, învățătoare. Am crescut în Brănești, am făcut liceul în Pucioasa și am crescut cu o biserică mare și frumoasă în spate și întotdeauna am știut că locurile astea sunt cumva altfel, că sunt speciale și protejate”.

A vorbit fostul ministru al Sănătăţii în Guvernul Cioloş despre patru reprezentanţi ai USR PLUS, astăzi în postura de candidaţi la alegerile din 27 septembrie, care,  la europarlamentare, au făcut o surpriză plăcută, reuşind să bată partide cu tradiţie în judeţ şi cu postament solid.

„Veți cunoaște astăzi patru candidați din patru localități în care aceste partide noi, USR și PLUS, unite, au reușit să câștige la alegerile europarlamentare. E un început! Pas cu pas trebuie să schimbăm lucrurile, pas cu pas trebuie să arătăm că lucrurile se pot face altfel, foarte diferit și foarte diferit nu înseamnă foarte complicat, înseamnă foarte simplu, înseamnă că acolo unde e liniște în bani publici, cheltuiești niște bani publici pentru o lucrare, apoi chiar se face lucrarea aceea, ca și cum o faci pentru tine. De tipul acesta de oameni avem nevoie, nu de mari politicieni, nu de oameni care să dea mult din gură, avem nevoie de oameni care să facă lucrurile ca și cum le-ar face pentru ei”, a spus Vlad Voiculescu.

A luat cuvântul şi Dan Blaga, preşedintele PLUS Dâmboviţa, insistând pe consolidarea statutului de forţă politică relevantă a alianţei, poziţie pe care, a spus el, şi-a câştigat-o la alegerile europarlamentare de anul trecut.

„La acest moment, știm că am pornit pe un drum greu, un drum plin de dificultăți, un drum pe care am putea spune că suntem la jumătatea lui, pentru că am trecut împreună prin două rânduri de alegeri și mai urmează să trecem prin două, dar încrederea oamenilor și speranțele acestora în noi ne dau puterea să continuăm pe acest drum împreună. Noi, conducerea USR PLUS Dâmbovița, asigurăm candidații de întreg sprijinul și suportul nostru în această perioadă’’, a declarat Dan Blaga.

Sarcina de a prezenta prima garnitură de candidaţi ai Alianţei pentru alegerile locale din 27 septembrie a revenit deputatului Dumitru Lupescu, liderul USR Dâmboviţa. Parlamentarul a avut un discurs disciplinat, milităresc, de unde au răzbătut către auditoriu remarci solide, clare, care au sunat ca nişte ordine precise.

„Noi suntem oameni obișnuiți, oameni care provin din diferite localități din județul Dâmbovița, oamenii care vor să facă ceva pentru comunitate. Noi nu ne-am ales între noi ca să ne punem unii pe alții pe scaunele puterii, ci vrem să reprezentăm cetățenii, interesele lor, iar aceia care vor ajunge atât în CJD, cât și în consiliile locale vă garantez că vor face politica cetățeanului. Cine n-o face, pleacă!

Candidat la Primăria Târgoviște este Dan Mărgărit, un investitor particular, un om al Târgoviștei, un om care a creat locuri de muncă și care știe să conducă și de aceea l-am investit, atât alianța cât și cele două partide, cu titlul de candidat comun.

Noi demarăm de luni strângerea de semnături pentru susținerea candidaților noștri, o s-o facem cu toată răspunderea, nu venim cu liste false, nu venim cu atelierul de făcut semnături și suntem convinși că vom avea triplu numărul de semnături cerut de legea din 2020″, a declarat Dumitru Lupescu.

A urmat prezentarea candidaţilor pentru funcţiile de primari în localităţile Moreni, Fieni, Găeşti, Pucioasa, Comişani, Crevedia, Pietroşiţa, Răzvad, Văcăreşti, Vlădeni, Vulcana Băi, Lucieni şi Brăneşti.

Adunarea preelectorală USR PLUS desfăşurată în zodia coronavirusului s-a încheiat printr-o şedinţă foto cu mască şi fără mască, cu distanţare socială, cu Dan Barna ca element de forţă al mesajului fotografic.

ACTUALITATE

Alegeri locale parțiale pentru funcția de primar în 30 de localități din România

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea, în data de 20 iunie 2021, a alegerilor locale parțiale pentru primari în 30 de localități din țară. Lista nu este definitivă, ea putând fi actualizată până la apariția Hotărârii de Guvern.

Conform propunerii AEP, candidaturile vor putea fi depuse în perioada 21 – 31 mai 2021, iar campania electorală va începe în data de 5 iunie 2021.

UPDATE: Potrivit unor surse, Guvernul urmează să aprobe organizarea alegerilor locale parțiale în data de 27 iunie 2021.

Lista localităților unde se vor organiza alegeri locale parțiale

Judeţul Alba
1. Comuna Ciuruleasa
2. Comuna Meteş

Judeţul Arad
3. Comuna Zăbrani

Județul Argeș
4. Comuna Aninoasa
5. Comuna Rociu

Judeţul Bacău
6. Comuna Tamaşi

Judeţul Braşov
7. Comuna Şinca Nouă

Judeţul Caraş-Severin
8. Oraşul Bocşa

Județul Călărași
9. Comuna Cuza Vodă
10. Comuna Frumuşani

Județul Covasna
11. Comuna Mereni

Judeţul Dâmboviţa
12. Comuna Braniştea

Judeţul Dolj
13. Comuna Catane
14. Comuna Sadova
15. Comuna Terpeziţa

Judeţul Galaţi
16. Oraşul Târgu Bujor

Județul Hunedoara
17. Comuna Burjuc
18. Comuna Romos
19. Comuna Sarmizegetusa

Județul Ialomița
20. Comuna Gura Ialomiţei
21. Comuna Ion Roată

Judeţul Ilfov
22. Oraşul Bragadiru
23. Comuna Găneasa

Județul Mehedinți
24. Comuna Obârşia de Câmp

Județul Olt
25. Comuna Deveselu

Judeţul Prahova
26. Comuna Șotrile

Judeţul Sălaj
27. Oraşul Şimleu Silvaniei

Judeţul Suceava
28. Oraşul Vicovul de Sus

Judeţul Timiş
29. Comuna Voiteg

Judeţul Vâlcea
30. Comuna Scundu

Citește în continuare

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT